icon

Vzťah s Arabom

jozefinka111
5. feb 2014

Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂

hafizicka
16. jan 2015

Zabudla som: pozor na to, či nepotrebuje len pobyt a občianstvo v EÚ. Aj taký prípad poznám, požehnaný 4 deťmi. Žena má všetko a nič. Neskutočne sa trápi v tejto zlatej klietke. Má ju v hrsti.

katti77
16. jan 2015

@mariuskaa napadlo ma veľa ako by som ti odpovedala, ale nebudem vtipkovať
Ono je to dovtedy ok kým nechceš ujsť pred tým mužom a zobrať si aj dieťa, dovtedy to ozaj nie je prekážka, ale tu sa bavíme o krízovej situácií, tebe by v Amerike predpokladám minimálne 1000 organizácií išlo pomáhať ale žene v arabskej krajine asi skôr nikto ako niekto, v to je ten rozdiel, chápeš, ja netvrdím, že je to niečo choré, podpisovať papiere, ale v únikovej situácií je to prekážka, ktorá nemá riešenie

ja si myslím, že jedným z najväčších prejavov charakteru chlapa muslima voči manželke cudzinke je keď ju pustí samu z jeho rodnej krajiny na návštevu na Slovensko spolu s deťmi. Keď jej podpíše ten papier, že môže vycestovať aj ich dieťa a on s kľudom zostane doma. A keď to robí opakovane a bez zastrašovania. Taký muž si verí, vie že ho žena miluje a je s ním šťastná a vráti sa k nemu lebo to chce (samozrejme predpokladom je, že ju nevydiera iným spôsobom, prečo sa musí vrátiť, chápete ako to myslím).

katti77
16. jan 2015

@hafizicka žijete tu na SK? a ak to nie je tajomstvo odkiaľ je tvoj mm?

veľmi sa mi páči ako si to napísala a som rada, že si to napísala práve ty, čo máš muža araba
prajem ti pekný život s tvojím mm a nech sa splní tvoje želanie a máš syna 😉

mariuskaa
16. jan 2015

@katti77 ja rozumiem ze pri úteku slebo nešťastí je to veľmi zle ze sa matka musi preukázať týmto dokumentom. A chápem ze v USA mam podporu ak by manželstvo bolo životu nebezpečne.
Ale povedala si to tak akoby to, ze musi byt podpis alebo súhlas partnera pri cestovani von z krajiny s dieťaťom akoby zo bola len "špecialitka" týchto krajín.

amanda0405
16. jan 2015
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@hafizicka
ja som si povedala, že táto téma je už pre mňa tabu....pretože je to strata času... konečne vidím prvú ženu ktorá vyšla s kožou na trh a nepotrebovala nám tu niečo predstierať... napísala si ako to naozaj je....klobúk dole...

amanda0405
16. jan 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@katti77
chcem ťa len trošku poopraviť....ona sa modlí, aby mala syna aj keď túži po dievčatku...a to je slovenka zrejme žijúca na slovensku a v 21.storočí....

erjona
16. jan 2015

@hafizicka Mozem sa ta nieco spytat? Si stastna s tvojim manzelom?

katti77
16. jan 2015

@amanda0405 ja som to pochopila ako to ona myslí a aj prečo chce syna, je smutné, že to tak je ale aj to je realita žitia s arabom, páči sa mi, že nič nezastiera a pomenuje to na rovinu
Tým zase nechcem tvrdiť, že ostatné tu klamú aby bolo jasné

katti77
16. jan 2015

@mariuskaa ak to tak vyznelo tak sa ospravedlňujem, píšem v téme o moslimovia tak ma napr. USA netrápia lebo to je iná situácia ako som už povedala 😉

dalal
16. jan 2015

@amanda0405 preco si myslis ze niekto klame ak napise ze je stastny s moslimom?

celasapremenim
16. jan 2015

@erjona ked budem mat casu precitam este raz teda
ale cela diskusia, nikomu nepomoze podla mna, aj tak si spravia zeny podla situacie svoje

erjona
16. jan 2015
bodka70
16. jan 2015

@dalal , tak povedzme že niekto dokáže klamať aj sám seba a privierať oči nad realitou - toto však myslím všeobecne na život - netýka sa to len tejto témy či prispievateliek 😉

dalal
16. jan 2015

@bodka70 samozrejme lenze ona napisala ze prva zena co vysla s kozou na trh... akoby vsetky ostatne predstierali... to ma zarazilo.. inak zaujimavy prispevok od hafizky...mohla by ho pisatelka rozviest 🙂

hafizicka
16. jan 2015

@katti77 Ďakujem krásne. Žijeme tu na Slovensku. Je zo Sýrie, kde je momentálne vojna. Máme tu teraz aj svokrovcov a spolu s nami býva jeho brat, ktorý tiež utiekol pred situáciou. Takže tie posledné dva roky sú ťažšie, ako keď sme boli sami.

katti77
16. jan 2015

@hafizicka uf tak to ti verím, mať tu celú rodinu a starať sa o ňu musí byť ťažké, a so svokrou si rozumies? Ak to nechceš rozoberať pochopil.

hafizicka
16. jan 2015

@erjona Človek je tvor večne nespokojný a stále má pochybnosti,či by nebolo lepšie tak, či onak. Sú veci, ktoré mi chýbajú. Ja som bývalá súboristka, zatiaľ čo môj manžel k tomu vzťah nemá a pod. Ale ideál nenájdeš ani u Slováka. Neviem v globálne som šťastná, aj keď miestami je to ťažšie. Záleží aj od vzdelania a emocionálnej inteligencie u oboch. On je z nás rozvážnejší a veľakrát, keď som to chcela vzdať, on to podržal. Ako bolo v Babičke: "Žádná rúže nekvete celej rok, Barunko." 😉🌹

hafizicka
16. jan 2015

@katti77 Oni sú iní. Moja svokra pochádza z Prešova. V Sýrii žili 30rokov. Nebývajú teraz u nás, ale u babky. A celkom rozumiem. Oni boli skôr taká európska rodina.

erjona
16. jan 2015

@hafizicka Krasne si to napisala,,, presne tak, kazdy vztah ma nieco a ako som citala, momentalne mas tazku situaciu,, ked nie ste sami,,, ja osobne si neviem predstavit zivot so svokrou napriklad, nase spolocne byvanie by trvalo maximalne 24 hodin,,, a to mam skvelu svokru,,, ale clovek je predsa vo väcsom napäti ako ked je v byte len s manzelom,,,len tvoju situaciu nemozem porovnavat s mojou,,, vojna je hrozna vec a co vsetko si musia ludia pretrpiet a opustit svoje domovy,,, prajem ti vsetko dobre ☹

amanda0405
16. jan 2015

@dalal
myslela som to tak, že ako jediná napísala aj nejaké negatívum, pretože všetky prispievateľky žijúce s moslimami tu pomaly opisovali život s moslimom rovná sa raj na zemi..

hafizicka
16. jan 2015

@erjona ďakujem krásne. Nie je to zase také hrozné. Najhoršie je asi, že sa musím o neho deliť, čo som 8 rokov nepoznala. Ale zase mám pocit, že vieme ten čas využiť plnohodnotnejšie. Všetko dobré aj Tebe.

erjona
16. jan 2015

@hafizicka tak to som naozaj rada,,,, a dakujem 😀

alice107
16. jan 2015

MAria 200981 ja s tebou nedebatujem, akonahle som zistila tvoju uroven komunikacie. co nie je teda valna. no a na tvoju otazku ale odpovedam. tak ako moslimom odpovedala verejmost vo fancuzku po tom ich sialenom vrazdeni.zijem v europe , kde sloboda prejavu sa neda zastvavit, ked to nevyhovuje takym,ako si aj ty.
takze kedykolvek mam chut sa vyjadrit, vyjadrim sa. takze ma uz prosim neobtazuj podobnymi prispevkami.
pochopila si moju odpoved?

mawiya
16. jan 2015

@amanda0405 ja ti teda neviem, ale ja som s mojím moslimom šťastná. a môžem porovnať, keďže mám za sebou už jedno manželstvo so slovákom. A vtedy som taká šťastná nebola. takže možno tie baby čo opisujú s moslimom raj neklamú, ale páči sa im život s ich mužom a sú šťastné. Ja nepociťujem ako europanka skoro žiadne obmedzenia zo strany môjho manžela. Oslavujeme vianoce aj eid. ale áno - jedno obmedzenie tu je. nejeme bravčové a nepijeme alkohol. To prvé ma odbremeňuje od žlčníkového záchvatu 😀 a to druhé od situácie, že by ma môj manžel v zápale opitosti vytrieskal (ako to robil ten môj prvý - slováčisko ako repa). No nepotrebujem sa ani chváliť, a ani tu predkladať úžasný vzťah. Jednoducho áno, som šťastná. Tak prečo by som mala písať, že nie som. No a čo sa týka príspevku @hafizicka - neviem či sa to jej vyjadrenie týka len moslima. Je to jej názor na vzťah. Možno by mala rovnaké pocity aj vo vzťahu s kresťanom. Neviem. Určite ale rozumiem jej pocitom, keď sa musí deliť o manžela so svokrovcami. 🙂 ja som to mala v prvom manželstve - teraz už exsvokra u nás bola každý víkend. a to od piatku večera do nedele večera a vôbec ju nesralo, že bývame v jednoizbovom byte s malým dieťaťom. 🙂 Dievčatá - fakt je, že sme sa s mužom ešte nikdy nejako nepohádali, a nikdy na mňa nezvýšil hlas alebo nebodaj ruku. Vychováva so mnou deti a tie ho zbožňujú (samozrejme, že sem tam si pokričia navzájom - napríklad keď ich vyženie od PC, že je čas ísť spať. ) Takže ja patrím medzi tie, ktoré sú šťastné. 😵 😵 😵

erjona
16. jan 2015

@mawiya Moja a ja ze preco musel ten moj ist von 😀 Tak uz viem 😀

mawiya
16. jan 2015

@erjona nehovor nikomu, aj ja ho mám von. po druhom pôrode jeden jediný záchvat a museli vybrať. 😀

erjona
16. jan 2015

@mawiya Ja uz pri prvom... uspali ma a jednym supom spravili cisara a hned aj zlcnik odoperovali... 😀

mawiya
16. jan 2015

@erjona ta ty šťastná žena, že takto jedným vrzom. ja som 6 týždňov po druhom pôrode dostala "pôrodné" bolesti v chrbte, a už do mňa nedostali ani vodu. Tak to muselo hneď von - maličký kamienok sa vytvoril počas tehu a ušiel až hen k pečeni. Tak ma zoperuvali a o 24 hodín som už bola doma a starala som sa o 6 týždňového drobca a 3 ročného fešáka. Exo "musel" do práce 😀 zvládla som, som predsa žena 😀 a od vtedy žerem šicko okrem bravčoviny, aj kapustu a žiadne problémy.

erjona
16. jan 2015

@mawiya Noooo az take stastie som nemala...od 5 mesiaca som som mala kazdy den zachvaty a prelezala v nemocnici 3 mesiace na infuzkach...prvy den som vosla do 9 mesiaca a uz aj robili cisarsky s operaciou...hrozne nieco ... ale uz je to za mnou a stalo to za to, mam krasneho syna 😀

mawiya
16. jan 2015

@erjona ješkove, tak to ti nezávidím. chvalabohu, že ich máme von. aj žlčníke aj deti 😀