Vzťah cez internet
Spoznala som jedneho muza, ale cez internet. Napísal mi on prvý. Píšme si už asi 4 mesiace, no stretli sme sa len asi 5krát. A to je to, čo mi vadí. Ja skor uprednostňujem osobné kontakty, na sociálne siete som predtým chodila naozaj minimálne, teraz som tam dosť často, a to práve kvôli nemu. Má 26 rokov tak ako ja. Je mi veľmi sympatický a páči sa mi, a chcela by som, aby z toho bolo aj niečo viac. Problém je, že on je v tomto dosť zvláštny, a aj keď sa snažím pochopíť ho, neviem prísť nato, v čom je u neho problém. Mal vzťah asi pred 4 rokmi, no rozišli sa. Odvtedy nemal žiadny vážnejší vzťah, len nejaké pokusy. Problém je, že mám pocit, akoby sa stránil osobného kontaktu. On tvrdí, že je problém v ňom, lebo sa nevie zaľúbiť. Tomu nerozumiem, lebo nemyslím si, že také niečo sa dá, resp. nedá nevedieť. Vždy keď nejakým spôsobom nadhodím túto tému o vzťahoch a vzájomnom spoznávaní atď. tak ju zahovorí, alebo odignoruje, akoby sa bál a o sebe a svojich pocitoch akoby vobec nechcel hovoriť. Za celý čas, čo sa poznáme , si stále len píšeme. Keď sme sa aj stretli, tak som stretnutie iniciovala skôr ja. On tvrdí, že sa mu veľmi páčim, že som dobrá, milá, inteligentná, rozumná a úžasná, lebo všetky ženy, ktoré doteraz spoznal boli presne opačné. A on chce práve takú ženu, ako som ja. Stále tvrdí, že sa so mnou chce viac stretávať, že ho priťahujem a že sa so mnou vždy cítil úžasne a na stretnutie sa vždy tešil. No väčšinou som ho viac-menej akoby musela prehovárať, aj chcel, ale akoby sa bál alebo čo. Keď som sa ho pýtala, ako predtým komunikoval s ostatnými ženami, tak vraj poväčšine len takto – cez písanie si na internete, max. sms. A teraz je to to isté. Máme vymenené čísla, no ani raz mi nezavolal. Vždy mi keď tak len napíše sms alebo na internete. Aj keď ma chcel odviesť z práce a dohodnúť sa, kde sa stretneme, tak mi písal sms – ky. Pritom je úplne normálne, že človek niekomu zavolá a dohodne sa na niečom. Mám pocit, akoby sa bál takejto a aosobnej komunikácie, lebo ináč si to neviem vysvetliť. Problém je, že ja by som chcela viac a hlavne sa s ním viac stretávať, laby som ho lepšie spoznala. Keď som sa ho otvorene spýtala (samozrejme cez písanie, ináč sa to nedalo) ako to s nami vidí, tak povedal, že aj on by chcel viac, lebo mám všetko to, čo by na žene chcel mať – od výzoru až po povahové vlastnosti. Len že jednoducho má sprostú hlavu a nevie sa zaľúbiť a že mi to ani sám nevie vysvetliť. Snažila som sa mu vysvetliť, že to sa nedá nevedieť sa zaľúbiť a že problém bude asi v tom, že jednoducho nikdy sa nedá do človeka zaľúbiť cez klávesnicu počítača, že človeka treba spoznať osobne, vidieť ho ako sa správa a reaguje v rôznych situáciach, aké má dobré a zlé stránky, zlozvyky, a že až potom možno zistiť, či toho človeka má rad s tým všetkým . dobrým a zlým. Ved písanie nikdy nenahradí objatia, dotyky, bozky a spoločné chvíle. Prosím, chcem len radu, neviem čo robiť, mám pocit, že akoby mal len nejaký blok, alebo možno nejakú zlú skúsenosť, prečo sa stráni osobnejšej komunikácie a vzťahov, alebo naozaj neviem, čo si o ňom myslieť. Nozaj sa mi páči a začínam k nemu cítiť viac ako len sympatiu, no neviem ako ďalej. Nechcem na neho tlačiť. Ako by ste sa , prosím, zachovyli vy? Dali by ste takémuto niečomu šancu? Alebo to mám nechať celé tak a radšej to skončiť už teraz? Ďakujem za Váš názor.
@zuzina25 Joooj cica akokeby si mi hovorila môj príbeh pred pár rokmi. Chalan písal bez problémov, neskôr aj smsky ale keď sme sa stretli tak to bolo také neosobné. Rozprávať rozprával - ale o svojich témach - napr. autá a predajňa áut kde pracoval - ja sa o autá vôbec nezaujímam takže pre mňa to bola nuda. Ale inak bol zlatý, cez sms a net. Ale osobne nič extra z nešlo nešlo - nebola v tom iskra/feeling. Vydržala som dva či tri týždne. Potom som to vzdala. Tiež mi nijak zvlášť nevolal. Raz som mu napísala že či chce pokračovať v takomto vzťahu alebo to posunúť ďalej - a to som sa pýtala len na to či chce fakt randiť alebo budeme kľučkovať medzi slovkami (nešlo mi o sex - išlo mi o intimitu ako skutočné bozky, túlenie, držanie sa za ruky atď). Napísal že som skvelá ale že chce ísť na to pomaly. Som mu napísala že kto ma chce, chce ma hneď nebudem s ním strácať čas. Písal mi prečo ho trestám, že vie že sa nechoval najlepšie ale bla bla. Už som nechcela. Nepotrebujem sa doprosovať a čakať kedy už konečne zavolá keď to sľúbil.
Osobne si myslím, že buď chodil s holkou o ktorej tvrdil že sa rozišli (ale boli tam indície že zrejme spolu ešte sú) alebo sa nevedel vyrovnať s rozchodom a bola som iba náplasť na bolavé srdce.
PS: Dobre som urobila. Pol roka na to som sa spoznala s mojim terajším priateľom - mojou láskou už nejaký ten rok 🙂. A to bol panečku rozdiel keď tento môj drahý okolky nerobil. Chcel ma ako svoju frajerku hneď a po prvom rande zavolal hneď počas svojej obednej prestávky 🙂.
poučenie - Stojíš za to aby sa chlap snažil. Keď sa nesnaží, nie je z teba až ta paf. Tým drží miesto niekomu kto z teba paf bude 🙂
buď k sebe uprimna. keď sa od začiatku chová tak, že zodpovednosť celú hádže na teba a ja reálne stretnutia stoja na tvojom iniciovaní, podľa mňa to nemá zmysel. riešiť či je psychopat,alebo má inú/é ti nijako nepomôže, pretože už teraz si vieš odpovedať na otázku, či by si chcela mínať svoj čas po boku takéhoto človeka. a že ťa má tak hrozne rád, až z tebou nevie prestať komunikovať? mať niekoho rád znamená, že nám na tom človeku záleží = ak vie, že ty by si sa rada stratávala naživo, zlé spomienky spred niekoľkých rokov by ho neodradili od toho, aby ti chcel vyhovieť a spraviť ťa šťastou. jemu však zjavne viac záleží na vlastnom pohodlí než na tebe. v otázke komunikácie sa to ešte dá prepáčiť, ale predstav si žiť s človekom ktorý na teba neberie ohľady pod zámienkami tráum a zlých spomienok..
Ja by som s nim urcity cas nekomunikovala ani sms ani chat,cakala by som co spravi. Ci zavola,pride. Ak nie,boli to len prazdne reci. Asi ako tie ze sa nevie zalubit 😀 😀
@zuzina25 ak to ma vyjst, tak muz by mal zenu dobyjat, vyvijat aktivitu a hlavne snazit sa o osobny kontakt - lebo iba v nom sa moze rozvijat vztah, ako inak. Ja z tohoto vasho vztahu vobec nemam dobry pocit. A ak by aj nahodou mal nejaky dusevny problem s osobnym kontaktom, tak je uplne nevhodnym kandidatom na vazny vztah... toho "nevyliecis", nedaj sa vlakat do pasce, ze ho budes chciet menit a pomahat mu, lebo na to aj tak doplatis.
A ten postoj, ze to musis ukoncit ty - nooo, to je len zbavovanie sa zodpovednosti a prejav slabosstva 😉
ps: fakt by som sa vobec necudovala, ak by mal tychto virtualnych vztahov viac - vela tomu napoveda. Skus si vymysliet nejaku rafinovanu skusku, ktorou si ho preveris.
(ak by som mala ja chrobaka v hlave, tak by som ho mozno anonymne kontaktovala (akoze dalsia zaujemkyna o zoznamenie), ak je este aktivny na tej sieti, kde ste sa zoznamili. Uplne by mi stacila jedna odpoved od neho. 😉
@zuzina25 ahoj poznam to tieto internetove vztahy, mala som take obdobie, lebo tiez som dost placha s muzmi a bolo pre mne prijemnejsie najprv niekoho aspon trocha spoznat a az potom sa stretnut a teda zazila som vselijake typy. a presne aj taky o akom pises, takze chlapec nie je zrely na vztah ale chce sa nejako realizovat a ventilovat, preto ti pise a namotava a namotava a ked uz nieco chces viac zhaci sa a naopak ked sa zhacis ty zapecie nieco typu ako by mu bolo za tebou smutno. Muza ktory ma o teba naozaj zaujem nemusis prehovarat na stretnutiem, to mi ver! a ak ma sam pocit ze sa nevie zalubit asi to tak bude, myslim ze chces od zivota a vztahov nieco ine, chces mat jasne karty a tak si uprimna ale on ti na to nenasadol, prosto nemyslim ze by ste sa mohli v tomto zivote k sebe hodit 🙂 jedina vec ktoru mozes skusit, je prestat sa ozyvat a uvidis co spravi, mozno si skutocne uvedomi ze mu chybas ale nerob to nejako s patetizmom skratka sa skus sustredit na ine veci a pripad sa rozluskne ... myslim ze si mudre a citlive dievca co nevie na internotovych zoznamkach fungovat, skus hladat niekde inde s ludmi z masa a kosti 😉
Keby o teba skutočne stál, už ste spolu.
Môj muž tiež nie je extra komunikatívny, na zoznamke som oslovila ja jeho. Písali sme si asi mesiac, kým sme sa stretli. Potom sme sa už stretávali každý deň. Po 1,5 mesiaci sme spolu bývali a sme dodnes spolu. Je tomu už 8 rokov, 3 roky sme manželia a máme jednu dcérku.
Nestrácaj s ním čas. Keď ho prestaneš kontaktovať, možno sa mu dokonca uľaví, že sa ťa zbavil. Tiež mám nejaké tie skúsenosti s internetovými zoznamkami 🙂

@zuzina25 ja by som na neho nemala nervy....