icon

Vzťah s mužom, ktorý je manipulátor

24. jan 2022

Zamýšľam sa nad tým, začala som vzťah s mužom, ktorý mi veľmi skoro o sebe povedal, že je manipulator. A ja som zistila, že to naozaj tak je, ale nerozumiem tomu, prečo mi to o sebe povedal? Veď manipulátor by to mal snahu skôr tajiť či? Snažil sa obhájiť, vraj jemu by nevadilo, keby ho manipuloval človek, ktorý ho ľúbi a chce pre nás dobre. Či aj ten manipulátor má kúsok svedomia? 😃

Strana
z9
autor
25. jan 2022

@chances ani robil dosť veľa veci, ktoré sa mi nepáčili, možno chcel urobiť dojem. Keď som mu povedala, že sa mi to zdá prehnane, tak to robiť prestal. Ako keby robil čo chcem aby robil, hneď keď niečo poviem že to robiť nemá, tak s tým prestane. Je to divné. Mám pocit, že sa mi snaží zapáčiť, alebo ma manipulovať hocijako, len aby som bola s ním. A keď si bude istý mnou, tak začne ukazovať svoju tvar. Je to celé choré veru. Ako mu mohli na to iné ženy skákať? Tiež tomu nerozumiem. To prvé stretko, vôbec sa mi nepáčil. Vyslovene na mňa pozeral, uprene zazeral, ako keby na tovar, ako keby sa snažil zistiť, aký som typ ženy a čo má robiť aby ma mohol ziskat. Bolo mi to veľmi nepríjemné, keď sa tak na mňa pozeral a povedala som mu, aby si tým prestal.

chances
25. jan 2022

Ano, cudne a podozrive. Daj na svoj pocit. Ak citis, ze nieco nie je v poriadku a blikaju ti kontrolky (tu uz teda asi skor majaky 🙂 ), ukoncila by som to. Ano, zablokovala by som ho na socialnych sietach aj vsade. Mohlo by sa totiz ukazat, ze bude este dost neodbytny, ale to je len moj tip.

mihulam
26. jan 2022

sorry ze sa tu votriem s otazkou na zeny co tu uz radili. Ale tie co ste sa s manipulatorom rozviedli, uvadzali ste to aj pri rozvode? to ze je manipulator? a druha otazka co mate s nim deti, ako sa vam dari udrziavat si ho od tela? prip rady na co sa pripravit... vopred dakujem

makova333
26. jan 2022

@mihulam diagnozu samozrejme v navrhu neuvadzas, nie si psychiater. Uvedies len priebeh vztahu a sudca si spravi nazor. Co sa tyka deti: Zalezi aky typ je to, ak sa o deti nezaujimal, tak sa nebude ani po nom, preorientuje sa na inu obet, max si zenu necha ako zaloznicku. Ak sa zaujimal, tak deti bude ad1 "cucat z energie" ad2 ohovarat ich matku pre nimi ad3 pouzivat ich na manipulaciu matky. Rada: No contact, komunikovat iba e-mailom, max sms. Ziadny telefon a osobny kontakt. Detom vysvetlovat.

brembo
Autor odpoveď zmazal
inka196
30. jan 2022

Autorka: Ahoj, prosim ta, ozvi sa mi cez spravu. Chcela by som sa na nieco spytat. Dakujem

autor
30. mar 2022

@mihulam Ako si myslela tu "dlhú cestu o svoj pokoj" (viď str.č. 7)? Akú máš skúsenosť? Chcem už ten pokoj 😀

mihulam
30. mar 2022

Zalezi od toho do akej fazy ste sa dostali. Ak zacitil sancu u teba teraz tak to moze byt na dlho, hoci sa niekedy moze zdat ze mas pokoj on ta skontaktuje zas a zas. Ak si sa s nim zaplietla aj napriek varovaniam zien , tak sa aspon poucis. Len nepovol a viac si ho k sebe nepustaj. Nijako. Najde si inu obet az vtedy si budes moct trochu vydychnut.

autor
30. mar 2022

@mihulam ma už inú a skončil on so mnou, ale stále ma otravuje a chcela by som mať pokoj, zistila som, že je veľmi zákerný a zlý, čo už ani neskrýva predomnou. Je v pohode keď ho bloknem? Aj keď si myslím, že jeho sa nedá bloknút, ma na mňa kontakty, v praci, adresu a všetko. Len chcem vedieť, že či je to ok, alebo sa treba niecoho obávať v budúcnosti? Nechcem, aby robil problémy, zároveň, by som najradšej už nepočula nikdy o ňom.

mihulam
30. mar 2022

No len byt vytrvala a najskor mu par krat vysvetlit ze uz nemas zaujem, vsetko slusne, zbytocne neprovokovat. A ak to uz trva dlho ze to nevie pochopit tak ignorovat, blokovat, vysvetlit kolegyniam ze ho maju poslat prec ak by ta tam prisiel hladat, taktiez rodine. Nehovor mu nic zle nanho, netreba si zbytocne robit nepriatelov.

autor
30. mar 2022

@mihulam veď hej, len mne ide o to, že nechcem mu už venovať myšlienky, lebo vždy ma to rozladi, úprimne, keď ma kontaktuje. Ale už to snáď nejak prežijem. 🙂

mihulam
30. mar 2022

tak mu nevenuj, nemysli nanho ani na to kto je co je. Raz to prejde, mozno si mysli ze ma u teba este sancu kedze ta nechal on a nie ty jeho,. ale ak uz spravy teraz ignorujes tak to rob dalej, a na ziadnu neodpisuj.

autor
30. mar 2022

@mihulam určite si myslí, že má šancu a užíva si, že mi ublížil. Už len dosiahnuť, aby ma to fakt netrápilo 😀

zoey74
Autor odpoveď zmazal
autor
11. júl 2022

@zoey74 nie

matt242
23. júl 2022

Ahoj.Som síce muž ale mal som podobnú skúsenosť obratene.Som momentálne rok rozvedený.Moja bývalá vykazovala aj vykazuje všetky znaky ktoré si spomenula a niektoré ďalšie ktoré by ti dotyčný predpokladám ukázal potom ako by si sa dala "namotať", emočne by si sa mu otvorila a uverila že v ňom je "niečo" dobré -pozitivne.Podla mňa s veľkou pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou nieje a je to ako ty tu ostatný omieľajú dokola skrytý alebo "plachý" narcis ktorý ti to zlo čo je v ňom začne dávkovať neskôr keď mu dovolíš aby sa s tebou spojil-emocne aj fyzicky.Mal som 34 rokov a z dôvodov že som mal v rodine otca narcisa a aj o matke pochybujem tak som sa veľmi trápil dlhú dobu a mal som čo robiť sám zo sebou.Kym som sa dal dokopy mal som tých spomínaných 34 a túžbu mať manželku a rodinu a to bola voda na mlyn mojej ex narcistke s ktorou som sa TRÁPIL 8 dlhých rokov pretože som ako idiot dúfal že sa to otočí.Bolo to len horšie.Po 8 rokoch som si musel priznať že s ňou nemôžem ostať lebo by ma zničila nielen psychicky ale aj fyzicky, čo sa jej aj čiastočne podarilo lebo ako som bol nešťastný tak som to zajedal a teraz to musím chudnúť.Nastastie sme nemali deti.Dopadlo to tak že odišla za iným a keď po čase zistila že s ním nemôže manipulovať ako by chcela zapojila ma do triangulacie -zisti si čo to je.Potom ako som pochopil kto ona je- narcistka a všetko do seba zapadlo prečo sa správala ako sa správala som to ukončil.Ked som sa s ňou dával dokopy na začiatku celé moje vnútro kričalo UTEKAJ!!!Ja som ho ale neposlúchol a prakticky som si zničil 8 rokov,nervy,postavu.Dam ti jednu radu a vedz že keď ju neposlúchneš budeš toho ľutovať ako ja skoro na 100% NO KONTAKT s ním.To že ťa stále kontaktuje a chce byť s "tebou" je KONTROLA.Druhy základný znak narcistov je že sa ťa bude snažiť odstrihnúť od kamarátov a aj od rodiny keď sa dáš.To robia všetci títo psychopati aby ti tý ktorý ťa majú radi nemohli povedať čo ti vlastne robí lebo ty ho budeš ospravedlňovať lebo budeš emocionálne na ňom závislá.UTEKAJ-NO KONTAKT!!!

matt242
23. júl 2022

Toto presne robila aj moja bývalá a ten pocit čo si mala bol veľmi správny do bodky.Pre nich sú ľudia len predmety ktoré im majú zabezpečiť ich potreby bez nároku na revanš - spätnú väzbu od nich lebo oni sú prázdny - bez emócií, emocionálny žobráci a chcú len druhých ponižovať a okrádať o emócie, chcú zabiť to dobré čo je v ostatných lebo oni to nedokážu.Nedokazu prežívať nič, sú ako emocionálny zombie.Prec od nich!!!NO KONTAKT

katkami123
20. sep 2022

Autorka ako si dopadla?

paulina19
7. máj 2025
@annamarin

No klasicky na začiatku ta bude bombardovať laskou. A casom ti bude nenápadne slovami ubližovať. A ty si budeš hovoriť, že to tak nemyslel. Že to len ty si pripúšťas prilis. Ze je to tvoja chyba a budes sa snažiť prispôsobiť. On to tiez zo zaciatku len dobré uhrá, že to je omyl a ako ta miluje a musis mu odpustiť takú maličkosť. A tým zacne jemne posúvať tvoje hranice. Casom si zacne viac a viac dovoľovať. Postupne bude zohrievať vodu, aby si si to nevšimla, až sa uvaris.

@annamarin Toto ako by ste opisali môj vzťah..až mam zimomriavky.

Strana
z9