Vzťahy -rady, pochopenie
Milé žienky 🙂
Možno si nejdem po radu, možno sa idem iba vyžalovať a možno iba potrebujem niečo počuť. Divné to obdobie teraz a celé to obdobie akosi dopadá aj na mňa, aj keď sa snažím neriešiť ,, zbytočnosti,, 🙂 Ale tak aspoň sa zdôverim a možno aj nájde riešenie. S manželom sme spolu rok, bývame a žijeme však už viac ako 3 roky. Čakáme prírastok. Stále si vravíme, že veď predsa my sme rodina a aj keď sú našimi rodičmi, tak MY sme už rodina a tak budeme aj fungovať. Bývame ešte u našich, riešime si bývanie, ide to pomaly, ale máme po 20 a 23 rokov, tak verím, že čoskoro sa niečoho dočkáme, ešte v tejto dobe koronovej 😔 S našimi v podstatne vychádzame v poriadku, máme sem tam nezhody, ale sú mladší ročník, tak sa vieme pochopiť. Vedia nám aj pomôcť, aj keď si stále stojíme za tým, že chceme fungovať sami, aby sme sa jednoducho naučili. O našich však nejde. Od manželových rodičov bývame iba pár km. Nenávštevujeme sa často, volíme raz za čas . Zmeny nastali, keď sa domov k nim vrátila švagriná, dovtedy sme si ešte aj s ňou spoločne rozumeli viac než sme si mysleli, že si rozumieme. Čomu som sa samozrejme veľmi tešila, veď predsa máš oporu a podporu vo vlastnej rodine. Lenže potom to začalo. Obe sme so švagrinou otehotneli. Vtedy to začalo. Svokra veľmi začala porovnávať. Naozaj veľmi. Bola som z toho nešťastná, pretože snažili sme sa veľmi dlho a takéto správanie mi vôbec nepomáhalo. Ocenila by som podporu a oporu. Lenže najväčší zlom prišiel, že aj napriek tomu, že mi vraveli, že moje tehotenstvo a vôbec ak otehotniem, nebude v poriadku. Lenže nikdy som tomu neverila, stále som vedela, že keď budem myslieť pozitívne, tak všetko dobre dopadne. Lenže moje tehuľkovanie prebiehalo a ešte prebieha v najlepšom poriadku, vraj presne podľa knihy. Namiesto toho, aby sa má opýtali, či je všetko v poriadku, tak mi vyvolávali, či je niečo zle. Nevedeli pochopiť, ako je možné, že aj napriek mojej chorobe a všetkému, je všetko v poriadku. Dokonca už začalo také, že som si to iba vymyslela, len aby sme mali dieťa a manžela som pritlačila k stene. Toto však bolo ešte v poriadku. Prišlo obdobie zisťovania pohlavia, švagriná má už dievčatko a zistila, že bude druhé. Ja však čakám chlapčeka. Nevedeli a nevedia sa zmieriť s tým, že ja budem prvá, ktorá porodí vnuka...teda svokor je v poriadku, on sa teší. Odvtedy akokeby zarubalo a vzťahy sa už úplne pobláznili. Nerozumiem tomu, stále si iba kladiem otázku, či náhodou niekde nerobím chybu ja. Švagrinej sa dcérka narodila. Lenže...predtým než ju porodila sa v ich rodine naskytla korona. Lenže...ja ešte tehuľkujem. Ako isto viete, vyskytol sa akýsi mor a musia zabíjať dobytok a svokrovci chovajú dosť. Takže poprosili manžela, aby prišiel pomôcť túto sobotu. Ale ....popravde som proti. Som proti, pretože volajú iba ak niečo potrebujú. Som proti, pretože až v nedeľu im končí karanténa, teda nie všetkým iba švagrinej, ale vyjadrili sa, že oni sú už zdraví. Som proti, pretože celé tehuľkovanie a celý čas korony sa stránime, aby sme nič nechytili. Som proti, pretože manžel sám sa vyjadril, že to už vidí, ako sa bude pracovať...(vedia si vypiť) ... manžel im volal a vyjadril sa, že nech sa nehnevajú, ale nepríde, pretože predsa len chce chrániť mňa a aj seba. Môžu byť v pohode, ale môžu nás nakaziť. Lenže oni sa vyjadrili, že čo teraz nebudeme k nim dokedy chodiť a že čo teraz, že ja som tehotná a že oni boli chorí a prežili to...Mám oprávnený strach a zlosť za ich správanie ? Ihneď by som aj rada naviazala na tému Vianoc. Blížia sa a kedysi mi to nevadilo kúpiť každému po maličkosti...ale ako sa tam nasťahovala švagriná, tak keď by sme mali každému, čo vychádza len u nich 8 osôb a len po maličkosti kúpiť, tak to výjde nehorázne veľa peňazí. Ešte čakáme aj maličké. Myslíte, že bude zle ak by sme im povedali, že nech si nič nekupujeme pod stromček ? Ďakujem za rady, pochopenie a prosím nesúdte má , teraz nemám ani s kým ísť von a porozprávať sa a doma to na mám už dolieha.
PS: Snažila s sa to čo najlepšie rozpísať, tak ak sú nejake nejasnosti, tak sa spýtajte 🙂
Aby ťa švagriná nespoznala na foto a bude ešte horšie.
Kým majú karanténu tak by som tam muža nepustila.
Ostatné veci nerieš, a teš sa na bábätko.
Na Vianoce kúp len deťom, dospelým nie.
Tie Vianoce ta chápem.... ja sa tých kupovania darčekov neviem zbaviť už roky... Celý rok nevidím niektorých členov rodiny , prídu len na Vianoce na návštevu.... Pripadá mi úplne zbytočné kupovať nejaké darčeky keď ani neviem ako deti vyrástli....
@snazilka_bio_mamka
Nebývajú u svokrovcov, ale u jej rodičov. Ostatné súhlas.
@mondolina vlastne áno, zle som prečítala.. ale aj tak sa odstahuju časom podla mna takze sa všetko doriesi 🙂 keby čakam dieťa tak by som nič neriesila iba bábo a nieto este nejaku švagrinu :(
Vďaka hormónom ťa trápia maličkosti, to nevadí. Čo sa týka švagrinej a svokry - vždy je bližšia košeľa ako kabát, zbytočne sa tým netráp. Ale súhlasím s tebou ohľadom pomoci v domácnosti ktorá je v karanténe-neísť, aj keby mali byť rovno bezpríznakový. U známych sa takto rozprasil Covid, lebo veď tým, ktorých boli pozriet "nič nebolo"... skončilo to tak,že ona je už týždeň v horúčkach, manžela brala sanitka do nemocnice lebo dostal pľúcnu formu... tak sa zatiaľ držte ďalej 🙂 inak ostatné veci nerieš, užívaj bruško a nestresuj sa zbytočne v tejto stresovej dobe 🙂
Baby ti tu dobre poradili, neries svagrinu, ty maj svoj zivot a neocakavaj on nikoho nic, nie si na pretekoch, nieco co ma svagrina a nieco mate vy, chyba ti sebavedomie, Ty si kto si a v rodine tvojho manzela budes vzdy ta druha. Co sa tyka darcekov, je to velmi spravny nazor - darceky davajte len detom a tomu, kto ma naozaj nejaky problem a potrebuje nejaku drahu pomocku, tomu sa poskladajte, inak nevidim dovod davat vsetkym, aj tak si clovek lame hlavu 3 mesiace aby obdaroval tych najblizsich niecim, co ich potesi, no este rozmyslat, co dat dalsim x ludom ked pride na navstevu, aj tak neuspokojis kazdeho...
Inak aj moji svokrovci radi pocuvaju o tom, kto ma aku chorobu, kto ako sa zle ma, je to taka slovenska dobroprajnost - nech sa maju ti druhi horsie ako ja... Ludia sa radi nechavaju lutovat a zaroven radi polutuju, vnutorne si tym hladkaju ego aki su sucitni (este sa za teba pomodlia, budte radi) ale v skutocnosti tam konci ich zaujem (pomoc neziadaj).
@sona_matas tie rodinne zabomysie vojny by som neriesila, ved v kazdej rodine je nieco.. a k tym darcekom- podla mna bude stacit ked napecies nejake chutne kolace alebo tortu alebo nieco vyrobis alebo im venujete spolocny dar, predsa su to rodicia tvojho manzela.. urcite netreba reagovat prehnane aby potom cely zivot neboli na teba urazeny a neprijemny
@sona_matas ja som riešila v čase keď som bola tehotná darčeky na vianoce tak, že som muzovej rodine nakúpila stieracie zreby a zavesila na stromček. Nemali sme navyše. No čuduj sa svetu, svokra zotrela žreb a vyhrala 500eur😂celá natesena a mňa to vyšlo minimum peňazí 😅
@snazilka_bio_mamka
@mondolina
@deti95060810
@2helka20
@dazdovka
@eskop
Baby ďakujem za rady, povzbudili ste ma 🍀 Každopádne by som ešte rada doplnila, že možno to vyznelo, že riešim blbosti a som citlivejšia a možno nie som sebavedomá. Ale určite musím zareagovať, že mňa to skôr trápi, pretože mám rada, keď držíme ako rodina pokope a docela mám jasné názory na vzťahy v rodine a celkom ma to zaráža. Pretože ja by som si pre druhých aj srdce vedela vytrhnúť a mňa iba stále viac a viac zaráža taká tá neľudskosť 🙂
@1gabriela13 to som sa zasmiala teda 👌😀
@sona_matas
Základ je uvedomiť si, že čo je pre Teba správne a blízke pre druhých byť nemusí.
Takže svoje očakávania rieš len so sebou resp. s mužom.
@sona_matas napísala si to rozumne a pekne. manžel stojí za tebou a to je veľmi dôležité. ostatné môžeš pokojne hodiť za hlavu. navrhnúť Vianoce bez darčekov je to najlepšie, čo môžeš urobiť. ak sú v rodine deti, opýtaj sa detí, čo sa im páči alebo rodičov, čo by uvítali pre tie deti a to je tak všetko. drž sa a nech je tvoj život aj naďalej takto príjemný, pretože je. a to, že sa niekto nevie vopchať do kože, ty neovplyvníš, to časom odstrihneš, ak to nebude mať nejaký záver z ich strany (svokra - švagriná)...
Skús sa nastaviť tak, že švagriná a spol. sú proste takí, nijako to neovplyvníš a ako si hovorila, tak rozhnevaná s nimi nechceš byť. Filtruj tie poznámky, keď niečo budú hovoriť, tak to proste nevnímaj. Ono sa to časom, dúfajme, utrasie.
@sona_matas ja som to dala ako navrh- co vravite,ze by sme si nekupovali darceky. Kazdy sme dospely a najlepsie si vyberie sam, co potrebuje.

Zlatá 🙂 ano chapem, treba sa občas vykecať ale uprimne? zavidim ti... keby mam taketo problemy tak som šťastná ako blcha. Mas milujuceho manžela, čakaš zdrave vytužene bábo a jediny problem je žiarlivosť na švagrinu... Ja by som okašlala celu švagrinu aj to čo si kto myslí. Časom sa aj tak odsťahujete, všetko sa dorieši a toto nie su problemy.. možno si teraz citlivejšia len ale skus sa zamerať na pozitívne veci 🙂