icon

Vzťah s mužom, ktorý zarába oveľa menej

18. sep 2021

Anketa: Ak by ste boli vzdelana zena s VS, s velmi dobre platenou pracou, vlastnym byvanim, a zalubili by ste sa do kamarata z detstva, o ktorom viete, ze nema ani maturitu a ze zaraba ovela menej ako vy (2/3 menej) a este zije s mamou, zalozili by ste si s takym clovekom rodinu? Ciste len preto, lebo ste sa zalubili? Da sa na tom stavat vztah?

Strana
z4
0silvia0
18. sep 2021

@zuzubb007 ja ked som sa zoznamila s mojim muzom, mal 36 rokov, mal prestavku v praci a byval s mamou. To moze byt rad, ze som si ho zobrala o 2 roky za muza, co tu citam, tak druhu taku sprostu by nenasiel, ziadna by si o neho neoprela ani bicykel😂. Perlicka nakoniec, tento rok sme oslavili 20te vyrocie svadby🥴
A este dodatocna perlicka, booze on ma len ucnovku🙈🤦‍♀️🤷‍♀️

vilma7
18. sep 2021

Tak s.mamou asi býva preto, lebo má slabý zárobok a bolo by nepraktické ešte aj z toho mála platiť nájom keďže by mu na hypotéku asi nestačilo. Ale to tu asi napadne málokoho.
Ja som si vzala chlapa, čo síce maturitu má, tiež býval do 40.tky s mamou, ale nemal sa problém vysťahovať z rodinného hniezda a tiež mu prišlo vyhadzovanie peňazí na nájom ako plytvanie, keď rodičia bývali, bývajú sami v rodinnom dome.
K by ostatné všetko sedelo, išla by som do toho.

euka210
18. sep 2021

Ja mam VS, manzel ucnovku a nadstavbu...ale zaraba viac, lebo ja som doma s detmi...ale viac ako ucitel 🤣 ...je to o hodnotach, nie o vzdelani a peniazoch. Mozno nechape filozofii, ale co mi doma treba urobit, urobi, vymysli, zmotnuje, aby manzelka bola stastna 😁 Nemame problem uz 11r.

bennn
Odpoveď bola odstránená
lilope
18. sep 2021

1. mať v dnešnej dobe maturitu neznamená ani vyšší intelekt ani lepšie vzdelanie oproti tomu kto má ,,len" výučný list. Častokrát to ani neznamená lepšie platenú prácu, pretože ako sa hovorí, remeslo má zlaté dno, dnes sa opäť začína vracať k tradičným remeslám a šikovní ľudia si práve s remeslom vedia zarobiť oveľa viac ako stredoškoláci, najmä ak vykonávajú činnosť, ktorej sa venuje málo ľudí (kamenár, rezbár, klampiar a pod.)
2. maturitu spraví každý kto dokončí 4 resp. 5 rokov štúdia na strednej škole s maturitou (každého prehodia, nepoznám jediného, kto by neprešiel, iba ak to sám vzdal). Takže to, že niekto nemá maturitu, ale výučný list je preto, lebo sa rozhodol študovať školu s remeslom a teda do života bude mať lepšie uplatnenie ako taký stredoškolák z dievčenskej školy alebo gymnázia.
3. To, že niekto posudzuje inteligenciu človeka na základe dosiahnutého vzdelania je naozaj hlúpe. Veď niektorí dnešní vysokoškoláci sú takí nevzdelanci (i keď paradoxne by mali byť vysoko vzdelaní) a hlupáci, že to pekné nie je. VŠ titul je tak ponížený, že ho má naozaj každý kto sa na tú školu prihlási, nevzdá to a vydrží až do konca. Keď vysokoškolák neovláda ani základy slovenského jazyka a nevie používať i/y, tak niekde v našom školstve je ozaj obrovská chyba. Za čias našich starých otcov titul znamenal niečo, teraz neznamená nič.
Takže škatuľkovanie ľudí podľa vzdelania je podľa mňa hlúposť a takéto rozmýšľanie práve svedčí o jeho nízkom intelekte.

bennn
Odpoveď bola odstránená
avanka
19. sep 2021

@bennn presne...ja tiež,keď niekto napíše sms a v nej kopec chýb..proste koniec..u mňa bol písomný prejav dôležitý...keď som hľadala partnera..v 23 rokoch..a napr žijem na Záhorí,ja rozprávam čistou slovenčinou,a aj toto bolo pre mňa dôležité..pre niekoho hlúposť..možno
Peniaze nie sú až tak dôležité...keď človek robí vo verejnej správe,tak ten plat nikdy nebude vysoký,aj keď ma 2 VŠ..dôležité je,že si s tým človekom máš čo povedať...môj manžel má tiež SŠ,a pritom si veľakrát myslím,že je ďaleko nado mnou...resp viem..krásny príklad online vzdelávanie detí v 4 a 7 ročníku...všeobecný rozhľad,nerobila mu problém matika,ale ani fyzika,geografia,dejepis a slovenčina... VŠ by zvládol ľavou zadnou,len ho v Tom rodičia nepodporovali..

hennyinnsbruck
19. sep 2021

No moj ex zije s mamou a ma 40+ a nie koli mamahotelu ale preto lebo mama zije sama v 4izb byte. Takze ja osobne by som si „zistila“preco zije s mamou a jeho viac spoznala a podla toho sa zarisdila
To ze zaraba menej by mi nevadilo.

0silvia0
19. sep 2021

@avanka viacere tu pisete, ze niekto nebol na vs, lebo ho rodicia nepodporovali. Myslite tym, ze ich odmietli financovat alebo ze dospelemu cloveku v maturitnom rocniku nepovedali, ze existuje aj vs a ze sa na nu laskavo moze aj prihlasit?

akbara77
19. sep 2021

Nie...

thoughtfulweirdo
19. sep 2021

Môj otčim žil skoro 40 ročný s rodičmi a zarábal malo, menej než mama. A predsa sa na neho ulakomila a je to perfektný chlap, makač, v domácnosti spraví všetko, navarí, uprace, umyje, nakúpi a dokonca sa rovno vrhol do starostlivosti o dve nevlastné deti, vozil do školy, na krúžky, písal úlohy... Totalne schopný do života. Takže ja by som určite len pre tieto dve veci človeka neodpisovala. Inak, viac než to, koľko človek zarába, o ňom vypovedá to, čo robí a prečo. Môj muž teraz síce podniká, ale už to stokrát oľutoval. Jemu vyhovuje práca, kde si odrobi a ide domov a nemá žiadnu veľkú zodpovednosť a psychickú námahu. Práce sa nebojí žiadnej a robí toľko, aby zarobil to, čo potrebuje, ale nehrnie sa za vyšším platom a lepšou prácou na úkor svojej pohody. Ctižiadostivý a ambiciózny je v iných oblastiach života.

66simonka66
19. sep 2021

Býva s mamou je veľmi široký pojem. Môže bývať s mamou a robiť si u nej mamahotel, ale kľude môže bývať s mamou v dome a mať npr. osobitné bývanie. A k tomu vzdelaniu. To že nemá školu nemusí zrovna znamenať že je blbý, možno tam boli iné dôvody prečo nevyštudoval. Myslím, že k tejto téme ti nikto neporadí. Musíš proste toho človeka poriadne spoznať a sama uvidíš aký je a či vám to spolu klape.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
hopsadobrandejsa
19. sep 2021

Inak co sa tyka VS, ja nikomu nechcem stupat na prsteky, ale hrat sa na fajnovku lebo mam VS a mysliet si, ze s ludmi s ucnoviek si nemam co povedat je prinajmensom kratkozrake ak vezmeme do uvahy kvalitu slovenskych univerzit. To iste by si mohli mysliet studenti na zahranicnych univerzitach o Vas ktore maju ovela vyssiu uroven cize ja by som nikoho predcasne neskatulkoval kym clovek nepozna vsetky fakty.

Co sa tyka zarobku muzov tak ja osobne by som odporucal precitat si par clankov ( vyhladat cez google ) preco zenati / zadani muzi zarabaju viac ako slobodni. Len malokedy to ma cosi spolocne s lenivostou ako to uz byva obvykle prezentovane.

Netvrdim, ze financie nie su dolezite pretoze financna stabilita je samozrejme vitana, ale nie je snom kazdeho cloveka nahanat sa za peniazmi ci vlastnit luxusne auto. Mnohi ludia si viac vazia svoj volny cas.

Toho dokazom je aj fakt, ze niektore firmy zavadzaju 4-dnovy prac. tyzden. Kamos tuto robi veduceho prevadzky a uz si sam prihrieva polievocku pretoze sa mu zrejme podari pretlacit 4-dnovy prac. tyzden pre seba. Zarobi o cosi menej, jeho zena to vie a je s tym v pohode, ale na druhu stranu bude mat viac casu na vylety a cas s rodinou.

Skutocne zbytocne riesite tohto chlapa lebo nik z nas ho nepozna ani jeho dovody byvania s mamou.

zmrzlinka2021
19. sep 2021

@hopsadobrandejsa
nie je to o vysokej skole, kedze aj kopec absolventov VS je nepouzitelnych a realne hlupych a lenivych. Ale kazda zena ma nejake naroky na partnera a kedze manzelstvo je zavazok na cely zivot, bolo by smutne hladat "pokec" u kamosa, lebo partner jej nerozumie, nechape suvislosti, proste mysli "do urcitej hranice". Nie kazdemu cloveku staci bavit sa o chode domacnosti, vyletoch, trivialnych veciach, su proste temy, kde potrebujes toho seberovneho partnera, pri ktorom nemusis korigovat svoje myslienky, lebo by tomu nerozumel. To je o takom mentalnom nastaveni, schopnosti veci analyzovat, schopnosti kriticky mysliet - toto vsetko ti pravdaze vysoka skola nezaruci, ale z mojho pozorovania, ako aj zo vztahov zien, ktore maju muzov s ucilistim, som ja osobne nestretla chlapa, s ktorym by som mohla komunikovat, tak ako to realne vnimam. Kamosi pravdaze mozeme byt, aj si super "pokecat", ale od manzela ocakavam viacej

lululucy
19. sep 2021

Co na tom,ze zaraba menej a zije este s mamou. Ked mate obaja sancu byt spolu stastny. Tak to skus,nic za to nedas a aspon nebudes lutovat, ze si to aspon neskusila. Samozrejme sami, nie s mamkou 😉

hopsadobrandejsa
19. sep 2021

@zmrzlinka2021

Preto sa vravi, ze vrana k vrane sada.

Podla mna partnerska kompatibilita neni ani tak o vysokej inteligencii, ale skor o spolocnych zaujmoch.

Sorry, ale mohli by sme byt inteligencne na tom rovnako a viest duchaplne debaty a faktom ostava, ze by si ma mozno unudila k smrti.

Ja netriedim ludi na tych s VS a tych bez, proste inklinujem k ludom ktori maju rovnaky zmysel pre humor a volnocasove aktivity ako ja. To, co maju vystudovane je pre mna irelevantne ak ich ich praca naplna a bavi.

zmrzlinka2021
19. sep 2021

@hopsadobrandejsa chapem ta a v podstate s tebou suhlasim. Darmo muz bude genius, ked nebude medzi nami taka ta ludska a partnerska kompatibilita.

mpg
19. sep 2021

Lepšie by poradili, keby tu bolo viac informácii, aj o zhode pováh, záujmov, ale obyčajne žena sama najlepšie vie, aký má z toho pocit a čo ju odrádza, že toto asi nie.

nika1971
20. sep 2021

@spadnutaslivka to, ze nema vs musi byt intelektualne inde? mozno je rozhladeny, mudry, len nemal potrebu ist na vs...ako keby vs bola zarukou inteligencie...

hellwant
20. sep 2021

no vsetko sa toci okolo neho, padla tu ale otazka- necital som vsetky komenty-preco je ona 40 cka sama? Nie je to typ zeny , ako tí dvaja spominaní s doktoratmi, super na pokec a nic viac? Ma uzasny plat, vysku, intelekt, no neber to,ako z rozpravky...a sama- zeby iba kariera?

0silvia0
20. sep 2021

@hellwant dobry postreh... chlap je podľa mnohých divný keď je v 40ke slobodný a u ženy je to akože ok?

diwotworna
2. okt 2022

@marcellka32 no pekne ja poznám kvantum ľudí bez maturity a sú na toľko inteligentný že aj tých s maturitou hodia do vrecka a veľa tých vyštudovaných za klobásu tiež neuteká napr, a takýto sú pod moju úroveň a tvoja babka mala maturitu? Jedla si od nej koláče?

Strana
z4