icon

Vzťah s mužom, ktorý je manipulátor

24. jan 2022

Zamýšľam sa nad tým, začala som vzťah s mužom, ktorý mi veľmi skoro o sebe povedal, že je manipulator. A ja som zistila, že to naozaj tak je, ale nerozumiem tomu, prečo mi to o sebe povedal? Veď manipulátor by to mal snahu skôr tajiť či? Snažil sa obhájiť, vraj jemu by nevadilo, keby ho manipuloval človek, ktorý ho ľúbi a chce pre nás dobre. Či aj ten manipulátor má kúsok svedomia? 😃

bosorka2302
24. jan 2022

Ten moj bol taky skryty narcis uboziatko co nema nikoho , ziadnych kamaratov....a potom som.pochopila preco.

autor
24. jan 2022

@bosorka2302 aspoň, že tak 😃

negymama
24. jan 2022

vzdy sa prisposobi, vzdy ma cas, travi s tebou tolko casu po tel, ze ani nevies, kedy zije pomedzi to... uhm. takze nema ine aktivity, kamaratov, rodinu? Nikto s nim nema nic dohovorene, ze by kvoli nemu odriekol teba.. da ti tolko casu kolkto ches ty, exkluzivne to je. super...

za take sa plati vysoka cena.

bosorka2302
24. jan 2022

@negymama len casom krd ju bude mat istu bude ona zobrat o jeho pozornost lebo jej ju davat uz potom nebude

autor
24. jan 2022

@bosorka2302 to sa stalo s jeho exmanželkou vraj. Že ona bola študentka a sa nudila a on mal 3 práce, tak si našla iného. Vraj ju miloval, ale nevenoval sa jej.

negymama
24. jan 2022

@bosorka2302 ano, ale najprv si on musi ziskat jej doveru, ona sa emocne naviaze, predstavi dieta, taki sa vedia urobit pred dietatom uzasni, zabavni, nato aj dieta sa naviaze... no a potom pomaly zacne.

vo vlnach...dole - kritika, odsudzovanie, urazanie sa...hore - pekne udobrenia, ja somto tak nemyslel, ja vam chcem len dobre, keby si posluchala, keby si neporovokovala...potom opet dole podrazdenie, hnev, vyhrazky. potom tie vlny budu viac dole ako hore, ona po pripade otehotnie, bude bez kontaktov a penazi..

a vcil uz nebude panom nad situaciou, nebude mat luxus skumatia a odstupu

bosorka2302
24. jan 2022

@negymama ......a najde si inu

autor
24. jan 2022

Ja s ním už nič nechcem baby, kľud. Presvedčili ste ma. Radšej si dám pozor.

negymama
24. jan 2022

radsej hamovat, ako banovat, davaj si pozor.

lenusa20
24. jan 2022

Ani nos medzi očami by som mu neverila, a nie to reči o jeho žene. Môj ex bol pôvodne rozvedený a predošlá frajerka ho nechala lebo si spichla dieťa s iným a všetkým on akože pomohol a všetci jemu dlžia a bla bla pán podnikateľ.. Realita bola taká že rozvedený stále nebol...s manželkou sa žrali a súdili a kde čo.. a ta jeho frajerka bola tehotná s ním a on sa nechcel priznat a kôli nemu sa odsťahovala o niekoľko okresov ďalej... Vydrankal peniaze aj z nej... dieťa viem že mu súd priznal,to už som s ním ja nebola.. a so ženou sa tvária ako dokonalý pár a dodnes su spolu a on toľkým dlhuje,.. a zdrhol za hranice. Nechci vedieť koľko bachoriek a vysvetlelí ja som sa na začiatku odpočúvala ako to všetko sú proti nemu a ho špina a nemám ničomu veriť.. a proste des des des... Policajti mi len povedali že som nemala proti nemu šancu, lebo to je profík manipulator... Nesnaž sa ho pochopiť, len utekaj. Tak ako ti písali dievky čím viac ty si nedostupná, tým viac sa on bude snažiť ťa dostať a prehovoriť. Kvety, pozornosť, čas, citové drísty...to všetko len do času... Bež utekaj.

autor
24. jan 2022

@negymama veru, byť tehotná s ním, by bolo to najhorsie snáď, čo by ma mohlo postretnúť

moonlight1210
24. jan 2022

Nevies, ako mu prestat pisat a stretat sa len tak (ked ti nic zle neurobil)?
Zamiluj sa do neho a on ti ukaze, ako lahko to ide.

Takze tak to urob aj ty. Proste mu napis, ze necitis to, co on a uz sa nechces stretat. A koniec, vymaz ho.
Priprav sa, ze neprestane ihned a bude dobiedzat. Alebo druha varianta - zahrnie ta vycitkami, snahou, aby si citila vinu. Ci dokonca bude zrazu az vulgarny a douraza ta.
Alebo tretia varianta - tiez ti napise, ze dobre (vacsinou pokus, ci nebudes zaskocena a neotocis. Ze neznesies, ze aj on ta tak lahko opusta).

Kazdopadne, nech uz urobi cokolvek, nereaguj, ignoruj ho, neodpovedaj. Ani ked ta naozaj zaskoci, ako lahko sa na teba vykaslal. O svoju dostojnost v ociach manipulatora nepotrebujes stat, ani bojovat (to je len otvorit mu cestu spat k tebe). Nech si mysli a hovori (uraza ta), co chce.

Ked sa na teba on vykasle, da ti tym svoj najvacsi dar. Lebo mas pokoj.

Inak najlepsie je, ked mu nejak das pocit, ze to on opusta teba (rozhodne ale nepis, ze mas niekoho ineho. I keby to pravda bola.). Vtedy sa ho najskor definitivne zbavis.

autor
24. jan 2022

@moonlight1210 a kebyže poviem, že mám iného, to by ho motivovalo zase bojovať? 😃

janiela6
24. jan 2022

Utekaj, dievča, utekaj, ten človek ťa zničí! Viem veľmi dobre, čo to znamená - som 4 roky pod vplyvom narcisa a manipulátora a je zázrak, že som ešte nažive.

autor
24. jan 2022

@janiela6 a ešte si s ním? Čo Ťa bije? Keď píšeš, že zázrak, že si nažive...? Prečo neodides?

janiela6
24. jan 2022

Odísť nie je jednoduché, ako si okolie povie - veď odíď. Aké ľahké povedať pre niekoho, kto v tom nie je. Napíš mi správu a napíšem ti viac. Nie, nebije ma, ale ten psychický teror!

makova333
24. jan 2022

Autorka: Naco si potrebujes vymyslat vyhovorky? Pre koho? V jeho ociach, ak ho odmietnes, budes krava, nech by si udala dovod akykolvek. Normalne povedz, ze nemaz viac zaujem sa kontaktovat. A bodka, viac sa nekontaktuj.

katkami123
24. jan 2022

Sorry, ale myslím, ze tu je už zbytocne drať klávesnicu a všetko podstatne bolo napísane už na prvých 2 stranách.

acrobaleno
24. jan 2022

Boze, ze ked si vymysli ze ma ineho 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️Preco si chces vymyslat? Ved povedz pravdu. Akoze neverim, ze si dost pevna povaha na to, aby si mu nevysvetlovala preco zaco. Ale toto bolo spomenute uz aj vyssie.
Ozvi sa s odstupom casu, ze ako to dopadlo.

nadineqq
24. jan 2022

Ten už teraz s tebou toci ako s nesvojpravnou..
a ty nielen ze to nevidis, este si aj myslis ze opraty v rukach drzis ty.. pokracuj vo " zvedavosti"a po par mesiacoch napis opat..len sa potom nelutuj, aky je zivot nespravodlivy
Keby si mala 18 a ziadne skusenosti s chlapmi, ale, prepac, v tvojom veku... neuveritelne nieco

autor
24. jan 2022

@acrobaleno to bola otázka keďže to písala moonlight, že to hovoriť nemám, pýtala som sa že prečo.

bennn
24. jan 2022

Manipulator? To kto toto slovo učí? To sa tak zneužíva. To používajú všetci automaticky keď chcú prestať mať radi, a potrebujú podporu svojho názoru.

moonlight1210
25. jan 2022

Nie. Skor sa stane, ze ti nejak ublizi. Majetok si nema co dovolovat ho ponizit.

Ublizi nie fyzicky, ale psychicky. Pocka si (kludne dlho), kym pride spravny moment a on dostane do ruk vhodnu prilezitost. Nezabudne ti to.
Len ty nebudes po rokoch vediet odkial vietor fuka, a preco sa ti zrazu nic nedari, ludia od teba bocia.

Manipulatora neprovokuj. Nikdy. Vie si pockat. Snaz sa to uhrat na to, ze si bezvyznamna hlupa nula, nudny objekt. Nech ma pocit, ze vyhral, ked ta odkopol. Budes mat klud a bezpecne sa ho zbavis.

nicegirl369
25. jan 2022

Dievčatá dali fakt dosť energie do vysvetlovania, s kým más dočinenia. No po tvojom príspevku o 17:00 je jasné, že to bolo úplne zbytočné, keďže si napísala, že zatiaĺ ti nič zlé neurobil, tak prečo by si nepokračovala... Asi by bol hlúpy, keby ti na začiatku vzťahu niečo zlé urobil. Ale kto si počká, ten sa dočká...:(

autor
25. jan 2022

@nicegirl369 Nechcem nikomu ublížiť, krivdit. Samozrejme kontrolky mi blikaju a som opatrná. Zatiaľ sa s ním len stretávam pár hodín denne, nežijem s ním. Ale neviem ako môžu hneď všetci takto odsúdiť človeka, ktorého nepoznaju. Ale obávam sa, že budú mať pravdu a ako tu mnohé predpokladali, je to až zarážajúce pre mňa. Tazko tomu verit. V jeho očiach som mala pocit, že vidím niečo zle. Ten pohľad sa mi nezdal. Ale keď sa snaží byť milý, tak ma oči samozrejme úplne iné, láskavé. Ani neviem to pomenovať, moje prvé stretnutie s ním, mala som pocit, že je agresívny, že to z neho ide, nič neurobil, konkrétne, ale cítila som to tak. No na ďalších stretnutiach to už necítim.

mamina0078
25. jan 2022

Ja som to mala uplne rovnako, tiez som nevidela nic dobre v jeho ociach ked sme sa par krat stretli som si na to zvykla a neprislo mi to take hrozne ale ako jeho prirodzena sucast... Ako hovori sa, ze clovek nema sudit druhych "na prvy pohlad" ale niekedy prave ten prvy pohlad je najdolezitejsi. Ale zober to tak, niektorym zenam taki chlapi vyhovuju ale je ich velmi malo... Ja ked som s mojim ex zacinala tak kamosky si robili srandu, ako je to mozne, ze bol nezadany taky chlap 😂 lebo v spolocnosti vyzeral a spraval sa ako idealny muz...ale po tych 2 rokoch s nim uz nikdy viac.

autor
25. jan 2022

@mamina0078 normálne zacinam mať z toho strach.

panda21
25. jan 2022

A to som ti ešte nenapísala moju skúsenosť a 3 ročný vzťah s manipulátorom a narcisom.. Dobre ti tu radia, utekaj.

autor
25. jan 2022

@panda21 mňa to zaráža, že im toto malo im stačilo o ňom a hneď ho odhadli. Že preco ja verím tak v dobro ľudí. Prečo dávam šance, dokonca aj keď už mám prvé varovania.

Ale tá skúsenosť od Teba by ma potešila.

chances
25. jan 2022

Mne to pripada, ze sa vystatuje tym, ze je "manipulator", len aby ta niečím zaujal. Manipulator zrejme je a snazi sa nasadit ti chrobaka do hlavy. Je vidiet, ze sa mu to dari, lebo uz premyslas, ako to myslel, co myslel, preco to "priznal" (v podstate sa tym skor chvali). Uz si hovoríš, ze je aspon uprimnuy, ked to tak priznal atd. A potom sa este vystatuje, ze sa mu snazia dostat do postele zeny, s ktorymi uz bol? To sa mi zda absolutne nevhodne a lacne. Hra primitivne psychologicke hry, na ktore v ziadnom vztahu nie je miesto. Nestracala by som s nim ani minutu svojho casu. Tiez by som si dala velmi velky pozor po "rozchode", aby som mu nedala ziadnu nadej na pokracovanie a nerozvijala s nim uz dalsie debaty. Rozchod len velmi strucny, ale jasny, mozno nieco v zmysle, ze si nevies predstaviť vas spolu ako dlhodobych partnerov, alebo ze dakujes za uprimnost a ze ta dostatocne odradil tym, ze je manipulator.