Vzťah s introvertom
s priatelom sme spolu asi 4 mesiace, na zaciatku sa mi velmi pacil pritahoval ma fyzicky a zaujal ma tym, ze z neho ide take dobre nieco a slusne vystupovanie a tak. ja mam 25 a on ma 30, zaujimave na nom je, ze este nemal priatelku predomnou, je taky dost introvert. co ma trapi je ze niekedy sa nevie ku mne ako k zene spravat, chrstne mi do oci take vyjadrenia ako keby som bola nejaky otrly chlap, proste nevie sa k zene spravat a odovodnuje to tym, ze este nemal vztah tak to nevie. dalsia vec je intimny zivot, ked sa do toho obaja vlozime tak je to pekne no ale vacsinou ma to moc nebavi, pretoze to jednak nevie a za druhe stale robi srandicky ze zo mna potom hned cele vzrusenie opadne. chyba mi ze mi nehovori ze ma lubi a nevyjadri mi svoje city, pred tym som mala priatela, s ktorym sme si tieto veci hovorili kazdy den a uprimne...pri tomto terajsom priatelovi mi to chyba, on mi povie, ze musim vidiet z jeho cinov ze ma lubi ze on mi to NEVIE povedat...tomuto vobec nerozumiem a velmi mi to chyba :( niekedy uvazujem co je to medzi nami, ci je to fakt laska alebo len take kamaratstvo, kedze aj ten intimny zivot nie je taky vasnivy, skor sa to vzdy zvrhne na srandu lebo robi blbiny alebo ked mam toho uz dost tak mu surovo poviem ze to proste robi zle a takto ma to nebavi....podla kamaratov je taky tichy, obcas sa im zda taky vyhukany ked pride do spolocnosti ludi....neviem no, sama rozmyslam a neviem co mam robit, ci vytrvat alebo ostat kamaratmi. kamoska na mne vidi ze som zalubena, ale ja sama neviem, chybaju mi tie pekne slovne vyjadrenia citov a kvalita intimneho zivota a tak isto mi chyba si s nim pokecat na kadejake temy, on vacsinou vie len o tom co jeho zaujima alebo potom o nicom, pretoze nie je moc ukecany. taktiez je malo sebavedomy a mysli si o sebe ze je blby, vidim ze blby nie je len si neveri, len tazko niekoho presviedcat ked tomu veri, mna potom uz aj toto zaraza, kazda baba chce mat pri sebe inteligentneho muza a ja tiez, obcas ale zadre take blbosti ze neviem :( ale zato je to mily ochotny chlapec, krasne sa smeje a je mi s nim dobre mam ho rada, len neviem ci je to to spravne....mozno je aj chyba ze som si s nim zacala par tyzdnov po rozchode kde vztah trval skoro tri roky a bola som naucena na iny typ chlapa a na ine spravanie....no niekedy ma prepadnu tieto vahave myslienky....mala ste niekto podobny typ chalana? alebo podobne pocity? co si myslite?
pardon za pravopis:D *malo si veri....
@pocahonntas vsak uvidis, ako sa to bude vyvijat. ak je velky introvert, tak by som necakala, ze sa z neho niekedy stane lev salonov a zabavac 😉 ale vsak nakoniec rozpravat mozes ty, to mne moj mm casto hovori, ze ja mam rozpravat, vsak som zenska 😀 ... hlavne nech sa nepodcenuje a ze povie tri vety za vecer, to je v pohode, lepsie ako trepat dve na tri a potom si hlavu buchat, ze blbosti narozpraval 😉
@paskolinka je to s nim tazke, je zahladeny do seba a na moje emocie neberie ohlad, povie len ze som moc citliva....na moj vkus je zas on moc necitlivy....neviem ci by sme boli spolu stastni ked ma ani len nechce pochopit
@pocahonntas ak sa on nesnaží, tak to potom ťažko... Na vzťahu musia pracovať obaja. 😕
a chapete toto? vydolovala som z necho ze za tych 4 ci 5 mesiacov co sme spolu myslel na nejaku babu z pokecu ktoru v zivote nevidel, ktora ho ignoruje nechce sa s nim ani stretnut ale kedysi si horlivo pisali .....a ze on stale kvoli nej chodil na ten blby portal a cakal kym mu odpise....a to chodil so mnou! ale on o mna nechce prist ale chodi tam vyckavat na slecnu vyvolenu......co je toto zac? hovori ze ja to nechapem, pretoze on bol dovtedy sam nemal ziadnu zenu a henta sa mu v tazkych chvilach venovala a pisala s nim....a aj potom co mi to povedal a skonstatoval ze je to cudzi clovek v zivote ju nevidel aj tak stale chodi na ten pokec vyckavat.....a tvari sa ze o mna bojuje, ano snazi sa to vidim ale co ma byt hento ze tam chodi vyckavat na nejaku imaginarnu babu? ktora podla mna ani nema pravy profil? no dovi dopo...ze dva roky s nou pisal a to sa neda len tak zahodit :DDDDDDDDDDD uz ako nerozumiem tomuto zmyslaniu
@mima4
@paskolinka
@blevka
@mimake
@horana
@haslerka27
@kiki68
@jahodka8
@reni93
@fidka79
Ved chod na pokec aj ty. Alebo sa rozprávaj so susedom.
@jahodka8 no ale keby toto robil tvoj frajer...?
@jahodka8 on na nu mysli a chce vediet kto to je chce ju spoznat.....pacilo by sa ti keby to robil tvoj priatel hza tvojim chrbtom? a este ti to aj povie potom a ty mas cakat jak sa pan rozhodne......a ostat s nim lebo ved casom mozno na nu zabudne...
@pocahonntas no neviem, na 30-rocneho je to trochu prekvapive spravanie, vidiet, ze nema vela skusenosti so zenami 😀 asi ju ma ako prvu lasku a nevie zabudnut 😉 ... a pritom na 99% keby sa stretli, tak je to akurat obojstranne velke sklamanie 😉 ale to mu asi nevysvetlis. ja by som od neho chcela, nech s tym prestane. a ak by nebol schopny mi to slubit, tak koniec... nech si vyberie medzi tebou - realnou osobou s ktorou uz pomaly pol roka chodi a nejakou fantaziou z internetu, ktora sa s nim ani nechce stretnut (pretoze uz ma iny objekt alebo nie je ta, za ktoru sa vydavala)
@pocahonntas Ja ťa chápem, ale to chce čas, kým ju dostane zo svojej mysle a hlavy. Bud čakaj, kým ho to prejde alebo hľadaj niekoho iného. No odvaha je, že ti to povedal, asi ho to samého trápi, ale akosi nevie odolať. Ja by som ocenila jeho úprimnosť, ved vzťah je o dôvere a úprimnosti. Možno ho len trápi, či sa jej niečo nestalo, ked mu ona tak psychicky pomáhala pri písaní a neozýva sa.
@jahodka8
@paskolinka
ale co sa ma co zaujimat o cudziu babu...a ked je zalubeny tak platonicky, potom neviem naco chodil so mnou:( hovori ze aj na mne mu zalezi ale ja to proste citim ze mi neni naplno odovzdany
@pocahonntas vsak mu povedz ze ti to vadi a hotovo, nech si vyberie. ved to musi pochopit, ze nemoze s jednou chodit a na druhu cakat 😉 ak ma o teba vazny zaujem, tak to pre teba urobi. ja by som chlapa, co by sa upinal na nejaku platonicku lasku kopla do zadku 😀 ked chce mat s niekym realny vztah, tak byvalky idu pekne krasne bokom a o internetovych kvaziznamostiach ani nehovorim 😠
@pocahonntas na rovinu mu povedz, ze ked nezrusi vsetky kontakty s nejakou virtualnou osobou, tak s nim koncis a hotovo a ked tak nespravi, tak to ukonc, to vyries ako prve, ostatne veci vo vasom vztahu si myslim, ze nie su az take tragicke a casom sa daju vyriesit, moj muz bol tiez aky introvert a teraz je spolocensky az az, takze najprv daj do poriadku tu virtualnu osobu.
@jana5555 fiha a to akym zazrakom sa stal z introverta spolocensky clovek? 🙂 to sam i paci
z vlastnej skusenosti ti poviem, ze toto nema buducnost a ostante iba kamaratmi...casom by to bolo iba horsie...pomaly by si popri nom umierala...dusevne
@zuzpap prosim povedz preco by som pri nom dusevne umierala
@pocahonntas tak, vidis, co robi manzelstvo? 🙂 Asi je rad, ze ho dakto pusti konecne k slovu 🙂
@jana5555 :D a dobre sa zije s tichym clovekom? bo toto je moj durhy a prvy bol ukecany a tento je pre mna oriesok
Mozno je len hanblivy, ci voci kazdemu je taky tichy? Lebo ja uz davno nie som cerstvo zalubena, zeby mi nejaka tichost partnera prekazala, ked ti deti hucia poza usi a zeby mi este aj on zacal klabosit jak stara baba, tak by som skoncila asi na psychiatrii, ale tak samozrejme, ze komunikovat treba, ale kde je ta spravna hranica, ci je to vela alebo malo, to ti nepoviem
@jana5555 pri zenach je hlavne tichy, s kamosmi je to uz lepsie....pri mne je uz ukecanejsi o dost ale ked prideme do spolocnosti tak je ticho a hovori ze nevie o com by sa s tymi ludmi bavil
@pocahonntas No vidis, tak v tom je ten problem, pri zenach je hanblivy , takze nie je to az take stratene,podla mna si ho mozes vychovat podla svojich predstav...niekedy, ak vydrzis 🙂 skus najprv odstranit tu internetovu znamost 🙂
@jana5555 dnes za mnou pride tak som zvedava ze s cim
no on je sam o sebe zvlastny predomnou vztah este nemal a svoju neschopnost zhadzuje na to ze som jeho prva tak je logicke ze sa nevie spravat nevie co je laska nevie ci ma miluje a preto vypisuje na nete inym babam kokos ich tam normalne balil co som citala ...a teraz po rozchode mi neda pokoja stale mi pise otravuje a takto otravuje aj ine baby ktore si s nim na nete pisali ale uz nechcu pisat, tak im neda pokoja a vedie monology a u mna to iste.....neviem co s takym clovekom, je asi zufalec, ale uz ked si nasiel realnu babu - mna, mal byt panu bohu vdacny a ne robit to co robil cele roky pred tym nez mal mna to znamena vypisovat inym .....nebola som v jeho hlave pre neho ta jedina, jeden den tvrdil ako ma miluje a na druhy den uz nevedel co ku mne citi a toto stale dokola, co poviete, divne vsak?
Su muzi, ktory nevyjadruju svoje city slovne, pritom miluju partnerku dlhe roky a dokazuju svoju lasku inak- starostlivostou, zaujmom, objatim alebo splnenim tuzob. Mozno sa u nich doma laska neprejavovala slovami. Je to proste introvert, ktory si velmi neveri a to, ze je neskuseny maskuje do vtipkovania. Mozno si ho mozes este trosku vychovat (podporit mu sebavedomie, hravo zlepsit intimny zivot), ale na extrovertneho soumena, ktory ta bude zahrnat slovami lasky, ho neprerobis. Ak chces zit so spolahlivym a vernym manzelom- on je to vhodny typ, nebude totiz vraviet zalubene slova ani kolegyni ci tvojej priatelke. Dobre je precitat si o tomto knihu Gary Chapman-5 jazykov lasky. Btw; minule vravim manzelovi: Mas ma este rad? Uz si mi to velmi dlho nepovedal. A on:Samozrejme, ved som to nikdy neodvolal. 🙂 On vyjadruje lasku inak ako slovami a mne to nevadi. Sme spolu od 15rokov a mame 36rokov. Dolezite je len to, aby ste si vyhovovali.
tento mlady muz je Autista ako vysity - hladaj si ineho ! Tento ti vadi, ale on sa nevie zmenit .

@paskolinka vystihla si to, malo si very ma male sebavedomie, ja sa snazim mu ho zvysit ale jemu niekto v mladosti natlkol do hlavy ze je tupy a on si to zobral k srdcu, pritom vidim ze to tak nie je......neviem ale ako mu to sebavedomie zvysit uplne, zda sami ze sa to lepsi ale ide to dost pomaly.....potichu rozprava, v spolocnosti sa boji toho ze sa s ludmi nebude vediet rozpravat ze nebude mat o com a takto..pritom rada by som s nim chodila aj medzi ludi...mam ho rada a zdupkat este nechcem, sam mi povedal ze on potrebuje na zmenu cas, lebo to nejde do zna na den