Vzťah na diaľku s cudzincom
Zdravím, potrebujem pomôcť... som študentka na univerzite na 1. stupni, za chvíľu budem končiť. Mám 22 rokov a som vo vzťahu s cudzincom - Afričanom už 6 rokov, všetko funguje super, pomáhame si jeden druhému ako vieme, píšeme spolu, telefonujeme aj cez video. Popravde ešte som nemala možnosť poznať človeka, s ktorým by som si tak dobre rozumela... Jasné, že niekedy sa stane, že sa nepochopíme, ale vždy riešime veci bez hádky, veľa spolu komunikujeme, kým sa to nevyrieši. Vieme sa preniesť cez všetky ťažké chvíle, či už moje alebo jeho... Koncom januára mi zomrela mama a mňa to donútilo poriadne sa zamyslieť nad životom, prehodnotiť svoje možnosti a ciele... Bola som prekvapená jeho reakciou na celú situáciu, nebol deň kedy by sa ma nesnažil rozveseliť a navzdal to... Bohužiaľ sme sa nemali možnosť stretnúť naživo, pretože si to finančne nemôžeme dovoliť... Za posledné roky veľa pracoval, aby si našetril na cestu sem, pretože chce aby sme sa stretli na Slovensku... Rada by som si dorobila aj 2. stupeň, no tento rok máme možnosť sa stretnúť a ja ju nechcem len tak zahodiť, pretože ďalšia už nemusí prísť... Plánujeme si spolu budúcnosť, chce si tu nájsť prácu a ostať so mnou... Rozmýšľali sme o skombinovaní jeho práce a mojej školy a tiež o spoločnom podnájme. Viem len jedno, že ak niekto niečo veľmi chce a urobí pre to všetko, je možné... Nevieme, čo všetko budeme potrebovať, povolenia, potvrdenia, žiadosti, ako mu nájsť prácu, keď neovláda náš jazyk? Prosím Vás, ak ste niekto ochotný, máte skúsenosti alebo informácie, boli by sme Vám obaja veľmi vďačný...<3
@prasiatko30 Prero som sa Pýtala koľko ma fešák rokov, či sedí vek a jeho štúdium
@mk22 medzi nami, keď už na konšpiracnu nôtu, neviem ako v Ghane (ale neprekvapilo by ma keby tomu bolo podobne), ale v Nigérii ma asi každý druhý vymyslený dátum narodenia v pase. 😂 Minimálne polovica mojich známych si zadala iný dátum nech "sú mladší" keďže sa to u nich dá 🤣🤣🤣
@tanyag to bol môj prvý koment a otázka, že hádam si nemyslí ze 6r jej bol verný..
A zase pozná ho od 14.rokov taka mlada dievčina uverí všetko aj to ze miluje iba ju a bude čakať celý život.
Ona ma 22r 6r majú vzťah takže od 14r..
@anna693274 ako si ho objavila?
Musím vyspovedať svoju 15r dcéru ci už náhodou nie je vo vzťahu..
@haley7897
A žijete na Slovensku? 😁 ..otec mojej dcéry tiež za 11 rokov nehovoril vôbec slovensky, ale to som s ním žila v Anglicku. Ale ja tvrdím o tom, že ak plánuje príchod na Slovensko s tým, že tu chce žiť, pracovať...tak za tých 6 rokov by sa aspoň základ naučil...a tým dokázal autorke, že to myslí vážne...
@mk22 ale vsak toto je dalsia tema z radu - zdravite sa rano mame pred ranajkami/sefovi/susede/bratovi/neteri/detom ale rak asi niekto sa snazi byt kreativnejsi - nivel zalubene knizky pre pubertacky - ako velka platonicka laska hory prenasa, vsak to co pise nema ani hlavy ani paty - cize sa priklanam k nazoru, ze je to nadejna spisovatelka lebo inaksie by som si musela mysliet, ze je kompletne blba🤦🏽♀️
@anna693274 a ty si myslíš že tam sa s rasizmom nestretnes ? Rasisti sú len bielí ľudia ? 🤣🤣😂 žiješ v rozprávke
@ahhola
@lenka_aknel a vy dámy predstavujete tú inteligentnú Slovensku elitu po ktorej mužskom členovi by sa mala autorka poobzerať?
@ahhola neviem či by sa nejakej organizovanej skupine alebo aj jednotlivcovi oplatilo dlhých 6 rokov zapodievať jednou osobou, teda pokiaľ by z nej postupne nevyťahovali peniaze aspoň po malých čiastkach. Po ďalších informáciách od autorky sa tento príbeh stále viac vymyká reálnemu životu. Buď si to vymyslela ona sama alebo podľahla vymyslenému. Ale koho by to bavilo 6 rokov? 🤔
@haley7897 neide o to ze sa má poobzerať po slovenských chlapoch, ale či je to normálne od 16tich mat vzťah s chlapom 6 rokov cez internet . Aj podľa mňa je od nej o dosť starší, čo je ďalšia vec chorá.
A treba uznať ze v tých krajinách kde žije jej akože priateľ sú iné zvyky, nároky na život a podobne. Takže pochybujem že nemá tam aj inú ženu 😂
@anna693274 to ste sa ako spoznali, ze ste sa 6 rokov na zivo nevideli?
ja nemam skusenost, ale z toho co pises buducnost toho vztahu nevidim. on bol spokojny 6 rokov a nechcel odist z afriky a zrazu by prisiel. fakt cele divne. daj si naozaj pozor.
poznam viacerych cernochv, ktori prisli z roznych cast afriky, byvaju, pracuju, studuju na strednom slovensku, nemam pocit, ze by sa stretavali z nejakym priamym rasizmom, myslim, ze nasi romovia sa s nim stretavaju ovela viac. ziadny z nich nema problem s peniazmi na letenku. pises, ze pracuje v oblasti it, to by mal tolko zarobit, ze letenka by nemala byt problem.
aj ked jedna cernoska co poznam, je tu cez dohodnuty sobas, podmienka bola, ze zenich bude dost bohaty, chcela dostat europske obcianstvo a potom ist do britanie za bratmi, ale uviazla tu cez covid a medzitym sa jej narodili dve deti.
a este ti poviem, ze cernosi su uplne ina mentalita, niekedy mi staci byt s nimo ozaj len chvilu.

@tanyag a tak ja sa s mojim mužom poznám takmer 10 rokov a slovensky nehovorí ani fň a ani neočakávam 🤣 ale zo zvyškom súhlasím. Bolo by veľmi naivne čakať, že je celú dobu "verný" a nemal žiadne iné vzťahy pomimo...