icon

Vzťah s Arabom

jozefinka111
5. feb 2014

Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂

dalal
19. jan 2015

@amanda0405 a co si ty napisala o zivote s arabom? nic.. v tvojich prispevkoch okrem utocenia a urazania nic rozumne nie je sorry.

erjona
19. jan 2015

@eva8 Ale vobec nie,,, reagovala som na tvoj prispevok, nie na clanok, dobre vies, ze ja clanky vami odporucane necitam,,, co ma malo poznas za ten rok a pol?

aylin86
19. jan 2015

Dievčatá a v každom príspevku tu dotycnej je spomenutá moja fotka čo som sem dala. ..ja tej žene musím strašne ležať v žalúdku😆, ale nech treba si niekde ventilovat svoje komplexy😗

erjona
19. jan 2015

@aylin86 Nee len ty... ale nechaj ju...niekto si mysli o sebe, ze je vtipny... myslet si moze vela a veru aj my si myslime .... to s tym jej arabom nam nepovedala celkom pravdu, lebo by okolo seba takto nekopala... len pretoze niekomu to vyslo a jej nie 😉

dalal
19. jan 2015

@aylin86 neber to osobne... jej lezi v zaludku kazda ktora je v harmonickom vztahu s moslimom...

jemena
19. jan 2015

mrknite temu je suis charlie.

aylin86
19. jan 2015

@amanda0405 ja ľútosť neocakacam len som poukázala na to že všade sú chlapi aj dobrý aj zlý. ..a je smutné že dokolečka poukazujes na moju fotku. .ale keď ti to pomáha mať krajší deň tak nedbam. .😆

sestricka52
19. jan 2015

@alice107 musela som S tým seknutd. Bo má už ten človek chcel aj mlátiť.ale všetko je ok. Vydatá som za Slováka A O tom dotyčnom som už viac nič nepočula. Možno už ani nieje na Slovensku. Neviem

jozefinka111
autor
20. jan 2015

@amanda0405 no co ty opruzantka.. :D este vzdy tu dvihas adrenalin ako vidim.. uz kedy si povedala ze koncis s debatou tu ? :D na teba uz ani slov nemam..a ze ja som bola ta co tu jedy prskala.. a uz si sa pozrela na svoje prispevky niekedy opatovne ? :D Zeny sorry sle tento chodiaci komplex sa nezmeni ani keby ste to dali 1000 prispevkov so stastnym koncom, alebo priebehom, milardu fotiek stastnych deti ktore pochadzaju s manzelstva ci vztahu s moslimom.. 🙂 Podla mna uz aj Allah si dava facepalm ked vidi tie tvoje vysoko intelektualne prispevky mile žieňa :D

jozefinka111
autor
20. jan 2015

@tinach kvoli tebe som sa tu vratila.. aby som ti ukazala ze ma priatel tak zmlatil ze som z toho vstala zmrtvych radujme sa aleluja :D :D :D Boze dobry ze niektore z vas vopred nenapadne trochu porozmyslat a az potom tu nieco plesknut :D nuz asi nie 🙂

jozefinka111
autor
20. jan 2015

A kedze v casoch ked som tu pridavala prispevky ma kazda tunajsia krestanka nazvala zlou ktestankou a vzhladom na to ze sa tu castokrat sklonuje zahalovanie sa a hijab ...tak vam ponukam cosi co drahe krestanky a sestry v Kristovi ste akosi asi preskocili pri citani Sv.Pisma... T.j. : "A kazda zena ktora sa modli alebo prorokuje s nezahalenou hlavou zneuctuje svoju hlavu: je to to iste ako keby sa dala oholit" ( 1Kor 11,5) ... ;) neviem kam upierate svoj zrak pri priebehu sv. omse ale obcas by ste mohli zabludit aj na obraz Panny Marie.. a ukazat mi jeden obraz kde Matka Bozia nema na hlave satku ;) tolko k danemu problemu zvanom Hijab ;)

eva8
20. jan 2015

@erjona tak si nemala reagovať, na moju reakciu na článok 🙂 , keď si ho nečítala, teda sme zbytočne rozprávali o úplne inom 🙂

eva8
20. jan 2015

@jozefinka111 ironizuješ vstatie z mŕtvych?

erjona
20. jan 2015

@eva8 Tak uz nabuduce nebudem,,,, slubujem 😉

mawiya
20. jan 2015

@amanda0405 za prvé ja by som "nemilo" prekvapená nebola, ale možno by si ty už dávno bola zablokovaná. No a za druhé - tá osoba si ma zámerne išla prezerať. Divné. Evokuje to Voyerizmus? - ujo gúgel ti napovie. Prečo musíš každým príspevkom urážať. Ja viem prečo zverejňujem to, čo zverejňujem a divila by si sa, tá osoba čo tam napísala jeden negatívny koment, sa mi v správach ospravedlnila a žiadala ma, aby som to zmazala. prečo by som ale ja mazala negatívne veci? ja to nerobím a prijímam aj kritiku. Takže unlike by som brala v poho 😀 😀

jozefinka111
autor
20. jan 2015

@eva8 nedomyslaj si co ja robim ;)

falera
20. jan 2015

@jozefinka111 chcem ti popriať veľa šťastia, zvládla som tému prečítať asi tak po 9tu stranu a som to vzdala 🙂 tiež môžem hodnotiť len z návštev počas dovoleniek, ale s niektorými arabskými ženami som sa rozprávala.. zaujalo ma prečo musia byť pri hotelovom bazéne zahalené zatiaľ čo ich manželia sa tam predvádzajú v plavočkách adidas 😀 smiali sa že tak to proste je, že oni to nevnímajú ako dáke obmedzovanie.. páčilo sa mi rozdelenie funkcií keď boli na dovolenke.. ženy si svoje deti takmer nevšímali, bavili sa medzi sebou, "opalovali sa" 😀 chodili šnorchlovať, sme sa na nich smiali že batmani s okuliarmi a plutvami 🙂 no a chlapi sa venovali deťom 🙂 bláznili sa s nimi v bazénoch, dobre sa na to pozeralo, pripomenulo mi to môjho otca ako sa nám s bratom venoval ak bol čas, lebo v týždni kvôli práci toho času veľa nebolo.. veľmi sa mi páčili mladé kočky ktoré nemali zahalené hlavy.. nádherné vlasy, veľakrát po pás dlhé, čierne jemne zvlnené, krásne lesklé od dákych olejíčkov čo používajú, myslím že sme všetky naokolo závideli.. bolo to zvláštne a zaujímavé sledovať inú kultúru, možno to nebola reprezentatívna vzorka arabov ale tie ženy mi pripadali špokojné a šťastné.. no a čo s týka viery.. mnohé tu odsudzujú korán a ani netušia čo v ňom je a ako vznikol.. mne sa kresťanstvo páči, čo už sa mi ale páči menej že málokto podľa neho aj žije, často sa za svoju vieru hanbíme.. islam mi v tom príde iný, jasne nedá sa to porovnávať, je to iná spoločnosť, kultúra, ale je tam isto väčšia náboženská hrdosť, ak by som bola v situácii že by som v tej kultúre žila myslím že by som sa o islam veľmi zaujímala.. nemyslím že by to bola zrada voči Bohu, každá čo niekedy čítala knihy od Karla Maya isto vie ako to myslím 😉

yanni
20. jan 2015

@falera ano jednej strane si to pekne napisala, na druhej strane je to tvoje pozorovanie take relativne. My sa dost pohybujeme v moslimskych krajinach (nie len na dovolenke) a co to vim z prvej ruky. Je ine ked su moslimske rodiny na dovolenke (tu si tiez mozu dovolit len ti lepsie postaveni), je ine byt manzelkou moslima, ked som v tej kulture vyrastala a bola vychovavana v tomto duchu a je ine byt manzelkou moslima, ked sama, ci uz s alebo bez vierovyznania, som vyrastala a bola vychovavana v inej kulture a v inom duchu. Tiez je rozdiel zit s moslimom v moslimskej krajine a v nemoslimkej krajine (jedno ci ako moslimka alebo nemoslimka).
Tiez zalezi aj na dom, odkial ten muz pochadza a ako prisne bol v tej kulture a nabozenstve vychovavany. Tiez kde ten moslim vrastal. Priamo v moslimskej krajine alebo v nemoslimskej krajine. Tiez je rozdiel, ak odisiel z jeho povodnej krajiny, ci je napr. v EU ci USA sam alebo je tam cela rodina pokope a tym vic-ci menej stale ovplyvnovani.
Par dovolenie a rozhovorov este nezaruci objektivny pohlad na vec.
Moj muz pracuje a zije uz roky v Saudskej Arabii. Je to jenda z najprisnejsich moslimskych krajin. A ver, ako zena moslimka si tam mozes dovolit, napriek vela zakazom, viac ako zena nemoslimka. Vzdy tam budes cudzinka a trnom v oku. Ak keby sim bola 50 rokov vydata za Saudi a zila tam, nikdy nedostanes ich obcianstvo, co je opacne mozne dokonca velmi realne. V saudi sa uz vela zmenilo, od nepokojov 2004, 2006 je to jedna z najbezpecnejsich krajin co sa tyka kriminality, atentatov, utokov. Uz roky sa tam nic nedeje a ani nebude diat, lebo ludia maju jednoducho strach. Aj domaci. Zena je tma na ejdnej strane uzavana, ved asi preco, starasa o domacnost a deti, trci stale doma a caka na chlapa popripade tie bohatsie na zgrupuju a idu Shopping Busom na shoppingy. Doma ma zena Arabka viac co povedat ako na verejnosti, popripade aj ked pride navsteva, musi uz zena sklopit oci a usi a podriadit sa muzovi. Nemusi ju ani mlatit ale jednoducho je velmi obmedzovana. My sme vyrastali a boli vychovavane inak. K sebestacnosti a seberovnosti. Cize ja osobne by som takto cely zivot nedokazala zit. U nich je to ine. Tieto zeny sa nestazuju. Lebo to inak nepoznaju. videli to doma, u susedov, v celom okoli, v celom state. Boli tak vychovavane a preto im to nepripada cudne, ine, obmedzujuce. Tak isto ako to zahalovanie. Mysliz, ze ja som to nevidela? Zenska vyjde zahalena od hlavy po päty v ciernom z mora a na ksichte plavecke okuliare 😀 Moj muz je aktivny triatlet ja maratonska bezkyna. tak to je ina sranda vidiet na pretekoch zensku v neoprene a so satkou na hlave a este aj s plavacou ciapkou. Tiez beh: Neviem ako to maju urobene ale zahalena oh dlavy az po päty a na tom este bezecke sortky. Od stehien dole jej trcia len cierne kusy latky. No prave najpohldlnejsie to nie je. A hlavne tak na jar (v lete uz v arabskych krajinach medzinarodne preteky neorganizuju), ale v takom marci, Abu Dhabi 36 stupnov v tieni, ktoreho je tam malo, na celej cyklistickej ceste nemas ani kusok tiena, tak isto na bezeckej a tieto zeny zahalene. Ano viac su zvyknute na horucavy si povieme. No az taka pravda to nie je. V Saudi vidis v tych najväcsich horucavach ludi len v Malloch, popripade vonku su len robosi. Turistov je tam malo. V Emiratoch sa spaciruju na obed hlavne turisti. Verejne plaze viac ako poloprazdne. Turisti bud na hotelovych alebo niekde na shoppingoch.
No a vedela by som popisat aj na 20 stran.
Na tuto temu sa viac ozvem na jesen. To uz aj ja s mimcom a celou rodinou nasledujem na jeden rok muza do Riyadhu. Takze budem in medias res. Vdaka bohu je to nie na cely zivot a v lete budem zase v DE ci na SK koli horucavam.

falera
20. jan 2015

@yanni veď tak to aj beriem 🙂 len môj pohľad na to málo čo som videla a zažila.. len to bolo vtedy pre mňa také milé a pozitívne že som to sem chcela napísať.. ako obranu a iný názor na to, na čo tu väčšina nadáva pričom sa tomu vôbec nerozumejú.. jozefinka musí sama vedieť najlepšie ako sa cíti a čo jej vyhovuje, to že sa sama túži prispôsobiť nevidím ako jej slabosť 🙂

yanni
20. jan 2015

@falera ja ti verim, moj prispevok ani nemal vyzniet ako nejaky utok na tvoju osobu ci tvoj prispevok. Len Ono sa musi brat do uvahy aj to, ze arabske rodiny si nie vsetky mozu dovoleku dovolit. aspon nie taku tu lepsiu. Vsetko su to lepsie situaovane rodiny. A preco arabski muzi s detmi na dovolenke travia viac casu ako ich zeny? Jednoduche. lebo su to väcsinou vsetko businessmeni a väcsinou deti takmer nevidia. Moj muz ma nejedneho takeho saudi kolegu. Ono to ale nie su len ti Arabi. ve vela aj nemoslimskych muzov, co sa tak spravaju. Moj muz tiez ked je doma alebo sme na dovolenke lieta okolo deti a blazni sa s nimi. Popripade ich sam niekde zoberie a ja si oddychujem. Ono je to aj samozrejme, aspon v nasej rodine. Väcsinou sa o vsetko staram sama, on nema cas, pride domov neskoro, popripade ako teraz bud je v Saudi alebo niekde inde vo svete, tak ked je tu, tak si to vynahradza. A deti tiez. 😉

eva8
20. jan 2015

@jozefinka111 nedomýšľam, pýtam sa.... čo sa deje po ironizovaní Mohameda? Ty si vlastne urážala Ježiša. Nie? Ty vieš lepšie než ja, ty si študovala teológiu...

falera
20. jan 2015

@eva8 ty si čo za tvora? 😀 niekto kto si komplexíky musí riešiť tu na fóre? na to je odborná pomoc, tej sa ti tu nedostane 😉

eva8
20. jan 2015

@falera 🙂 i ja sa čudujem tým premenám osobností....

eva8
20. jan 2015

@mawiya nebolo to trošku inak?

zuzulik1234
20. jan 2015

hmm tu ani tak nejde o nabozenstvo ako take alebo o nejake zahalovanie, ale o rozdiely v mentalite, v tradiciach..ako budete napriklad travit Vianoce? Nebude ti to chybat? Takisto ked prides na navstevu k rodicom, ako sa s nimi bude rozpravat, o com? Uvedom si, ze teraz si zamilovana, ale ked zamilovanost pominie a vztah pride do druhej a tretej fazy, potom clovek zacne rozmyslat trochu inak, veci vidi trochu inak a
niekedy aj lutuje... Tam je tolko rozdielov, co sa tyka stravy, nabozenstva, sviatkov, oblecenia, tradicii...ja by som nieco take nedokazala riskovat...ved v europe mame tolko slobodnych chlapov.
Mozno ma do toho nic neni,ale ako dlho ste vlastne spolu a mala si uz predtym nejaky vztah?

alice107
20. jan 2015

sestricka52 mas skutocne velke stastie , ze si s tym dokazala seknut hned. pretoze to je skutocne rovnaky scenar vzdy. bud sa zena podriadi a strati svoju osobnost, alebo je koniec takeho vztahu.nic medzi tym neexistuje.a ty si to pochopila nastastie pre teba
a nepenasledoval ta? pretoze skoro kazdu taku ked to chela skoncit ona ten muz ju prenasldoval, vyhrazal sa a zial v nejednom pripade aj svoje hrozby zrealizoval. pporavil tu zenu primo v aute, ci na ulici atd.....
yanni LIKe za prispevok z dnes.13.12. napisane na zaklade poznania skutocnosti.

alice107
20. jan 2015

eva8, presne si to vystihla. ty o voze, dotycna oponnetka o koze..
AMANDA0405, presne, trefne odpovede. a tie zmusism dodat, ale skoda casu na debatu s dotycnymi ´´oponetkami.´´ pretoze namiesto padnych pr0tiargumetov omielaju stale to iste.ten ich je ´´iny´´
ale to svedvi skor o tom, ze sa snazia prresvedcit seba,ako inych.

alice107
20. jan 2015

FALERA, tvoj prispevok z dnes 15.11 svedci to tvojej nekultivovanosti az hrubosti to akym sposobom chces debatovat s danou pistelkou? hrubostou?

alice107
20. jan 2015

ZUZULIK1234 velmi dobre postavena otazka.

falera
20. jan 2015

@alice107 presne takým spôsobom ako komunikuje ona 😉 myslím že sa viem "inteligencii" veľmi dobre prispôsobiť..