Vzťah s Arabom
Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂
@jozefinka111 ahoj, ako si to napokon vyriešila?
http:
S arabom? ani keby mi za to platili🙂
@erjona
ja som jej už predsa poradila...v lepšom prípade, ak má trochu rozumu, tak si zbalí švestky a prikvitne naspäť na Slovensko...v tom horšom nech s ním chvíľu žije a uvidí čo sa vykľuje z vreca, aký zázrak, aký skvelý život...to, že niekomu vyjde vzťah s moslimom je možno v pomere jedna ku sto...ako možno u teba...tých 99 žien sa popáli a zničí si život...ale ako sa hovorí, komu niet rady, tomu niet pomoci...každý má svoj život vo vlastných rukách...a každá jedna by mala rozmýšľať tým, čo má v hlave...to že sú Slováci alkoholici, no neviem neviem...ja osobne poznám dosť veľa ľudí, ktorí s alkoholom žiadny problém nemajú...aj keď tu čítam všelijaké peripetie mnohých žienok s alkoholikmi, určite s tým ktorým chlapom nejaký čas chodili a vedeli že majú sklony k alkoholu...nerozumiem tomu, prečo potom píšu a sa sťažujú, keď dobre vedeli koho si zobrali...
na záver, zakladateľka témy sama žiadala radu a skúsenosti....keby toho svojho Kerima, Mohameda alebo neviem koho dobre poznala a bola si ním istá, tak nám tu nevypisuje či má jej vzťah význam...ako ja som nepísala, mám si zobrať Joža z Hornej Marikovej?..
@jozefinka111
To je vo hviezdach, ale ja by som neriskla, pretože život je veľmi krátky na to, aby sme podstupovali nejaké riziká zbytočne.
Každého chlapa spoznáš čo je zač až niekoľko rokov od začiatku vzťahu a nieto cudzinca s úplne odlišnou kultúrou a náboženstvom.
@lillika
ach jaj...ty si teda riadne vedľa...normálne som stratila slová...bola si niekedy v Tunisku, že si otváraš ústa?...možno tak prstom na mape...ja som tam bola mnohokrát, tak ti môžem s kľudným svedomím napísať, že radšej budem vo svojom bankou zadĺženom krtinci spať v posteli ako spať na podupanej zemi na matraci...aj keď teda patrím k tým, ktorí si vlastným rozumom a silami zadovážili bývanie bez úveru...radšej budem sedieť na stoličke v kuchyni a jesť dobrý bravčový guláš ako sedieť v tureckom sede a napchávať sa rukami kuskusom s baranom ...radšej si pustím automatickú práčku s čistou vodou ako umývať šaty v rukách v nejakej zapáchajúcej žbrnde....
čo mám závidieť? že pred niekoľkými rokmi počas revolúcie tam zomreli v uliciach desiatky ľudí?...mám závidieť,že pre muža tam žena stále nič neznamená? pokiaľ neporodí chlapca, tak môže sa triasť že sa s ňou muž rozvedie? mám závidieť, že cez leto v pekelných horúčavách okolo štyridsiatky nemôžem chodiť v krátkej sukni, pretože mám byť zahalená v dlhej? mám závidieť šatku na hlave? mám závidieť to, že musím byť ticho a muž má vždy pravdu? mohla by som pokračovať do ďalšieho dňa..
jediné čo tam je závideniahodné, je more a pláž, uznávam...ale to je všetko..takže za mňa ďakujem, neprosím, radšej budem kobylou na Slovensku, ako nikým v Tunisku...
musím končiť, idem si dať trochu sena.... 😀
@jozefinka111
is salámu alejkum Jožka...aj keď nepíšem spisovne, ty ako profíčka to určite pochopíš...ja ti len prajem, aby tvoja láska k tvojmu habibimu bola tak silná, že prekonáte všetky prekážky a rozdiely, či v mentalite,zvykoch,krajine...určite ti šepká do uška hae bak, že si jeho jediná na ktorú čakal celý život...tiež som to kedysi dávno počúvala...našťastie po rokoch môžem povedať, že u mňa zvíťazil zdravý rozum, za čo som tomu tam hore veľmi povďačná...inak by som dopadla veľmi zle, ako som sa neskôr dopočula...takže bez nejakých urážok, naozaj ti želám aby ti práve ten tvoj vzťah vyšiel a budem rada ak nám neskôr napíšeš ako sa máš...nezabudni prosím ťa na to, kto si a kým si...plnohodnotným človekom...aby si ten tvoj drahy z teba neurobil puťku domácu bez vlastného názoru...bislema
Toto je take typicke na MK, ze pokial niekto napises nazor, ktory nie je niektorym po chuti, alebo ho nechcu pocut, tak vacsinou prvy agrument, ktory ich napadne, ze zavidia.....
@mircalla
veď to...ja som na chvíľu ostala v nemom úžase, čo sú schopné niektorú baby napísať...väčšinou nemajú ani šajnu o čom točia...ale hneď závidíme a sme kobyly... 😀 😀
@amanda0405 Inak nie som daky extra patriot, sama zijem s cudzincom u nas na slovensku, .tiez mam cosi nacestovane a nepovazujem sa ze xenofobnu, netolerantu ci zadubenca...ale zasnem zasnem....staci napisat nazor,ktory je proti......a sup zavidime.........a presne ako pises, sanca ze taky vztah vyjde je asi 1:100.....to je proste x pripadov, kedy to nefungovalo - statistika nepusti, ina mentalita, ina kultura, ine hodnoty, ine postavenie zeny, ine tradicie....sanca niecoho takeho je totalne minimalna (netvrdim, ze uplne ziadna), to je totalne pragmaticky pohlad
@amanda0405 zaujimave...lebo ja poznam viacej vydarenych manzelstiev ako nevydarenych s moslimami... a to su vztahy od 10 rokov hore.... preco si si prave obhajovala Slovakov? Preco si mala tu potrebu mi vysvetlit, ze ich poznas vela, ktori nepiju? Ja ti poviem preco...pud sebazachovy... s kym si...toho budes chranit...nic ine tu nerobia dievcence.... pochopila si ma...ja som ti priklad predsudku uviedla...vobec si nemyslim, ze su alkoholici...predsudky su tvoj velky problem s ktorym by si mala nieco urobit... a kde beres istotu, ze zeny co napisu, ze maju pekne manzelstvo klamu? Respektive nie je ani jedno stastne? Ja som uz 15ty rok vydata za moslima...poznas ma? Ako mozes tvrdit, ze mam zle manzelstvo...poznas mojho manzela...ci je odsudeniahody len preto, ze je moslim? Trosku sa zamysli nad tvojimi riadkami co pises...a skus sa pozerat z druhej strany na vec....
@erjona Moslimovia ziju vo velkej casti aj napriklad v indonezii, malajzii na filipinach....(je to tam vacsinove nabozenstvo), bola som vo vsetkych tychto krajinach a su uplne ini ako arabski moslimovia, to sa neda porovnat....ono bohuzial asi ta reputacia, ktoru maju, nevznikla na vode, ale na zaklade niecoho.....
na zaklade skusenosti x zial, skutocne je ich viac negativnych ako pozitivnych.
nikto netvrdi, ze nemozes mat stastne manzelstvo, ale podla mojho nazoru vztah s arabskym moslimom nesie v sebe (dovody som uviedla vyssie) obrovske rizika. skus to nebrat osobne.....
@mircalla ja nemam arabskeho moslima...napriek tomu beriem ludi ako jednotlivcov a ani ma nenapadne rozmyslat o araboch ako o zlych ludoch...neposudzujem a neodcudzujem, pokial nepoznam....pekny priklad....dnes mala moja mala narodeninovu party...pozvala si 5 dievceniec...jedno dievcatko bolo z afganistanu, druhe z pakistanu...tretie z kosova...stvrte ma korene v juhoslavii a posledne z ukrajiny....krasny priklad...deti sa nerodia s predsudkami...tieto sa od niekoho ucia a v zrelom veku sa podla toho spravaju a rozmyslaju...
@erjona ved o tom to je...zrejme mas moslima,aj ked nie je arab,ako som vydedukovala...ja chapem, ze ludi to strasi, ale len tych, ktori o tom malo vedia...prejdes celého kona, problem nad problem a zrazu, ked sa objavi arab je total problem..opakujem,arab nerovna sa moslim, moslim nerovna sa arab...ja keby som takého araba, ktory by bol pre mna aj môjho syna vsetkym mala, co by som za to dala...ja som v pozicii, ze namam cas, stastie si ma najde a ci to bude arab, ortodoxny grek katolik,alebo kto, tak to ma fakt netrapi...clovek na prechadzke,pilot litadla,mozno suded z vedlajsej dediny,ktoreho si vôbec nevsimam...
@erjona Myslim, ze uz zovseobecnujes....ale toto nie su presudky, ale zial realita.....Je to jednoducho ich kultura,nazory, mentalita, postavenie zeny v manzelstve. ja by som proste nebola ochotna tieto veci prijat a ani sa s nimi stotoznit..........
Len v tejto teme odznelo dost pribehov, ako odtial zeny zutekali...ani maloktora vedela, co ju caka
ver mi, ze som tolerantna a pacifista, ale jednoducho mam na toto svoj nazor, ze takyto vztah je dost rizikovy. ja by som do vztahu s arabom nesla, bodka - jednoducho zivot, aky by ma cakal mi nepride zrovna to, co si od vztahu predstavujem.
@ivivaiveta presne tak 😀
@jozefinka111 Prepac,ale toto je uz ale mimo temy a lacna propaganda.....
Nikdy v zivote by som si nezačala s moslimom, nikdy!!!
Co je pre niekoho propaganda, pre druheho to ma dolezitu vypovednu hodnotu,,, vidis, kazda minca ma dve stranky vzdy,,, napriklad pre mna je tento obrazok vypovedou, ktora vtipne vystihuje predsudky a o tom sme sa bavili, takze ani to neni tak mimo temy 😉

@ivivaiveta preesneee taaak 😀