Vzťah s Arabom
Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂
amamda0405 , eva08 uplne jasne je kazdemu sudnemu cloveku, ze zakadatelka ´´ konvertovala ´´nie z presvedcenia , ze ta viera/skor ideologia/ oslovuje a chce zit podla nej, ale pretoze si chcela udrzat toho tunisana. to je jasne.kazdej takej sa vzdy pytam, ci vystupila predtym zo zväzku cirkvi, ktorej bola clenom. 😉ani jedna neodpovedala pozitivne.
u niektorych tych zien/ale aj muzov/ aj muzov je priklon k islamu barlicka v ich zivote, kde maju nejaky problem.a hadaju nejaky pevny bod, ktoreho by sa zachytili.
zena vychovanna v europe podla zakonvo a moralky europskej spolocnosti nikdy nemoze v skutocnosti v sebe zmenit sposob zmyslania v podani scenara islamu.len sa na moslimku moze hrat.ale ked pride k tomu, ze skutocne je konfrontovana so zivtom v islamskej spolocnosti , tak ma problem to ustat. a nieto byt este stastna spokojna.
a to nemusi zit len v moslimskej krjine. staci,ak zije so asvojim muzom ci priatelom moslimom. a ten somzrejme ju tlaci /roznymi manipulaciami, coho su oni majstrami/ do pozicie podriadnej zeny. akedze ona v skutocnosti toto nechce,ale niekdy mysli, ze nama na vyber, tak sa stava agresivnou.ao to viac sa snazi predstierat stastie v takom vztahu.
a to tak,ze je to az napadne. ale to ziadnej nepomoze realne. pretoze to jej situaciu nezlepsi ci nezmeni.
ale debatovat stymi zenami je ozaj strata casu. pretoze to, co kazdy naokolo nich vidi, ony odmietaju vidiet a akceptovat
takze ako si amanda napisala, je to ako hadzat hrach na stenu.
kto skutocne pozna islam, pozna mentalitu tych etnik, co ju vyznavaju, tak vie, ze taky zmiesany vztah nikdy nemoze fungovat. je to len o tom, ze zeny bez vychodiska ci pre nejaku vyhodi sa nechavaju zotrocovat tymi muzmi.
v islame me aj u ´´juzanov´´ plati pravidlo : ja som muz/macho/ ty si zena. si mi podriadena. bodka
takze bud tie zeny ziju podla pravidiel tych muzov,alebo sa vztah konci..
o tom je cela tato debata.je to mozne povedat ako vidite par slovami .
a debata so zenami, co nedokatu kultivovane pozivat argumenty,ale len hrubosti a zadrapky, je nemozna. teda aspon pre mna. 😎
takze ak pisem, napisem svoju mienku a debatujem a oslovujem len tie,ktore su pre mna vhodne parterky do debaty. cize kultivovane.aj ked by mali ci maju inu mienku.
STANISLVAO, presne . za odklon od islamu je trest smrti. cize jednoducho v europe toho exmolima´´ popravia.´´ moslimovi az jeho ci inej komunity. ci sa pokusia. poznam takych, co ziju pod ochranou policie kvoli tomu. no a v moslmskej krajine je v zakonoch priamo ustatnovene , ze je za to bud väzenie, ci trest smrti.
@falera
akože nerozumiem dosť dobre...mám ju podporiť v niečom, z čoho mám negatívne skúsenosti???veď celá táto diskusia začala tým, že zakladateľka chcela vedieť skúsenosti žien zo vzťahu s tunisanom....ja som ich mala a som ich napísala....to je celé....samozrejme že zamilovanej jozefinke neboli podľa chuti a následne potom reaguje...
a prečo by si mala čítať celú diskusiu?...nuž preto, aby si mohla zhodnotiť kto na koho útočí, mnohokrát tie ironické slová sú odpoveďou na nemiestny až agresívny príspevok....
ste neskutočne zujaté bez schopnosti akceptovať iný názor, nemá význam sa s vami baviť..
@amanda0405 Ďakujem. Je mi ľúto že tvoja skúsenosť s moslimov nedopadla dobre., ale skús to všetko brat z nadhľadom. Dam ti príklad mám známu biela Slovenka. ..deti jej chudata hladné špinavé. .peniaze v rodine nie sú problém a mam známu ciganku a decká sú najedene čisté proste tip top ..nehadz všetkých do jednej kopy v konečnom dôsledku sme všetci len ľudia. ..a všade sa nájdu aj dobrý aj zlý. .mne stačí pozerať noviny televízne týrané deti agresívny ľudia zlo všade naokolo. Keby to pozeral nejaky cudzinec sa si pomyslí čo sme mi za ľudia. Neber to zle ja sa nemienim hádať. Všetko je pre niečo. Bee zo tak ti si našla šťastie pri tvojom Slovákovi, a pri mojom moslimovi, druhá má Nemca tretia cinana. A keď to vyhovuje ľuďom tak im netreba brať ich svet.
@amanda0405 Cim to je, ze ked vojdes do hocijakej diskusie je tam rozruch a zla atmosfera a s kazdym sa skriepis, kto nezdiela tvoj nazor,,, naozaj by ma zaujimalo, co ti v zivote chyba, ked si to musis kompenzovat takymto sposobom?,,, ale ty si samozrejme neni na vine, ako to vysvetlujes v kazdej diskusii, lebo ty vsetko pises podla svojich skusenosti a ine skusenosti urcite neexistuju ako tie tvoje ,,, 😝 😝 😝 A dost ma prekvapilo tvoje dvojite myslenie, ze do zien, co napisu, ze su stastne v manzelstve so slovenskym manzelom to podla teba urcite nie je tak,,,lebo ty to vies najlepsie na svete a su naivky, ked to tvrdia,,,,a na druhej strane opisujes aka si ty stastna s tym tvojim a ako si si dobre vybrala, no nejaky dvojity meter mas,,,,,, 😉
@alice107
máš úplnú pravdu v celom príspevku...tieto ženy sú už tak ovplyvnené a zmanipulované, že nevedia rozoznať či konajú sami alebo na podnet niekoho...ja som to videla na sebe, napríklad išli sme sa prejsť, otázka od neho prečo mám krátku sukňu, moje odhalené nohy môže vidieť iba on a nie ostatní muži....odpovedala som, že je predsa teplo, ale pre pokoj a aby sme sa nehádali som si išla dať dlhú sukňu....ani som si neuvedomovala, že robím tak, ako chce on...... postupne by toho bolo viac a viac až by som musela byť presne na jeho obraz....vo všetkom...v oblečení, v zmýšľaní, v náboženstve skrátka vo všetkom sa podriaďovať...
kedysi dávno som videla jeden film...názov si nepamätám....ale bol natočený podľa skutočnej udalosti, keď turkyňa žijúca v nemecku odišla s dieťatom od manžela ktorý ju mlátil a týral....vedela že jej ide o život tak sa odsťahovala do úplne iného mesta a skrývala sa....potom sa dala do kopy s nemcom, ale jej vlastní bratia ju prenasledovali, pretože pre nich to bola vec krvnej pomsty a chceli zabiť svoju sestru....skončilo to tak, že omylom zabili to jej dieťa, svojho vlastného synovca...
čo na to povedať, toto sa deje vo vyspelej zemi ako je nemecko, vo francúsku v mene svojej viery strieľajú nevinných ľudí....všetci hovoria o tom že nastáva islamizácia europy....ja som si myslela, že slovenska sa toto netýka, ale mám obavy že sme na rovnakej ceste...
@amanda0405 Este, ked si taka velka krestanka ako o sebe pises, mam pre teba krasnu pasaz z biblie, nad ktorou sa prosim ta zamysli,,,, ja milujem evanjelium podla Matusa, tak ale dost bolo reci,,,len pre teba:
Evanjelium podľa Matúša 7 (1-6)
O odsudzovaní iných
Nesúďte, aby ste neboli súdení. Lebo ako budete súdiť vy, tak budú súdiť aj vás, a akou mierou budete merať vy, takou sa nameria aj vám. Prečo vidíš smietku v oku svojho brata, a vo vlastnom oku brvno nezbadáš? Alebo ako môžeš povedať svojmu bratovi: “Dovoľ, vyberiem ti smietku z oka” - a ty máš v oku brvno?! Pokrytec, vyhoď najprv brvno zo svojho oka! Potom budeš vidieť a budeš môcť vybrať smietku z oka svojho brata. Nedávajte, čo je sväté, psom a nehádžte svoje perly pred svine, aby ich nohami nepošliapali, neobrátili sa proti vám a neroztrhali vás.
@erjona
pekný citát, súhlasím....nemám preštudovanú bibliu a nepovažujem sa za veľkú kresťanku, ja som napísala že som veriaca a kvôli žiadnemu chlapovi sa nezrieknem svojej viery, svojho Boha....na rozdiel od mnohých žien, ktoré kvôli manželstvu s moslimom konvertovali a slovo alah majú možno častejšie v ústach ako ich manžel alebo partner...či tak urobili z vlastnej vôle je dosť diskutabilné...
a k tomu citátu, žiadnu smietku ani brvno v oku nemám....nemám predsudky, nemám nič proti bielym, čiernym, hnedým, žltým... ja osobne som sa nikdy nejak opovržlivo nevyjadrila že je niekto pričmudený a podobne...
ale zároveň mám oči otvorené, nezaslepené, cítim sa byť rovnocenná s mužom,viem kým som.......mám oči otvorené a vidím čo sa deje vo svete, čo stvárajú ľudia v mene alaha....
@amanda0405 To je sice pekne, ze mas oci otvorene, len sa informujes jednostranne a to je problem mnohych diskutujúcich v takychto temach,,, ja sa nestotoznujem s barbarskymi cinnmi vsetkych ludi, co konaju zle ciny,,, nie len specificky moslimov a je viac ako jasne, ze v momentalnej situacii su obetnym barankom cislo jeden v nasej spolocnosti,,,,, a v tomto je zasadny rozdiel mojho a tvojho myslenia a to bolo myslene tym brvnom,,,A co si mi chcela povedat tym, ze si rovnocenna s tvojim partnerom, ved aj ja som,,, nechapem, co je na tom take tazke to pochopit,,, ja poznam mnoho zien, ktore sa rozhodli pre konvertovanie na zaklade vlastneho presvedcenia, nikto ich do toho nenutil - vidis, aj toto je druh posudzovania,,, väcsinou su to zeny, ktore predtym nemali ziadne nabozenstvo ,,, a rozhodli sa pre toto
@jozefinka111 utekaj, kade ľahšie....potom ti ostanú už len oči pre plač 😢
AMANDA0405, mas uplnu pravdu stym popisom spravania u tych muzov ci zien a to aj v eu a konkretne v de. len vcera jedne taky muz zabil jednu zenu. bola tehotna. najskor jej zlomil nohu potom nozom bodol do brucha/tehotnej/ a zapalil ju. :- kedze sa chela od neho odlucit, tak to nemohlo dopustit.., ze nao? tak podla ich choreho ideologickeho rozmyslania len obhajoval svoju ´´cest´´ apomahal mu vydatne jedne jeho priatel.
a to sa deje bezne po celej de aj europe.
zacina to zakazmi ci prikazmi o tom, co si zena moze obliect co nie, a konci ´´popravou´´ neposlusnej zeny.
mne sa na tebe paci velmi, ze otvrene pises o svojich skusenostiach s takym muzom
vies, kde si pochybila a nemas problem to priznat.mozem otazku? viem, ze je to oosbne a nie je lahke na to odpovedat, pytavam sa to aj inych europaniek.
preco si poslahla jeho natlaku amnipilacii? pretoze vidim, ze ty dokazes uvazovat spravnym smerom, realisticky.
no,ale nakoniec nastastie si si uvedomila ze taky vztah je nielen vyluceny,ale aj nebezpecny pre teba
ja vzdy vidim , ze ak sa zeny chcu potom tym muzom vzopriet, ti muzi sa nestitia nicoho.ani hrubosti , nasilia,ale ani divadla ako placu, prosenia.
videla som to aj na sudnom pojednavani. akonahle ale videli, ze to na nikoho neplati/ani n asud, ked dostali pokutu za pohrdanie sudom, ani na tu zenu/ tak znova prechadzaju k agresivite.
a niektore tie vyhrazky aj uskutocnia. nielen bombardovanie sms, emailom, ale aj sledovanie, vyhrazanie sa, aj uskutocnenie ´´popravy´´ takje zeny a zial aj jej rodin vies, tie turecko.-nemecke manzelstva su velmi zriedkave teraz. neci poznali, ze tie zeny pre svoju mentalitu aja vychovu aano,aj odpor/casto az nasilny/ svojej rodiny nie su pre ne vhodnymi partnerkami.ani jedno take manzelstvo ako som videla k aj sa uskutocnilo nebolo tiez uspesne.
takze oni sa beru medzi sebou aj ked je to uz v de 3 generacia tam narodena. tie turkyne su tlacene do sobasa s bratrancami.aked aj si najdu same muza rurka ci araba ci podobneho etnika, tak ak chu zit eu sposbom zivota, tak tie manzelstva ci vztahy su neuspesne. a casto sa stava,ze taka zena je ´´popravena´´v mene /citi/ bud svojou rodinou,alebo tym partnerom a jeho rodinou.a ak ma stastie, tak jje len zneprijemnuje zivot.
nedavno sa stalo, ze jedna taka ´´rodina´´ rozumenj klan /jezidi/zautocili na policajnu stanicu , kde boli zadrziavani pachatelia nasilia na zenach/ muzi moslimovia ´´juzanskych korenov´´ a chceli oich´´oslobodit.
pretoze podla nich nespachali ti muzi nic protizakonne.ale vykonali akt ´´ocisty´´ v mene rodinnej cti.
taka arbka ci turkyna nearabskeho povodu ale moslimka velmi casto nema na vyber ani v de,ako chce zit. sila toho klanu je taka silna, ze nema uniku. niektorym s a podari aj ujist, ale potom ziju bud pod ochranou policie, alebo zmenenou identitou cely zivot.
mohla aby som pisat moho o podobnych pripadoch . ale je len mal zien ako ty, co dokazu aj sami sebe priznat, ze pochybili , ke si zacali vztah s takym muzom
tie ostane budu do nemzty pisat, ze ten ich je ´´iny.
.
.
No moja kamaratka ktora konvertovala na islam a pekne o nom hovorila sa po 4 rokoch v dubaji este teda v celkom civilizovanej neteroristickej krajne rozhodla ze to nie je pre nu...
Ze to co tam videla jej stacilo... a konci s celym islamom
Co myslela neviem.. musim sa lepsie popytat ked sa uvidime
Ale nie to nie je odveci
Islam a nasilie ide ruka v ruke
Takze hociaka tema stale sa trafim do cierneho 😉
@aylin86
Ale svet ide podla percent tak to je
Ked ti niekto povie ze v tom meste o takom.case je nebezpecne vyjst na ulicu lebo je velka pravdepodobnost znasilnenia, budes taka spravodliva a nebudes snad vsetkych obcanocj mužského pohlavia hadzat do jedneho vreca?
Medicina, historia a veda stoji na percentach a pravdepodobnostiach... tak preco nie nase bezpecie?
@seraa čo tu splietas? ?? To že je môj muž moslim je automaticky terorista či čo? Mňa tu tvoje percentá nezaujímajú. .ja som ta čo neodsudzujem tak nevyryvaj..my sme slušný ľudia žijúci v Európe ktorý pracujú a žijú možno lepšie než niektorá kresťanská rodina. .tak tu nepis nezmysli
Mezi nejvýznamnější evropské teroristické organizace patří podle dokumentu Rady EU: Pokračující Irská republikánská armáda (CIRA), Baskicko a jeho svoboda (ETA), Antifašistické skupiny odporu prvního října (G. R. A. P. O.), Hamas-Izz al-Din al-Qassem (teroristické křídlo hnutí Hamás), Loajalistický dobrovolnický sbor (LVF), Oranžští dobrovolníci (OV), Palestinský islámský džihád (PIJ), skutečná IRA, Obránci rudé ruky (RHD), Revoluční buňky, Revoluční organizace 17. listopadu, Revoluční lidový boj (ELA), Ulsterské obranné sdružení/Ulsterští bojovníci za svobodu (UDA/UFF).
Mezi významné světové teroristické organizace patří Al-Káida, Rudí Khmerové, Al-Džihád, Palestinská osvobozenecká fronta, Hizballáh, Hamás, Palestinský islámský džihád a mnohé další
http://www.aktualne.cz/wiki/zahranici/terorismu...
plus si k tomu pripocitajme, ze za vznikom al kaidy stoji same velke uzasne USA

@stanislavao
výstižný článok....dosť pochopiteľný pre tie čo chápu a rozumejú....za zrieknutie sa moslimskej viery trest smrti....