icon

Vzťah na diaľku s cudzincom

anna693274
6. mar 2023

Zdravím, potrebujem pomôcť... som študentka na univerzite na 1. stupni, za chvíľu budem končiť. Mám 22 rokov a som vo vzťahu s cudzincom - Afričanom už 6 rokov, všetko funguje super, pomáhame si jeden druhému ako vieme, píšeme spolu, telefonujeme aj cez video. Popravde ešte som nemala možnosť poznať človeka, s ktorým by som si tak dobre rozumela... Jasné, že niekedy sa stane, že sa nepochopíme, ale vždy riešime veci bez hádky, veľa spolu komunikujeme, kým sa to nevyrieši. Vieme sa preniesť cez všetky ťažké chvíle, či už moje alebo jeho... Koncom januára mi zomrela mama a mňa to donútilo poriadne sa zamyslieť nad životom, prehodnotiť svoje možnosti a ciele... Bola som prekvapená jeho reakciou na celú situáciu, nebol deň kedy by sa ma nesnažil rozveseliť a navzdal to... Bohužiaľ sme sa nemali možnosť stretnúť naživo, pretože si to finančne nemôžeme dovoliť... Za posledné roky veľa pracoval, aby si našetril na cestu sem, pretože chce aby sme sa stretli na Slovensku... Rada by som si dorobila aj 2. stupeň, no tento rok máme možnosť sa stretnúť a ja ju nechcem len tak zahodiť, pretože ďalšia už nemusí prísť... Plánujeme si spolu budúcnosť, chce si tu nájsť prácu a ostať so mnou... Rozmýšľali sme o skombinovaní jeho práce a mojej školy a tiež o spoločnom podnájme. Viem len jedno, že ak niekto niečo veľmi chce a urobí pre to všetko, je možné... Nevieme, čo všetko budeme potrebovať, povolenia, potvrdenia, žiadosti, ako mu nájsť prácu, keď neovláda náš jazyk? Prosím Vás, ak ste niekto ochotný, máte skúsenosti alebo informácie, boli by sme Vám obaja veľmi vďačný...<3

mk22
6. mar 2023

A ty si 6r vo vzťahu bez jedinej pusy, objatia..? Tebe úplne stačí podpora cez písmenká?
Lebo normálna mladá zdravá ženská ma sex potrebu, chuť.. Co tu splietas o vzťahu.
Ty plánuješ bývanie, žiť s niekym o kom nič nevieš.. Véd on ti nemusí sadnúť, chutiť, voniat.. Proste základné veci..
To ze si cez kamerku voláte a je milý je Naozaj málo.. Dúfam ze za tých 6r si normálne žila chodila kade tade a nesedela s tel v ruke.. Nejaké kino večera výlet s partnerom.. Toto ti nechýba?

tosomja
6. mar 2023

@anna693274 a kým ti žila mama, čo ti na to hovorila?

heidi4
6. mar 2023

@anna693274 autorka, byt tebou, tak ako prve zacnem davat jeho fotky (aj meno) do vyhladavaca, a tajne si overovat, ci s nim nema este niekto iny skusenosti... A suhlasim s babami vyssie, si velmi mlada, naivna, v dobrom to myslim, davaj si na seba pozor, urcite mu nic neposielaj (ani € ani intimne fotky) a skus ho otestovat, napr. Ze si bez prace, prijmu, majetku a pod. A cakaj na jeho reakcie (tie prvotne mile mozu byt hrane, uvidis, ci sa o tyzden, mesiac, neotoci chrbtom, ak ma rozrobene aj ine). Velmi ti zelam, aby si nedopadla zle

mikitilik29
6. mar 2023

Máš 22 a 6 tokov ste "spolu?" koľko rokov ma on?

larazivago
6. mar 2023

@anna693274 bude chcieť prísť, len mu musíš poslať nejaké euro na cestu... Neblázni!

dudos
6. mar 2023

@anna693274 napíšem ti svoj príbeh. Veľmi dávno, internet na SVK bol ešte v plienkach. Som komunikovala s jedným chlapcom cez listy s telefonicky /tel.búdka/. Bol to starší brat mojej spolužiačky, ktorá mi v tej dobe bola veľmi blízka. Listy a aj telefonáty boli krásne, zaľúbila som sa a aj on. Takto sme si písali cca 1 rok až sme sa rozhodli stretnúť. Ako sme strávili spolu jeden deň bolo nám obom jasné, že chémia v skutočnom živote neprebehla. Úprimne? Dosť som to stretnutie pretrpela a rátala som minúty do času kým ho odprevadil na vlak a sa rozlúčime. Ešte sme boli chvíľu v kontakte, no časom to vyšumelo do zabudnutia.
V skutočnosti bol úplne iný. Nebol zlý, alebo škaredý, no chémia bola nula.
Tak ti len dám radu, neplánuj nič, pokiaľ sa nestretávate osobne. Ja som bola veľmi sklamaná zo svojich pocitov. Myslela som si, že on bude moja prvá láska so všetkým. Realita bola iná.

heidi4
6. mar 2023

@anna693274 a hlavne uz ked sa vam podari stretnut (co je veeeeelmi divne, ze za 6 rokov sa vam to financne nepodarilo, ved letenky nestoja milion, stacila by 1 letna brigada a mozete letiet, ved nebyva az na Marse), prosim, neurob si s nim hned dieta, pokazis si zivot. On ta isto berie ako vstupenku do EU. Kolko je takych pribehov uz, ked baby naleteli (niektore doplatili aj zivotom) a stale sa niektore nepoucia z ich pribehov, zial...
A naozaj si este velmi mlada, inak sa na toto cele budes pozerat, ked budes mat 30 a pod. Ver nam starsim!

mk22
6. mar 2023

@dudos muž žene musí proste sadnúť, a tiež opačne.. Proste sadnúť, vzájomne chutiť, to je ta chémia, bez ktorej to proste nejde, ako si sama napísala.

zuzanka.zuzu
6. mar 2023

@tosomja určite bola hrdá, že jej dcéra študuje, nefláka sa, možno je ešte panna.... a pritom jej dcéra len je*nutá 🙊

anna693274
autor
6. mar 2023

V prvom rade Vám ďakujem za vaše reakcie, názory, a rady, ktoré si veľmi vážim a viem, že mi chcete len dobre <3. On je z Ghany. Jeho rodina je veľmi kresťansky založená, je vyštudovaný krajčír a módny návrhár, ale neskôr sa rozhodol to zmeniť a šiel študovať ďalej, teraz je softvérový inžinier, v podstate IT-čkár. Ja študujem špeciálne chovateľstvo, pretože som chcela pracovať v safari parku v Afrike a mohla som tam mať prax, takže pôvodne som chce ísť ja tam. On mi na rovinu povedal, že má rád svoju krajinu a nechce ju opustiť, lebo tam má všetko čo chce a potrebuje. Lenže prišli moje zdravotné problémy a chvíľu to vyzeralo, že tu školu nedokončím... Nakoniec uznal, že nemôžem ísť nikde a rozhodol sa, že teda on príde tu... No obáva sa, rasizmu... Na druhej strane som dievča/žena, keby že pôjdem do cudzej krajiny za niekym, viem že by to nebol dobrý nápad, lebo môže sa mi stať hocičo... A keby ma nejako ohrozoval tu som doma a zákon ma ochráni... V najbližšich aspoň 5 rokov si ho určite brať nechcem a deti zatial teiž neplánujem... Nakoľko máte pravdu, nepoznám ho dobre... Ale mám možnosť ho spoznať...

anna693274
autor
6. mar 2023

@mamanika771 Ďakujem Vám veľmi pekne <3

zojazoja
6. mar 2023

Toto nemoze byt pravda. To si si vymyslela teraz...Bože prepáč..ale toto aj ministerstvo už nevi3m ake malo na webe že pozor na podvodníkov z Ghany..skus si to vygooglit. ...

lenka_aknel
Odpoveď bola odstránená
anna693274
autor
6. mar 2023

@zuzanka.zuzu Bez urážky, ale neviem kto je aký, lebo ja sa takto neslušne o ľuďoch nevyjadrujem... znižuje to úroveň a zbytočne dvíha ego... ale chápem, každý máme názor... len je mi ľúto, nie tých ľudí, čo sú diskriminovaný, ale tých, čo diskriminujú - napr. rasistov, lebo často nedokážu to, čo tí ''iní'' a nesiahajú im ani po päty, len sa tak tvária.

anna693274
autor
6. mar 2023

@zojazoja už som natrafila na veľa podvodníkov, nie len z Ghany, alebo Afriky celkovo z rôznych krajín a s tými som prerušila kontakty.

ika11123
6. mar 2023

@anna693274 podľa mňa vymyslené celé alebo zas nejaká naivná koza 🙏 mne sa niekedy rozum pozastavuje kto vymýšľa tieto...🙏

mk22
6. mar 2023

@anna693274 prosím ta, ako môžeš tvrdiť ze máš vzťah, si vo vzťahu.. To je nejaký intern kamoš na písanie.
Zabila si 6r svojho života..
Za 6r si mohla mat x zážitkov s priateľom.. Ktory ťa pohladí objíme, chápeš.. Fyz kontakt.. Súčasťou vzťahu je sex.. Mat sex.. Ty si sa kdesi zasekla.. Mne sa nechce veriť ze toto vážne existuje a niekoho napĺňa robí spokojným a ešte sa tvári ze ma vzťah. Nebuď naivná, on ma koľko rokov, vám nechýba kontakt?
Preber sa, chod na drink kávu s niekym zo školy, proste zi..

hiro
6. mar 2023

"Jeho rodina je veľmi kresťansky založená, je vyštudovaný krajčír a módny návrhár, ale neskôr sa rozhodol to zmeniť a šiel študovať ďalej, teraz je softvérový inžinier, v podstate IT-čkár"
A ja som kozmonaut a moja zena je kralovna zo saby 🙂

zuzanka.zuzu
6. mar 2023

wau rasizmus si už vytiahla, ešte napíš že ti ho závidíme, nech už máme aj tento bod za nami 😉 ozaj nikoho v okolí nemáš, kto by ťa prefackal späť do reality? či hanbíš sa to niekomu povedať lebo aj ty podvedome vieš, že je to kravina? nie je zlé túžiť niekoho ľúbiť, ale toto ozaj ňje 😀

fauko
Odpoveď bola odstránená
mk22
6. mar 2023

@anna693274 a on ma koľko rokov?

fauko
Odpoveď bola odstránená
zuzanka.zuzu
6. mar 2023

@mk22 to je v podstate jedno koľko má rokov lebo v afrike by toto správanie rodina netolerovala... on už JE ženatý 😀 len európanky si proste neuvedomujú, že tam to funguje úplne inak, tam nie je čas na vypisovanie 😀 a štúdium raz jedno a potom druhé do 30tky rodičom na krku 😀 ale však nech píše....

mk22
6. mar 2023

@zuzanka.zuzu len som chcela vedieť číslo.. Ci vbc bude sedieť s tým co píše.. Studovany návrhár, neskôr it inžinier a bude jej rovesnicek🙂

mirco50
Odpoveď bola odstránená
haley7897
6. mar 2023

@mirco50 a tak veľa žien by vedelo rozprávať aj príbehy o slovenských chlapoch a tiež by sa nebolo veľmi čím chváliť...

bessie12
6. mar 2023

@anna693274 ty si mlada, naivna a hlupa. Ked toto je vztah, tak ja som cinsky boh srandy. Daj si od takych pokoj. "Odmotaj" sa od neho a najdi si normalneho chlapa v Europe.

gabika0825
6. mar 2023

@anna693274 toto nie je vzťah dievča. 6 rokov ste spolu? A v čom? Veď ani nevieš ako vyzerá, to že spolu voláte je pekne ale 6 rokov je ozaj veľa a ro doteraz si nevedel zaplatiť letenku a prísť za tebou? Príde mi to celé podozrivé a divne. Kamoška sa tiež spoznala s cudzincom, Američanom, no po mesiaci písania sa stretli v Španielsku, kde spolu boli mesiac aby sa spoznali aj naživo. Aj tak akonáhle sa vrátil každý domov, tak to ukončili lebo to nemalo žiaden zmysel. Ty to ťaháš 6 rokov 😀 ešte máš len 22, preto ti píšem že si najdi reálneho priateľa, s ktorým si môžeš založiť aj rodinu a hlavne sa budete vídať aj naživo a nie cez obrazovku

tanyag
6. mar 2023

Ja len jedno...Ak by s tebou plánoval budúcnosť, ako to tvrdíš a chcel by pracovať na Slovensku (nech už je za tým čokoľvek, kto sme my, že budeme súdiť?!), tak by sa za 6 rokov aspoň základy slovenského jazyka naučil...v dnešnej dobe je toho kopa na internete, ma možnosti až až...ale ak za 6 rokov neovláda ani základ..tak asi to až tak vážne nemyslí...a ďalšia vec...neverím, že normálny zdravý muž, už nech je akejkoľvek farby a akéhokoľvek pôvodu, vydrží 6 rokov bez sexu...ten tam určite niekoho má, nebuďme zase až tak naivné 🙂 ale pokiaľ to tebe nevadí....(poznám prípad, kde Poľka si takto s nejakým dopisovala, stretli sa, pretiahol ju, veď veľká láska a to sa predsa patrí, a po týždni odišiel späť k svojej žene a deťom do Afriky). Ak chceš poradiť, volaj na Ministerstvo vnútra, Ministerstvo zahraničných vecí a hlavne na cudzineckú políciu, taktiež na internete máš všetky dostupné informácie...ak prichádza z tretej krajiny, musí mať všetky povinné očkovania ..aj proti covidu a musí sa tým preukázať, požiadať o víza...atď.atď.atď. ....otec mojej dcéry je cudzinec...z Anglicka a keďže je Anglicko tretia krajina, jeho vždy na letisku čaká cudzinecká polícia, kde musí zdokladovať dôvod vstupu do krajiny, kam ide, za kým ide, kde bude, s kým bude, ako dlho bude...a ak sa v deň uvedenom na letenke späť nedostaví na letisko...cudzinecká polícia ti zaklope na dvere 😁

prasiatko30
6. mar 2023

Zhrnieme si to ghansky krajcir/modny navrhar sa po niekolkych rokoch uspesneho posobenia v mode rozhodol, ze bude inzinierom - ITckar, slovenka si robi specialnu hnojarinu lebo chcela ist zachranovat nosorozcov do afriky, a zabudla som, ze mlady stihol presadnut z modneho navrhara na informatika za pouhych 6 rokov, samozrejme uspesne. To ze je taky uspesng a podnikavy mu ale samozrejme nedopomohlo k prachom a k vizam tak dufa, ze mu slovenska dievcina s ktorou ma absolutne vazny vztah cez internet uz 6 rokov zaplati letenky/vybavi viza/ubytuje/da najest/najde robotu/pocas pobytu este aj zabezpeci seks - toto by normalne vydalo na nejaky roman tretotriedny ale skus to vydat mozno sa najde niekto kto zaplati 15-16€ za taku pakovinu 🥳🥳🥳🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️