Vzťahové problémy so svokrovcami: Ako ich riešiť?
Ahojte, prosím vás potrebujem sa niekomu vyrozprávať lebo ma to uz zožiera a mám pocit že nemám komu…
Je to niečo málo vyše roka čo s mužom a synom bývame v dome hneď vedľa mojich svokrovcov. Áno, viem že už to začína dobre ale pri kupé domu sme nemali veľmi na vyber keďže som bola tehotná a nechceli sme ostávať u mojich rodičov aj s dieťaťom a taktiež sme dom kúpili od kamarátov za cenu, ktorú by sme nikde inde nedostali. A keďže nie sme milionári, tak sme neváhali.
Zhruba po pól roku ale začali väčšie problémy než som čakala. Hádky s mužom, ktoré boli a sú vždy o tom istom a to sú jeho rodičia …
Jeho mama sa rada do nás stará, rada ohovára a rada si prikrášľuje veci tak ako sa jej to hodí.
Vidí to aj moj muž ale vždy sa snaží všetko hodiť na mňa a že vlastne jeho mamička má na to nejaký dôvod. Ani raz si ma nezastal keď si niečo o mne vymyslela alebo sme sa dopočuli že ma niekde ohovara. Ani raz neprišiel za ňou a nepovedal jej “mami nestaraj sa do nás”.
A hádky za to sú u nás pravidelne každý druhý-tretí deň. Prevažne končia vetami “môžeš sa zbaliť a odísť k mame”
“Môžeme sa rozviesť”
“Skončila si u mňa ako manželka”
“Nie si vôbec dobrá mama ani žena”
A podobne. Som už z tohto strašne unavená, cítim že som na pokraji síl a neviem čo s týmto robiť. Ja so svokrou hádky nevyvolavam, celkovo som nikdy ani nebola typ človeka čo sa s niekým háda. Som veľký introvert a tiež mám rada čistý vzduch v rodine ale moja svokra je moj presný opak.
Ak ste venovali čas prečítaniu si mojich problémov, mali by ste pre mňa nejakú radu ako s týmto žiť a vyriešiť to? Poprípade mohla by som vám napísať a pohovoriť si? Ďakujem
@vannyl model situacie v ktorej sa nachadzas ukazuje, ze existuje uz iba jedine riesenie a to rozviesť sa, predmetny dom predat, peniaze si rozdeliť a kazdy z vas zacať zit uplne novy zivot, s tymto uz nic proste neurobis, urobila si chybu ze si na to byvanie privstala, lacne sice bolo ale za tvoju vysoku obetu musel byt uz predtym taky ze obhajoval iba svojho rodiča, toto ta neskutocne zozerie, davat si kazdy den pozor co poviem, co urobim a co bude nasledovat, vola sa to neustaly zivot v napäti, slaktrafi ta z toho a oni(jeho rodicia) a on len na toto presne cakaju, aby mali dôvod jednak ta zbavit tvojho dietata tak tvojej osobnej dôstojnosti, jednoducho povedia pred úradmi že si vyšinutá.
svokra je čistá ježibaba, manžela už nainfikovala svojím jedom a neviem či mu je ešte pomoci. A starosti si robiť, že je to kvôli tomu že ste sa nasťahovali blízko ku nej je nepodstatné. Aj keby ste bývali ďalej tak neboj sa, povypytovala by sa na teba, alebo by ťa niekto videl a tak isto by písala tvojej mame a to podľa situácie: buď by si chodila málo na prechádzku a dieťa jej dávala, lebo sa ti nechce o neho starať. Alebo keby si chodila na dlho to by tiež nebolo dobre, lebo o dieťa by si sa nestarala flákala by si sa s ním kade tade a určite by bolo hladné, nevyspaté, prípadne by dostalo úpal alebo omrzliny (podla počasia🙂). A keby si jej ho náhodou nedávala tak to by si bola zase riadna harpia, lebo by si bránila stretávaniu babky s vnúčaťom. No a manžel by Ti to samozrejme všetko spočítal, lebo blížiš jeho mamičke aj dieťatku.
Ako som písala hádky tu sú na dennom poriadku u nás kvôli svokre. Napríklad posledná hádka bola o tom, že svokra písala mojej mame ako sa nevenujem synovi a len s ním raz obehnem dedinu a potom sa vrátim domov a musí si ho ona vziať k ním. (Nie nemusí, ja aom nikdy nebola ten typ čo by niekomu podstrkoval svoje dieťa aby sa každý deň o neho starali ale chodia ho pýtať vždy keď nie je v práci)
Tak som to povedala mužovi, že ona syna pýta na stráženie a potom vypisuje mojej mame, že sa mu malo venujem.
Odpoved môjho muža bola, že ma asi na také reči teda dobrý dôvod.
A toto je len jeden príklad z tisíca.
@vannyl najblizsie sa ho spytaj ci sa tuzi hadat lebo toto je cisto provokativna odpoved... podla jeho odpovede uvidis... a skus ostat kludna nenechaj sa vyprovokovat

@mamaaja82 no ale veď matka tu bola skôr ako nevesta a dieťa :D
@anonym_db7172 muz je debil.Moja svokra bola velmi podobna aj horsia,muz ju upratal a je klud.Tu henta parodia na muza sa este neodlepila od materinho cecku.
K autorke len tolko,ze hra obet a nic neurobi lebo naco.Tak nech sa hada a trpi,ja by som uz tresla dvermi davno.