icon

Vzťah s Arabom

jozefinka111
5. feb 2014

Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂

vevesh
13. jan 2015

@jolinka do 6 r. Ano, starsie - je to na sude, kedze zena nema "svoju rodinu " na dohody ako cudzinka - ale v moslimskych krajinach je to to iste ako poviem teraz spanielka a American - v amerike prisudia dieta americanovi a v spanielsku spanielke a potom je to kto z koho...
A dobrovolne je to naozaj - kedze v takych krajinach nezijes, je tazsie pochopit to zmyslanie - zeny sa tu radsej vzdaju deti a druhy krat vydaju a maju znova deti z druhym partnerom, ako ostat same s detmi - pre tuto variantu sa tu rozhodne len asi 10% zien...

jolinka
13. jan 2015

@vevesh no zrejme je tazke zostat sama s detmi.... preco asi??? preco sa 90 percent zien "dobrovolne" vzda deti a tak NUTNE pre zivot sa potrebuje opat vydat aby prezila...???

nie je to tym, ze podmienky pre rozvedenu zenu su nastavene tak, aby bez muza nemohla prezit??? a tak sme opat pri tej "inej" kulture ci legislative ...

laila22
13. jan 2015

@jolinka ked sa pytaju na vztah s Arabom a potom tu vypisuju same pozitíva a nie su schopne vziat do uvahy ziadne negatívum, tak dobre im tak ked im Arab zoberie decka a kopne ich do riti.. Kazda jedna co ide do takeho vztahu vie o tejto moznosti..

vevesh
13. jan 2015

@namornicka nie, naozaj je to tak - problemom je zvacsa nepodpora rodiny, zeny same si neveria, ze zvladnu takyto zivot a v neposlednom rade ide aj o to, ze uz dokonca zivota sa s 95% pravdepidobnostou nevydaju (Cize ziadny chlap, ziadny Sex, ziadna financna podpora, ked si chora /nevladzes /nemozes...) a prave preto sa vzdavaju deti, aby si mohli vybudovat novu plnohodnotnu rodinu ( Cize chlap, nove deti, financne zazemie...)

vevesh
13. jan 2015

@jolinka nie, problem je v zenach samotnych - niektore nie su na to pripravene, niektore su lenive, niektore nemozu... Preto len tych 10%..... Keby chceli, da sa...ale Clovek si vzdy zvoli pohodlnejsiu cestu, aj ked musi urcite veci obetovat...

jolinka
13. jan 2015

@vevesh ano myslim ze aj v EU sa berie do uvahy pobyt dietata , kde stravilo vacsiu cast zivota a tak aj pre dajme tomu Slovenku moze byt problem rozviest sa trebars so Spanielom a doniest deti na slovensko ked deti prezili vacsinu casu v Spanielsku... 😒

Ale treba si polozit otazku....zena ktora zije a rozvedie sa s muzom v Amerike ci v Spanielsku..moze ostat v danej krajine a po rozvode sa sama uzivit s dietatom / s detmi/ ...je ale toto pre nu lahke aj v moslimskej krajine????? Sama si teraz v nejakom prispevku pisala...ze radsej nechaju deti "dobrovolne" muzovi aby sa mohli druhy x vydat...zrejme nie je tak lahko ostat v moslimskej krajine sama rozvedena a zivit sa ze????

to vobec nie je o inom "zmyslani " moslimskych zien, ze by sa tak lahko v 90percentach vzdavali svojich deti...ale skor v tom ze nemaju take podmienky na zivot po rozvode ako v zapadnych krajinach... 😒 😒 😒

amanda0405
13. jan 2015
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@alaguema
vieš ale dospelý človek s trochou rozumu nebude sa pýtať na stránkach MK, citujem - vzťah s Arabom, nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?
a keď radíme, tak sme zakomplexovaná slovač a slečna jožinka sa hanbí za to že je slovenka....takže po dospelosti a zdravom rozume nie je ani chýru ani slychu...

amanda0405
13. jan 2015
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@vevesh
vzdať sa detí a mať potom plnohodnotnú rodinu? ....to nemyslíš vážne...deti sú ponožky, vymením za iné??? 😅 😅 😅

bodka70
13. jan 2015

@amanda0405 , no to je asi tá príslovečná moslimská oddanosť rodine a tradičným hodnotám 😝 😔

jolinka
13. jan 2015

@vevesh no jasne... lenive moslimky nechcu sa starat o deti 😒 😒 😒 😒 radsej budu s druhym muzickom ktory predchadzajuce deti netoleruje /opat to "ine" zmyslanie....musim si na to zvyknut/

takze slovenky OK? bez problemov dostanu deti po rozvode s moslimom v moslimskej krajine a bez problemov mozu zit same s detmi a uzivit sa ....len treba chciet a nebyt lenive... 😔 😔 😔 😔 uh.... no k akej idyle sme nakoniec dosli 😒 😒 😒

Takze zienky, Slovenky, len sa kludne vydavajte za moslimov, zite v ich krajinach /samozrejme treba si vybrat tu tolerantnejsiu/ .... a potom keby bol aj po case zly vyber ...NO PROBLEM 😉 vsetko ide ked sa chce...

vevesh
13. jan 2015

@jolinka tu, kde zijem ja - neexistuje podpora, neexistuje vyzivne, socialne davky, dochodok a pod.- stat sa o teba nestara... kazdy si zarobi na svoje zivobytie, kolko si zarobi, tolko ma... Prace je dost, robotu vzdy najdes - jedine, co stat podporuje su vdovy, siroty a dostavas odskosne za nasilnu smrt rodinneho prislusnika viac menej....Cize, ked ostanes sama s detmi musis ist robit a tu je pes zakopany - zeny nechcu (lebo predtym nemuseli), nevedia, nemozu (fyzicky) a po vacsine tu to beru tak, ze chlap nosi domov peniaze a zena ma "hniezdocko " na starosti.... A ked pride rozvod( s cim ani jedna nerata) , tak ta zena tym, ze nemusela pracovat je absolutne nepripravena postarat sa sama o seba, pokial za nou rodina nestoji... Ale ak CHCE, da sa... A o tom to je..

vevesh
13. jan 2015

@amanda0405 nie, nie su ponozky... Ale ano, beru to inac ako my ... Maju inac posunute emocionalno - moralne hranice ako v eu..

alaguema
13. jan 2015

@jolinka tie príbehy sú...vď ja nič z toho nepopieram, ale opakujem: zastávam názor, že ak sa niekto pre niečo rozhodne, alebo niečo dobrovoľne príjme, tak presviedčať ho do hlucha o opaku je nie len úplne zbytočné, ale vzbudzuje dojem, že nejde o dobro toho jednotlivca, ale iba o presadenie svojej pravdy. Týmto by som to z mojej strany uzavrela.

jolinka
13. jan 2015

@vevesh Vsak iste.... a o com ja cely cas pisem a pisem???????

ze zienky v tej krajine je to trosku tazsie....ked sa vyber partnera nepodari.. 😒 😒

a dalsia vec...preco su tie muslimky tak obmedzovane na zivot pri rodinnom krbe???...tak ze si dokonca ani nevedia predstavit iny zivot a boja sa toho...kto ich tomu uci, ze bez muza su nic, ze nepreziju...??? nie samotna moslimska spolocnost??? a ked sa zap. zena vyda za muslima...netlacia jej do hlavy to iste???

A ma to svoj ucel...taketo zeny su poddajnesie, lahsie znesu prikoria, lebo vedia ze iny zivot by bol este tazsi

bodka70
13. jan 2015

@vevesh , zrejme k tomu prispieva aj nedostatok odborného vzdelania - niežeby žiadna moslimka nemohla študovať a určite sa to v rôznych krajinách líši. Ale celkovo možností uplatnenia majú podstatne menej ako muži. A to nehovorím o takých extrémoch ako vypaľovanie škôl pre dievčatá v Afganistane a podobne 😒 😔.

vevesh
13. jan 2015

@jolinka slovenka dostane deti do 6r. - Ano, moze ostat a sama sa uzivit v krajine - ano..., bezproblemovo dostat starsie deti - tak taky luxus nemas ani na svk... Ale mozne to je - zalezi od toho, ako je oboznamena zo systemom danej krajiny - takisto ako slovenka v anglicku s anglicanom.... Treba si vzdy uvedomit, ze ako slovenka s cudzincom ( a teraz je jedno ci je moslim, anglican, francuz alebo Martan) - v jeho krajine tahas automaticky za slabsi a kratsi koniec - takisto ako ten jedinec tahal na slovensku...

jolinka
13. jan 2015

@alaguema vies co ? mas pravo aj na svoj dojem o mne...ze preco tak hovorim....

a myslim ze diskutujem pomerne slusne...neutocim na krajinu ci cloveka z nej..len apelujem na premyslanie o buducnosti seba, aj svojich deti... to je vsetko. Vies ked niekto nema informacie a rozhodne sa zle...beriem... ale ze niekto ma informacie, a ide tvrdohlavo za niecim...len aby sa trucovito rozhodoval po svojom...nuz to tiez beriem...co mi ine zostava 😉 😉 ...len to nie je rozhodnutie hodne zrelej zeny... ale niekto sa dobrovolne rozhodne ostat nezrely... 😒 😒 😒

a mne vobec nejde o "moju pravdu" len mi je luto deti a dalsich zucastnenych osob...

yanni
13. jan 2015

@vevesh ty zabudas ale podotknut, ze velku cast roka zijete aj v Nemecku. neviem aky to ma dopad na mozny rozvod atd. ale urcity ppobyt tu musite mat nahlaseni, ked ste tu trebas pol roka. takze velmi by som neporovnavala.
Tu sa hovori cisto hlavne o zene nemoslimke vydatej za moslima a byvajucej v moslimskej krajine, hlavne v takej este veeeelmi moslimskej. Neratajme Emiraty, Kuwait, Katar atd. Tam to bezi uz trosku inak.

jolinka
13. jan 2015

@vevesh ano, v tom ti davam za pravdu,.... ze si treba prestudovat pravo danej krajiny dopredu v tychto veciach...a brat do uvahy ze cudzinec v ma v podstate vsade nizsi status ako domorodci. 😉 specialitou ale moslimskych krajin.je ...vacsie ci mensie prepojenie prava a legislativy s nabozenstvom a vzdy o cosi mensi status zeny proti muzovi... zalezi od danej krajiny v akej miere sa ten stupen uplatni ale v podstate vsade existuje...

vevesh
13. jan 2015

@jolinka
@bodka70. So vzdelanim sa to lepsi vo vsetkych moslimskych krajinach - len trochu potrva, kedze vzdelanie nie je jednorocna zalezitost.. Uplatnenie je veeelmi dobre pre zeny a v moslimskych krajinach neexistuje rodova nerovnost v pracovnych alebo platovych podmienkach (cize na urcitu poziciu je jedno ci vyberu muza alebo tehotnu zenu, starenu alebo mladika, plat je ten isty...)

Teraz sa vyhybam Afghane a co - to je extrem.., Ale zeny same nechcu pracovat!!! Ked som sa pytala preco, tak mi kazda a jedna odpovedala, ze ci na hlavu spadla, aby si ona este robotu pridavala... Postara sa o dom, a chlap nech nosi peniaze (ze akoze naco ho doma maju...).... A to nie su kaleraby alebo obmedzovanie - ja ked poviem ako to funguje v eu, tak kazdy len boooze, tie zeny su chudinky... A to si nechaju???..,,
Takze pri vybere zleho partnera platia tuto dan za svoj luxus( a oni to tak aj beru..)...

ivivaiveta
13. jan 2015

@yanni tu je to cele zle...aj tema sa vola zle, lebo arab nerovna sa moslim, su aj arabi krestania..sa mala opytat, ci su tu zeny, ktore maju za muza moslima a ziju s nim v jeho rodnej vlasti, najlepsie kokretne bab zijucich s Tunisanom v Tunise...

yanni
13. jan 2015

@vevesh nemas uplnu pravdu. V Nemecku neprisudia vo zmiesanom manzelstve po rozvode deti automaticky Nemcovi. Prisudia sa automaticky matke, ak samozrejme nie je alkoholicka atd. A nezalezi, ci je cudzinka a ci nie. Robim 10 rokov v sudnictve, presla som aj rodinnym, ani raz neprisudili deti otcovi ak matka bola normalna. Dokonca deti ostavaju pri matke aj ked nerobi, nema vzdelanie atd. a otec je na tom lepsie. Otec musi jednoducho platit alimenti detom aj jej. samozrejme podla jeho zarobku. Musi ostat aj jemu nieco. Ked muz tu deti, tak si ich musi krvopotne vysudit. A casto nestaci ani velky zarobok, lepsie zivotne podmienky. Tu je otec ten, co taha za kratsi koniec.

yanni
13. jan 2015

@ivivaiveta tak tak, ale kolko takych je? a kolko napise pravdu?

@vevesh v jednom mas pravdu, co si pisala o tom, co si niektore arabky myslia o nas Europankach ci Americankach. Ale tie boli tak vychovane. Ked po generacie im toto tlacia do hlavy, tak sa ani necudujem. a ktora sa opytala, ci to my takto ccheme a ci nie? Ja za mna vravim, ja som studovala lebo som chcela, milujem svoju pracu, a nie len preto, ze mi dava nezavislost, ale aj ze ju robim rada a naplna mat. tiez si neviem predstavit, trcat len doma, cakat na muza a deti pokym pridu zo skoly, prechadzat sa bezducho po Shopping Malloch ako to casto vidiet v Emiratoch ci Saudi.
A ja sa nemusim po rozvode vzdat deti, lebo ich neuzivim a musim si hned hladat noveho nabijaka. Ja nas uzivim vsetkych.

vevesh
13. jan 2015

@yanni pozri, ked uz budem extrem... Podla samotnej sarie pripadaju deti do6 r. Automaticky Matke, po dovrseni je sud, ktory rozhodne o dalsom pobyte... Zene cudzinke prinalezia deti podla predsvadobnej dohody, ak nie je, sud posudi narok rodicov.... Zena nemoslimka- cudzinka dostane deti do opatery, ak zabezpeci (a musi to na sude preukazovat) ich vychovu v moslimskej viere, zena cudzinka "konvertitka " Toto pravidelne preukazovat nemusi...tot teoria...
A do toho primiesaj este zakony danych krajin - a v tom musi mat zena jasno, nez sa ide bit o deti ( pretoze nikto si nezaklada rodinu s tym, ze sa rozpadne..)

A naschval som tu nemecko ani nespominala, lebo to je teraz specifikum... Pred 10 rokmi by zena vychodoeuropanka deti tak lahko nedostala, teraz su deti vylucne davane matkam, ale to sa v blizkej buducnosti zmeni, kedze chlapi nie su spokojni so svojou funkciou oplodnitela a financneho platitela.. 😀

vevesh
13. jan 2015

@yanni to je spravne, ale kolko zien na zapade si moze dovolit starat sa "len o hniezdocko ", alebo sem tam nerobit....kazda karta ma dve strany.. 😉

jolinka
13. jan 2015

@vevesh pocuj, este chvilku a zacnem tym moslimkach kruto zavidiet 😉 😉 😀 😀 ze si mozu dovolit nerobit

drahusienka
13. jan 2015

nechcem vám kaziť ilúzie o moslimoch ale sama som s jedným mala vzťah...a zhrniem to asi takto...oni si europske dievčata beru za manželky aby ušli s podmienok v ktorých žijú a s problémových krajín v ktorých žijú..aby dostali občianstvo...aby ich europanka živila a posielala peniaze do ich krajiny ... časom sa prejavia... tak ako mne to neželám nikomu.. mne tento moj ,,skvely,, moslimsky priatel narobil dlhy ktore dodnes nesplatil a viac som peniaze nevidela.. som rada že sme nemali deti a skončilo to skor...teraz mam normalneho manžela a dakujem bohu ze je to nas Slovensky muz...spatne by som si dala facku zato že som si s moslimom niečo začala..oni vedia byt strasna pretvarka..a laska je slepa.. takze hlavne sa nedat oblbnut ich taktikou co maju na europanky..

nkem
13. jan 2015

Mňa prekvapuje kam sa táto téma už otáča.. Jozefinka nemusíš hneď tak reagovať, nikto ti tu netvrdí, že aj vzťah s moslimom nemôže byť dobrý, len ti ženy chcú povedať o možnostiach, ktoré môžu nastať. Môj muž by ti povedal, že my ženy nie sme normálne, veľmi rýchlo zmeníme rozum, stačí, keď nám niekto niečo správne povie, v správnej chvíli a už ideme…s čím úplne súhlasím, zažila som si to aj na sebe.. Predpokladám, že sme asi v rovnakom veku. Nemusíš tu hneď obhajovať Islam, žiadne náboženstvo nie je extrémne samé o sebe, ľudia to z neho urobia, tak ako to plati aj o kresťanstve a inom..Jedným z tých čo zaútočili v Paríži boli aj čierny moslimovia, tak teraz má začať škatulkovať všetkých černochov, že my hodia bombu pod okno? Veľa žien sa ti tu snaží povedať, že je rozdiel kde kto žije a vyrastá. Keď to zoberem od seba, tak je aj rozdiel medzi černochmi, či sa narodili v EŮ, Amerike alebo už tu žijú dlhšiu časť života alebo sú z tradičnej spoločnosti. Napr. môj muž varí, aj si opere, aj sa postará o deti a pod… Ale veľa z nich by to neakceptovalo, žena má variť, starať sa o domácnosť a pod… Nemusíš tu začína vojnu na obranu moslimov..

yanni
13. jan 2015

@vevesh Aj pred 10. rokmi by tu Slovenka dostala deti. Neviem ako v inych EU statoch, ja hovorim o Nemecku, lebo tu zijem 15 rokov, vystudovala som nemecke pravo a sa tym aj zivim. Dostane aj Ruska, aj Turkyna, aj Mongolka aj Americanka aj Hotentotky. A tu sa to tak rychlo nezmeni. Otcovia budu este desatrocia tahat za kratsi koniec. Nie len co sa tyka deti ale aj platenia alimentov na zenu. Ja stale vravim, ze som za spätne zavedienie "otazky, kto je na vinne, ze sa manzelstvo rozpadlo". Tu sa to neskuma. Sudom je to jedno. Muz musi platit. Aj ked rozbila menzelstvo zena. Ci uz neverou (a by si sa cudovala kolko takych je), ci uz nejakym inym sposobom.
Ja "sedim" dennodenne priamo na zakonoch. Takze viem o com hovorim. Rodinne pravo sa tu tak skoro nenovelizuje. Bolo novelizovane 2008 a mozme cakat dalsich 50 rokov pokym nieco zmenia. Ako priklad uvediem nemanzelskych potomkov. Az v 90tych rokoch zmenili zakon, ze takto narodene deti maju rovnake prava ako deti narodene v manzelstve. cize aj pravo dedit. A aka to vyspela krajina. Takze oteckovia sa mozu burit dalsie roky a nic nedosiahnu. A oteckovia su zial muzi, ked po case vidia, ze sa nepohnu z miesta, tak to vzdaju. Pekne platia, popripade sa naseru a neplatia (narasta im ale dlh), pokym su deti male a neprotestuju maju ich kazdy druhy vikend a polku prazdnin a ked deti budu starsie tak im otecko nebude stat za nic, nebudu chodit, len po prachy, a este v dospelosti otcovi aj vykricia, ze sa o nich nestaral, ze opustil matku atd. Ale tazko im vysvetlis, ako to v skutonosti bolo. Poznam vela takxh pripadov, dokonca aj z muzovej rodiny, kde zena bola neverna. A decka este ani v puberte nie su a uz obcas robia divadlo, ze nejdu k otcovi na viked. On by ich aj chcel, ale ziadny sud mu ich neda. Lebo vela pracuje a ked bude menej, tak zenska nezarobi tolko ani teraz ani potom bez deti, aby mu mohla platit dostatocne velke alimenty aby z toho vyzil ak by trebars zredukoval zo svojej prace aby mal viac casu na deti.
Ono je to zacarovany kruh.

maria200981
13. jan 2015

nasa turecka babka v zivote nerobila, lebo nemusela a nechcela...ma 51 rokov rano vstane kedy chce, kludne ranajocky telka,,,nieco navari nieco poprace v bytiku...ide kde chcem kupi co chce ..penazi ma dost do roka cestuje kade tade...letenky ma od muza ...dedo moze ide ak dedo nemoze ide sama...raz Hamburg, raz Slovensko raz dovolenka Antalya, raz k dcerke raz k mame....navstevy vecerev restikach a tak..babca nieje zahalena, nemodli sa, nenavstevuje mesity, nedodrzuju ramadan, ..zije rovnako ako ja a ma na rovnakom hodnotovom mieste nabozenstvo ako ja...ja som krestanka a deticky mam pokrstene..

na SR vidim ako nasa suseda o pol 5 leti bivyklom na bus do mesta do prace ...za minimalnu maka do 17.00 opat domov na bicykli lebo nema dobry spoj, ma 3 deti varit treba dom pratat a chlap jej usiel k milenke.... nechce sa rozvadzat koli detom

pise sa o tom ako moslim nema manzelku na prvom mieste ...ale vela krat je to opacne....pochybujem o slovakoch ci maju manzelky a deti na prvom mieste...
milion zien bysi vymenilo ak by naozaj videli ako niektore moslimky ziju
a milion moslimiek by vymenilo ako niektore slovenky ziju...

ale nie kazdy ma v zivote stastie na zivot a chlapa ...ci na SR , alebo v inych krajinach a inych kulturch