icon

Vzťah s mužom, ktorý je manipulátor

24. jan 2022

Zamýšľam sa nad tým, začala som vzťah s mužom, ktorý mi veľmi skoro o sebe povedal, že je manipulator. A ja som zistila, že to naozaj tak je, ale nerozumiem tomu, prečo mi to o sebe povedal? Veď manipulátor by to mal snahu skôr tajiť či? Snažil sa obhájiť, vraj jemu by nevadilo, keby ho manipuloval človek, ktorý ho ľúbi a chce pre nás dobre. Či aj ten manipulátor má kúsok svedomia? 😃

autor
24. jan 2022

@mamina0078 neviem prečo ma urazas. Spoznávam ho, a iba som sa pýtala, uvodnu otázku, lebo tá mi nedávala zmysel. Ale nepúšťam si ho do života, nejdem sa za neho vydávať, ani s ním zit.

anita6666
24. jan 2022

A odporúčam ti špeciálne knihu od Antonie morgan bezpodmienečny život...
Tam nájdeš všetky odpovede na to,prečo sa v tvojom živote ocitnú takéto toxické bytosti a ako z toho von

autor
24. jan 2022

@negymama to s tými kecami máš pravdu. Frázy, kecy, reči, oblbovanie, kvetnaté reči, a zamotavanie sa sem tam do toho čo povedal a väčšinou všetko brilantne sedí, pamata si čo povedal kedy, ale keď náhodou niečo nesedí, tak to obráti proti mne, že som to zle pochopila, alebo si to nepamätám, alebo to inak myslel, alebo hocičo...

mandala77
24. jan 2022

kniha je vypredaná. Dám Ti z nej citát: "Když milujeme víc, než je zdrávo, neznamená to, že milujeme příliš mnoho mužú nebo se moc často zamilováváme, ani to neznamená, že milujeme skutečnou láskou příliš hluboce. Ve skutočnosti to znamená, že jsme určitým mužem posedlé."

anita6666
24. jan 2022

Gaslighting....sa to volá,čo na tebe používa

autor
24. jan 2022

@anita6666 to je hrozne 😃 akože ja si ho drzim ešte od tela, on sa tvári zaľúbený, ale mne je to samozrejme podozrivé, že takto to normalne nie je, keď ho nepoznám, tak ho sotva môžem milovať. Akože on ma spoznal naozaj rýchlo a dosť dobre, to preto, že títo manipulátori vedia sa zrejme vcítiť do obete, aby zistili aká je a mali nad ňou moc. To mi je jasné. Nijak sa na neho neviazem, skôr som si len užívala zatiaľ ten voľný čas spolu, kino, prechádzky a tak. Vytváram si na neho úsudok.

mandala77
24. jan 2022

mám tomu rozumieť tak, že napriek tomu, čo všetko si si prečítala v tejto diskusii, plánuješ s ním zostať v kontakte naďalej a pokračovať vo vytváraní si ďalších úsudkov?

autor
24. jan 2022

@mandala77 no už skôr nie, aj keď zatiaľ mi zo seba ukázal iba to pekne a dobre, naozaj sa správa ku mne ako ku princeznej, ale vidím, že to bude mať háčik. Akurát ako to utnem teraz? Len tak blok?

mandala77
24. jan 2022

skôr nie...
Ako sa povie - komu niet rady, tomu niet pomoci.
Ešte náhodou, aby si sa ho nebodaj nejako nedotkla, keby si ho len tak zablokovala. Si si teraz vytvorila ďalší problém. Pretože pravdou je, že napriek tomu, čo všetko si v diskusii prečítala, Ťa aj tak priťahuje.

jana_eyre_2
24. jan 2022

@dadis nevravím predsa nikde že to nie je tak ako píšes, ale nemôže to nikto tvrdiť plošne o všetkých ľudoch čo sa pokúšajú o manipuláciu a vedia si to priznať.. poznám hrozne veľa ľudí ktorí určite nemajú poruchu osobnosti a predsa sa snažia o nejaku manipuláciu druhých..

Tým samozrejme autorke neradim aby bola s manipulátorom, len vravím že nie každý kto si uvedomuje túto zlú vlastnosť musí byť nutne psychopat.. nepoznám muža o ktorom sa jedná, tak nemôžem tvrdiť aký je len na základe toho že povedal o sebe že manipuluje..

autor
24. jan 2022

@mandala77 ale veď mi nič neurobil, nemám dôvod ho zatiaľ mazať zo života, správal sa ku mne pekne. Len vážny vzťah s ním začínať ani plánovať nebudem.

makova333
24. jan 2022

Autorka: A keby ti ukazal, aky je naozaj nezutekala by si? Alebo kopec inych zien? Jasne, ze ukazuje teraz to pekne. Skro je problem to, ze uz si namotana (Nie, nemusis to tu pisat verejne, tie, co vieme co to o manipulatoroch, vieme co to aj o obetciach a teda vieme aj to, kde si teraz.) Po tvojom prispevku 17.00, vidim, ze si nepochopila vobec nic.

mihulam
24. jan 2022

Zeny ti tu dobre radia, jednoducho za seba ti poradim, ziaden kontakt s nim ani po sex. stranke, Lebo zena, hlavne ak je sama, sa z postelneho dobrodruzstva rychlo zamiluje a ani nevies ako a budes v jeho sieti. Vrat sa z kratsej cesty a povedz mu ze si prisla na to ze by to medzi vami nefungovalo, a priprav sa este na dlhu cestu a boj o svoj pokoj. proste ziaden kontakt ani na vianoce, narodeniny ani nic, nereaguj.

mandala77
24. jan 2022

@makova333 od začiatku, ako som čítala diskusiu, som mala pocit, že v tomto prípade je zbytočné čokoľvek písať.

bluka2
24. jan 2022

Tiež rada veciam rozumiem, ale v tomto prípade by som sa vykašľala na všetku filozofiu a analýzu a proste mu len verila a čauko 🙂 spoznávania už stačilo

makova333
24. jan 2022

@jana_eyre_2 manipuluje kazdy clovek, aj male dieta. Ale podla popisu autorky, tu ide skor o narcisticku poruchu osobnosti (aj tam su rozne typy), nie o beznu neskodnu manipulaciu, ta vyzera inak.

autor
24. jan 2022

Ale baby nebuďte zle. Ja som vďačná každej jednej, ktorá mi pomohla sa vyznať, nielen v nom, ale hlavne v sebe. Naozaj ste mi veľmi pomohli a vážim si túto diskusiu. Mám záujem si naštudovať aj všetky zdroje čo tu boli spomenute. Nemusíte sa o mňa báť, budem v poriadku, tento muž mi neublíži. Nemá už ako.

ahaknaj
24. jan 2022

Pekný vzťah s tebou nevytvorí, budeš zamilovaná a skákať ako on píska, potom budeš chcieť niečo podľa seba, ale hopla....to nepôjde. Bude ta "trestať" mlčaním, urazanim sa alebo fyzicky... napríklad. Odzite. Nikdy viac.

dadis
24. jan 2022

@jana_eyre_2 Je to mozne. Ja som sa stretla s manipulaciou s patologickou osobnostou. Bezne manipulacie si clovek vo svojom zivote hadam ani neuvedomuje...

autor
24. jan 2022

@ahaknaj a kedy Ti ukázal svoju pravú tvár? Po akej dobe? Koľko si s ním bola?

jana_eyre_2
24. jan 2022

@makova333 veď práve, že každý sa občas snaží o manipuláciu..

môj prvý príspevok som písala na začiatku diskusie, keď som čítala úvod a pár prvých prispevkov, nevedela som nič viac o tom čo píše neskôr.. nemám len rada že na základe nejakych širších súvislostí, preto, že muž povedal o sebe že manipuluje už tu padli obvinenia akoby ju musel nutne týrať a pritom nikto ho osobne nepozná a už vôbec sa to nedá povedať na základe toho čo je napísané v úvodnom prispevku..

To čo už neskôr písala som ešte nečítala, teraz som len reagovala na to, čo mi písala dadis..

makova333
24. jan 2022

@jana_eyre_2 hej, podla uvodneho nie, tie dalsie to ukazali.

negymama
24. jan 2022

draha autorka, nemozes ho zmazat zo zivota lebo sa spraval zatial ku tebe len pekne. Ked ukaze aj nieco ine ako pekne...uz neodides, lebo budes niecim poistena.

hadam si nemyslis, ze manipulator sa ukaze predcasne. vsak aj pasca klapne, ked uz zvieratko drzi hlavku v slucke, nie skor.

jana_eyre_2
24. jan 2022

@dadis bezne manipulácie si možno neuvedomuje človek hneď, ale neskôr si to uvedomiť môže a druhá strana si to.tiez môže uvedomiť až s odstupom.. a možno práve o takých manipuláciách hovoril.. čím vôbec netvrdím že nie je patologický manipulator, ako som povedala na základe pár viet mimo kontextu nemôžem tvrdiť nic..

to ma mrzí, že máš takú skúsenosť, to je určite nepríjemná skúsenosť..

negymama
24. jan 2022

a este jednej velmi velmi priznacnej frazy som si vsimla... toto ale vzdy hovoria obete...
"sprava sa ku mne ako ku princeznej" ...ja uz ked pocujem v nejakom vztahu slovo princezna, blika mi vystrazny majak.

bosorka2302
24. jan 2022

@negymama u mna sa prejavil az po roku. Ale prvy rok bol idealny muz dakoval mi este aj za to ze odpisem😃😃. Po roku ked som mu teda opatovala city stalo sa z neho monstrum ktore sa hralo na chudacka co ho nikto nechape. Ale rok ma dobyjal, bol vytrvaly, cim si ma ziskal no ja som z tych co si davam odstup. Cize rok si nebol isty mnou ani mojimi citmi. Po roku uz som teda nieco naznacila a zacala "zabava" ine zeny, 120 fb uctov, odchody a prichody, tyranie mlcanim ak mesiac v kuse🙄🙄 a pod klamstva, polopravdy, motanice, chaos...podla mna bol hraniciar....nenormalne striedanie nalad z nicoho nic. Nezmiesol kritiki ziadnu, vyfabulovane obvinenia a pod

autor
24. jan 2022

@negymama to som dodala ja, nesprava sa nijak prehnane 😃 nič mi nekúpil ani nijak nič nerobí extra. Zatiaľ sme len normálne trávili čas, ale vždy si ho na mňa našiel, prispôsobil sa, veľa je so mnou v kontakte cez tel. Proste ani neviem kedy žije medzi to... Ale toto nemusíme rozoberať. Ja sa nebudem viazať na niekoho komu nedôverujem ešte dostatočne, alebo čo pre mňa má výstražný trojuholník, a toto už ma, na základe tejto diskusie aj.

ahaknaj
24. jan 2022

No...to bolo mojou sprostostou že som to nevidela včas. Narodil sa nám syn a on nechcel prispôsobiť seba ale chcel aby sa prispôsobili bábätko...v režime jemu....takže ja som si to odzila 7 rokov.

autor
24. jan 2022

@bosorka2302 mlčanie mesiac v kuse? To sa ako sa preboha? A to si sa s ním ešte bavila potom? Znie to hrozivo čo si napísala 😔

bosorka2302
24. jan 2022

Hej potom sa vratil a sypal si popol na hlavu.....ja som v tom vztahu si drzala odstup dost takze ci sa fucal mesiac b kuse mi bolo jedno. Chodila som cvicit, do kina s kamoskou a on sa fucal😄