icon

Vzťah - nevzťah

88lienka
6. jan 2021

S mojim terajším partnerom som rok a vlastne celý ten rok sa potácame medzi byť spolu alebo nie...počas celého roka mi veľmi pomáhal, podporoval ma, prechádzala som ťažkým rozvodom a on to so mnou všetko vydržal prečo si ho aj nesmierne vážim. Od začiatku to bol pre mňa človek, na ktorého som si akosi musela trošku ,,zvykať,,, niektoré veci som vydiskutovala a čo sa mi páčilo on sa veľmi vždy snažil o zmenu. Veľmi si rozumie aj s mojim synom čo ma drží pri ňom ešte viac. Problém vidím v tom, že z mnohých mojich predstáv o partnerstve som musela ustúpiť, kvôli tomu, že on ich neakceptoval. Týka sa to najmä emočnej roviny. Jeho prejav lásky je, že mi pomáha a to skutočne veľmi intenzívne a ja sa zase snažím ho potešiť buď dobrou večerou alebo spoločne stráveným časom. Čo mi veľmi prekáža je jeho neschopnosť hovoriť o citoch, neviem ako sa mám k nemu priblížíť. Keď načrtnem tému, ktorá súvisí s emóciami okamžite bočí, neodpovedá, prípadne sa pár dní neozve. Pristihla som sa, že už si v hlave rozoberám čo povedať čo nepovedať, aby som zase nebola za tú prehnane romantickú trapku, ktorá číta ženské články a riadi sa nimi. Keď som sa ho pýtala na to, ako to vidí medzi nami ďalej jeho odpoveď bola, že mu to tak ako to je vyhovuje. Ja som mu naznačila, že do budúcna očakávam skutočný záväzok, partnerstvo, spoločný život, no mám pocit, že on o nič také nestojí a to čo máme teraz mu vyhovuje aj do budúcna. Má svoj byt, svoj život, keď je bez syna tak čas trávi u nás a keď je so synom tak trávi čas s ním, prípadne so svojou rodinou. Nedokážem sa v tomto vzťahu orientovať...áno alebo nie....nepribližuje sa kvôli tomu, že som len akási prestupná stanica....som snáď ja náročná...priveľmi romantická...chcem veľa ak sa pýtam či to so mnou myslí vážne...ak sa pýtam na jeho detstvo...ak ma zaujíma jeho predchádzajúci život....
... čím ďalej tým viac mám pocit, že jeho milujem ťa je len akási fráza, ktorou si ma chce udržať vo vzťahu, ktorý má jeho pravidlá...myslím, že odpoveď na to či ostať alebo odísť sa blíži racionálne skôr odísť, ale tak či tak stále sa k tomu z rôznych dôvodov nemám...skúste poradiť...ako s takým mužom komunikovať...ako sa mu priblížiť...má to vôbec zmysel?

Strana
z2
marca12
8. jan 2021

@88lienka presne tak. Na to musis mat instinkt a skusenosti,aby si odhalila klamarov. A tento ti jasne dava najavo,ze su to len reci. Ved sa chodi len najest a ked chces debatovat,tak sa spakuje a neozve sa par dni. Vzdy si vsimaj skutky,nie reci. Skus precitat knihu 5jazykov lasky

88lienka
autor
8. jan 2021

@marca12 to su presne tie protichodné signály ktorým nerozumiem... Hovorim o svojich ťažkostiach drží ma za ruku s tým ze neboj sa stojim pri tebe...doma ma vystavené naše fotky... Ked zavolám okamžite je pripravený pomôcť...a potom vie ze mam finančné veľmi náročný mesiac a jeho predstava je ze príde prejde mi hrnce a chladničku poohrna nos pripadne povie.. Hmm dal by som si pizzu.. Nákup a ja vám uvarim a pod. Čiže to mi príde tak málo empaticke. Keď vznikne problém..nediskutuje odchádza odmlci sa a potom som ja ta konfliktna...A takých príkladov je viac.. Som super ale potom nie až tak...mam o teba záujem ale len v medziach ktoré urcim ja...
Ja skúsená nie som zila som x rokov v manzelstve s prvým mužom ktorého som stretla a mojim cieľom ani nie je striedať mužov 🤷🏻‍♀️

marca12
8. jan 2021

@88lienka bohuzial bez striedania muzov nenajdes poriadneho. Ty si si nezasluzila sa rozviest,ked si sa nepoucila. Je to tazke najst niekoho,no radsej byt sama ako s clovekom,ktory mi nevyhovuje.

karolinakr
9. jan 2021

@88lienka ked sa ti nedostalo citoveho čo si potrebovala bez otáĺania si to ukončila.Ine ženy ked si čitaš diskusie tak žijú roky. On alože povedal ok, tu máš klúčiky.Užasna reakcia.Ak si z toho niečo zobral pri ďalšom vzťahu bude otvorenejši al.ak nie najde si taku, čo bude v sebe dusiť frustraciu
Ja som poznala muža čo sa nechcel ženiť, ale zaroveň nevedel žiť bez ženy.Chcel cestovat mať sex mat spoločničku ani sa tym netajil..Prezentoval sa ako sexualna mašina, každy vztah, ktory začal s velkou pompou mu do mesiaca stroskotal.Na fcb ma každy mesiac inu zenu " vo vztahu" a je s tym spokojný
Takže muži su rózni....

88lienka
autor
9. jan 2021

Myslim ze taki muzi sa nedokážu poučiť.. Myslim ze je to o ich osobnosti a ta je nemenná myslím ze emocie ich obťažujú a znervoznuju... Alebo zneistuju? Z toho co čítam mam pocit ze ani žiadny normalny muz neexistuje... Resp sú ženatí

Strana
z2