Vzťah s Arabom
Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂
@minttu Prosim ta, co tu placas? Ja pracujem v jednej z najvacsich nemocnic v Londyne a u nas na oddeleni som jedina biela. Nemame tu ziadneho bieleho anglana, mame tu ale vela nie bielych britov.
To sa ideme kategorizovat teraz podla narodnosti? Mala si vobec sa niekedy moznost porozpravat sa s niekym inym ako so slovakom?
Ja ked pisem, tak pisem fakty odporozovane od zivota, ale zeby som tu niekomu pisala, ze zije v ghete. Silna kava. Velmi mi pripominas jedneho nasho byvaleho pacienta, ktory chcel byt operovany iba bielym anglickym chirurgom. Nakoniec mu bola dobra lekarka z Malty, anesteziolog z Indie a sestricka z Filipin.
erjona, prepac mi, ale ty uz mas paranoju tusim. 😉 s tebou som tu teraz nedebatovala. a to ani raz aj napriek tvojim provokaciam .. to fakt si tak zufala, ze takto potrebujes debatovat? tymto sposobom? pzri, rovnako sa chovas ku kazdemu pisatelovi, co ma iny narzor ako ty. vsetko tiez vvztahujes na seba. to ma stak malo sebavedomia=? ci co je v tom
pozei, svoje nazory na tvoj vztah som si utvorila uz davno podla tvojich prispevkov. a nezmenili sa ani doteraz. takze naco o tom debatovat`. a tvoja debata tu s inymi pisatelkami ma v tom len utvrdzuje.
no a to, ze si sa oznacila chuderou je len na tebe.asi mas so seba ten pocit.
takze maj spokojnu dobru noc. 🙂
@alice107 😀 😀 😀 😀 dobru aj tebe moja
@erjona aj vo viedni su lepsie a aj horsie stvrte, resp.tie vase bezirk-y 🙂 si predstav, zesvagrina zije vo viedni a zije s moslimom...nastastie nie v tej horsej stvrti.....a si predstav,ze aj napriek tomu, ze on je kvazi cisty viedencan, kedze sa tam narodil....ma teda az moooooc svojske nazory na urcite veci a temy....nestihala som oci otvarat, ked sme sa bavili o beznom zivote a jeho viere, zvykoch, uffff, no mala som dost a dodnes nechapem svagrinu, ako si mohla vziat takeho cloveka a nechape to ani zvysok jej najblizsej rodiny.....a veru nechapem ako mozu spolu zot, ked oma nezdiela jeho nazory na iste veci. Su situacie, ked pride domov na SVK za rodinou na navstevu a on ju nepusti samu, radsej si on vezme volno v praci a ide s nou len aby bedel kde je a s kym je. Ubytuje sa na hoteli a je jej vecne v patach a ak sa u rodicov zdrzi dlhsie ako hodinu a pol, uz jej vypisuje sms a vola, kde tolko je.....atd.atd.atd.takych situacii je zial omnoho viac.....verim, ze aj ten tvoj ma svoje muchy, len si ich mozno nechces priznat a kedze je to tvoj manzel, budes ho obhajovat az za hrob. Ja ti to neberiem, dolezite je, ze on je pre teba dokonaly a ze si rozumiete, ale verim ze si aj ty musela upustit zo svojich zvykov a nazorov, tak ako kazda zena, ktora sa rozhodne zit po boku moslima.
@alexia11 No neviem, ci by som ja tolerovala taketo spravanie,,, ja tomuto celit nemusim,,, a nepis mi "a predstav si",,, ved ja nikde nepisem, ze klames, ja som len napisala, ze mam iny nazor,,, muchy ma kazdy chlap,,,ci moslim, ci nemoslim, tak napriklad ten moj za 14 rokov som ho nenaucila, ked pride dat topanky do botnika na chodbe atd,,,normalne klasicke manzelstvo,,,, upustit som nemusela od svojich zvykov, slavime vianoce, velku noc, vsetky zvyky, ale aj bajram a ramadan,,, takze my mame 3 krat v roku obrazne povedane vianoce,,, 😀 A dobra stvrt je relativny pojem,,,co je pre koho dobre,,, pre niekoho nebyt s cudzincami, inemu to vyhovuje,,, ja sa nestazujem na nas zivotny standart, nastastie nam nic nechyba,,, 😀
erjona, ja mam respekt k ludom , co su kultivovani. co neprovokuju, pozivaju argumety.
preto som ani neregoval na tvoj prispevok prvokacny den ci den dozadu. naco? nema to zmysel. preto aj teraz odmietam sa dat vtiahnut do tvojho sposobu debatovania.
takze ak chces debatovat, pouzi argumenty a nie prvokacie.
posem ti to v dobrej viere. a ked budes chciet debatovat ako kazdy normalny dospely clovek bez vztahovacnosti, podpychovania a provokaci, tak som ti k despozicii na debatu.
takze pochopila si? 🙂
@oslo1 tiez ma operovali dvaja indi, ci anglicki indi? aj lokalny zubar bol ind, dokonca GP som mala zida aj inda. hm, ked tak rozmyslam, anglicanky boli vzdy iba na recepcii. cim to bude? kde su anglicania - lekari a sestricky? kam oni odchadzaju za pracou, ked nie su v angl. nemocniciach?
slovaci, paki, turci, filipinci, indi su v angl. tak kde su do certa ti anglicania odpratani? 😀
@erjona pokial viem, tak moslimovia vianoce neslavia..... 😀😀😀 a slavit ramadan, ehmmm, nuz, trosku silna kava ma slovenku, niz ale ked zijes v stvrti, kde ziju tomu tvojmu podobni.....co ine ti ostava, bola by si primajmensom viac nez divna v ociach jeho znamych a urcite by ti to dal patricne pocitit, lebo nedajboze/nedajalahu ze zena nedodrziava to co chlap..... 😀
@alexia11 ona len chcela napisat, ze slavia aj krestanske,aj moslimske sviatky 😕
@amanda0405 nie,nebola som.a ani sa nezastavam arabov,ttunisanov ani nikoho,lan viem,ze ludia baz ohladu na rasu a nabozenstvo su rozni.
@ivivaiveta mne je jasne co tym chcela povedat, nemusis mi robit tlmocnicku
alexia 11, presne ako pises. ani ja za roky co sa venujem tejto problematike zmiesanych vztahov som nevidela jediny vztah, ktory by bol uspesny. aj ked ti dvaja ziju spolu. je to raz ina mentalita, iny sposob zmyslania . tam je upesnost vlastne nulova. to neznamena, ze ked ti dvaja ziju polu aj roky, su stastni.ak vydrzalo manzeltvo roky, tak zena sa prisposbila tomu muzovi celkom. ale moze taka zena byt stastna? vobec nie.
aargumenty od tych zien moslimov , ze ved ja vidim len tie vztahy , co sa uz rozpadaju, je uplne mylny.
uz roky predtym ako som sa zacala venovat tymto otazkam som poznala na sk take zmiesane manzelstva. bolo ch 5. z tych 5 ani jedno uspesne.
a takto to je stale uz roky co pozorujem take vztahy
ale to si kazda taka prizna len potom, ked sa vztah rozpadne uplne.
a preco? nuz hanbia sa tie zeny
len tu na mk co viem o zenach, co tu mali muzov moslimov,tak ani jedno stastne ci vyrovnane.
statistika nepusti.
@alexia11 ja som ti ju ani nechcela robit, len podla tvojej rakcie to vyzeralo, ze si ju nepochopila..
@alice107 presne ako pises. Same sa hambia za to ako,ziju ale tu sa budu bit do prs, ake skvele manzelstva maju. Je to len o tom,ze sa totalne podriadia tym muzom o nicom inom. A jedna tak zije cely zivot a naoko sa zda,,ze maju harmonicky vztah, kedze su spolu cely zivot a ta ktora je silnejsia a nenecha uplne potlacit svoju vlastnu osobnost a identitu to skor ci neskor ukonci.....ja som za to, aby to bolo radsej z tej kratsej cesty. Tym myslim ukoncit to este pred svadbou a najidealnejsie ani do vztahu s takyk clovekom radsej nikdy neist....
@alice107 ty sa venujes vedecky otazkam zmiesanych manzelstiev??a nerozoznas na fotke ortodoxného od neortodoxného moslima?pyzamu od dishadshe?
@alexia11 No moj slavi somnou,,, prekvapena,, ved ja som katolicka,,, akurat 7. januara skladal stromcek,,,neslavia vianoce, pokial nemaju katolicku za manzelku,,,sak to by bolo nelogicke,,, no my slavime,,, a preco je silna kava slavit s manzelom ramadan,,,ked on je ochotny si sadnut a navecerat sa na vianoce s nami, preco by som si aj ja nesadla za stol, ked slavi on svoj sviatok,,, ja na tom nic nezvycajne nevidim,,, toto je nas tohorocny stromcek 😀
@erjona presne tak...idem spat baby..zelam kazdej, s krestanom, zidom,moslimom, aby ste stravili peknu noc,rano sa zobudili zdrave a stastne,,..mozno, keby sme sedeli za jednym stolom a nevedeli by sme, kto ma koho za muza, tak by sme sa spolu nasmiali..a nevadte sa uz..sme zeny, na jednej lodi...mali by sme drzat spolu...
ivivaiveta, mna nezaujimaju ´´nocne kosele´ ako to ja nazyvam ´´pracovnym nazvom´´´ ake na seba moslmovia navliekaju. ja to nepotrebujem rozoznavat. nezaujima ma nazov toho odevu ani odev ako taky . a
ale je mi prirodzene jasne, ze takto sa obliekaju ortodoxni moslimovia a ze tvoj syn k nim patri.
🙂
Niekedy nás okolie upozorňuje, že ten ktorého milujeme nie je pre nás vhodný. A ak sme zamilované, veríme tomu? Nikdy. To je láska. A nie vždy je to aj naozaj tak. 🙂
erjona, ja ta nepotrebujem o nicom presviedcat. ja na zaklade tvojch prispevkov aj terajsich sa viac aviac utvrdzujem v presvedceni, ake mam stale o tvojom vztahu. ja som si ista svojim nazorom. ale nepresviedcsam ta o nom. to ty sama sa snazis mi vnucovat stale so svojim vztahom . apredostierat mne aj inym pisatelom tu, ze si stastna.
no take spravanie sa svadci zial skor o opaku.
o co ti ide? tym, ze stale mas potrebu o svojom vztahu pisat, aj vinych podbnych temach, ci ho niekto povazuje za stastny nie, ze tato otazka je pre teba klucova. ta este raz a naposledy.
ja neverim , ze akekolvek /aj tvoje manzelstvo/ moslimom prinasa spocny harmonicky vztah medtzi tych dvoch partnerov. bodka
mas pocit , ze ta presviedcam o niecom?
Ak sú vo vzťahu dvaja ľudia, ktorí si navzájom vyhovujú a sú spokojní aj keď napr. on ju zmláti každý večer a podľa všeobecných pravidiel to nie je normálne, ak to jej vyhovuje tak je to v poriadku. Takže ak sa žena prispôsobí mužovi a je spokojná, je to v poriadku. Iné je ak spokojná nie je a muž to nerieši. To je ako v sexe, tí dvaja si môžu robiť spolu čokoľvek ak im to obom prináša uspokojenie.

@minttu Prosim? Ja zijem vo Viedni a tu mas vsetky kultury,,,ake getto? V triede najdes vsetky narodnosti a ked si moja dcera chcela pozvat tieto dievcence, tak si ich pozve,,,nie kazdy zmysla ako ty,, a hned mysli na getto,,, normalne nevychadzam z uzasu co to mas za rozmyslanie,,,