icon

Vzťahy so svokrou

zuzada29
10. dec 2019

Pred mesiacom sa nam narodilo tretie babatko. Kym som bola v porodnici manzel sa staral o starsie dve deti a zvladal to vynikajuco. Musim povedat ze moj vztah so svokrou nie je velmi dobry, aj ked nic velke sa medzi nami nestalo, ale od zaciatku manzelstva postupne svojimi cinmi vo mne vyvolala pocit ze s nou komunikujem len to co musim a co je slusne. Takze nieco take ako ze by kocikovala moje deti alebo by ich chodila strazit u nas nie je, lebo mi to nie je vzhladom na nas vztah po chuti. Samozrejme kym som sa spamatavala z cisarskeho rezu prvy den tak moj manzel pozval starych rodicov z oboch stran ku nam domov, aby to oslavili. Na tom by nebolo nic zle, keby to svokra nevyuzila a potom ako odisli domov moji rodicia, ona este zahlasila ze ostava a mala na programe kupanie mojich deti a podobne tie vecerne ritualy. Musim povedat ze aj moja svokra a aj moj manzel vedia, ze toto mi nie je po voli a teda keby som nelezala v porodnici tak by to urcite svokra nerobila. Som preto uz teraz len smutna ( ked som to zistila, tak som bola aj nahnevana) ze moja svokra vyuzije prvu prilezitost ked nie som doma a robi veci s ktorymi ja nesuhlasim. Pocula som uz aj o takych mamickach co nedovolili starej mame babatko zobrat do ruk az ked malo pol roka. A ja som obcas v nemilosti za to ze jej nedovolim kocikovat ci kupat moje deti. Neviem co je smerodajne, ci zauzivane zvyky ( ze to robi tak vacsina) , alebo to co si mama deti zela?

zuzada29
autor
10. dec 2019

@23121974 akoze sorry, ale moja svokra vidi deti kazdy tyzden, normalne sa s nimi hra u nich doma a len zato ze nechcem aby chodila ku nam domov kupat a kocikovat tak ma hodnotite ako skoro najhorsiu nevestu na svete? ja svoje deti zvladam kupat, aj vsetky tri sama, ked potrebujem pomoc tak to len v krajnom pripade a snazim sa nebyt ten typ, ze ma tri deti a potrebuje dalsie tri pestunky ku nim. tak sorry, ale ked mate taketo kriteria na zle nevesty tak neviem.

zuzada29
autor
10. dec 2019

@sendricka ale moja svokra vidi deti kazdy tyzden a sa s nimi hra, ja som pisala len o tom ze jej ich nedam kocikovat a kupat, ale nie o tom ze nema s nimi kontakt. zeny citajte to co je napisane a nie to co chcete vidiet ze je napisane. ak som len pre toto zla nevesta tak mate zaujimave kriteria. tak potom asi vam treba ukazat skutocne zlu nevestu.

zuzada29
autor
10. dec 2019

@korra dakujem za krasne slova, neviem kto ste ( ci matka, ci stara matka) ale vase slova si krasne, inteligentne a dodavaju cloveku taku nadej do dalsich dni. dakujem este raz

zuzada29
autor
10. dec 2019

@darkwood ja sa v dobrom len opytam a preco by ich mala kupat? to je podmienka na to aby bola stara mama, alebo aby mala dobry vztah s detmi? alebo ked chcem byt dobra nevesta tak len to je podmienka ze ci ich ona okupe alebo kocikuje? nie je aj toto trosku na hlavu? vidi vnucata kazdy tyzden minimalne raz, ked zavola tak ta najstarsia s nou uz aj telefonuje, normalne jej deti gratuluju ked ma sviatok a vsetky ostatne veci tak preco ma takto odsudzujete za to kupanie a kocikovanie?

duduska25
10. dec 2019

Možno si len trochu precitlivena v tomto case, ale uvedom si jedno, že deti majú právo aj na druhú babku, a ona na vnúčatá. Toto nie je o tebe, ale ty im nedavas šancu vytvoriť si pekný vzťah s bábkou. Toto sú totálne malichernosti a hlúposti. Ďakuj denne Bohu za rodinu a zdravie. Nerieš kraviny, uprac si to v hlave a budeš šťastnejšia.

dskjhfdlkdjhl
10. dec 2019

@zuzada29 Ty si musis uvedomit, ze Ty a Tvoj muz ste rovnocenni rodicia a potom aj vasi rodicia su rovnocenni stari rodicia. Kym toto nepochopis, tak sa budes umarat pre hovadiny. Co by si povedala, keby sa Tvoj muz rozculoval, ze Tvoja mama kupe vase deti? Ci on musi drzat hubu a krok, lebo Ty si matka???

simsalabim
10. dec 2019

@zuzada29 z tvojich deti ubudne, ked ich svokra okupe? Co take hrozne s nimi urobi pri tom kupeli? Ved takto si s nimi buduje vztah, maju spolocne zazitky... ty asi na nu ziarlis, alebo co? Co by som ja dala za akykolvek zaujem svokry o moje deti.... Kebyze im tajne davala jest rozky aoni mali celiakiu, alebo by im do ruky dala pusky napriek tvojmu vyslovnemu zakazu, tomu by som rozumela, ale kupel???? Nebran detom mat so starymi rodicmi spolocne zazitky... skus mi skor povedat, ako im kupelom ublizi?

zuzada29
autor
10. dec 2019

@duduska25 neviem ci si veriaca alebo nie, ja ano a prave preto bojujem s tymito mojimi pocitmi. keby som nebola tak mozno ako ine matky poviem svokre ze si to nezelam a basta a mozno by som sa s muzom uz aj rozviedla, lebo takto sa to bezne riesi. len na druhej strane je mojou povinnostou jej dopriat aj toto, alebo je to len zvyk tak musim aj ja? nezakazujem jej stretavanie s detmi to nie.

zuzada29
autor
10. dec 2019

@simsalabim a z mojej svokry ubudne ked jej toto nebude dopriate? hovorite tu o svokre a ako keby o jej pravach, no prvoradi su rodicia, ci nie?

zuzada29
autor
10. dec 2019

@dskjhfdlkdjhl no moja mama mi chodila pomahat ked moj muz nebol doma, inac som si na kupanie nevolala nikoho a ked som vedela ze to zvladnem aj sama tak som nevolala ani ju. neviem ci su stari rodicia rovnocenni, ale to je na inu debatu.

dskjhfdlkdjhl
10. dec 2019

@zuzada29
Ked Ti chodila mama pomahat, Tvoj muz nebol doma a teda musi byt spokojny. Ty si nebola doma, prisla jeho mama a Ty si nasrata.
No, ja myslim, ze detom sa nic zle nestalo, akurat Ty nevies prezit, ze to zvladli aj bez Teba a mozno az prilis dobre. A ano, stari rodicia su rovnocenni, aj rodicia. Ak toto nechapes, tak potom je zbytocna dalsia debata.

duduska25
10. dec 2019

@zuzada29 áno som, a preto si vážim všetko čo mám, a som za to vďačná. Aj za svokru. Aj my sme mali medzi sebou žabomyšie vojny, a aj všeličo. Aj ja som si polakala, aj hlúposti riesila. Je to už za nami. Nemali sme nikdy ružový vzťah. Teraz nemôžem povedať že si nevychádzame, ale nie je to úplne super. Ale babka pre moje deti je skvelá. Môžem sa na ňu vo všetkom spoľahnúť, a keď je s nimi sa im fakt venuje. Ma pekný vzťah s deťmi. Neviem si predstaviť, že by som do toho negatívne vstupovala. Držím palce, aby ste si k sebe našli ako takú cestičku.

dundulica
10. dec 2019

@janinah hovoríš mi z duše, boh nás ochraňuj pred takými nevestami

evkao
10. dec 2019

@zuzada29 smerodajne je to, co si zelaju obaja rodicia, nielen jeden, aj ked ty ako matka, kedze s detmi travis viac casu, budes skor poznat vsetky ich zvyky, to co maju, alebo nemaju radi...
tiez myslim, ze robis z komara somara, ak by si bola doma, zrejme by to tvoja svokra neurobila, ale hovorit o tom, ze "vyuzila prvu prilezitost" - to mi pride ako keby ti deti ukradla, alebo nieco horsie (ano, vyuzila to, ze sa zucastnila nejakeho ich ritualu, ale preboha, je to ich stara mama - tvoja mama ti mohla pomoct, jeho nie?)
a o tom, ci su starirodicia rovnocenni, to hadam ani nemyslis vazne? ak by nemal tvoj muz rodicov, nebol by ani on, oni sa tiez podielali na jeho vychove tak ako tvoji rodicia na tvojej, starali sa o neho, miluju ho... z akeho dovodu by nemali byt rovnocenni?
a este jedna vec - ak beries svojho muza len ako darcu genetickeho materialu, ako si to popisala (ze mama je nieco viac), je mi tvojho muza uprimne luto - mala si to skusit, nechat sa oplodnit nejakym muzom, a potom sa uz starat o dieta uplne sama (bez jeho psychickej, financnej podpory, bez pomoci v domacnosti, bez jeho lasky a blizkosti) - aj svojho otca pokladas za nieco menej ako svoju mamu?

lenqua_12325
10. dec 2019

Pozor lebo tu ta ukamenuju za ne vďačnosť. Ty jediná vieš, prečo ju nemáš rada a nezelas si aby svokra behala a okolo deti. Ja keď som svokru prisla navštíviť prvý raz po 5 rokoch, na dva týždne a drbala som sa za ňou niekoľko 1000km tiež sa mojich detí nechytila. Nedôverujem jej a už vôbec by som ju nenechala s deťmi samu. Tiež mám a to svoje dovody. Rob to, čo ti hovorí srdce!

nefertiti5843
10. dec 2019

@zuzada29 Až mi zle prišlo :( Prečo by nemohla pokočíkovať, alebo okúpať deti? Tvoja matka by mohla, že? Ale mužova matka už nie !!! Čo si ty za človeka, preboha? Budem sa modliť (aj keď som ateista), aby si dostala ešte horšiu nevestu, ako si ty sama...Hlava mi neberie také stupídne zmýšľanie :(

tinatitti
10. dec 2019

Tak teraz fakt nechápem. Ona je matka tvojho muža. Vychovala ho. A jeho si si vzala. Mala by si jej byť vďačná. A prečo to urobili poza tvoj chrbát? Presne preto. Lebo by si nesúhlasila. Prosím, pozri sa na to očami svojho manžela, ktorého ľúbiš. Stavias ho medzi dva kamene. Je to jeho matka a stará mama aj JEHO deti. Ma pravo sa s vnúčatami stretávať, tešiť sa z nich a starať sa o ne. Neber jej to právo. A nevystavuj manžela stresu, že jeho mama k Vašim deťom nesmie. Ok, ty ju nemusíš, ale nechaj deti si neskôr urobiť vlastný názor a svoj postoj skus prehodnotiť.

sasa1310
10. dec 2019

@zuzada29 Jedna z mnohých matiek, ktoré si myslia, že keď porodia, tak sú asi jediné matky na svete. Ich deti sväté, na ktoré nesmie nik ani pozrieť.
Mala by si ísť k psychológovi, keď ti toto vadí. Ľutujem tvoju svokru.

sasa1310
10. dec 2019

@zuzada29 tebe tuším udrelo mlieko do hlavy

sasa1310
10. dec 2019

@zuzada29 čítam tvoje komentáre a mne z toho príde len jedno. Ty tuším na svoju svokru žiarliš ako na milenku svojho muža. Fakt by si mala navštíviť psychologa.
A že jej nedávaš kočíkovať? Na toto nemám slov. Tvoje deti nie sú tvoj majetok.

zuzada29
autor
10. dec 2019

@sasa1310 a ci majetok su, hadam mojej svokry???? ach jaj zeny vedela som ze budete pisat negativne veci, ale ze tu ludia az takto dokazu pisat a vycitat. musim zacat asi chodit po diskotekach, pit, fajcit, minat peniaze nad ramec, robit veci ze by sa za mna mohli hanbit a vtedy budem najlepsia nevesta na svete, lebo hlavne ze moja svokra bude kupat a kocikovat. 😀DDDDDD

zuzada29
autor
10. dec 2019

@lenqua_12325 vsimla som si ze uz som ta najhorsia nevesta na svete 😀DDD

dskjhfdlkdjhl
10. dec 2019

@zuzada29 Ty asi velmi nerozmyslas nad tym co pises, vsak?

zuzada29
autor
10. dec 2019

@evkao nepokladam ho ako za genetickeho darcu, to tam vobec nebolo tak napisane. ja len hovorim to, ze potom preco otcovia nevstavaju v noci k dietatu ked ho treba chovat ( ked je krmeny nutrilonom), preco nevstavaju ked ma teploty, preco neriesia ci si ma co obliect, co sa treba ucit s dietatom, ked treba na kruzok ist a podobne? lebo je tu matka? lebo ona to zvladne a potom este aj popri tom do prace chodit aj o celu domacnost sa starat? vsak aj ja prispievam do domacnsoti peniazmi, nie len moj manzel a peniaze nie su vsetko.

zuzada29
autor
10. dec 2019

@dskjhfdlkdjhl mozno az velmi 🙂

dskjhfdlkdjhl
10. dec 2019

@zuzada29 Sotva, sotva. To by uplne inak vyzeralo. Ale hlavne, ze Ty si spokojna😉

darkwood
10. dec 2019

@zuzada29 Prečo by ich nemala, veď je to úplne prirodzené. A keď nie si doma?

777januska777
10. dec 2019

@zuzada29 ja som tiež veriaca a normálne sa hanbím za teba, prosím ani nikde nehovor, že si veriaca, lebo si o veriacich ostatní budú myslieť, že sme len sebeckí hlupáci. Ja som si napríklad moje tehotenstva odležala v posteli (rizikové), ale žeby som mala pocit, že som niečo viac ako otec to nie. Obaja sme rovnocenní rodičia. Ja som svoje tehotenstvá brala ako utrpenie, ale aj ako veľký dar, ktorý môj manžel nikdy nedostane, nie je to privilégium. A nikdy som nebola a ani nie som niečo viac ako môj manžel. Dávam deťom iné veci ako môj manžel, ale to zo mňa nerobí niekoho doležitejšieho. A to ako sa chovaš k svokre, no to je koniec. Si sebecká a hlavne pyšná. Vôbec si nevažiš svojho manžela a nevážiš si jeho rodinu. Toto nie sú pocity, toto je hlavne tvoja pýcha dievča drahé.

h2
10. dec 2019

@zuzada29 Tí otcovia, ktorí nevstávajú k deťom, neriešia úlohy, oblečenie detí, krúžky a nechávajú celú domácnosť na žene, to sú ktorí? Tvoj muž a Tvoj otec? Alebo to je myslené na všetkých? Tak potom môj muž je veľmi neštandardný otec.

777januska777
10. dec 2019

@zuzada29 no prečo nerobia tie veci otcovia ale matky? Tak vieš ako sa vraví ako si doma zariadiš tak máš. No a ak peniaze nie sú všetko, tak povedz manželovi, nech ti jeden mesiac nedonesie peniaze, že veď ich netreba nie sú predsa také potrebné. Och dievča.