Vzťahová dilema
Baby, trochu sa strácam vo svojom vzťahu, prosím o triezve a neútočné názory. Som s priateľom niečo vyše roka, ale už neviem, či mám chuť v tom pokračovať, aj keď ho mám rada, ale neviem si predstaviť, či dokážem a či vôbec chcem fungovať v tomto podivnom vzťahu tak, ako doteraz. Na jednej strane chcem, záleží mi na ňom, cítim, že ma ľúbi, na druhej strane neviem, či takto náročná logistika okolo nášho stretávania ma bude vôbec baviť, aj keď city k nemu sú a mám v nich jasno, ale. Ale! Ide o mamičkára – maznáčika ☹ Ono táto kríza u mňa príde väčšinou po dlhšom voľne alebo takto po sviatkoch, kedy sa takmer nevidíme, lebo samozrejme on trávi čas s mamičkou a ja so svojou rodinou, ale prejdem k praktickým veciam, čo ma trápia. Jeho mama o mne vie, pozná ma, zoznámil ma s ňou, ale v štýle akože nejaká kamarátka. Keď je so mnou, matka mu volá aj 2-3x skrz úplnú hovadinu, čo napriek tomu, že na ňu nedá dopustiť, už uznal aj on, že čo je moc je moc. Napr. že ich mačka práve žrala a koľko a kedy sa vy.srala a pod. Okrem toho padne otázka, kde je a s kým je a on nikdy nepovie, že so mnou, vždy si vymyslí niečo iné, pravdu o mne povie len vtedy, ked mu mama robí šoféra občas cez víkend, ked si ideme spolu niekam sadnúť, vtedy vie, že ide so mnou. (on nebýva priamo v meste, ja áno, preto ten dovoz-odvoz). Cez sviatky sme mali možnosť byť 3 dni sami, bez stresu, absolútne súkromie, ale on bol so mnou iba obdeň aj to na 2-3 hodiny a ponáhľal sa k mame, lebo by jej nevysvetlil, kde je tak dlho a treba vykúriť dom a blábla. Čo ma nasralo najviac, ked bol u mna, dala som mu vianoč. Darček, ale on si ho v ten den nezobral, lebo mu robila práve odvoz mama a on vraj nemá za potreby vysvetľovať, čo a prečo ma darček, tak si ho zobral až o pár dní, ked už bol vlastným autom, mimo dohľadu matky. Ked bol sám doma on pred sviatkami, stretli sme sa u neho, doniesla som mu koláče (jeho matka nepečie, nevarí, chcela som mu urobiť radosť a atmošku Vianoc trochu) a on nasratý, že načo to nosím, kde on to teraz schová, lebo matka sa bude pýtať a zistí, že som u nich bola, bo oficiálne o tom nevie, že sa tam stretávame a on nemá chuť počúvať jej dobré mienené rady o vzťahu, tak že nič nechce, aby niečo vedela o nás dvoch intímnejšie. Cez sviatky vyslovil teóriu, že možno od neho čakám, že ma pozve k nim na navštevu, ale vraj sa nemám hnevať, lebo ved vidím, v akom stave majú dom a že ich dom neni uspôsobený na prijímanie oficiálnej návštevy (partnerky), hoci ked mama neni doma, som u neho, ale nevadí. Proste vyhovuje mi, že mi neotravuje život, ale na druhej strane tá schovávačka pred matkou, ja neviem, asi to už trvá dlho na to, aby to takto pokračovalo další rok bez zmeny, bez nejakého posunu. Hoci ja toto vzťahom nenazývam, on sa vždy oduje, že ako to nazývam, lebo on ma ľúbi a chýbala by som mu, keby sa nám to zosypalo, tak ja neviem. Na jednej strane tak, na druhej tak.....čo s tým, ako mu jemne a bez ujmy na cti naznačiť, že toto je už asi za 1,5 roka na mna dosť, že by to chcelo trocha normálu?
@somtopokazila nepochopitelne ten predosly vztah si si preklepla co ak ona pracuje na tyzdnovky v zahranici? 🙂 a ty netuzis mat rodinu dieta? na co stracas cas? prepac ak som ti ublizila ale je to fakt smiesne,nedokazala by som mat ziadny vztah ani kamaradsky s clovekom ktory ma utajuje a schovava.
Z vlastnej skusenosti ti poviem, utekaj.
Velmi davno som mala podobny vztah, moj ex ale byval sam, schovaval ma pred svetom, nepoznala som ziadneho jeho kamarara a oo polroku randenia ma predstavil kamosovi ako kamaratku. Tiez nehrozilo prespavanie, sex bol rychly a o nicom. Nasla som v seve silu a rozisla som sa s nim. S dnesnym rozumom by som o neho ani bicykel neoprela.
Inak ja si nemyslim, ze tvoj priatel ta ma ako bocak, mne tvoj priatel velmi pripomina mojho brata. 37 rokov, byva s mamou, mama hotel. Brat si uziva zivot v zabrzdenej puberte. Tiez mal asi niekoho, nevieme, lebo nepovie, aj ked sa opytame. Ak aj k nej isiel, tak nad ranom prisiel domov. Nikoho domoc nedovedie, mama je stale doma na dochodku. Ked si ex pred par rokmi doniesol domov a chceli tutu mutu, tak povedal mame, ze idu hrat play station. A ona im to zozrala.
Neupieraj sa na chlapa, ktory nema ani len gule ra slusne predstavit mame. Mal na to dlhy cas, nevtieraj sa ram, kde ta nechcu. Neuraza ta, ze sa musis o neho delir a ze z teplej postele uteka domov? Vsak milovamie nie je len o sexe, to je aj o predohre, stiskani po a spolocmom zaspavani.
Kazdy clovek potrebuje milovat a byt milovany. Vo vztahu sa clovek ma posuvat dalej a nie v 35 po roku randenia stale len randit, to je fajn v 17, v zrelom veku treba pozerat do predu.
Ty si hlavne ujasni, aku chces buducnost. A od tojo sa odraz.
nepisala si ty nedavno, ze si sa pred schôdzkou s nim riadne opila a potom sa doma u neho pozvracala a zobudila si sa tam az rano a tak sa za to hanbis, ze nevies ako dalej so vztahom a radsej ten vztah koncis?
to kvôli tomuto chlapovi si riesila, ako sa hanbis?
@somtopokazila s mamou predsa nemusí svoje vzťahy pitvať nikto, kto to robiť nechce. Stačí to taktne naznačiť, človek kvôli tomu nemusí tajiť svoje lásky a izolovať ich od celého sveta. To, že nemal 10 rokov vzťah a v 36 má druhý vážnejší (naozaj vážnejší? Veď ťa ani nepredstavuje ako svoju priateľku, ale ako kamarátku...kde je niečo vážne?), tak to len svedčí o tom, že je tam niečo dosť divné. V tomto veku majú ľudia prvé vážne vzťahy dávno za sebou, prípadne pretrvávajú v jednom z nich a ak sú aj sami, tak majú vlastné bývanie, noci len v podnájme, alebo na ubytovni a vedú slobodne a bez odmedzení vzťahy aké sami uznajú za vhodné, bez toho, aby to mala pod kontrolou ich matka. Pokiaľ si nepriznáš, že s tvojim kamarátom niečo nie je v poriadku, tak nenájdeš východisko z tohto vzťahu - nevzťahu. V tomto veku by som ja osobne viac času nestrácala, ak chceš mať niekedy vlastnú rodinu, deti a normálny vzťah s mužom.
este ma napadla taka verzia, ze jeho matka je nejaka silna puritanka v sexe a synacik jej snad doteraz nahovara ze je panic 😀 😀 😀 a tak urputne zapiera akukolvek noc ci dlhsi denny pobyt u damy... 😉 😉 🙂 🙂 🙂
Ved keby ju chcel zapierat kvoli manzelke ci inej zene, tak s nou nejde ani do baru ci restauracie...skor ci neskor by ich tam niekto vymakol a prezradil, 😉 😉 Vsak manzelke ci inej priatelke by vadila aj "kamoska z baru"
Zásadná vec, je dosť starý na to aby si vedel obhájiť priateľku a poznal svoju mamu. Keď ich vyváža, tak to hádam nebude také zlé. Ak o ňu stojí tak si to zariadi a vyrieši aj s mamou. Treba sa ho zrejme na to rovno spýtať. A tuto slečna, ak s ním nič nechce ďalej riešiť tak nechápem prečo ju to teda trápi.
A to mení celý pohľad a vec. Myslíte, že 36 ročná žena by mala takéto problémy?
@somtopokazila jeho matka bude pre neho vzdy c.1 a ked ta pred nou zatajuje nie si pre jeho buducnost dolezita. Ked sa rozhodnes mat s nim dieta, budes trpiet. Vyuziva ta, zobud sa a najdi si zreleho samostatneho chlapa.
@edita56 a vsimla si si, ze vejula je uz tri dni trojdetna? 😅
@somtopokazila no ako dopadla vzťahová dilema? 😉
trochu oživujem, aj keď to už nejak neriešim, ale padla otázka ako to dopadlo....takťe zatiaľ to nedopadlo nijako....teda asi tak, že od 29.12. sme sa vôbec nevideli, jednak sviatky, voľno, jednak on si užíval mamičku doma, mne sa nedalo a tak...súhra kadejakých okolností....cez net sme v kontakte, ale iba tak cvične, odpovedám mu skôr zo slušnosti.....niekoľkokrát som sa to snažila ukončiť (samozrejme cez net, inak sa nedalo), nepodarilo sa mi to, už som začala byť na neho aj jemne protivná, ale jeho to nijako neodrádza, stále bojuje a stále sa snaží a stále dookola ako o mna nechce prísť a bláblá....mne už ani nechýba, stretká neiniciujem, nie preto, že by som ho nechcela vidieť alebo byť s ním, len sa mi neche - z pohodlnosti a ani nemáme kde...po baroch sa mi nechce chodiť, na reštiku tiež nemám chuť a bežať k nim domov, kým matka bude v práci a potom rýchlo naspäť tiež nie...takže neviem....troška má trápi, že ho "dusím" ale po všetkých tých slovách a vyznaniach aj ked ja som na neho fest protivná sa vôbec nevzdal a bojuje dalej, ja čakám, či ma to celé prejde a či budem mať niekedy chuť byť s ním.....

@kassandra84aj mna to napadlo :D