icon

Vzťah s Arabom

jozefinka111
5. feb 2014

Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂

nikusik0306
26. feb 2014

Ja viem,ze nasa krestanska viera ma krst,oni robia velke domace oslavy a ak je to chlapec,po roku sa robi obriezka.Ale dnes mi bolo povedane,ze pre nich je ta oslava krstom a vzdy sa toho zucastñuje nejaky silne veriaci clovek,co prednasa modlitby,tak neviem,ci tymto sa uz stava dieta moslim,ci nie.

vevesh
6. mar 2014

@nikusik0306 nechapem otazku.. " Vie niekto ako prebieha krst u moslimov?"...oni krst nemaju, co si mala na mysli? moslimom sa stava narodenim zjednodusene povedane...

maartinkaa
6. mar 2014

😉 😉 ☹ 😠 😠 😖 😲 😲 😲 😲

celasapremenim
7. mar 2014

@jozefinka111
velmi riskujes, jednoducho toto by som strihla, rovno ti poviem, trpko to olutujes, nie si vychovana do ich sveta a on na 98 percent nie je svetla vynimka z arabov

sono2
7. mar 2014

Nepíš potom do markízy ohľadom detičiek a nech ti štát pomôže atď...

zuju2
7. mar 2014

Ja si myslím, že kultúra sa nemá miešať. Je to iná výchova, iný názor na výchovu detí, na financie, na vzdelanie,.... Arabi sú známi majetníckosťou, u nich ženu nemajú za nič, vymenia ju aj za ťavu. Si ešte mladá, nájdeš si muža aj tu. Aby si to po pár rokoch neľutovala.

sono2
7. mar 2014

Veľmi múdro tu každá žena hovorí, prečítala som si všetko. To sú prosto typi dievčat, ktoré baví adrenalín a jednoducho európania sú neni. Ja by som o iného ako je slovák nikdy nezakopla. Niesom typ čo sa podriaďuje a nemám rada neistotu. Prajem ti tiež aby ti to vyšlo. Čo vlastne hľadáš? Aby sme ťa vedeli trochu pochopiť. Prečo toto ženy vlastne robia? Rútia sa do neistoty? Čo má iné ako nejaký slovák? Musíš byť veľmi tolerantný typ. Ja keď som na jedného zhučala v Káhire, že nech nás už neotravuje s tymi kadejakými soškami, tak som myslela že mi obratkom jednu vrazí. Hovorí, muž môže hovoriť ale ty nie. No to by sme sa pozreli aby som si ja nemohla povedať, čo chcem!

erjona
11. mar 2014

@sono2
Pokial pracovala a platila dane, moze stat ziadat o co chce 🙂 To napis potom aj polovici ludi, nech sa neberu na Slovensku, lebo je viacej ako 50% rozvodovost a naco ukracovat stat zbytocne o peniaze sudmi, ked sa uz popredu mozu tomu vyhnut.... Vidis v tom logiku???

sono2
11. mar 2014

@erjona si to nepochopilaaaaa. Čo s tým majú dane? Ja píšem o naivite.

erjona
11. mar 2014

@sono2 Pochopila, napisala si, ze nech neziada potom stat o pomoc, tak som reagovala, pokial si plati dane, ma pravo na pomoc od statu,,,

erjona
11. mar 2014

@sono2 Co sa tyka naivity, tak zle skoncit mozes aj so Slovakom, ja mam moslima uz 14 rok, mame 2 krasne deticky a vobec nemam pocit, ze by som bola naivna, utlacana, alebo sa podriadovala, praveze on je pod pantoflem, takze adrenalin v nasom vztahu nie je,,, 😉

celasapremenim
12. mar 2014

@erjona najlepsie je, ked zena pripravi muza o gule a este o tom vypisuje na verejnych forach
naozaj nechapem, preco by mal byt muz pod papucou, ako by tak mohol dlhodobo zostat pre zenu pritazlivy a zajimavy, hm

erjona
12. mar 2014

@celasapremenim Pod papucou neznamena, ze chodis po baraku a rozdavas prikazy,,, inak to bolo myslene ironicky, treba citat celkovy zmysel a nie sa chytat slovicok 😉 ty si napisala, ze automaticky moslim, tak zena ma vo vztahu adrenalin, je ponizovana a utlacana a naivna, to kde chodis na taketo teorie?

celasapremenim
12. mar 2014

@erjona nic take som nenapisala, napisala som len, ze to nemoze vyjst, lebo su vychovavani v inych svetoch, to co pises, si si prave vymyslela
a velmi sa ti divim, kde beries odvahu, zato, ze tebe sa nieco podarilo, niekomu odporucat taky vztah, nie si dostatocna vzorka respondentov na take posudenie, bolo by vhodnejsie, keby si radsej precitala viac pribehov ako dopadli taketo vztahy, bohuzial vacsina zo skusenosti slovenskych zien je negativna

erjona
12. mar 2014

@celasapremenim jaj sorry, tak len prva cast prispevku patrila tebe...to napisala sono 2 😉

erjona
12. mar 2014

@celasapremenim Ja som si aj dost pribehou preciala ako dopadli Slovenky so Slovakmi a nie je tych prikladov na MK malo, ale nejdem nikoho presviedcat nech sa nevydava, len preto , ze polovicka vztahov stroskota....a urcite ani jej to nevyde.... tak isto ako si vies najst aj zeny co ziju stastne a spokojne aj so svojim moslimom...aj tu na MK a neni ich malo...

celasapremenim
12. mar 2014

@erjona oki
inak to, ze aj so slovakom moze mat problem, to je jasne, len naco si to riziko dvihat donemoty, zivot mame len jeden..ja chcem kocky, nech nam je vsetkym dobre 🙂

sisi1978
12. mar 2014
Používateľ sisi1978 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sisi1978.

@jozefinka111
je mi na smiech ako mnohé tu hneď napíšu, že v žiadnom prípade by do takého vzťahu nešli, máš sa naňho vykašlať, oklame ťa, podvedie ťa a neviem čo ešte....to isté spraví aj Slovák, Rus, Amík.....áno, je to iná kultúra, iná mentalita, iná viera....ja na tvojom mieste by som si dala na chvíľu dole zaľúbené ružové okuliare, pozvala ho sem na pár týždňov, aby som videla ako sa správa, aký je...nie len pár chvíľ na dovolenke, potom zamávať lietadlu a písať si mejlíky ....s koránom si daj pokoj, nechaj si svoju vieru a on nech má svoju....láska je krásna, lenže reálny život je o inom...bola som párkrát v Tunisku, tam si nájde chlapa naozaj každá...je fakt že väčšinou boli popárení mladí chlapci so starými stokilovými nemkami....určite to nebola láska na prvý pohľad, skôr láska k eurám a možnosť dostať sa odtiaľ preč...ALE moja najlepšia kamarátka má manžela Tunisana, žijú tu desať rokov, on sa naučil jazyk, pracuje, majú krásne deti a krásny vzťah, pomáha jej v domácnosti, s deťmi...keď sú Vianoce, majú Vianoce, keď je ramadán, majú ramadán, nejedia bravčové, jedia hydinu, alebo hovädzie, všetko je o kompromise vo vzťahu....vzťah s Tunisanom má jednu výhodu - nepijú...na rozdiel od tých výnimočných Slovákov

luslus
12. mar 2014

@celasapremenim ty by si mala taky vztah zazit a potom hovorit a nie ze precitam si pribeh a potom som najmudrejsia na svete

aliza
12. mar 2014

@erjona len si tu zienkam zabudla dodat, ze tvoj muz je europan, nie Arab 😉. Ako vidim, stale si nepochopila, ze nie je moslim ako moslim. Ten tvoj ma od moslima daleko, aj jeho rodina, takze suhlasim s nazorom @celasapremenim, ze tu zavadzas a svojou podporou mozes akurat nejakej holke uskodit.

aliza
12. mar 2014

@sisi1978 no, mozno dotycny Tunisan nepije, ale vela moslimov v Europe pije 😎 a mala poznamka, podla jedneho vztahu nemozes robit uzavery, ze vztah s Tunisanom je v pohode, to potom mozme povedat, ze ked moja naj kamoska ma super muza-slovaka, ktory nepije, neflaka sa, kazdy den doma pomaha v domacnosti, venuje sa detom a pod, ze vsetci Slovaci su taki 😎

andrea.m
12. mar 2014

@jozefinka111 nehnevaj sa na mňa ale ako môžeš študovať katolícke náboženstvo a plánovať že ho niekedy v budúcnosti budeš vyučovať a popri tom randiť s moslimom. tieto dve veci si navzájom dosť odporujú. okrem toho ako vzdelaná žena by si mala poznať odlišnosti našej a ich kultúry a viery. rozhodnúť sa musíš sama. každopádne ti budem držať palce aby si bola v živote spokojná a šťastná.

martinamk
12. mar 2014

Mame v rodine akurat taky pripad ze manzelova sesternica je vydata za moslime z tuniska su spolu vyse 10 rokov maju dve prenadherne deticky a ich vztah funguje, neziju ale v tunisku. Asi to zalezi od toho chlapa aky je a ci to nie je nejaky nabozensky fanatik 😝 .nie vzdy musi vztah krachnut len preto ze vyrastali na inych miestach a v inych kulturach.

celasapremenim
12. mar 2014

@luslus mam blizku kamaratku, co to preziva a nebudem to tu radsej ani pitvat, viem od nej svoje

luslus
12. mar 2014

@celasapremenim ja mam muza araba a nemozem na neho nic zle povedat

celasapremenim
12. mar 2014

@luslus to som velmi rada 🙂

denda83
12. mar 2014

Ahoj ja mam tiez priatela moslima z Izraela. Sme spolu asi 6 rokov mame spolu dcerku. Nikdy sa mi nesnazil vnucovat jeho vieru, dcerka je pokrstena s cim samozrejme suhlasil, sme spolu stastni, nikdy som sa pri nom necitila menejcenne, vzdy sa stara aby som sa citila ako hviezda. Bez ohladu ci sme tu alebo tam. Podla mna je jedno akej je narodnosti, mozes byt stasna s kymmkolvek, jasne ublizit ti moze ako arab tak aj slovak akurat ked to spravi arab tak sa o tom hned pise ale kolko je slovakov mnohokrat horsich...?? to sa nepise....iste treba sa mat na pozore, ale zas netreba hned odcudzovat.

koniarova
12. mar 2014

Študuješ teológiu a ideš do takéhoto vzťahu? To snáď nemyslíš vážne. 😕 😕 😕 Normálne mám pocit, že si z nás robíš dobrý deň. A keď pozriem ostatné témy od teba /možné tehotenstvo a pod/, tak len zíram. Určite sa zamysli, či je pre teba teológia to prvé orechové.

erjona
12. mar 2014

@aliza No a super si to vystihla, nie je moslim ako moslim a to sa ja snazim celu dobu vysvetlit,,, 😉

erjona
12. mar 2014

@aliza Reagujem na toto: no, mozno dotycny Tunisan nepije, ale vela moslimov v Europe pije emoticon a mala poznamka, podla jedneho vztahu nemozes robit uzavery, ze vztah s Tunisanom je v pohode, to potom mozme povedat, ze ked moja naj kamoska ma super muza-slovaka, ktory nepije, neflaka sa, kazdy den doma pomaha v domacnosti, venuje sa detom a pod, ze vsetci Slovaci su taki emoticon

A presne si to mozes aj obratit, nie, ked je nejaky Tunisan zly, nemozes usudzovat, ze vsetci su zli 😉