Vzťah s Arabom
Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂
@erjona ja ta uplne chapem, ze toto vsetko beries osobne, na tvojom mieste aj ja by som - ale skus sa na to zase pozriet z druhej strany. nik ma nepredsvedi, ze vztah s arabom ma taku istu uspesnost ako vztah trebars so slovakom.....ozaj nebudem opakovat dovody - a ozaj nemam o slovenskych muzoch velmi vysoku mienku, to mi ver
@erjona este som to tu na konovi neurobila,ale urobim...moj syn nie je krsteny,som si povedala, ze ked bude velky, nech sa rozhodne sam,lebo ja som si s nabozenskymi praktikami uzila svoje...nie kazdy, kto chodi do kostola je zbozny..bohabojny, podla mna, ozajstny veriaci ludia sa nerataju tak, ze kolkokrat sedi na omsi......nie kazdy moslim je terorista...nie kazdy krestan nekardne...to su schovavacky za nabozenstvo...
Nechcem robiť reklamu, ale po tom, ako som si prečítala novinku od Evity - Stratené, by som do týchto krajín nešla ani na dovolenku... hrôzne skutočné príbehy žien (a nie iba sloveniek, európaniek) a bol to des iba čítať, nie ešte prežívať...
@mircalla spravne, vztah s nikym nema nijaku uspesnost...zena, ktora zakladala tuto temu, sa opytala ciru sprostost...
@zakoto jezisis, ty si nebola dalej ako na oravskej priehrade?...lebo aj na jadrane su moslimovia...a to je tu,kusok...
@ivivaiveta Toto je co za demagogiu zase? S @erjona sa da normalne diskutovat, hoci sa nase nazory rozchadzaju, ale tomuto nerozumiem
Moj prvy prispevok bol reakciu na to, ze zakladatelku odhovara od vztahu s arabom udajne zavidi
@mircalla Ale ved toto ja ani netvrdim,,, ani jednym slovom,,, ludia su individualny a ide o to, ako si dve osoby sadnu, ked sa prebudia z prveho osiala lasky,,,ci si tu lasku upevnia a utuzia a vytvoria hodnotny vztah, ci su vobec toho schopni, alebo zacnu problemy a to je fakt jedno akej narodnosti ten chlap je,,, ci zena,,,lebo ani mi podaktore nie sme svätice, povedzme si ako je,,, takze si nedovolim ani tvrdit, ze manzelstvo mojej byvalej hornej susedy na SVK je rovnaky ako dolnej,,, horna ma alkoholika, ktora slope s nim a deti boli vychovavane nadivoko a nic z tych deti neni, vysli z 5 triedy ZS a druha ma pracoviteho stavebnika, kazdu nedelu su v kostole a syn jej vystudoval a tento rok konci doktorat,,, chapes, co ti chcem povedat? No nic,,,na dnes bolo dost rozkose,,, idem sa este nachvilu pobavit do temy "Farár mi zakázal ísť na spoveď, lebo hriešne žijem" - vidim, ze su zaujimave temy v obehu,,, a potom spat - dobru noc😀
@ivivaiveta tu nejde o cestovanie, povedala som iba svoj názor a ty si tiež môžeš povedať svoj... ja som neútočila na teba... tak ako sa zakladateľka témy pýta (radšej) a neviem, prečo by sa mala pýtať sprostosť... keď je to podľa teba sprostosť, tak sa nevyjadruj...je tu x tém, ktoré by sa k sprostostiam mohli viac zaradiť...
@erjona sme sa pochopili, to je dolezite...tam daj aj fararovi, ako spravna erdek baba 😀
@ivivaiveta a písala som o ich rodných krajinách... nie, kde sú všade po svete prisťahovaní....
@ivivaiveta Neeee, tu na konovi je nova tema,,,este neviem o co ide,,, nazov je zaujimavy 😀
@zakoto moja, prepac, ak som ta urazila, ale je ok pytat sa, ci sa vydari vztah?..ved si ten príspevok precitaj znovu...ja som vôbec na teba nechcela utocit, aj ja som si presla evitovkami, zivotom..
Ja pridám tiež svoj názor. Nežijem síce s arabom ale s turkom ale je tiež moslim. Môj ex bol slovak ..týral má psychicky a fyzicky pár rokov..bol hnusne hovado. .Jeho deti ho nenávidia. .tých chcem povedať len to že je jedno či je moslim kresťan Arab alebo jedno čo. .zlý človek sa nájde všade....ale tiež netreba všetkých hádzať do jedného mecha a odsudzovať
@ivivaiveta tak je lepšie byť ostražitý pri iných kultúrach, kde to potom môže prerásť do omnoho problematickejších rozmerov... všetci máme nejaké problémy a život, no vďaka Bohu nie tak závažné, ako by sa to "mohlo" zvrtnúť, keď som čítala tie skutočné príbehy... aj keď to je možno iba štipka z reality, no naozaj mi to stačilo...
@aylin86 tak tak..nech vam to vydrzi, drzim palceky 😲
@zakoto mica, ja ti verim, ved my zeny toho mame na krku viac ako dost aj so slovakom po slovensky, nieto este s cudzincom...ale fakt, vsade najdes iných ludi...aj na 50m2...
@ivivaiveta Prijemne ucenie a dobru noc 😀
@erjona hvala 🙂
@ivivaiveta Ďakujem veľmi pekne ťahame to spolu už 6 ty rok, netvrdím že náš vzťah je rozprávkový,ale naučili sme sa tolerovať!!!A žijeme ako normálna rodina😉
IVIVAIVETA, ten chlapec na fotke co si sem dala je tvoj syn? podla oblecenia je to typicky moslm a a ortodoxny. pretoze ma oblecenie ortodoxneho moslima. predpokladam, ze nejde na karneval . ci ano? pretoze neviem, co si mam o tej fotke mysliet
atvoje vyjadrenie z vprispevku z 20.59 svedci, ze skutocne nemas zmysanie ako zerela zena.alebo strasne nestastna.
ten vyrok mas odkila ? z ajeho poznania? poznania svojho okolia pocnut tvojim vztahom, vztahom tvojich rodicov, pribuznych , priatelov?neuveritelny vyrok.ako u decka vmaterskej skole
MIRCALLA, vsetko co si napisala je upln apravda.ale je ozaj zbytocne so zenami co prave ziju s nejakym moslimo aj sa snazit realisticky debatovat o dsanom prbleme. vztahuju vsetko na seba./vid erjona/.asi vedia preco
v prpade tej jozefinky, je to ako u kazdej podbnej co som za svoju prax videla. nasjor vekla euforia, potom blestne poznanie reality, hanba prznat pravdu, agrseivna reakcia na ine nazory na tyky vztah
aked prde k rozchodu, tak potom sa mohe bud odmlcia a aby nikto nevedel, ze ako dopadli,alebo su zarytymi odporkynami takych vztahov
su dva druhy osudov tych zien potom. bud sa vztah konci, alebo s azena uplne podriadi, rezignuje, ana vonok obhajuje islam a tvrdi, ze ten jej je ´´iny´´
@alice107 z mojej praxe,vzdy citam pozrne len posledny odsek....si ma tu videla niekde, ze ja obhajujem islam???..tak si necitala vsetko,co som napisala...a ktory vrok mas konkretne na mysli, teraz neviem...aby som vedela, kedy som bola v materskej skole...
@ivivaiveta Alicka nasa nemecka slachticna uz uraduje aj tu zdarma, ako v kazdej moslimskej teme 😀
IVIIVAIVETA, takze nevykrucaj sa . je ten clapec v tej nocnej koseli s turbanom tvoj syn? 😉
no, necitala som tvoje prispevky ale udrela mi do oci tvo fotka aten text, z prispevku o ziadnom nevydarenom vztahu. takze ti znovu kladiem otazku? odkial beries to poznanie? z tvojho vlastneho vztahu , tvojich rodicov ci prarodicov ci odkial?
som zvedava na odpoved naozaj.
@alice107 este nieco...napisala som to v rychlosti...vztah s nikym spociatku nema nijaku uspesnost...to beriem, za to ma mozes zdrbat...nech nepisem rychlo..

@mircalla Jaj,,, uz ticha posta funguje?,,, nie od malicka nezil v Rakusku,,, trosku si to mylis, a kto tvrdi, ze je nepraktizujuci?