icon

Vzťahy s mamou verzus vlastné dieťa

24. sep 2021

Ahojte, mame uz dieta-chlapceka, milujeme ho a cakame druhe babatko. Nevieme co, ani nic nepreferujeme. Ale pri predstave ze mam dievcatko som sa tak vnutorne znepokojila ci zvladnem dievcatko, ked moj vlastny vztah s mamou je komplikovany, zvlastny (nic take ako najlepsie kamosky a soulmates, zabudnite). Mozno to nepochopi kazdy, ale skratka som sa zlakla ci zvladnem mat s dievcatkom krasny vztah, iny ako som mala ja. Preklenut ten blok. Prosim zazili ste niekto taketo pochybnosti? Je to iracionalne, mozno tehotenske hormony. 🤷🏻‍♀️🥺 ďakujem

lasskonka
•
24. sep 2021

👋mala som presne tu istu situaciu a pocity ked som sa dozvedela, ze je to dievcatko.ale zaroven som vedela presne co nebudem robit a ako sa budem spravat ako mama a podla mna sa mi to dari. A vedela som, ze my dve sa budeme strasne lubit a aj to tak je🙂

mabenn
•
24. sep 2021

Ja to chapem. Nemam dceru, ale ten vztah s matkou...Ber to ako zivotnu prilezitost nieco v sebe opravit.

autor
•
24. sep 2021

@lasskonka Tak to poznas. Ved ja si to vravim, ze predsa viem co mne samej vadilo a co ma bolelo, ze snad to nebudem opakovat ako nejaky vzorec. Ale niekedy su tie zazite veci proste silne. Ale ak by to bolo dievca, budem sa snazit o to viac. Pri chlapcekovi, mi to vobec ani nenapadlo. A ani sa necitim pri nom nicim z minulosti ovplyvnena.

pininka1
•
24. sep 2021

Moj vztah s mamou je jedna katastrofa, mam po dvoch synoch dceru a so vsetkymi detmi mam super vztah, mala je vyslovene moja partacka. Velmi casto si ale sama pre seba poviem aka som rada ze som toto a toto urobila inak ako to robila moja mama so mnou.

autor
•
24. sep 2021

@mabenn Budem sa snazit. Je hrozne, ze mi to vobec napadlo. Ine maminy si prave dievcatko velmi zelaju a ja rozmyslam nad tymto 🙄

mabenn
•
24. sep 2021

Ja si myslim, ze dobre to citis a rozmyslas. Niekto ma dievcatko a tesi sa na obliekanie satociek a cesanie vlasov. Lenze mat dceru je ovela vacsia vyzva. Najma po zlom vztahu s mamou. Vychovat silnu zenu je ovela tazsie v mnohych veciach ako to je s chlapcami ..ale neboj sa toho. Vies, co mas urobit inak.

autor
•
24. sep 2021

@pininka1 Chápem, ďakujem. Ja budem veľmi na to myslieť. Lebo žiaľ moja mama podľa mňa doteraz niektoré veci nechápe/ nevidí / a ani nebude , tak ako ja. Aj keď náš vzťah je už iný, lepší časom.

autor
•
24. sep 2021

@mabenn presne si to vystihla. Mne nejde o šatičky a všetky tie materiálne veci. To som mala aj ja. Ale vychovať dieťa, parťáka, rešpektujúco jeho potreby, sny, podporovať ho...aby sa stal sebavedomou a zároveň dobrou bytosťou. To je fakt výzva, najmä ak ako dieťa zažívaš opak.

lasskonka
•
24. sep 2021

najsilnejsie zazitky s nou sa mne spajaju s negativnymi situaciami..a o to viac som to mala v sebe, ze to tak nebude.a nebolo a nie je..zo zaciatku ked sa narodila, som velakrat aj plakala z nepochopenia ako moze mama robit dcere to a to..ked som sa pozrela na svoju dcerku..neslo mi to a nejde do hlavy..proste nie vzdy plati, ze sa opakuju vzorce.u mna praveze zle zazitky o to viac utkveli v pamati, ze o to viac som uplne ina k dcerke

autor
•
24. sep 2021

@lasskonka tak to je super, dufam ze aj ja to tak zvladnem. Moja mama to nemala lahke tiez. Nechcem vsak pokracovat v takejto linii, ze vzdy za to moze minulost.

pininka1
•
24. sep 2021

U nas detto to iste

lasskonka
•
24. sep 2021

Presne tak..aj mne bolo vzdy povedane, ze mama to nemala lahke..ale neviem..aj keby som to nemala lahke, nerobim urcite veci...dufam..prajem ti krasny vztah s dcerkou, ktory urcite taky bude, kedze sa nad tym zamyslas. To je najdolezitejsie. Keby to tak nebolo, znamena to, ze si to neuvedomujes a nepremyslas co urobit inak✊

autor
•
24. sep 2021

@lasskonka Ano, ja som velmi skoro pochopila, ze nieco v nasom vztahu je nespravne. Len tazko to vysvetlit niekomu, kto proste zije v presvedceni, ze to je ok. A este som presvedcena, ze vsetko prameni uz z utleho detstva. To su proste chyby co sa velmi tazko napravaju. Niekedy by som chcela tak nazriet do svojho detstva..

lasskonka
•
Autor odpoveď zmazal
•
cocolino234
•
Odpoveď bola odstránená
•
danculka25
•
24. sep 2021

Neboj sa, zvladnes to. Uz len podvedome budes veci riesit inak, ako si bola zvyknuta z domu. Dievcata su super, viem o com hovorim, mam tri😁
Nie je to vzdy sice lahke, kazda ma inu povahu, ale aj o tom je zivot