icon

Vzťah medzi mnou, manželom a mojou sestrou

cherry1981
22. júl 2013

Poradte co si o tom mysliet. Mozno som moc paranoidna a namyslam si, ale nejako mi to vrta v hlave. Chcem sa opytat na Vas nazor. Na nazor mojho manzela a mojej sestry. Som vydata uz par rockov, zijeme spokojne manzelstvo. Len co mi trosku prekaza. Moja sestra sa prestahovala z Nemecka spat na Slovensku po 5 rokoch. Zila v nemecku aj s priatelom, ktory ju opustil a tak sa vratila spat na Slovensko. Bola psychicky dost na tom zle a tak som jej povedala, ze moze u nas byvat na striedacku u nasich rodicov. Cely tyzden je u nas a na vikend ide k rodicom.Zatial nepracuje hlada si pracu . Ide o to, ze mi zacali vadit nejake detaily, bud si ich namyslam , alebo je to ozaj tak...
Napriklad mi vadi, ze vzdy ked ideme niekde von s mm a detmi tak v aute sedi vedla mm , ale to by ani tak nevadilo kedze ja sedim vzadu pri 1 a pol rocnej dcerke, ale vzdy ked mu ide nieco povedat, tak ho capne tak po ruke, alebo nohe. Taktiez co sa tyka malej ked som doma sama s malou a so sestrou , tak dcerku si ani nevsimne, ako nahle pride domov mm z prace tak hned si ju bere na ruky a hra sa s nou. Vzdy aj vecer, ked sedime pri TV ja si robim a oni si vedla seba sedia a hrkutaju, uz mi to vsetko zacina strasne vadit. To, ze je stale u mna, ze sa dotyka mojho muza a sranduje s nim kazdy vecer, ze pred nim sa snazi byt super ako ju bavia deti, pritom ziadne nema ... Neviem mam moc rada moju sestru velmi snazim sa jej pomoct psychicky aby zabudla nato, co ju postretlo, ale na druhej strane sa zacinam bat aby mi moc nesiahla do mojho zivota. Namyslam si to? Ja sama neviem.....
Aj nedavno sme boli v restike a mm si sadol vedla nej co mi prislo tiez velmi zvlastne zatial sa k tomu nejako nevyjadruhej len si zacinam vsimat iste detaily , ktore mi vadia a teraz buduci tyzden ma ist s nami aj na dovolenku.

Strana
z5
andrejka1974
22. júl 2013

no keby mi toto robila sestra , tak ju asi zabijem , je to dost mozne, ze tvoja sestra ta zneuziva a zacina zneuzivat aj tvojho muza, ja by som urobila razny koniec, lebo to moze skoncit ozaj zle pre teba a je tam uz vela naznakov, ze to tak uz aj je ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ porozpravaj sa o tom s oboma a urci si svoje pravidla a ak ich nedodrzi bude musiet vypadnut, drzim paste aby to dopadlo v tvoj prospech

dejnas
22. júl 2013

@cherry1981 ako dlho už sestra býva u vás? bolo od teba veľmi pekné, že si sa jej ujala v tej neľahkej situácii, ale pokiaľ je sestra na tom už lepšie, myslím, že by bolo vhodné, aby si zariadila vlastný život....
rodina - to sú partneri, manželia a ich deti.... každá ďalšia osoba navyše môže do vzťahu partnerov i do rodinného života veľmi zasiahnuť, a to väčšinou nie najlepšie....
ťažko povedať, či si tieto detaily iba viac všímaš a pripúšťaš, či naozaj inštinktívne cítiš nejaké "ohrozenie"....
na tvojom mieste, by som sa porozprávala so sestrou a požiadala ju, nech si začne hľadať svoje bývanie.... skôr, než sa váš vzťah - tvoj a sestrin, ale aj tvoj s manželom, naštrbí.... a to oprávnene, či neoprávnene

mirkave
22. júl 2013

Pride mi to divne.sestra/nesestra mala by vediet na co moze sahnut a na co nie.moj muz je len moj a nie mojej sestry.byvanie by mala tiez poriesit-ist ku rodicom na vsetky dni v tyzdni.a tvoj manzel nech tiez porozmysla,ci je take spravanie ok.moj muz si vzdy sadol pri mna.spytaj sa sestry,preco sa vzorne stara len ked je tvoj muz doma? Narovinu im povedz,ze ti vadi,ze ho capka a dotykmi ho upozornuje na seba.samozrejme na sestru ani na muza nevystekni,ze mas nejake podozrenie.to by ta mali na posmech a zniesli by ta pod ciernu zem.nejak v ramci "srandy" len tak mimochodom nadhod,ze co sa tak k sebe maju,ze co ho omacava.a muzovi nabuduce povedz,ze nech si sadne k tebe.ked sa bude pytat preco,tak "aby si mu mohla koleno hladkat" 😀 .

cherry1981
autor
22. júl 2013

@dejnas
Je to len dva tyzdne. Teraz treti tyzden. Inak ma byvanie u nasich rodicov u mna je v tyzdni a cez vikendy je u rodicov to som jej tak navrhla ja nech cez vikendy chodi domov k nasim kedze mm je doma a v tyzdni pracuje do 16.00 hod. Neviem ci si to namyslam, ale moc som s tym uz neni stotoznena , ze chcem takto dalej pokracovat na druhej strane, mi je luto ze jej ublizim. Ale rozhodne moj vztah nechcem ohrozit 😒

cherry1981
autor
22. júl 2013

@mirkave
@dejnas
@andrejka1974 Ja som si to doteraz nikdy neuvedomovala, az ked sme boli v tej restauracii a muz si sadol vedla nej a ona ked sa smiala tak ho capala po ruke taky jemny dotyk a vtedy mi to velmi tak utkvelo, ze asi bude treba urobit bodku. Mozno si to namyslam, ale aj to, ze malu si nevsima, a dneska ked s malou prisiel muz tak hned utekala za nimi brat si dcerku 😖 Budem si ju viac vsimat a asi jej poviem, ze nech je u mna teda kym pride mm z prace a potom nech ide k rodicom domov, co jej asi vyhovovat nebude kedze od rodicov byvam asi 20 km co by musela dochadzat

tatko_bebe
22. júl 2013

prve co ma napadlo je ze spolu spia a nevyhovoris mi to, ak nespia Tvoja segra po nom ide a cudujem sa Tebe a hlavne Tvojmu muzovi... ze ju necha. Ja by som ju poslal do dlakeych krajin, pretoze to smeruje len k tomu 😎

dejnas
22. júl 2013

@cherry1981 nech je skutočnosť akákoľvek - ukonči to "spolunažívanie".... už teraz sa necítiš dobre, nevyhovuje ti sestrina prítomnosť a časom sa bude tento "konflikt" určite vyostrovať... tá spoločná dovolenka za týchto okolností tiež nie je ideálne riešenie...
máš svoju rodinu, svoj byt/dom a necítiš sa tam momentálne ok.... takto to nesmie byť.... našťastie ty si tá, ktorá má právo rozhodnúť sa, nemusíš sa nikomu podriaďovať... popremýšľaj nad nejakou formou, ako to sestre oznámiš, samozrejme nejak šetrne, aby to nepokazilo vaše vzťahy.... predpokladám, že je dospelá, mala by takéto veci pochopiť
btw. celkom ma zaujíma - ako reagoval tvoj manžel, keď si sa rozhodla sestru prichýliť?

cherry1981
autor
22. júl 2013

@tatko_bebe Spat spolu urcite nespia to jedine ze by mm za nou chodil rano predtym ako odide do prace do jej izby ktoru sme jej vyclenili, ale to nie to urcite nie
@dejnas mm to nevadilo vobec kedze je do 16 hod v praci a ked je doma tak mu to nevadi vzdy niekde ideme vsetci spolu von.
Ale v jednom mas pravdu a dakujem, ze si ma nakopla, ze toto ukoncim aby som si nedajboze este raz nevycitala, ze som niekomu pomohla a dopadla som zle ja

cherry1981
autor
22. júl 2013

@dejnas A myslis, ze si nemam vycitat, ze ju nezoberem s nami na dovolenku? Ja viem, mozno som polemizujem , ale vzdy mi bola a je velmi blizka.Ona sa tak tesi, ale na druhej strane si hovorim, ze nech ide s nasimi teda, ale tiez som si vedoma toho, ze na dovolenke by vzniklo iba peklo keby som videla zase nejake pritulovanie sa jeden k druhemu. Sestra je dospela ma 30 rokov

cherry1981
autor
22. júl 2013

@dejnas Dakujem za radu moc si ju cenim lebo sama by som sa asi nenakopla

dejnas
22. júl 2013

@cherry1981 dovolenka výlučne s rodinou ti teraz veľmi prospeje.... snáď sa upokojíš a načerpáš pozitívnu energiu.... nevyčítaj si to !!! sestra je dospelá a ty určite nie si zodpovedná za jej život.... holt, plány sa niekedy menia... radšej teraz "zatni zuby" a zariskuj, že sa možno naštve (kvôli tej dovolenke), než neskôr ľutovať omnoho viac

mirkave
22. júl 2013

Jedno letme capnutie nic neznamena.ale to co popisujes vyzera ako nieco ine.mozno za tym neni nic a mozno vsetko.slusne toto spomen pred muzom.ziadne teatro.len spomen,ze si si vsimla taketo spravanie.a komfrontuj aj sestru.ak to nic neznamena,tak zmeni svoje spravanie.tiez necapkam muza svojej sestry a ona necapka toho mojho.hlavne to chce klud.a tvoje odhodlanie s nimi sa o tomto rozpravat.narovinu im povedz,ze ti to pripada divne a ze sa ti to nepaci.normalny clovek to pochopi a bude respektovat tvoje pocity...

dejnas
22. júl 2013

@cherry1981 nie je zač.... človek často nevidí niektoré veci, lebo je subjektívne angažovaný.... a preto občas pomôže nezaujatý pohľad niekoho neznámeho 😉
verím, že ti je sestra blízka, inak by si jej neponúkla tú možnosť, aby bývala s vami.... ale holt - neklape to.... nemôžeš za to

cherry1981
autor
22. júl 2013

@mirkave Vies tam nejde len o capnutie , ale mne aj to letme capnutie vadi ja som to nikdy neurobila jej priatelovi keby som s nim neviem ako srandovala, ale presne ako pise @dejnas uz mi zacina vadit aj to, ze u mna byva, si zober, ze mm vyjde zo sprchy alebo sa sprchuje a potom pobehuje po dobe v trenkach to su detaily ja viem, ale mne strasne vadia, alebo je velmi chuducka a stale len hovori ako je tucna aby jej kazdy hovvoril ze je chuda asi preto, ze ja som po porode este stale neni fit, neviem mozno banalita, ale mne to uz strasne vadi a trha srdce a nie som spokojna s tym tak ako to je mam ju velmi rada, ale bojim sa aby mi moc nesiahla na rodinu kedze teraz nikoho nema. Vazim si ju mam ju rada, ale asi bude lepsie aby som to ukoncila a ja sa viac nestresovala. Mozno si namyslam a mozno si vsimam moc detaily, ktore by som si za inych okolnosti ani nevsimla, ale tym, ze je tu u mna tak mi to vadi 😒 A to je to, ze mm to zjavne vobec nevadi nic a ano mne vadilo aj to, ze si ku nej sadol ked sme boli vonku v restike, este ona sama mu povedala ze pod "meno" sadni si sem, alebo ides sem? Kde Ti bude lepsie vies ja viem , ze mozno si vsimam hovadiny, ale bojim sa aby som o neho neprisla

mamavera
22. júl 2013

@cherry1981 kým som sa ti rozhodla odpovedať, tak som si ešte raz prečítala tvoj úvodný príspevok. Bolo od teba pekné, že si sestru prijala, ale ja by som to napr. neurobila. Jej priateľ nezomrel, ani nestratila dieťa a keby sa všetky baby, ktoré opustil priateľ mali k niekomu nasáčkovať...no to si neviem predstaviť. Len tu na koníku koľko je žien, muž ich opustil aj s deťmi, alebo ešte počas tehotenstva a dokážu sa s tým vysporiadať bez toho, aby niekomu narúšali vzťah. Nech má v tebe bútľavú vŕbu, ale ísť s vami na dovolenku?! Ani náhodou!!!!!! Kľudne jej povedz, že máš pocit, že od rozchodu s jej priateľom ubehlo dostatok času na to, aby sa dala dohromady, nemá zmysel to ďalej naťahovať, lebo je na čase, aby si zariadila vlastný život. Vy idete teraz na dovolenku, bola by si rada, aby sa kým odídete presťahoval k rodičom a začala konečne žiť normálnym životom. Občas vás môže prísť navštíviť, ale vy si teraz konečne chcete užívať rodinný život (a začni sa vešať na manžela 😀 😀 😀 😀 )Seba a manžela nespomínaj, aby ťa nemali za chuderu, ale buď dôrazná, lebo pre ňu je jednoduchšie loviť v známych vodách ako v neznámych a čo sa týka tvojho muža - každý muž je "na větvi" z toho, keď ho obdivuje viac žien naraz. Takže žiadna spoločná dovolenka, sem tam návšteva áno, ale inak šup - žiť si svoj život. Mimochodom, z čoho žije, keď nepracuje? Mám pocit, že ťa využíva po viacerých stránkach 😠 😠 😠 😠 😠 .

karin1234
22. júl 2013

Ahoj, vsak pomoz sestre, ale nenechaj si ju zasahovať do vašho zivota, je to tvoj zivot, tvoj manzel, tvoje dieťa, tvoja domácnosť... urči si pravidlá aké ti vyhovujú a nenechaj si naburať svoj život.

cherry1981
autor
23. júl 2013

@mamavera To z coho zije mi vobec nevadi , ked navarim pre troch naje sa aj stvrty, alebo ked kupim nam kupim aj jej a ma aj parr koruniek co si nasporila co tam zila. To neriesim to mi nevadi ked mozem pomozem, ale dakujem za pomocnu radu spolocna dovolenka sa konat nebude urcite ja sa este zajtra s mm porozpravam o tom vsetkom a segre vysvetlim, ze bude lepsie ked bude u nasich, och u teraz mam z toho stresy ako zareaguje 😖

mamavera
23. júl 2013

@cherry1981 keď navaríš trom, naje sa aj štvrtý, to je pravda, ale ten štvrtý nie je dieťa od susedov, ani dieťa, ktoré si si zobrala do pestúnskej starostlivosti, ale tvoja lenivá sestra, ktorá momentálne nemá čo na práci, tak sa snaží o ľahký flirt s tvojím manželom. Byť tebou, zajtra by už spala u rodičov a to podotýkam, že nie som žiarlivý typ, ale mám svoje hranice.Prečo máš stresy z toho, ako zareaguje sestra? Nemala by mať ona stresy z toho, ako zareaguješ ty, keď flirtuje s tvojím mužom? A keď má nejaké korunky nasporené, môže ísť na dovolenku sama. Koľkými ti prispela z nich? A len tak medzi nami, ten tvoj názor, keď navaríš trom, naje sa aj štvrtý - keď vysáčkuješ sestru tam, kam patrí, pošlem ti môjho syna, veď keď navaríš trom, naje sa aj on nie? 😀 😀 😀 😀 😀 Upozorňujem, že zje ako drevorubač 😀 😀 😀 😀 Ale vážne, nedaj si pokaziť vlastný život osobou, ktorá by mala byť šťastná z toho, že si šťastná s mužom a dieťatkom ty a nie ti to ničiť.Keby si potrebovala pomoc s vysťahovaním sestry, syn má aj dosť široké a silné ramená ..... 😀 😀 😀 😀 😀

cherry1981
autor
23. júl 2013

@mamavera 😀 😀 😀 Jasne posli ho nech sa pride najest ja navarim aj pre drevorubaca 😀 😀 😀
Vies ja sa len bojim, ze si to moc pripustam a ze v skutocnosti to tak ani nieje, ale ze si to az moc pripustam vsetko a ona to tak nemysli ako robi, neviem asi ju mam az moc rada, ale mate pravdu vsetci a som vdacna za kazdu radu, ze bude lepsie ked bude u nasich kedze mam uzasny vztah a nerada by som bola aby mi ho niekto narusal 😔 A neni leniva hlada si pracu to viem naisto len sa jej este nepodarilo.

cherry1981
autor
23. júl 2013

Este raz Vam dakujem vsetkym velmi pekne za kazdu cennu radu idem si uz lahnut lebo rano nevstanem ked ma moja bambula bude budit 😀

mamavera
23. júl 2013

@cherry1981 ja som to chcela len odľahčiť, cítim, že ťa to trápi, aj mňa by to štvalo a tvoje pocity sú bohužiaľ na mieste. Nie si žiadna histerka, ale toto sa skrátka nerobí. A ja varím, vo vani a miešam veslom 😀 . Držím ti palce, aby sa ti to podarilo, čo najskôr vyriešiť, lebo sa to bude určite stupňovať a na dovolenku ju neber ani náhodou.

cherry1981
autor
23. júl 2013

@mamavera Si zlata moc dakujem 🙂 🙂

happyfrog80
23. júl 2013

@cherry1981 ved jej pevedz alusne ze ste zvazili obaja ze si chcete uzit s detmi sami dovolenku a uvidis podla jej ksichtu ci ju to bude srat totalne alebo jej to bude nahaku ,ja by som ju nebrala so sebou a uz vobec by som ju nene hala pod strechou sak nech ide k mame,ked to teraz neurobis tak zajtra uz moze byt neskoro,tvojmu ona nenavi ,chlapom lichoti kazdy zensky zaujem ,staci vyuzit prilezitost a budes si to vycitat dosmrti ze si tomu mohla zabranit.Mojmu tak nadbiehala jeho brata uz teraz ex manzelka ,ake moj muz je inteligent a mal ju nahaku.Predtym nez so mnou zacal tak rozkecala ze je buzik bo nejavil o nu ziadny zaujem 😀

happyfrog80
23. júl 2013

@cherry1981 ved to nikomu nemusis povedat pravy dovod preco ,mozno by ta nazvala ziarlivkou .Proste uz chcete mat sukromie a hotovo.

happyfrog80
23. júl 2013

pekne sa s nou porozpravat aj s tvojim ,tvoj muz by jej to mohol povedat a hotovo ale nehovor mizovi tiez co si myslis o tomto ,proste raz byvam sama s rodinou tak si to chcem uzivat ,ja by som nezniesla sestru v dome ,ked si dcerku vsima len ked pride tvoj muz z prace tak to sa mu uz podlizuje ,ze jej neni hanba.

marecek1
23. júl 2013

@cherry1981 na tvojom mieste určite pošlem bývať sestru naspäť k rodičom, iná situácia by bola, keby prišla zo zahraničia, a nemá kde bývať, ale pokiaľ u rodičov bývať môže, nevidím dôvod, prečo by mala bývať s vami... však navštevovať vás môže ....
paranoidná... asi aj mne by vadilo, keby sa takto moja sestra správala milučko k môjmu manželovi, večne vysmiata, veselé možno dvojzmyselné podpichovanie, super postavička, nevieš, čo sa chlapovi môže preháňať v hlave - a koniec koncov keby k niečomu došlo, ty si tá, ktorá jej ponúkla bývanie + volala ju na dovolenku....

zemruska
23. júl 2013

@cherry1981 tiez si myslim ze je to kus postavene na hlavu, viem urcite mas rada svoju sestru to nemoze nik povedat ze nelubi surodenca, ale pokial ma moznost spat u rodicov cez vikend preco tam potom nespi aj cely tyzden? mi to pride pritiahnute za vlasy, ved navstevovat ta moze denne a moze chodit spavat k rodicom.
ale vyuziva tvoju dobrotu po veceroch flirtuje s tvojim manzelom, pozor na to aby nedoplietla hlavu manzelovi a neukradla ti ho !!!!! popripade ked by aj neukradla aby ti nerozbila tymto sposobom manzelstvo

barborka2708
23. júl 2013

jednoznecne jej povedz co ti prekaza a ked nebudes vidiet ziadnu napravu posli ju kade tade ci je sestra alebo nie. na prvom mieste mas svojho manzela a deticky

palomka
23. júl 2013

@cherry1981 kazda pochybnost vo vztahu je dovod na to, aby si to riesila. a ked uz nieco vidis, ze sa deje, tak sa deje. keby sa to nedialo, tak by ti to nebehalo po rozume a vobec by si nad tym nepremyslala. takze pozor na sestru! ked moze byt ako niekto pisal, u rodicov cez vikend, tak nech tam je aj cez tyzden. a tiez pozor na muza, lebo u kazdeho muza prejaveny zaujem o neho od inej ako svojej zeny je katastrofa pre manzelsvo. uz nerozmyslaju potom rozumom. najprv to boli pohlady, teraz dotyky a flirtovanie a lepsie pre teba to uz nebude. cim skor to ukoncis este v tomto stadiu, tak to bude pre vas vsetkych najlepsie, ako ked uz nieco naaaahodou vznikne, potom uz sa tazko bude dovera medzi vami hladat. ako sa hovori, ked oci nevidia, srdce neboli...raz dva sestru vystahovat 😉

palomka
23. júl 2013

a ja by som muzovi aj povedala ked by sme boli sami, ze ako sa sprava ked ste spolu vy cez den a ked on pride vecer tak sa s dcerou aj pohraje, ze ake to je zvlastne, nie? 😝 asi by som davala take signaly, aby aj on vedel, ze nieco vidis, co si mozno mysli, ze nevidis a ze je to len medzi nimi 😉

Strana
z5