Vzťah s chlapom, ktorý už má dieťa

14. okt 2021

Zapáčil sa mi chlap ktory už ma dieťa, ja mam 21 rokov a on 34 ma 4 ročného syna , skvelé si s chlapom rozumieme len sa bojim pustiť do vztahu ze ma nejako bude obmedzovať kvôli synovi, s jeho ex niesu spolu uz dlhsie a syna si berie k sebe dosť často, ... je dieťa prekážka vo vzťahu? Alebo sa bojim ze jeho ex bude robit problemy...AKÝ ste mali vztah s chlapom ktory uz mal dieťa?

kitycat
14. okt 2021

Uprimne mi povedz, co mlada slobodna a bezdetna baba ponukne chlapvi, co uz ma dieta a nieco odzite. V com si rozumiete? Co ocakavas ty a co on? Jeho ex vam nema co robit problemy ak sa rozisli normalne, zalezi aj ako sa on vyjadruje o jeho ex... Ja ale neviem, preco sa mas viazat na o 13 rokov starsieho chlapa, teraz je to sexi pre vas oboch o 10 romov mozete byt mentalne uplne niekde inde.. Ale ako povyrazenie preco nie..

hipuska
14. okt 2021

Aký má postoj k rodine? Keď sa niekto raz takto "popali" má niekedy problém.ist znova do manželstva, ďalšieho dieťatka..to musíš poznať ty.

mala_zabka
14. okt 2021

@kitycat Naopak, skôr chlap zo sekáča nemá moc čo ponúknuť jej. Si mladá, nekomplikuj si život protivnou ex (ktorú zo života minimálne najbližších 14 rokov neodstrihne), cudzím dieťaťom a skutočnosťou, že navždy budeš až na druhom mieste - za jeho synom (tak, ako to má byť). Riešiť by som to ale fakt v tvojom veku nechcela.

sense
14. okt 2021

Ak chceš chlapa výsostne pre seba tak do vzťahu s chlapom. Kt ma dieťa nechoď, lebo to dieťa tu bude stále à ziedny normálny rodič sa nevzdá dieťaťa pre frajera/frajerku

marca12
14. okt 2021

Nemyslim si,ze chlap,ktory uz ma dieta je horsi ako bezdetny,ALE. Mas 21 rokov a on 34 to mi vobec nepasuje. Co moze mlada zaba ponuknut zivota skusenemu chlapovi? Preco si zrely chlap hlada tak mladu zabu? Hlada zabavu,dobrodruzstvo,bezstarostnost. Tym ta nechcem urazit,ved aj ja som si v 21 rokoch myslela,aka som mudra a rozhladena. Mozno som bola vyspelejsia ako rovesnicky,ale ani zdaleka nie tolko skusena ako som si myslela. Takze ani ty si nenamyslaj,aka si uz dospela. Radsej pomaly a opatrne vo vztahu s takymto chlapom.

canis_lupus
14. okt 2021

Moja sestra je vekovo presne v rovnakom vzťahu už 3 roky, jej frajer je rozvedený s jedným 7r. synom. Býva ale dosť ďaleko, čiže ho má mesačne tak na jeden víkend, prípadne cez prázdniny na viac dní. Sestra má s malým v pohode vzťah, keď je jeho otec v práci, vymýšľa mu program. Exka úplne v pohode. Jediný problém má s frajerom, ktorý vraj zatiaľ nechce ďalšie dieťa a ona by chcela 😁 🤷

lija22
14. okt 2021

povedala by som, ze statisticky budes mat este zopar vztahov kym zakotvis. a prave preto, by som takuto skusenost hned nezamietla. lubite sa? potom uzivaj co to da. stvorrocne deti su este mile auz sa da s nimi podebatit, mozu byt aj tebe partaci. takze ak budes tolerantna mohlo by to nejaky cas fungovat

katkamatka7
14. okt 2021

On si už prešiel obdobím, kedy prevzal zodpovednosť za seba a aj za druhých, teda aj za svoje dieťa a pokiaľ mu nevyšiel vzťah s ex, podvedome si hľadá ženu, ktorá splní jeho očakávania ako náhradná matka jeho syna. Ty prechádzala obdobím, kedy si prevzala zodpovednosť za seba a učíš sa, že budeš mať zodpovednosť aj za druhých. On sa na jednej strane bude cítiť mlado, slobodne ale syna si bude chrániť, otvorené povie, že ho má, no ak je rozumný a vedomý si toho, že dieťa vníma iné ženy okolo jeho otca, tak on nedovolí, aby sa pred očami jeho dieťaťa ženy striedali. To znamená, že môžete si ,,užiť", ale rozhodnutie, či bude hrávať so sebou syna, keď ste vy dvaja spolu, je na ňom. Dieťa býva zmätené, keď je otec s jednou ženou, nevyjde to a následne s inou. Môžete sa od seba veľa naučiť, no ak to bude na dlhú trať, tak je to skôr výnimočné.

tykat
14. okt 2021

Akoze len nazor z dialky...ale dcera ma 21 a keby si nasla 34r s deckom asi by som vela plakala.

autor
14. okt 2021

Vzdy ma pritahovali chlapy o 10 rokov starsi , nazormi a pohladmi na zivot vsetko mame rovnako ... len to dieta no, bojim sa ze on sa do druhého dietata ani nebude ponahlat

1gabriela13
14. okt 2021

Nie nechoď do toho, radím ti z vlastnej skúsenosti, vydržala som v takom vzťahu pol roka. Vekovo sme boli cca takto, ja trochu mladšia. Moje priority boli v tomto veku práca, cez víkend zábava resp Mat frajera pre seba. On každý druhý víkend s dieťaťom. Vždy som bola na druhej koľají. Ja som to v ten čas nevedela prekusnut, iný život, iné priority. Rozumeli sme si inak super, ale konflikty boli vždy kvôli víkendom a kvôli tomu ze sme museli všetko prispôsobovať dieťaťu. A poviem ti, ze ma extrémne nebavilo každý druhý víkend byť macochou a točiť sa okolo 5 ročného po celom týždni v práci. Chodila som s nechuťou s nim pre dieťa a radšej som to ukoncila pre svoje dobro aj pre dobro dieťaťa. Vieš koľko ešte mužov stretneš v živote? Pusti ho k vode, úprimne ti hovorím z vlastnej skúsenosti. Neuvažuj o tom ani sekundu

gleep1
14. okt 2021

Podľa toho čo píšeš, mi skôr prídeš ty ako možná budúca prekážka vo vzťahu medzi otcom sa synom. Rada by si mu ocividne bola prednejšia než syn, čo dúfam že ten muž nikdy nespraví.
Vieš, vôbec by ta kvôli synovi nijako obmedzovať nemusel, pokojne by ste všetok čas čo by patril synovi mohli trávit spolu ale z tvojho príspevku sa mi zda že o nic take nestojis, chceš byt stredobod pozornosti. Zachvíľku by si sa odmotala a jediný kto utrpí je dieťa a jeho pohľad na “lasku” a vztahy.

fleur1111
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zowie
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
junovedievca
15. okt 2021

Je to hlavne o tebe ci budes vediet robit kompromisy a vela sa prisposobovat a vela odpustat.ak to dokazes a stoji ti za to tak do toho chod.ak ake nie si taka povaha a budes chciet vela dostavat (lasky,pozornosti...)tak rovno ti vravim ,ze sa budes trapit.a za dalsie ci bude chciet on dalsie dieta ked ty budes pripravena.to si odkomunikujte cim skor.

maialeo
15. okt 2021

Si schopná zvládnuť každý druhý víkend s jeho dieťaťom doma? Teda, že mu budeš robiť reálne druhú mamu? Sotva... 😀

nikyball
15. okt 2021

Do tohto by som neisla, vidím v tom samé problémy a nevýhody. Možno na randenie je to fajn ale vážny vzťah určite nie

ivkazba
15. okt 2021

Si schopná mať to dieťa rada? Starať sa o neho keď bude u vás? Bez toho aby si partnerovi vyčítala, že sa staráš o jeho dieťa? Si schopná akceptovať, že budú situácie, kedy to dieťa bude dôležitejšie ako ty (pretože dieťa je dôležitejšie ako ty)? Si pripravená na to, že ak ty raz budeš chcieť vlastné dieťa, môže on povedať nie? Ak máš na všetko odpoveď áno, choď do toho. Ale ak čo len trochu váhaš, tak netráp seba, jeho ani to dieťa.

maryon1
15. okt 2021

Máš 21 rokov, si ochotná/schopná/pripravená byť mamou 4ročného dieťaťa? píšeš, že si ho potenciálny partner berie k sebe dosť často, takže počítam, že víkendy sa ti budú točiť okolo malého dieťaťa, žiadne vylihovanie v posteli s mužom, raňajky do postele, ruka v ruke sami dvaja - už to bude tak, že medzi tými spojenými rukami bude JEHO dieťa. štvorročné deti už častokrát ani cez deň nespia, takže čas na naozaj sami dvaja bude len neskoro večer - bude ti to stačiť takto?

vekový rozdiel.... no je veľký. nebola by som potešená, keby si moje dieťa našlo partnera o 13 rokov staršieho, ale keď sa to tak vezme, niekedy je dôležitejšie to, ako sa človek cíti, lebo niekedy lepšie/aktívnejšie žije 60-nik ako nejaký 40-ročný zápecník.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanulienkat
15. okt 2021

Vsetky,co ste jej odpisali, ze si nema uviazat na krk chlapa zo "sekaca"...To iste by ste napisali aj chlapovi o zene zo sekaca??? Takych je totiz ovela viac. Ked sa jedna o rozvedenu zenu s detmi, tak kazdy chlap ma byt rad a stastny podla vas,ze moze mat taku zenu a sponzorovat a starat sa o jej deti. A ked chlap krivo pozrie na partnerkine uzasne deti, tak by ste ho zlyncovali. Ale opacne je to neakceptovatelne. Hlava mi to neberie... Objektivnost ala MK.

zuzks5
15. okt 2021

ono to nie je problem, no podla mna si dost mlada a casom ti zacne prekazat to obmedzovanie sa. je to na uvahu, ci si kvoli vztahu s nim ochotna nieco take podstupit

nikyball
15. okt 2021

@stanulienkat ak by on mal 21 a ona 34 tak áno. A ak sa autorka boji, že dieťa bude v jej vzťahu prekážkou, tak netvarme sa, že nie. Vždy ich bude obmedzovať a vždy prekážkou bude.

stanulienkat
15. okt 2021

@nikyball ano, vzdy bude cudzie dieta prekazkou, tak ako u chlapa partnerkine deti. Uplne to iste. Len tie zeny nikto neoznacuje zo sekaca.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kvetinka75
15. okt 2021

dieťa bude pre neho vždy na prvom mieste. Iné ani nečakaj. Ak si to neni ochotná tolerovať, do vzťahu ani nechoď. Okrem toho , neviem aký má vzťah s ex. Môže sa stať, že aj to dieťa bude štvať proti tebe a bude ti robiť problémy. Všeličo sa môže vyskytnúť.

stanulienkat
15. okt 2021

@elizabet173 kolko chlapov nema dieta a zacne vztah so zenou,ktora ich ma niekolko? To tu nikomu nevadi,ze on sa musi starat o cudzie deti? Minule sem pisala mamicka,co ma 3 deti,kazde s inym a tusim bola este slobodna. Tiez jej vypisovali, ze dobre ze nemaju byt chlapi stastni, ze ona s nimi bude. Chore na hlavu. Tu ma kazda dvojity meter.

janetinka27
15. okt 2021

ano, bude ta obmedzovat kvoli synovi.
je to normalne. ak hladas muza do buducnosti a uvazujes nad tym, ze mozno raz budes s nim chciet rodinu, tak by bolo dobre, aby ten muz bol rodinne zalozeny. a to znamena, ze ak ma takyto rodinne zalozeny muz uz deti z predosleho vztahu/manzelstva, tak bude chciet zostat dobrym otcom aj im. moja pribuzna ma takto muza, obaja mali svoje deti z predoslych manzelstiev. pri zene je to ine, lebo ona ma obycajne deti doma u seba, ale pri muzoch je rozdiel v tom, ze muzi obycajne nemavaju deti zverene do starostlivosti. takze ked pridu deti napriklad na vikend, tak sa im plne venuju, lebo im chcu nahradit zameskany cas.
tato moja pribuzna to musela prijat, inak by ten vztah nikdy nemohol fungovat. pretoze by sa musela postavit medzi neho a medzi jeho deti. aj ty by si musela od toho syna oddelit, ak by si chcela, aby ta kvoli nemu neobmedzoval. musis ratat s tym, ze ak je dobry otec, tak bude chciet byt so synom casto a vynahradzat mu strateny cas a este aj z pocitu viny, ze sa ich rodina rozpadla, mu bude chciet kompenzovat traumu. a dovoli mu viac ako keby ho vychovaval v uplnej rodine.

fadama
15. okt 2021

@stanulienkat presne to som chcela napísať.
sa čudujem koľke jej tu radia že dieťa je prekážka. a ženy tu každá druhá je rozvedená a má aj 2,3 deti. 🤦‍♀️🤔

autorka:
ja nám muza o 12r staršieho. mala som 19r on 31 a jedno dieťa . sme už spolu 16r .
za mladšieho by som nikdy nemenila ani celkovo za iného 😃😃

maryon1
15. okt 2021

@stanulienkat
áno, označenie "sekáčová" či "sekáčový" je hrozné.

každý má právo začať nový vzťah, či už je to žena, muž, ak predošlý bohužiaľ/alebo vďakabohu nevyšiel. bez nálepky použitá handra.