Vzťahy so svokrou
Pred mesiacom sa nam narodilo tretie babatko. Kym som bola v porodnici manzel sa staral o starsie dve deti a zvladal to vynikajuco. Musim povedat ze moj vztah so svokrou nie je velmi dobry, aj ked nic velke sa medzi nami nestalo, ale od zaciatku manzelstva postupne svojimi cinmi vo mne vyvolala pocit ze s nou komunikujem len to co musim a co je slusne. Takze nieco take ako ze by kocikovala moje deti alebo by ich chodila strazit u nas nie je, lebo mi to nie je vzhladom na nas vztah po chuti. Samozrejme kym som sa spamatavala z cisarskeho rezu prvy den tak moj manzel pozval starych rodicov z oboch stran ku nam domov, aby to oslavili. Na tom by nebolo nic zle, keby to svokra nevyuzila a potom ako odisli domov moji rodicia, ona este zahlasila ze ostava a mala na programe kupanie mojich deti a podobne tie vecerne ritualy. Musim povedat ze aj moja svokra a aj moj manzel vedia, ze toto mi nie je po voli a teda keby som nelezala v porodnici tak by to urcite svokra nerobila. Som preto uz teraz len smutna ( ked som to zistila, tak som bola aj nahnevana) ze moja svokra vyuzije prvu prilezitost ked nie som doma a robi veci s ktorymi ja nesuhlasim. Pocula som uz aj o takych mamickach co nedovolili starej mame babatko zobrat do ruk az ked malo pol roka. A ja som obcas v nemilosti za to ze jej nedovolim kocikovat ci kupat moje deti. Neviem co je smerodajne, ci zauzivane zvyky ( ze to robi tak vacsina) , alebo to co si mama deti zela?
Stale pises, ze su horsie nevesty od teba.
Ano su.
Ale aj horsie svokry existuju. Pycha ta dobieha.
Zjavne ničomu nerozumieš. Ideš si stále svoje, ale ok. Dávaj si však veľký pozor, aby sa tento tvoj postoj a stále somranie na svokru nepretavilo aj do tvojho manželstva. Mne, keby takto manzel hovoril a neznášal bez dôvodu moju mamu, asi by sa mi zhnusil ako človek.
@zuzada29 takže tvoje deti sú tvoj majetok. Na toto viac komentovať netreba. Mala by si sa trošku zamyslieť, pretože týmto najviac robíš zle práve tvojim deťom - tvojmu majetku.
Zabudla som, oni sú len tvoje, lebo len ty si mala cisársky.
A nechápem načo tu chceš radu, alebo čo vlastne očakávaš od tejto diskusie?
@zuzada29 dufam,ze nikdy v zivote nebudem mat nevestu ako si ty.Ja verim,ze vetsina zien vychovava takeho syna aby o cloveka ako si.ty ako sa hovori neoprel bicykel.
@zuzada29 My ťa nehodnotíme ako najhoršiu nevestu....TY SI niečo horšie, ako najhoršia nevesta :( Už som videla kadejaké debilné príspevky, ale toto je topka ! Si vzťahovačná...detinská....nevďačná....Tak som sa naštvala z tých tvojich stupídnych odpovedí...Leštíš si na svokre svoje pošliapané ego, či ako?
@sasa1310 Veď ona ani hlavu nemá...ľutujem aj jej muža, musí to mať doma fakt "ružové"...Mať takú vypatlanú manželku, tak to chudák vyhral...určite mu nedovolí decko ani prebaliť, ani nakŕmiť...veď "ona" ho nosila a "ona" ho porodila...Len dookola ona....ona...ona...že ju hanba nefackuje :(
@zuzada29 este raz sa ta opytam - ako tym detom ublizila? Topi ich v tej vani? Pusta na ne horucu vodu? Ci ako im skodi? Ved mi odpovedz, co zle robi? Pre deti je dobre, ak maju okolo seba milujucu sirsiu rodinu.
@simsalabim Toto sa nedozvieme, tiez som sa na to pytala. Detom sa isto nic nestalo, len maminka si potrebuje dupkat nozkou🙉 Lebo ona porodila.
Ved vy ste to uz nafukli viac ako samotna autorka. Urcite je za tym viac ako samotne kupanie, ktore tu vytiahla.... Bez vetra sa ani listok nepohne. Takze asi nebude svokra uplne bez viny. A tieto zabomysie vojny medzi nevestami,zatmi a svokrovcami tu budu vzdy... Vy vsetky mate idealne svokry a ste idealne nevesty? Nic vam nikdy nevadilo?
@taziona Nemam idealnu svokru, ani ja nebudem asi idealna nevesta, ale nezatahujem do toho deti. Nikdy som svojim detom nebranila ziadny kontakt so svokrou.
Autorka tu urobila z komara slona. Ked som citala uvodny prispevok, tak som cakala, ze co asi ta svokra vyviedla, ked som zistila, ze v podstate len pomohla (ako spravna matka a babka) svojmu synovi, tak som cumela.
@taziona lenze mudry clovek vie rozoznat, ktore veci su podstatne a stoji za to trvat na ich dodrzani, a naopak, co za hadku a zle vztahy nestoji. Toto povazujem za jeden z klucov k fungujucim vztahom.
Chápem, že máš iný vzťah so svojou mamou ako so svokrou. Je to normálne. Ale tvoje deti sú na tom inakšie. Myslím si, že by nemali pociťovať rozdiely v prístupe od starých rodičov z jednej strany. Prečo im to robíš? Ako sa ma cítiť tvoj muž? Si naozaj veľmi vztahovacna a berieš si veľa veci osobne a to ti naozaj neprospieva. Mysli na to, že zbytocnostami zaťažujem svoj mozog aj pocity. Keby si mala jedno dieťa, ešte to možno pochopím, že si na ňom zavesená. Ale tri deti?!?! A nevazis si pomoc z druhej strany? Nechápem. A hlavne sa skús vžiť do tej manželovej mamy. Ako sa ona musí cítiť, keď sa s vnúčatami nemôže stretávať len tak? Prečo tvoja mama môže a ona nie?
Ja som mala so svokrou veľmi veľmi zly začiatok a to až taký, že chodil muž sam s malým ročným deckom ku svojim rodičom a ja som bola doma a revala som. Ale to je môj problém že neviem vyjsť so svokrou!!! Nie problém dieťaťa!!! To si zaslúži mat starých rodičov čím dlhšie, tým lepšie. Keby mne toto mama robila, nepoznala by som starú mamu a všetky tie krásne spomienky čo mám z detstva a ako som tam trávila všetok svoj čas. Ďakujem jej za to, že nemala takýto sebecky prístup a mám krásne spomienky na úžasných ľudí. Starí rodičia tie vnúčatá milujú najviac na svete!
A mimochodom, môj vzťah so svokrou teraz? Neobjimame sa a neviem ako sa nelubime. Ale vždy keď jej tam malého doveziem, tak som vďačná že si ide ruky nohy kvôli nemu potrhat. Vidím ako ho lubi a všetky tie poznamky kritické na moju osobu ignorujem. Normálne jej poviem čo si myslím a každá sme spokojná. Sú to starší ľudia a jednoducho chcú pomôcť aj keď nám to ozaj neni treba, veď ty to snáď pochopíš keď budes raz svokra. A ver, že budes oveľa horšia svokra akú máš ty. Je mi luto len tvojich deti a tvojho muža. Nejde o teba, ide o tvoj postoj ako vnímaš druhých ľudí a zavrhujes ich pomoc a lásku, ktorú chcú dať oným. Ty si ta, ktorá obmedzuje deti aby dostali viac emocii ako len tie od teba. Zahod ten pocit zloby alebo čo to máš v sebe. Ide o deti a o to, že im upieras lásku od iných ľudí.
@zuzada29 Vieš čo, ja ťa z časti chapem... Počas šestonedelia je prítomnosť cudzieho človeka v domacnosti, akým svokra je, dosť nevhodná. Ja som mala z toho dosť nervy a maličká mi revala, lebo cítila moju nervozitu, hoci predtým bola úplný anjel a krásne spala. Proste som bola pod vplyvom hormónov ešte a hlavne prvé dieťa, takže veľká zmena. Pri treťom dieťati ti nemusí toľko pomáhať ako napríklad pri prvom. Mne vadilo už aj keď sa objavila vo dverách a veľmi dlho mi trvalo, kým som jej tak nejak vnútorne odpustila. Bola som síce vďačná za pomoc, ale to už bola slabá útecha... keďže som bola nervózna z prítomnosti cudzieho človeka v dome a cítila som sa, ako keby som mala ďalšie dieťa na starosti. Nechcem ísť do konkrétnosti, to je asi zbytočné. Určite je mi sympatický i názor niektorých žien, čo diskutujú, že treba byt vďačný, áno, áno, len ono to príde až časom, s odstupom. Priamo v tom momente to človeka strašne irituje a ja osobne autorku témy chapem
@simsalabim Podľa nej,len ona má právo na deti,lebo však ona porodila a detí sú jej majetok 🙊 Akoby to boli veci a nie ľudia.Chúdence deti,tá by ich asi najradšej izolovala v nejakom bunkri,minimálne do 18-tich rokov,lebo len ona má na ne právo,nikto iný...
Ja čakam prve babo a budem vdacna či už mojej mamine, svokre alebo svokrovi za každu jednu pomoc.. Ked mi postrazia maleho na hodinku, alebo budu kočikovať. Tak mama chce pomôcť synovi ked je sám na 2 decká a ešte je zle.. Suhlasim s nazorom ostatných žien, že velmi ale naozaj velmi prehanas..
@zuzada29 áno sú témy kde sa objavia aj negatívne a úplne odveci komentáre. Ale toto naozaj nieje jedna z nich.
Výhoda fóra je v tom ze sa človek dozvie iné pohľady na vec než ten svoj a na možnosť porozmýšľať ci naozaj nerobí niečo zle.
Je len na tebe co si z toho odnesieš. Ci sa urazis, tému zmazes lebo všetko sú to slepice...
Alebo sa zamyslis nad sebou, či náhodou ten tvoj nie moc dobrý vzťah so svokrou nevznikol hlavne tvojim pričinením.
Vy veriaci tomu hovoríte božie mlyny, ja to nazvem karmou. Správaj sa k ludom tak, ako chceš aby sa správali oni k tebe. Všetko dobre aj zlé sa ti mnohonásobne vráti. Tak aby ta raz nemrzelo že si sa hnevala na babku za to ze okupala svoje vnucata
@zuzada29 ale ja ta chapem.. tam ide o princip,ktory ta nasral.. mna rovnako nasiera svokra pritom nemam este deti.... Ked ideme spolu niekam s frajerom,ona sa natlaci tiez a on ma pri nej nechyti ani nepobozka a ona sa este natlaci medzi nas,dava mu pusy a rozprava jak je on jej jediny uzasny synacik...a ja zostanem ze 😮😮...a on vysmiaty..chore su niektore
no,,, vies,, ty si dieta vynosila,, chodila na kontroly,,,,, atd... ano, chapem,, ze si si nieco musela vytrpiet,,, ja som mala rizikove, tiez som sa musela obmedzovat,,,,, ale co si ma ten chlap to brucho prisit... 🙂 proste priroda to tak zariadila, ze ani ten najlepsi a najdokonalejsi chlap dieta nevynosi a neporodi,,,, i ked mnohi by to mozno 100x chceli,, nemozes to takto posudzovat,, dieta je rovnocenne oboch partnerov... kocky,, ti tu popisali myslim, vela dobrych a rozumnych dovodov,,,,s ktorymi suhlasim,,,,, neviem, kolko ma tvoja svokra vnucat,, od manzelovych surodencov,,, ale urcite je fajn,, ze ma o vnucata zaujem,, nepovazujem, to za vrchol drzosti, ze ti ich okupala,, ved mozno aj tie deti,, su radi,, ked sa kupaju s babkou,, predsa je to len ine,,, ako stale dookola s mamou,,,,,vies,, aby to aj celkovo neovplyvnilo vztahy babka - vnucata aj do buducnosti,, hlavne,, teda ak Vam nejako zvlast neublizila,,, tiez sa mi zda ten vztah ty a mama nejaky preceneny,, ved by ta porazilo, keby to rovnako intenzivne prezival tvoj muz so svokrou...

@zuzada29 tebe museli byt tieto nazory vstepovane od malicka. Ze mama je len mama, ze vnucata od dcery su viac ako od syna a pod.
Moc frajeris moja zlata. Daj si na to pozor. Este ti svokra moze rit utierat.
Bola si v nemocnici a svokra konecne nasla chvilu kedy moze okupat deti.
A ren nazor, ze tvoj muz nepotreboval pomoc a ze ci sa nevesta urcuje podla toho ci da kocikovat deti si strc za klobuk.
Ty budes hrozna svokra a vsetko sa ti vrati.