icon

Vzťah medzi mnou, manželom a mojou sestrou

cherry1981
22. júl 2013

Poradte co si o tom mysliet. Mozno som moc paranoidna a namyslam si, ale nejako mi to vrta v hlave. Chcem sa opytat na Vas nazor. Na nazor mojho manzela a mojej sestry. Som vydata uz par rockov, zijeme spokojne manzelstvo. Len co mi trosku prekaza. Moja sestra sa prestahovala z Nemecka spat na Slovensku po 5 rokoch. Zila v nemecku aj s priatelom, ktory ju opustil a tak sa vratila spat na Slovensko. Bola psychicky dost na tom zle a tak som jej povedala, ze moze u nas byvat na striedacku u nasich rodicov. Cely tyzden je u nas a na vikend ide k rodicom.Zatial nepracuje hlada si pracu . Ide o to, ze mi zacali vadit nejake detaily, bud si ich namyslam , alebo je to ozaj tak...
Napriklad mi vadi, ze vzdy ked ideme niekde von s mm a detmi tak v aute sedi vedla mm , ale to by ani tak nevadilo kedze ja sedim vzadu pri 1 a pol rocnej dcerke, ale vzdy ked mu ide nieco povedat, tak ho capne tak po ruke, alebo nohe. Taktiez co sa tyka malej ked som doma sama s malou a so sestrou , tak dcerku si ani nevsimne, ako nahle pride domov mm z prace tak hned si ju bere na ruky a hra sa s nou. Vzdy aj vecer, ked sedime pri TV ja si robim a oni si vedla seba sedia a hrkutaju, uz mi to vsetko zacina strasne vadit. To, ze je stale u mna, ze sa dotyka mojho muza a sranduje s nim kazdy vecer, ze pred nim sa snazi byt super ako ju bavia deti, pritom ziadne nema ... Neviem mam moc rada moju sestru velmi snazim sa jej pomoct psychicky aby zabudla nato, co ju postretlo, ale na druhej strane sa zacinam bat aby mi moc nesiahla do mojho zivota. Namyslam si to? Ja sama neviem.....
Aj nedavno sme boli v restike a mm si sadol vedla nej co mi prislo tiez velmi zvlastne zatial sa k tomu nejako nevyjadruhej len si zacinam vsimat iste detaily , ktore mi vadia a teraz buduci tyzden ma ist s nami aj na dovolenku.

Strana
z5
mariuskaa
26. júl 2013

@miku1 ahoj, to, aby sa porozpravala s oboma, ze nieco spozorovala... neda sa to vzdy. a nie vzdy sa dosiahne co myslela, ze by dosiahla, ale sa to moze vypomstit.
kebyze mam sestru, ktora je nesebecka, ktora ma miluje najviac.. ktora ma berie ako rodinu, a mozem jej vsetko povedat, mame tu doveru, ze viem, ze si vie priznat, ze to prehana, a citi sa zle, a vie sa uprimne ospravedlnit, uvedomit ANO.

@cherry1981 sestra nevypada na tuto osobu, dokonca ani sestre nepomaha, ani sama od seba, s nicim, a totalne ju vyuziva.... a preto by bolo (moj nazor, nie som psychologicka) zbytocne, aby sa s nou porozpravala pokial nemaju hlboky doverny nesebecky vztah
Bud si to sestra neuvedomuje (co pochybujem), alebo jej je uplne jedno, ze svojim chovanim ublizuje sestre. Jej je ukradnuta... je sebecka.. jej zaujmy su prvorade. A cesta k vitaztvu alebo cielu - je jedno ako sa tam dopracuje. Na to aby si dokazala naklonnost sestrinho manzela / alebo nejaku prevahu nad sestrou (co sa tyka toho ze je mladsia a chudsia, oddychnutejsia, a mozno ma viac "smrnc" ako vydata mozno unavena sestra s detmi), ked ublizi niekomu na ceste k tomuto vitaztvu jej je fuk.
Takejto osobe je zbytocne nieco povedat, pretoze ak to nemaju (v prvom odseku), tak sa cherry len zhodi., pretoze segra si to neprizna, bude klamat do tvare, prekrucat, a nazve ju ziarlivkou, ze neni normalna.... alebo aj ze ma tehotensku depresiu. Neprizna si to... je to zbytocne jej nieco hovorit. Horsia vec sa moze stat, ak by to sestra este povedala manzelovi, ze pocuj ta moja sestra neni normalna, mysli si ze medzi nami je nejaka iskra, alebo ze nieco spolu mame.... co si myslis?,... takto ich to pritiahne este viac spolu.. zacnu mat tajne pohlady,. a moze to mat este horsie nasledky.

nehovor sestre nic priame. Nenapadne sa zariad podla seba v tichosti.

miku1
26. júl 2013

@mariuskaa Písala som, aby sa porozprávala buď so sestrou alebo manželom. Nemyslela som to tak, že trebárs s obama naraz. A že pokiaľ sa nechce s nimi rozprávať, tak nech sa zariadi sama. Nech teda sestru radšej pošle kade ľahšie. Predsa len, ako sa hovorí bez vetra sa ani lístok nepohne.....Neviem, aký mala vzťah pred tým, či už so sestrou, alebo s manželom, s kým z nich by sa o tom mohla normálne porozprávať. No ja byť na jej mieste, tak už pri prvom podozrení, by som sestru pakovala z domu. Mne to proste vychádza tak, že tá jej sestra evidentne má niečo za lubom, a podľa všetkého si brúsi zuby na jej manžela. Nie nadarmo sa hovorí, že ženy majú 6ty zmysel, preto by som na jej mieste dala na svoje pocity a jednoducho sestru poriešila. Nemusí jej to povedať rovno, že prečo chce aby odišla, tak ako si písala, nemusí urobiť nič priamo, dá sa veci poriešiť aj v tichosti, obkľukou, ale tak aby splnili účel a hlavne bola ona spokojná.

mariuskaa
26. júl 2013

Kludne ani nemusi "chciet" jej muza, alebo jej ho prebrat. Len si chce dokazat, ze je ziadana. Ze ak by mohol, tak by ju chcel. Proste vzrusenie z lovu a dokazanie si prevahy nad sestrou. Vies kazda manzelka doma, sa zda manzelovi, unavena, deti, stresy, kazdodenne problemy, ziadny smrnc, mozno strata sexapeal, A vzdy ta druha, je bezproblemova, uziva si zivot, oddychnuta, vysmiata, energicka, ziariva.
Ak aj zrovna muz dostane takuto zenu a da jej prednost.. kazda jedna mu zovsednie.

mariuskaa
26. júl 2013

tento obrazok hore by mali mat vsetci muzi v penazenke, na ladnicke, alebo zaramovane v izbe.. nech vedia, nie vsetko co sa zelena je lepsie,... 😀 😀 😀 😀 😀

smuhyta
26. júl 2013

@cherry1981 neboj ako 30r. najde kamosky len teraz naco..a neboj vasich si nepohnevas..jednoducho s troskou zenskej prefikanosti povedz ze mas toho vela ..a ides tam a tam...a chod na navstevu ty ku vasim...ja zijem mimo sk 15r. Jasne ze vsetky kamosky na sk maju svoj zivot ale vzdy mam ist s kym na kavu aj ked nie ako ked som mala 20 ale dobre kamosky nezabudaju...ale ak ona kym mala priatela si myslela ze je kralovna tak jasne ze nema nikoho

natalienka12
26. júl 2013

Ja by som sestre nikdy nedovolila sa k nam nastahovat. Akoze toto je fakt chore. Amen tma.

smarianka
26. júl 2013

Ahoj, no máš tu dosť žienok, čo ti fajn radia, ja mám veeeľmi podobnú skúsenosť. Môj už teraz ex mal ročný vzťah s mojou sestrou a to s nami ani nebývala,ale chodila k nám každý deň. Bola som slepá- ľúbila som ho tak ako ju a nechcela som veľa vecí vidieť. Potom sa to prevalilo...Myslím,že aj tvoja sestrička je riadna potvora, ale sestrou ti ostane stále. Mala mu dať po prstoch a on ak ťa ľúbi nemal by sa na ňu ani kukať. Veď ty si jeho žena... 🙂
Šup s ňou von z bytíku a s manželom sprav poriadok. Držím palčeky. 😉

mamavera
26. júl 2013

@cherry1981 od teba záleží, či si mamu pohneváš, alebo nie. vysvetli jej to tak, ako nám tu, neopisuj, že ti možno sestra zvádza manžela, ale že skrátka si jej už pomohla nad rámec, chceš si užívať rodinnej pohody v trojici. Koniec. Posielať ju mama k tebe môže, LENŽE ty nebudeš doma. 😀 😀 😀 Je teplo, zober dieťa, zbaľ sa do kočíka a hurá na kúpalisko, k vode, do prírody a poobede zavolaj manželovi, aby prišiel za vami. A sestre ak ti bude volať povedz, že nie si doma a nevieš, kedy sa vrátite. Keď toto zopakuješ zo päť krát, hádam jej konečne svitne. Teraz máš na toto ideálny čas, v novembri nie je také príjemné flákať sa po vonku 😝 😝 😝 . A keď sa sestra bude "sťažovať" aká je tučná, tak jej na rovinu povedz - prepáč, ale nie je mi príjemné, keď stále predo mnou opakuješ, aká si tučná a pri tom vidíš, že ešte nemám po pôrode svoju pôvodnú postavu. Ja mám rada jednanie na rovinu, slušne, nikdy nie arogantne, len žiadne chodenie okolo horúcej kaše a rozmýšľanie, či sa niekt urazí, pohnevá a pod. Ty nemáš náhodou tiež nárok na to, aby si sa urazila? A nerobíš to. A že si sestra nenájde priateľky....no určite nie, km bude celý deň u teba, alebo spať u rodičov. Ale aby si zvyšovala sebavedomie a liečila komplexy tým, že balí tvojho manžela 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝

cherry1981
autor
27. júl 2013

@mamavera Tak baby dufam, ze uz posledna sprava odomna . Tak dneska som segre povedala, nech sa nehneva, ale ze kazdy den navstevy mi nevyhovuju, a bude lepsie ked budem mat aj s mm viac sukromia, kedze uz aj mm vadi, ze stale ked pride z roboty iba ju vidi fajcit a byt na PC. Tak ostala velmi zarazena povedala mi, ako som jej to mohla urobit v obdobi ked ma velku depku a ja som jej povedala,ze vzdy ked bude potrebovat som tu prenu, ale ze sa to neda stale dennodenne, ze aj mm chce mat svoj klud ked pride z prace. Potom povedala , ze to chape, ze ani jej by sa nepacilo keby som sa ku nej nasackovala. Potom povedala, ze ani by mi nikdy nedovolila prist ku nej byvat ani len na dovolenku ak zase odide do zahranicia co mi vobec nevadi kedze ani ked bola roky prec nikdy som u nej nebola. A potom povedala, ze nevadi ze pride raz za cas si zabezat ku mne aby schudla, lebo ze je tucna 😝 😝 Ja uz som to nevydrzala a povedala som jej namiesto toho, ze je pekne chuducka, aaaaaaano potrebujes schudnut, uz je to na tebe vidno 😝 Ostala straaasne zarazena az taka zlost vosla do nej a nezabudla mi naznacit ze som oproti nej velmi tucna 😝
Povedala: No oproti tebe to nie, ale , ze ja sa snou nemozem porovnavat kedze ja som az moc pevna oproti nej 😝
tak som zvedava zatial to vyzeralo ze je v pohode, aj som ju poprostila aby sa nehnevala, ale ze potrebujeme svoj klud. Tak snad sa nenahneva, ale ja uz som dalej nevladala zit v trojuholniku...

mariuskaa
27. júl 2013

@cherry1981 Mohla si jej aj to povedat, ze ked bude u teba byvat, ze ti mohla aspon trosku s niecim pomoct... ze si to nie ze cakala, ale ze mohlo samu od seba to napadnut. Ale inak gratulujem k odvahe a ku spravnym krokom a konecne riesenie

cherry1981
autor
27. júl 2013

@mariuskaa uz som to nechcela rozplytvavat, ja aj tak nechcem aby u nas uz byvala tak som sa to snazila riesit co najjednoduchsie a pritom tak, aby som neublizila. Ale dakujem 🙂

mamavera
27. júl 2013

@cherry1981 zvládla si to dobre, ešte jej môžeš povedať, že fajčením a sedením za PC sa depky nezbaví. Akákoľvek zmysluplná činnosť, po ktorej je vidieť výsledok jej pomôže viac. Tak nakoniec fajn, nie? A vlastne, čo tu robíš na koňovi?! Šup, šuop sa venovať manželovi 😉 😉 😉 😉 😉

1katkas
27. júl 2013

pekne nech si tvoja sestra byva u rodicov...ty si vydata mas manzela a dieta (alebo viac deti to som si nezapamatala) a ziadnu sestru nepotrebujes aby byvala spolu s vami...uprimne sa postazuj manzelovi ziadne ziarlivostne sceny s krikom..pochopi ta..a sestru pustit jedine na navstevu obcas

zuzlicek44
7. aug 2013

takže to dopadlo ok?
(ináč často som myslela na "túto temu"") 😀

Strana
z5