Vzťah s Arabom
Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂
@aylin86 to je super... som rada, ze mas niekoho, kto sa o teba stara...si to zasluzis po takom hroznom vztahu... no aj ten moj pocernejsi juzan dnes opral zaclony a zavesil ich...uvaril obed detom..dnes mal dovolenku...pokial som sa ja venovala skole... ale nevrav to nikomu, aby si mu nepokazila reputaciu 😀
@sirinka v žiadnom prípade. Stačí ako vysvetlenie? alebo skúsim viac: hovorím tu o tom, že nie je nič zlé, ak cirkevné sviatky prekrývajú tie pohanské - kalendárovo, prípadne sviatky svätcov sú na dni, kedy sa uctievali niektorí démoni (plodnosti, duchov zvierat). Ale ak by ti vyhovovali sviatky, kedy by množstvo ľudí súložilo na brehoch rieky, alebo sa zabíjali novorodenci či prvorodený po dostavaní domu, aby ich duch chránil obydlie, či by si chcela viac menej každý pohanský sviatok so sexuálnymi praktikami, tak to Cirkev nemala robiť 😉 Ale naozaj nepúšťajme sa do tejto debaty. Je to zbytočné. Veci treba vidieť v kontexte- či už sa jedná o náboženstvá alebo život konkrétnej spoločnosti. Ani ja neosudzujem Inuitov, že keď nemali dosť potravy, tak novorodenca uviazali na sane a zaviezli do ľadovej pustiny, aby tam zomrelo. Nemali ho ako uživiť a ak by žilo s nimi, tak by zahynuli všetcia. Tiež nepoznali kontrolu tehotnosti a aj keď to bolo mimoriadne kruté, je to pochopiteľné.
@erjona ja nie som napríklad proti zmiešaným manželstvám, či už kultúrou alebo vierou- poznám fungujúci manželský pár, kde on je praktikujúci katolík, ona praktikujúca evanjelička (mala ísť za farárku). Poznám ateistu a praktizujúcu katolíčku - ani jeden neustúpil zo svojej viery. Tam je to síce trochu ťažšie, kvôli povahám a kvôli horšiemu znášaniu stresu z jeho strany, ale sú spolu šťastní. Osobne nepoznám žiadny vzťah moslim a Slovenka, teda vlastne hej-jedna na výške chodila s moslimom, začala študovať korán, išla nosiť šatku, ale potom si to rozmyslela-rodina ju neprijala ani tak. Napriek tomu nevadilo ani jemu ani rodine, že s ňou spáva 😒 ale to je neduh každej spoločnosti a hlavne tej slovenskej. Pretože najdôležitejšie je charakter človeka - aký naozaj je. To sa nedá zistiť, keď sme cez víkend spolu v hniezdočku lásky, ale keď spolu prekonávame nejaké tie problémy prípadne sa rozprávame o svojich postojoch k rozličným veciam. Tiež k tomu treba prirátať aj naviazanosť muža na svoju rodinu, či to nebude tak, že aj po svadbe bude jeho pôvodná rodina dôležitejšia ako jeho rodina- mne to osobne trošku vadilo pri mojom manželovi, ale potom sme to nejako zvládli. Pekný deň prajem
@amanda0405 radsej nebudem jest bravcovu salamu, a dodrziavat ramadan ale dostavat zo sladkych arabskych pier milujucie bozky.. ako byt tebou zatrpknutou, viac nez trapnou a hlavne zakomplexovanou zenou .🙂 Hawk dohovorila som! 🙂
@slniecko2 to ze som teologicka.. neznamena ze som charizmaticka.🙂 a ze vsetky ucenie matky cirkvi alebo odporucania su pre mna prijatelne .. ano odcenujem cistotu ducha a uznavam v tomto som mimo .. ale?? radsej budem hresit hriechom z ktoreho sa da vyspovedat.. a prijat sviatost zmierenia.. ako celit hriechu ktory je nezlucitelny so sviatostou..
@jozefinka111 Nerozumiem, prečo charizmatička? Teda ak to myslíš v tom kontexte ako ja (prosba o dary Ducha svätého a ich využívanie na evanjelizáciu a prospech druhých), tak to som nespomínala. Iba som chcela povedať, že napriek tomu, že máš kvalitné vzdelanie v týchto veciach a verím že aj tvoj priateľ, ktorého viera tieto veci berie ešte striktnejšie (predpokladám), tak ľahkovážne zahadzujete Jeho požehnanie (koniec-koncov je to stále ten istý Ja som, kto som.) v tom to smere. A ktorý hriech nezlúčiteľný so sviatosťou máš na mysli? Každý hriech je odpustiteľný, úplne každý, dokonca aj smrteľný. Najhorším však je ten, ktorý robíme vedome- to je ten smrteľný, pretože však viem, že je to hriech, ale robí sa so zámerom, že sa z neho vyspovedám. asi je to síce komplikovanejšie, ale smrteľný hriech je ten, ktorým vedome odmietnem Boha. Ale ty si teologička- nie ja (to myslím tak, že nechcem ťa mýliť a asi je to inak). Ale chcem len to, že nepotrebujem do teba vŕtať ani do tvojho vzťahu. Všetko dobré prajem.
V prvom rade si uvedomujem svoju hriesnot.. ak sa bavime o cirkevnej stranke.. tym padom nezahadzujem Bozie pozehnanie.. dostavame sa mi ho rovnak ako tebe.. a pri vete ze aj smrtelny hriech je odpustitelny sa vlastne prestavam s tebou bavit :D ty nielen ze si charizmatik ale aj HERETIK"!! :D ty uz si davno dosiahla ipso facto.. 🙂 a nesnaz sa so mnou vies teologicku debatu lebo ta polozim na lopatky a ani sa nespotim.. vo veciach viery .. praktizujucej viery si mimo.. vrat sa ku katechizmu 🙂
@slniecko2 zabudla som ta oznacit takze to mas vyssie...
@jozefinka111 fíha ako si zrazu otočila. Neurážala som ťa, naopak som písala iba svoje chabé znalosti v tomto smere a čakala, či ma uvedieš do obrazu. to sa nestalo- nevysvetlila si mi, čo je ťažký hriech a čo ľahký. ja som celý čas bola v tom, že každý hriech sa dá za života človeka Bohu odpustiť skrze Ježiša. Ťažký hriech považujem: vražda, smilstvo, pýcha a iné, neviem, či je nejaký špeciálny zoznam. To nie je podstatné. Tiež som čítala, že je to hriech, kedy vedome odmietneš Boha, ale zrejme tu padla kosa na kameň- stačí to iba vysvetliť. Inak ešte že vieš, čo ten hriech je, že áno? Neviem nakoľko poznáš môj životný príbeh a nakoľko praktikujem svoju vieru- ako čítam asi veľmi detailne, keď sa tak do mňa navážaš. To je inak tiež veľmi kresťansko-moslimské... 🙄
@jozefinka111 teraz ma napadlo mam kamaratku ktora vystudovala Teologiu zije cca 7 rokov TR vydala sa tam teraz uci na skole anglinu...🙂
@slniecko2 Ano som na polovicu asi moslimka ktora ta chce zjest preto na teba utoci :D :D .. Boze moj vyslys moje prosby nech tento narod sa vzchopi ! .. NO neviem preco utocnost zlucujes s prislusnostou k nabozenstvu .. pani alebo slecna inteligentna..🙂 Nenavazam sa hodnotim situaciu.. Ak nevies co je hriech a chce vediet definiciu hriechu odporucam kompendium ak sa ti nechce otvarat cely katechizmus .. to je prva vec.. druha.. neviem do ktorej cirkvi patris ci ty nie si nahodou Jehovistka s tetragramatonom .. alebo ci si katolicka.. ale ak si katolicka.. Smrtelny hriech ti matka cirkev Rimska neodpusti!.. Za istych okolnosti dostanes len dispenz .. bud v podobe aby si mohla prijimat sviatost zmierenia s rozhresenim alebo v inej podobe.. Kazdy hriech je odmietanim Boha.. si myslis ze ked niekoho ohovaras.. a nie je to tazky hriech tak to akoze Boha neodmietas?? alebo ked sa ozeries ako dive prasa.. tym samozrejme znesvacujes svoje telo ako Chram Ducha Svateho.. to nie je odmietanie Boha?? Wake up a sup sup spat na nauky zakladnych pravidiek vierouky moja 🙂
@jozefinka111 jaj moja... myslela som, že to bude normálny rozhovor, ale asi moje odporúčanie vo veci abstinencie od sexu pred manželstvom pichlo niekoho do zadnice. Je mi fuk čo si a komu robíš matrac, ale skús sa nenavážať aspoň do svojho národa. Je to smutné, čo sa deje s "dámami", ktoré prekročia viac ako tri dediny za Blavu. 🙄
@slniecko2 No asi neznalost vlastnej krestanskej vierouky ktorou sa tu tak ohanas niekoho zapichalo omnoho viac...🙂 ja som prekrocila aspon tie " tri dediny" ktore ty spominas .. ale aspon necerpam svoje bedzuche trapne a nikam neveduce poznatky a skusenosti z nacitanych "tem" na internete.. 🙂 co je tvoj pripad som si ista..🙂 a druha vec? matrac?? Zavist je tazka vec co?? :D .. uz si davno nemala sex ci co? :D Treba sa odputat od internetu a vyst medzi ludi.. novy narod nevznika pri kysnuti za netom..🙂
@maria200981 wauuuu tak toto je mila sprava..🙂 dakujem 🙂
@fidka79 ano som zmyslanim kde som.. mam zdrave mediami neovplyvnene zmyslanie narozdiel od tvojho.🙂 Im not charlie! 🙂
Jednoznacne sa prikladam k nazoru nemat vztah s Arabom, poznam vela zien co mali a presne ako to tu pisali baby na zaciatku je vsetko OK. Bude ti kupovar kvety, veci atd. no a potom uvidis sama. Ja som len randila kedysi davno s Arabom a nikdy viac, boze zavaruj.
Ak sa to tyka ''Araba'' co zije v USA ci EU kde sa uz narodil, davam sancu na takyto vztah, pokial neni zo sialenej moslimskej rodiny.
Boli sme na dovolenke v Tunise pred 10 rokmi a nemohli sme sa tych Arabov zbavit!!!! Kamoska mu dala aj cislo a bolo to des! Chlapci by sa velmi chceli dostat do Europy a potom do dopadne ako pred par dnami vo Francuzsku.
@jozefinka111 tato debata uz skoncila, lebo citat kecy o bozkoch zo sladkých arabských pier a hned na to pomiesane s nejakymi vykladmi o nabozenstve a o smrtelnom hriechu opitosti sa jednoducho neda, sorry. je to Tvoj zivot.
@jozefinka111 dospela som k zaveru, ze si uplne nevyzreta osoba, ktora nevie, kde je, co je, co so sebou, studuje krestansku teologiu, ale potom kvôli telesnym pozitkom zrazu dospeje k zaveru, ze len islam je ten pravy a ide konvertovat a este ma potrebu nam to tu obhajovat nejakymi vzletnými vetami.
@jozefinka111 Pre mna za mna chod si aj bojovat do Syrie, ale fakt sa mi chce vracat z tych tvojich prispevkov. Tebe uplne ale fakt uplne hrabe. A uz sa neohanaj to zavistou, ja osobne ta totalne lutujem, neni co zavidiet. Sibnuta zaslepena fanicka, nic viac
Fanaticka
@jozefinka111 ahoj.ja mam manzela z iranu sme spolu 11rokov aame 2 krasne deti.ako priatelia sme spolu zili v jednej domacnosti rok potom peisla svadba.deti sme mali neskor.zila som aj v irane.teraz sme na slovensku.vztach mame dobry, mysime sa tolerovat a hl.zvyky v akych sme zili a zijeme.ked som bolq v irane chodila som zahalena musela som ale nevadilo mi to ked sme teraz tu chodim oblecena ako chcem nevadi to manzelovy.proste sa musite prisposobit.obcas sa pohadame ale kto sa nehada.vztah je ako kazdy Iiny akurat s vynimkou jazyka, hovorime spolu 3 jazykmi a je to sranda.neboj sa bud to byde klapat alebo nie.spoznaj ho a opytaj sa ake to bude po svadbe ako ta bude chapat a tolerovat.vsetko bude ok a drzim ti palce
@jozefinka111 Hriech clovek nespoznava studiom teologickych knih ale nazretim do vlastneho srdca 😔
@jolinka ale najprv musis mat poznatok o tom vo je hriech a prinay vierouku.. lebo ak by to boli subjektivne tak tk co pre teba hriesne nemusi byt pre mna !
@jozefinka111 hriech je to, cim ublizujem sebe, inej osobe alebo Bohu...vsetko ostatne je len relativne ci subjektivne vykrucanie... 😝
reci "vies u mna je to ine" ...
ale nase poznanie nie je dokonale, najlepsie pozna nase srdce Boh a vie i vsetky okolnosti. 😉
a reci typu "smrtelny hriet ti matka rimska cirkev neodpusti" ...su uplne od veci, Cirkvev sama nic neodpusta, knaz je len prostrednikom Boha, nie je Boh, fakt si studovala teologiu?

@aylin86 Je mi to fakt luto...uprimne..... som rada, ze uz je ex... a mas pravdu..netreba sa vadit...k nicomu to nevedie...najlepsie nereagovat na provokacne spravy...