Vzťahy v rodine, mama uprednostňuje moju sestru
Ako by ste reagovali keby vasa matka neustale uprednosnovala viac jedneho surodenca a aj vnuca.Ide o to, ze mam dve deti a mama sa zatajuje ze nie je doma ked ju chcem pozriet .So sestrou nemam dobry vztah .Neznasa mojho manzela uz od zaciatku hladaju chyby na nom.Kazdy im vadi a ohovaraju pol dediny.Je to moja mama ale take spravanie ma trapi .Aj hlavne jvoli mojim detom
vidím že je to staršie téma ale asi stále pre mnohých aktuálna, moja mama uprednostňuje deti sestry a tým že už moje majú 10. a 12. tak si to uvedomujú že ten vzťah tam je iný. Pozorujem že mama ktorá pochádza z troch sestier(ona je najmladšia) bola stále mamou odstrkovaná aspoň podľa jej slov a svoju matku neznášala, nakoniec sa aj po jej smrti tak zachovala že ju dala len pochovať bez akéhokoľvek obradu, pre mňa necitlivé a to niesom ani kresťan ale nejako mi to prišlo neúctivé ved to predsa bola jej mama. Teraz sa mama veľmi upäla na staršiu sestru všetko rieši s ňou mám pocit že presne to čo bolo robené jej teraz robí ona nám asi to tak nevidí ale ja to cítim tak že v ničom niesme dosť dobrí ako sestrina rodina. Trápilo ma to viac ked boli deti menšie lebo som chcela mať babku z oboch strán teraz sa na to pozerám z iného uhla a som vďačná za svokru ktorá svoju lásku dáva všetkým vnúčatám rovnako, vie sa úprimne potešiť aj darčeku na narodeniny, čo moja matka nie. Sú vzťahy za ktoré sa oplatí bojovať a potom vzťahy ktorím aj ked sa nechá čas a nič sa nerobí nasilu a znova sa nejako utrasú už ostane tá trpká jazva.

@epipipi
viem ako sa citis...😢
Ja mam starsie deti 12 a 15. Povedala som im pravdu. Ze babka nevie lubit mna (manzela priam nenavidi- bezdovodne, nevedela mi vysvetlit preco) ale najma ich. Ze za to nemoze. Ze je pravdepodobne chora (narcisticka porucha osobnosti) a nie je v mojich silach to zmenit. Ze si maju zachovat pekne spomienky na nu (uprimne, nevedeli si na nic pekne s odstupom casu spomenut) a sme "no contact". Bez zvelicovania, nic lepsie sa mojim detom nemohlo stat, ako prestat vidat babku. Taka je pravda. Nie je prijemna ale aspon mna oslobodila a moje deti su bez pochyb spokojnejsie.