icon

Nevzťah

3. máj 2026

Ahojte, potrebujem sa poradiť so ženami. Pohybujem sa zväčša v mužskom kolektíve, takže mi chýba ženský pohľad na vec. Som 40r žena a zoznámila som sa pred 4r s mužom, dnes má 48r. Prvé dva roky boli super, všetko klapalo a myslela som si, že bude nasledovať niečo ďalej - požiadanie o ruku, spoločné bývanie, čokoľvek ďalej. Ale nič neprišlo. Ešte rok som sa snažila - aj po dobrom, aj po zlom (bola som milá, alebo som hrala nedostupnú), absolútne nič s ním nepohlo. Minulý rok v lete som mu povedala, že teda ak to ďalej nepôjde, tak teda bude lepšie, keď ostaneme iba kamaráti. S tým súhlasil. Frekvencia stretávania bola už nižšia, ale v zásade vidíme sa 3-4x týždenne a navonok si všetci myslia, že spolu ešte sme. Ale nie sme, nespíme spolu, ani žiadne bozky, ruky apd. Pred pol rokom som mu povedala, že sa prihlásim niekde na zoznamku, a že chcem niekoho spoznať, s kým to bude mať budúcnosť. Videla som, že sa ho to dotklo, ale časom to rešpektoval a povedal, že to chápe. Že mu ľudsky na mne záleží, a keď mi on nevie dať, to čo ja chcem, úplne rozumie, že to budem hľadať niekde inde.

A tak ja skúšam, aj si píšem, aj som až raz dokonca bola vonku s mužom, ale mala som pocit, ako keby som niekoho podvádzala. Keď sa ma niekto opýta, kedy som sa rozišla s ex, čo mám povedať? Že minulý rok v lete? Alebo že úplne vlastne nikdy?

Aj ja ho ľudsky mám veľmi rada, a nechcem ho stratiť zo svojho života, ako človeka, ako kamaráta. Celé toto mi príde tak zvláštne...

Strana
z2
anonym_fff65d
3. máj 2026

@anonym_autor to sa vážne toto pýta 40 ročná žena?

autor
3. máj 2026
@anonym_fff65d

@anonym_autor to sa vážne toto pýta 40 ročná žena?

@anonym_fff65d nie, pýtam sa to zo srandy 😂

anonym_fff65d
3. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor veď samozrejme ako ináč

anonym_dd3fd3
3. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor este ze tak 😃 lebo ti zacnu vazne radit.

januska12323
3. máj 2026

Nechápem načo sa s ním tak často stretávaš. Cítiš, že ho podvádzaš lebo ste sa stále nerozišli, len spolu nespíte.

anonym_e5f276
3. máj 2026

chodiš len ty s ním. On s tebou už dávno nie. Prečo sa tak správa? niekoho má? Alebo čo za tým bude?
Na tvojom mieste sa s ním nestretávam tak často. Ak sa niekto opýta ako to medzi vami je, povedz pravdu....

autor
3. máj 2026
@anonym_e5f276

chodiš len ty s ním. On s tebou už dávno nie. Prečo sa tak správa? niekoho má? Alebo čo za tým bude?
Na tvojom mieste sa s ním nestretávam tak často. Ak sa niekto opýta ako to medzi vami je, povedz pravdu....

@anonym_e5f276 ja s ním práveže nechodím. Aj som to odkomunikovala doma, kamošom, a som otvorená inému mužovi.

anonym_75db3f
3. máj 2026

Prerušila by som s nim uplne kontakt.Potrebuješ sa od neho odpútať, možno neskôr budete môcť byt kamaráti.Nateraz by som to”kamarátstvo” ukoncila.Brzdi ťa a s takýmto nastavením si nikoho nenajdes a aj o 10 rokov budeš tam kde si

anonym_fff65d
3. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_e5f276 ja s ním práveže nechodím. Aj som to odkomunikovala doma, kamošom, a som otvorená inému mužovi.

@anonym_autor to ťažko keď sa s ním stretávaš aj naďalej

terezia74
3. máj 2026

Na čo ti je taký chlap? Ja som si myslela , že ženy po 40tke, už vedia čo chcú a majú svoju hodnotu. Nikdy by som nerobila nič, čo by som robiť nechcela

miusa00
3. máj 2026

Kedze sama tvrdis, ze sa citis ako keby niekoho podvadzas, mala by si ten kontakt utnut.
Myslim, ze si to uplne nepripustas a aj preto mas problem si niekoho pustit do zivota.
Mozno si predstav, ze by on s tebou uplne utal kontakt, asi by ti to nebolo jedno, len zalezi, ci by to bolo len z toho ludskeho hladiska

autor
3. máj 2026
@miusa00

Kedze sama tvrdis, ze sa citis ako keby niekoho podvadzas, mala by si ten kontakt utnut.
Myslim, ze si to uplne nepripustas a aj preto mas problem si niekoho pustit do zivota.
Mozno si predstav, ze by on s tebou uplne utal kontakt, asi by ti to nebolo jedno, len zalezi, ci by to bolo len z toho ludskeho hladiska

@miusa00 snažila som sa to za rok niekoľko krát úplne uťať, ale vydržala som 2t. Dnes ho beriem ako rodinu, ako možno brata, alebo najlepšieho kamoša. Neviem si predstaviť, že by som s ním nebola v kontakte. Ale zase viem, že potrebujem muža, ktorého budem milovať a on mňa. Tu lásku - takú romantickú necítim už dávno.

anonym_53b87b
3. máj 2026
@anonym_autor

@miusa00 snažila som sa to za rok niekoľko krát úplne uťať, ale vydržala som 2t. Dnes ho beriem ako rodinu, ako možno brata, alebo najlepšieho kamoša. Neviem si predstaviť, že by som s ním nebola v kontakte. Ale zase viem, že potrebujem muža, ktorého budem milovať a on mňa. Tu lásku - takú romantickú necítim už dávno.

@anonym_autor velmi si ublizujes.
Zbytocne hladas ospravedlnenie pre svoje hlupe detinske spravanie. Stracas cas, ktoreho je uz aj tak malo.

Ze to bude boliet? Jasne, ale tahas za sebou vagon zbytocnej bagaze. Stoji Ti to zato? Zenska maj hrdost!
Hovorim z vlastnej skusenosti.

Takze najblizsie odpoj ten nadbytocny vagon, utried si myslienky, dopraj si cas, vrat sa k sebe. Vela sil zelam.

anonym_aa1179
3. máj 2026

@anonym_autor áno, je to zvláštne. Už dávno si s ním mala prerušiť kontakt. Ved sa s ním roky točiš dokola a nikam to nevedie. Už nie si najmladšia aby si udržiavala takéto ,,vzťahy,, o ničom.

anonym_79a1ca
3. máj 2026

@anonym_autor proste je Vám spolu dobre ale obaja ccete niečo ine....myslim žeby si tk mala seknúg uplne a potom.hladat to co chces

anonym_40ffe9
3. máj 2026

Nerobíš dobre.Stratis tie najlepsie roky vedla človeka s ktorým to nikde nevedie.Roky pribúdajú.Mas už dost rokov aby si takto mohla plytvať svojim casom.Ukonci to, daj sa psychicky dokopy a až potom začni hladat muza.Lebo toto je také akoby si si nechávala zadne dvierka, keď nikoho nenajdes, aj tento kamarát bude dobrý

gribka1
3. máj 2026

Najväčší tvoj problém je, že máš výčitky. Veď nemáš nikoho, on ti je ako kamarát či brat. Jedine, že by si to tak skutočne nechcela a možno chcela, aby zažiarlil. Jednoducho si slobodná, tak to aj ber a ži. Hľadaj ďalej bez výčitiek. Aj tak si s ním zabila veľa času, pravdepodobne si ty v tom videla lásku, ktorá z jeho strany neexistovala.

autor
3. máj 2026
@gribka1

Najväčší tvoj problém je, že máš výčitky. Veď nemáš nikoho, on ti je ako kamarát či brat. Jedine, že by si to tak skutočne nechcela a možno chcela, aby zažiarlil. Jednoducho si slobodná, tak to aj ber a ži. Hľadaj ďalej bez výčitiek. Aj tak si s ním zabila veľa času, pravdepodobne si ty v tom videla lásku, ktorá z jeho strany neexistovala.

@gribka1 práveže nechcem aby žiarlil a myslím, že by ani nežiarlil. To vôbec nie je toho cieľom. Ja mám záujem sa reálne zoznámiť s mužom a budovať s ním niečo. Napriek tomu o neho ako kamoša nechcem prísť. Asi preto, že som o jedného mne veľmi blízkeho človeka už prišla. Teda o dvoch.

gribka1
3. máj 2026
@anonym_autor

@gribka1 práveže nechcem aby žiarlil a myslím, že by ani nežiarlil. To vôbec nie je toho cieľom. Ja mám záujem sa reálne zoznámiť s mužom a budovať s ním niečo. Napriek tomu o neho ako kamoša nechcem prísť. Asi preto, že som o jedného mne veľmi blízkeho človeka už prišla. Teda o dvoch.

@anonym_autor Veď ani nemusíš, len nesmie byť brzdou, uvoľni sa, zoznamuj sa a uvidíš. Len pri tom na neho nemysli.

autor
3. máj 2026
@gribka1

@anonym_autor Veď ani nemusíš, len nesmie byť brzdou, uvoľni sa, zoznamuj sa a uvidíš. Len pri tom na neho nemysli.

@gribka1 ja sa zoznamujem, ale ked napriklad na stretnuti som povedala, ze mam dobre vztahy s ex, lebo sa pytal, tak som povedala, ze sme kamosi a sme v pravidelnom kontakte, tak sa mu to nepacilo. Co je logicke. Ale ako som povedala, ja som o dvoch mne veľmi blizkych ludi/priatelov prisla, ja nechcem stratit aj jeho ako kamosa. To je vsetko.

gribka1
3. máj 2026

@anonym_autor No a oni majú so svojimi ex zlé vzťahy? Nemyslím si, že je nutné sa rozchádzať vždy v zlom?

anonym_5d332c
3. máj 2026

@anonym_autor uuuha, to je blbéé, mne keby chlap na rande zahlási, že má taku "sestru" s ktorou sa stretáva 3 - 4x týždenne, a najdlhšie 2 týždne ju môže nevidieť, potom dostane absťák, tak veru by som ho kade ľahšie poslala. Nedoriešené " psycho" veci s bývalými " sestrami" a "bratmi" do nového vzťahu nepatria. 🫤,!!!!

anonym_487f04
3. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a ked najdes toho druheho muza, to budes simultanne udrziavat tento, ako si to navzvala, nevztah a budes sa s nim niekolkokrat tyzdenne stretavat? Mas pocit, ze sa najde nejaky co by ti toto toleroval a akceptoval by tvoje "nemozem byt bez kontaktu s nim"?
Aj tak si myslim, ze ziadneho aj tak hladat nebudes. To o hladani ineho pouzivas ako podpasovku, aby si ho dostala tam, kde on ocividne nechce byt, len ty este netusis, ze to tak je

anonym_90d1ce
3. máj 2026

Dúfam že aspoň decko nemáš

autor
3. máj 2026
@anonym_487f04

@anonym_autor a ked najdes toho druheho muza, to budes simultanne udrziavat tento, ako si to navzvala, nevztah a budes sa s nim niekolkokrat tyzdenne stretavat? Mas pocit, ze sa najde nejaky co by ti toto toleroval a akceptoval by tvoje "nemozem byt bez kontaktu s nim"?
Aj tak si myslim, ze ziadneho aj tak hladat nebudes. To o hladani ineho pouzivas ako podpasovku, aby si ho dostala tam, kde on ocividne nechce byt, len ty este netusis, ze to tak je

@anonym_487f04 predpokladam, ze ta intenzita bude nizsia, ale budeme v kontakte.

autor
3. máj 2026
@anonym_90d1ce

Dúfam že aspoň decko nemáš

@anonym_90d1ce mám už dospelé dieťa, prečo?

anonym_914dd7
3. máj 2026

To si ty, s tym "dobiehajucim vztahom"?

marianarem
3. máj 2026

@anonym_autor Bohuzial v takomto pripade treba ten kontakt s nim naozaj velmi vyrazne obmedzit, toto nebude tolerovat ziadny muz. My mame takeho kamarata, ktory bol dlho s jednou babou a nevedel sa s nou prestat intenzivne stretavat ani po rozchode a proste mu to nicilo dalsie vztahy. Ja teda vzdy obhajujem muzsko-zenske kamaratstva, ale toto by bolo aj pre mna uz cez ciaru.

anonym_737be6
Včera o 07:38
@anonym_autor

@anonym_487f04 predpokladam, ze ta intenzita bude nizsia, ale budeme v kontakte.

@anonym_autor mne takato "kamarátka" ako ty takmer zničila vzťah, našťastie partner chytil rozum do hrsti. Stále niečo potrebovala, dokonca, nech s ňou ide na výlet a nepáčilo sa jej, že išiel so mnou a nie s ňou, no choré. A on pochopil, čo je to za ženu, až keď došla robiť cirkus k jeho rodičom. Zablokoval ju a bolo.

romiada
Včera o 08:47
@anonym_autor

@gribka1 ja sa zoznamujem, ale ked napriklad na stretnuti som povedala, ze mam dobre vztahy s ex, lebo sa pytal, tak som povedala, ze sme kamosi a sme v pravidelnom kontakte, tak sa mu to nepacilo. Co je logicke. Ale ako som povedala, ja som o dvoch mne veľmi blizkych ludi/priatelov prisla, ja nechcem stratit aj jeho ako kamosa. To je vsetko.

@anonym_autor aspon sa taki vyfiltruju jedinci ktori maju problem, ze si vychadzas s ex. Lepšie ako by si nadavala na nich. Ved to je pekne byt ok a vyrovnana bez nenavisti. A k tomuto: "Keď sa ma niekto opýta, kedy som sa rozišla s ex, čo mám povedať? Že minulý rok v lete? Alebo že úplne vlastne nikdy?" ....išlo to do stratena, ostali sme kamoši. Nikomu nič nie si povinna vysvetlovať.

Strana
z2