Vzťah s Arabom
Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂
@jozefinka111 ak chces, mozes poziadat admina o uzavretie temy,,, oslov maria smykala,,,ten je velmi mily,,, uz par krat som s nim pisala, kvoli takymto nezhodam,,, on posudi, ci tema zostane otvorena, alebo nie,, pokial su hadky, tak ju automaticky uzavrie,,,
Nie vsetci Arabi su teroristi ... ale cim to je, ze takmer vsetci teroristi su Arabi?
@jozefinka111 to ze citas Koran, je ok, ale nepise sa tam nic o tom, aky by bol tvoj zivot s muzom, ktoreho lubis. Odporucam precitat knihu od Evity Urbanikovej, Stratene. Ako matka som pri knihe plakala, lutovala tie deti, matky a po docitani sla vybozkavat moje dieta a muza. Nemam osobnu skusenost, preto nejdem sudit ani vyjadrit nazor. Ale laska byva casto slepa, idealizujeme si, prehliadame varovne signaly. Lahsie sa riesia pripadne problemy v krajine kde rozumieme kulture a jazyku. Poznate sa kratko, teda skor este nepoznate. Naozaj chces ist zit do dalekej cudziny, zit s ludmi, ktorych nepoznas, nerozumies ich kulture ani reci? Dobre si nastuduj, ako ziju Europanky v takychto vztahoch tam a ako to dopada casto s detmi, ked chce ist zena do Europy (napr. v Egypte otec moze zakazat dietatu vycestovat do veku 18 rokov, tzv. travel ban bez tvojho suhlasu a vedomia). V pripade problemov alebo rozvodu tam budu vsetci proti tebe vratane uradov, sudov, policie. Teraz moze akceptovat tvoje nabozenstvo ale tam bude na neho tlacit rodina, priatelia, lebo ich tradicie nepustia: "slusna zena chodi zahalena, sedi doma, stara sa o domacnost, nerozprava sa s cudzimi muzmi a pod."
mam kamaratku ktora chodi s turkom on je uz narodeny na SR ale jeho rodicia nie ale prisposobili sa a nemaju proti kamoske nic a ani neriesia nabozenstvo
@jozefinka111 ahoj mne si neodpovedala na otazku kolko mas rokov ty a tvoj orietel
@amansa040 my niesme zobraty...mam podla teba aspon stipky rozumu? I ked ma nepoznas? Vidiet ze z teba hovori zla skusenost ale bola to aj tvoja chyba musela si uz zo zaciatku vidiet jeho radikalne postoje ...preco si ho chcela? On chcel z teba urobit tunisanku a ty z neho liberalneho slovaka...dufam ze vas vztah netrval dlho a netrapili ste sa zbytocne dlho..ja ti prajem uprimne vsdyko dobre ci si blizko ci daleko odomna
@maria200981 normalne ta obdivujem,,, ako mozes zostat taka kludna a nenechat sa vyprovokovat,,, ja radsej prestanem pisat s danou osobou, akoby som sa mala stiahnut nechat na jej uroven, lebo tak by to u mna dopadlo,,, 😀 maximalne vyuzijem ironiu,,, aby sa dana osoba uvedomila,,, a potom viacej nepisem,,, som sa uz poucila ,,, ako klobuk dole ,,,,
Hej ............ako pise erjona kludne to tu uzavrite (ved co ine, ked uz ide do tuheho, vsak?) Ale ziadam admina, aby tutu temu nevymazal, lebo toto je PERFEKTNY PRIKLAD bez lzi, bez nadsazok a nemusime nikoho predviedcat, ako to dopadne casom, ked sa krestanske dievca vyda za muslima:
UKAZKA - Stacil jej necely rok a pozrite co sa stalo z dievcata, ktore by sa zrieklo svojej viery VELMI TAZKO 😒 🤐 😔
digysa jozefinka111 Ide o to, kde budete zit, za akych podmienok a kolko kompromisov prijme tvoj priatel.
Pozri, ja by som koli chlapovi nemenila svoje vierovyznanie. A pre mna je uz "vystraha" to, ked ti povie, ze sa musis konvertovat na islam. Ak Ti muslim povie, ze si mozes ponechat svoju vieru, tak si si nasla toho spravneho.......... ale takych je asi 2 z 200 000.
Bavite sa o viere? Nehovorim, ze ty musis byt veriaca....mozno ti je jedno a do kostola nechodis a proste by si konvertovala aj tak..... Ide o to, aky ma nazor na nabozenstvo ON a jeho rodina. To si treba dobre zistit pred vaznym krokom, ako je svadba.
6. feb 2014 o 17:17 • Odpovedz • 4 • Pošli IP •
jozefinka111 Áno som krestanka a svojej viery by som sa zriekala veľmi ťažko .. avsak bavíme sa o tom dosť často žiadnu satku odomna nevyžaduje ..anj konvertovať. .správa sa uctivo nie detinsky ci prehnane tak neviem ako sladko .. len strašne veľmi chce žiť v tunisku ..hovorí ze je patriot svojej krajiny alebo niečo na ten štýl ..hovorí k nej fakt uctivo myslím o krajine .. a preto chce žiť výlučne v Sousse ..
6. feb 2014 o 17:22 • Odpovedz • Páči sa mi to • 1 • Pošli IP •
A porovnajte si jej prisevky z poslednych par dni....
Len si nemyslite, ze ju on do niecoho nuti... to ONA SAMA chce 😎
@erjona som ucitelka v materskej skolke mam vela trpezlivosti a nevie ma nieco hned vytocit 🙂
DIgysa. perfektny dokaz si nasla a pozila. velky LIKE.
je zbytocne uz akakolvek debata so zakladatelkou temy . je jasne vidiet postupny ustup od nazorov, co mala este pred rokom.
je jasne vidiet, kto stoji za zmenou jej postoja.
Mne pred 20 timi rokmi tiež vraveli, že si nemám brať môjho muža a až teraz mi došlo, že prečo. 😀 Keď si zamilovaný, nevieš, nevidíš, neriešiš. Jáááááááájjjjj. Držme palce a nič iné nám nezostáva.
@erjona @maria200981 je asi šťastná a vyrovnaná, preto ju nedokáže vyprovokovať nejaké konštatovanie a nevzťahuje všetko na seba....
@eva8 Evka,,,jasne, ze je stastna a vyravnana, je to vidiet aj na tych fotkach,,,ale je ina povaha ako ja a ak si si nevsimla, na provokativne príspevky uz od urcitej doby neodpovedam a pospominana som bola hajajaj,,, pretoze sa nad konstatovanim podaktorych prispevatelok uz len pousmejem a poviem si, nech si pisu co chcu,,, nemam potrebu reagovat,,, uz to tak neprezivam ako napriklad este pred rokom, lebo som prisla na jednu vec,,, je jedno, ci protidikutujucej aj dusu vylozis na stol a pises ozaj uprimne, jednoducho nepresvedcis a este z teba aj klamarku spravia,,, tak som si povedala, naco sa namahat,,, a vies co,,, mam sväty pokoj,,, odpovedam len ked chcem a kedy chcem a diskutujem s kym chcem ,,, 🙂
no ja aj tak Vás obdivujem, skomplikovať si život,,ja by som sa bála,priznám sa,,,,,,i ked láske sa nedá rozkázať,,,,,len ma zaujíma,či aj Vy ste prešli na ich vieru? dúfam,že nie

Ja som tu nikde nenapisala ze som uzasna krestanka vysvetlovala som vierouku .. teba milovat nebudem niesi mi blizny .. nakolko si ako prva ma mna slovne zautocila.. vsak sme slovenky ze ?? :D a na slovensku funguje ale pozic take vrat ;)
@mladena