Vzťah s Arabom
Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂
@lukihomamina takze vsetci moslimovia, ktorych poznas, sa takto spravaju ku svojim partnerkam?
@lukihomamina najskor arab je len arab a teraz toto... mas osobnu skusenost s tym zeby kazdy moslim tlkol zeny alebo si to citala v evitovke? Neuveritelne. 😠
eva8, je uplne zbytocne dokazovat nevzdelanym ludom, ktori nedokazu z prejavu a sposobu vyjadrovania s popoznat, ci isty clovek vykonava iste povolanie a iste vzdelanie tomu korespondujuce. :
a o technikach pozivanych uz dnes pri pisani ani nehovoriac. kto je vzdelany aj vdanych technikach, pochopi, kto nie, tak je pre neho vysvetlenie asi velmi zlozite .
takze evi, je zbytocne aj reaqgovat na teje pisatelky. ved je to ako vmaterskej skolke
ja som svoj nazor na zakladatekyn prblem aj jej podbnych zien jasne vyjadrila. ja nestracam cas s debatami na nizkej urvni ,ako tu predvadzaju niektore iritovane pisatelky.
YANNI das mi asi za pravdu, ze je upne smesne vobec reragovat na ´´pochybnosti ´´ iritovanych pisateliek, o tom ci onom povolani, ci vzdelani.
toto cielene odvadzanie pozornosti od rtemy je znakom, ze nemaju padny protiargumet k teme. taks a snazia svoje frustracie liecit tymto sposobom. ako male deti v skolke
takze nereagovat na take hupe, nestastne pistelky. . mna ani nenapadlo ich prispevky citat, a nieto este reagovat. 😎 ved je to smiesne, taketo ich spravanie sa.
LUKIHOMAMINA, suhlasim s tvojim nazorom samozrejme. ale je zbytocne sa snazit o to, debatovat o tych to veciach s tymi pisatelkami, ktore ta oslovili.pozri na ten styl ich pisania., ako reguju. snazia sa namiesto realnych , racionalnych argumetov o podrazdene, az vysmesne reakcie. to svedci o ich nevyrovnanosti.
takze dialog s nimi nie je mozny.
no už tu bolo párkrát spomínané uzamknutie témy a ako vidím nestalo sa tak, z diskusie je už obyčajná fraška....žienky moslimanky už si píšete navzájom nie ako deti v škôlke ale ako stádo....keď jedna zapotí, druhá, tretia,štvrtá lájkuje...niekto napíše svoj postoj, tak huráááá do nej...znemožniť, zosmiešniť, pourážať....už to píšem asi po tretí krát,z vašich príspevkov vyplýva to čo som si myslela, moslima si môže vziať nevyzretá, psychicky labilná a teatrálna osoba....píšem osoba, nie osobnosť...
@alice107
žienky moslimanky zabudli na jedno krásne príslovie....múdrejší ustúpi....už tu zostali len oni, tak si môžu písať o tých svojich zázrakoch doma....mám taký tajný pocit, že robia nábor sloveniek na moslimských šuhajov.... 🙂
@erjona
no a ten tvoj už dopral a dovešal tie záclonky???? tak šup šup postaviť ho ku žehličke....a prosím si láááájk
@dalal nie zial necitala, ja knihy takeho druhu necitam vobec....ale zial je to realita....chvalabohu nie moja osobna skusenost...ale skusenost mojej velmi blizkej osoby :( ......a dobre priznavam, ze nepoznam vsetkych moslimov .....ale poznam 4 Slovenky (nezavazne na seba....dokonca ani sa vsetky 4 naraz nestretli) a zial ani jedna to nema u svojho muza moslima na ruziach ustlane....aj ked pripad, ktory som opisala, tak ten zazivala len jedna z nich ....samozrejme je to velmi citliva tema nebudem to uz rozvadzat dalej....len som chcela, aby zeny vedeli, ze aj toto je mozno v realnom zivote....a opakujem neni to z knih alebo telky.....:(
amanda0405 tu nejde ani o ustupovanie.ale o to, ze ja a myslim ze aj ty aj ne pisatelky na urovni nemozeme debatovat s niekym, co tu urven nedosahuje. . pretoze potom uz taka debata straca uroven s prbudajucou agresivitou anekulturnostou pisteliek, co neznesu nazor, te take zmiesane vztahy su nefunkcne.
tie zienky´´ nemaju zaujem na debate. ale na tom, aby sa neuvadzali fakty. pretoze tie nemozu protiargumentmi vyvratit.
tak sa uchyluju presne ako su zvyknute v komunite v akej ziju, agresivitou umlcat inny nazor. vid pariz . robia tro iste, len v inej forme.
ale fakty su fakty. ina mentalita, iny nahlad na zvione hodnoty robia zo vzahu europanky a muza z inej kultury nefunkcny vztah. to je fakt overeny na tiscoch a tisicoch takych parov .sudy sa hemzia takymi rozvodovymi kauzami.a tym, ze agresivne budu utocit manzelky amilenky tych muzov na ine pisatelky , sa to nezmeni. 8
tie pissatelky dobre vedia, preco tak agresivne aneprmerane reaguju. priamo sa vidia v tom, co opisujeme. a kedze neznesu iny nazor, tak utocia.uz len ten kalasnikov im chyba.
@amanda0405 no najprv si treba popratat AJ pred vlastnym prahom....a teraz si cely tvoj prispevok aplikuj na seba a tvoje podporkyne... Slepi nevidi, ze slepi je, ale o druhych vidi a vie najlepsie ...
@alice107 ak nemozes debatovat s niekym, co tvoju uroven nedosahuje, potom preco debatujes,....zacala si v january 2012 ked @mawiya zalozila temu zmiesane ale stastne manzelstva....presli 3 roky a este ta to bavi nas presviedcat ze sa mame zle?
ako vidis vsetko funguje ako ma... v roku 2020 prestanes ci stale bude ta ista pesnicka?
ked nemozes debatovat nechaj tak.. .Zakladatelka temy chcela vediet nazor kazda sa vyjadrila nieje o com viac debatovat..ci?
@maria200981 jaj cica 🙂 , že sa ešte dokážeš rozčúliť. Tak som si zo zvedavosti trošku počítala, no a dozvedela som sa, že nedosahujem úroveň niektorých prispievateliek. Tipujem, že ani ty nie. hahaha. Ja už ani na tieto témy nechodím. Ale vidíš, stálo to pred tromi rokmi za to. našla som kopu friends. Btw - videla som nové fotečky na fb. ste úžasná krásna rodinka. A malý je celý tato. šibal jeden. cmuky. 🙂
@lukihomamina je to smutne ale stava sa... je to ina kultura a treba o nej vediet predtym ako sa do vztahu pustis.. europski moslimovia su viac liberalnejsi aj ich zivotno styl je blizsi tomu nasmu... zavisi od vzdelania a kultury oboch... ale zmiesane vztahy mozu vyjst, viem to z osobnej skusenosti a teda nie je podla mna nutne pouzivat invektivy a utocit... vsetci si so zaujmom vypocuju nazor z inoch stran pokial tam nejde o poucovanie alebo nebodaj utocenie. To je moj nazor.
ja by som si napriklad velmi rada precitala ako take manzelstva funguju... ake zvyky sa praktizuju atd..o tom by mala byt tema zivot s arabom.. lenze toto tu je tema Proti zivotu s arabom... ( btw arab nemusi byt moslim 😀 )...
@mawiya
@maria200981
Dievky a viete co ... ja som velmi stastna, ze nedosahujeme jej uroven...... lebo ja by som sa nikdy nevyjadrila, ze niekomu uz len kalasnikov chyba do ruk.... som velmi rada, ze som pod uroven nasej alicky a nehodna jej slov 😉
dočítané a nemám slov
zvrhlo sa to tu ako som čakala, baby čo sú proti vzťahu s arabom útočia na všetko arabské a baby vo vzťahu s arabom zase tvrdia, že tie druhé sú zakomplexované a netolerantné
ja som toho názoru, že aj napr. Slovenka môže mať pekný život s arabom - moslimom (neviem ako to nazvať aby som sa správne vyjadrila) ale baby fakt ruku na srdce nie je to taký vzťah ako so Slovákom (nemyslím to v zlom) proste je to iné, či chcete či nie musíte sa mu prispôsobiť, pretože on sa neprispôsobí (viera, tradícia, kultúra mu to nedovoľuje )... on nikdy nezradí vieru
Aby vzťah fungoval musia sa obaja prispôsobiť (aj u nás je to tak, tiež každý z nás vyrastal v inej rodine s inými zaužívanými "zvykmi")
Pokiaľ žijete v EU tak je to trošku iné ale ak žiješ v ich krajine tak tam sa očakáva, že sa prispôsobíš a je to normálne, základná otázka ale je či ti to vyhovuje a bude vyhovovať celý život.
Žena, ktorá sa vydá do moslimskej krajiny by mala poznať ich zákony, tradície.
Ja vám verím, tie ktoré sem píšete, že ste vo vzťahu s vašim mužom šťastné, nie je to nič nezvyčajné.
Nedá mi ale nereagovať na zakladateľku témy: som prekvapená z dvoch vecí, ako sa žena, ktorá študovala teológiu môže tak veľmi zmeniť za rok, kde je viera ktorú predpokladám uznávala, milovala a žila ňou?
Prečo človek stráca seba samého pre chlapa? Prečo kresťanka dokáže mať tak veľkú nenávisť v srdci, 10-toro nič nehovorí? Podľa mňa môže žiť aj s arabom ale proste ak niečomu verím tak to predsa nezmením len tak ako by som luskla prstami. Druhá vec: jej vyjadrovanie sa v poslednej dobe aj keď tu bola napadnutá mi príde na takú kresťanku veľmi nevhodné. Nechápem ani to, že vyštudovaná osoba žije v hriechu a povie si, však sa vyspovedám a Boh mi odpustí, to je tá viera? Neurážam ju, to je môj postreh.
Vysvetlite mi vy baby, ktoré máte muža moslima, ktorý je vychovávaný v tom, že sex má byť až po svadbe, že dievča má byť čisté, že sú dáke vená a má on zabezpečiť dom, živobytie a všetko čo s tým súvisí, ako si taký muž môže vážiť, ženu ktorá toto všetko ignoruje, ktorá si podľa neho tým pádom neváži samu seba?
Ja viem, toto je viac menej problém tých ktoré si berú muža priamo z tej krajiny, nie ktoré spoznali muža v EU.
Ako som už písala, mám tetu v Alžírsku, má 2 dcéry a obe si zobrali arabov (oni to chceli, žili celý život v Alžírsku) a preto viem, že tam sex pred svadbou žiadny, dostala každá veno (o to sa ich otec postaral aby bolo vysoké. veď predsa odovzdáva dcéru čistú, vysokoškolsky vzdelanú, vychovanú tak ako sa patrí) a podotýkam on je vysokoškolsky vzdelaný, teta sa nezahaľuje, patria medzi vyššiu vrstvu a toto všetko sa aj tak týka aj ich, to je ich viera, ich myslenie, ich život.
Preto si myslím, že môžu byť výnimky a chlap sa zaľúbi, ženu si váži a sú šťastní, ale väčšina má postranný úmysel, keď si berie Európanku. Bohužiaľ hlavne čo sa týka Egypta a Tuniska.
Ja viem, že všetci máme potrebu obhajovať to svoje, nadávať na iný názor ale skúste diskutovať vecne.
Dúfam, že som týmto článkom neurazila ani jednu z vás. Sorry , že som sa tak rozpísala
Z dlhej chvile som klikla na tuto diskusiu. Precitala si tuto poslednu stranu a vase prispevky. K moslimom sa vyjadrovat nejdem. Poznam ich kopec, ale netusim, ako to vyzera u nich doma. No hadzat do jedneho vreca si ich nedovolim, lebo mi to pride, akoze hovorit o slovenskych muzoch, ze kazdy jeden je alkoholik...
ale ine som chcela... celkom som sa pobavila, ako tu jedna pisala a snazila sa vyuzit vsetky cudzia slova, ktore pozna a vsetkych presviedca o tom, ako ste tu ostatne pod jej uroven a aka je inteligentna. Oki! Poznam fakt vela bab s vysokym IQ a niekoklkymi titulmi, ale o zivote, o ktorom ich neucili v skole vedis velke makove. 😀 nezosmiesnujte sa tu tym, ze vsetkym vykladate, aka ste strasne inteligentna. Vyzera to, ze zakryvate nejaky deficit. Sebavedomie to nebude. Alebo mozno ano... mozno v realnom zivote chodite zo sklonenou hlavou lebo sa bojite nieco povedat. Ovladat slovnik cudzich slov "naspamat" a mat 3 tituly nic neznamena. Steve jobs nemal ani jeden myslim a dotiahol to trosku dalej...😉 a ak chcete vyzerat fakt namakane mudro, skuste o tom presviedcat niekde inde ako na modrom koni. Tu su matky, nie jadrove fyzicky 😉
a nezabudnite ma teraz ukamenovat a rozpisat sa na 20-stranovy komentar dobre? Len upozornujem, ze si to uz asi aj tak neprecitam, lebo som u raz za uhorsky rok a nie kvoli vasim mudrostiam.
A este predsa jedna vec ma napadla. To ze niekto nezdiela vas nazor, neznamena, ze je menejcenny ako vy. To ze, vy iny nazor neviete akceptovat, znamena, ze nie ste az taka inteligentna.😉
Mozno by bolo fajn si uvedomit, ze sa autorka pyta na skusenosti a tak, ak tie osobne skusenosti nemame a mame iba hlavu o ktorej si chceme mysliet, ze je top mudrosti, by sme mohli tisko doma upratat alebo navarim muzovi ci detom.
Ako ste u pisali, vztah s Arabom je o inom ako zo slovakom, ale to uz nechajte na nu, akym sposobom sa rozhodne zit. Je to jej zivot. Vy si nenechate od mamy kevat do toho, s kym mate zit a s kym nie a vy si myslite, ze ked teraz vy napisete, ake zle je mat vztah s inou mentalitou, tka mu napise sms a rozide sa s nim? 😀 naivita? Ci ako sa uz tomuto nadava?
@lenach co, tebe sa vs nepodarila, ked to je chrbtica tvojho prispevku, ze niekto ma tituly? 🙂))
@erjona ja ťa chápem, v inej téme som si zastala moslimov a bola som najhoršia na svete, ale treba byť vždy čo najobjektívnejší a aj keď nesúhlasím s iným názorom netreba ho hneď urážať, myslím to všeobecne
ja som taký arabo-moslimofil takže rada sa sem tam zapojím do týchto tém, len vždy to skončí hádkami a to mi vadí
radšej by som rozoberala a sa dozvedela viac o živote s moslimom ako sa hádala, ale našťastie mám sa kde informovať a mám to priamo od zdroja 🙂
@erjona vieš ale zase keď hovoríme, že dá sa žiť s moslimom, musíme povedať aj ALE
ja ich síce môžem, ale žiť by som s ním nemohla, neviem sa až tak prispôsobiť (teraz hovorím, o živote v ich krajine a s moslimom so všetkým čo k nemu patrí, takže takým echt moslimom)
boli tento rok u nás na návšteve aj ich muži a fakt je to iná kultúra, páči sa mi tam pár vecí ale aj nepáči, proste tak ako by sa mi nepáčilo ani u Slováka, ale predsa som inak vychovaná a neprekusla by som určité veci a to nehovorím o briezke chlapcov (tú som chcela dať môjmu synovi aj ja ale čo už mám Slováka, ktorý si tú svoju pýchu chráni ako oko v hlave a synovu tiež 😀)
musím povedať, že hlavne ak ide deti v zmiešanom manželstve tak si treba dávať pozor, lebo ak sa niečo stane muž je na tom lepšie, žena nemá veľa možností a preto by si to mali ženy dobre premyslieť, o nič viac mi nejde nič nie je nemožné vyriešiť ale tieto deti sa riešia ťažko, toto je podľa mňa jeden z najväčších problémov spoločnom spolužití s moslimom

@sirinka viem, ze na Slovensku je vysoka rozvodovost....ale budme uprimni...casto sa rozvody v dnesnej dobe konaju pretoze sme lenivi riesit problemy....a nie preto, ze by nas musi tlkli hlava nehlava....ale dobre nevravim, ze to sa u nas nedeje....viem, ze aj slovaci biju svoje zeny....ale tych pripadov nie je tolko ako je to u moslimov....moslim ta stlcie, pretoze sa mu chce, pretoze si sa krivo pozrela, pretoze si sa vobec pozrela smerom, ktory sa jemu nepaci, pretoze si nenavarila to, co mu prave prislo na chut, pretoze si si vobec dovolila pomysliet na to, ze su vianoce...a proste tych pripadov by som tu mohla menovat do rana.....ano viem, ze existuje aj slovenske nasilie....zial :( ale vo vseobecnosti je neporovnatelne s nasilim moslimov .....ale ak si niektora zena mysli, ze dokaze zmenit tisicrocnu tradiciu a mentalitu, tak nech sa paci....drzim jej palce, ale uprimne ..neverim, ze sa jej to podari :(