icon

Vzťahy v rodine, mama uprednostňuje moju sestru

michaltat
28. okt 2018

Ako by ste reagovali keby vasa matka neustale uprednosnovala viac jedneho surodenca a aj vnuca.Ide o to, ze mam dve deti a mama sa zatajuje ze nie je doma ked ju chcem pozriet .So sestrou nemam dobry vztah .Neznasa mojho manzela uz od zaciatku hladaju chyby na nom.Kazdy im vadi a ohovaraju pol dediny.Je to moja mama ale take spravanie ma trapi .Aj hlavne jvoli mojim detom

Strana
z2
evkano1402
22. máj 2020

@epipipi
viem ako sa citis...😢
Ja mam starsie deti 12 a 15. Povedala som im pravdu. Ze babka nevie lubit mna (manzela priam nenavidi- bezdovodne, nevedela mi vysvetlit preco) ale najma ich. Ze za to nemoze. Ze je pravdepodobne chora (narcisticka porucha osobnosti) a nie je v mojich silach to zmenit. Ze si maju zachovat pekne spomienky na nu (uprimne, nevedeli si na nic pekne s odstupom casu spomenut) a sme "no contact". Bez zvelicovania, nic lepsie sa mojim detom nemohlo stat, ako prestat vidat babku. Taka je pravda. Nie je prijemna ale aspon mna oslobodila a moje deti su bez pochyb spokojnejsie.

baska19
1. jún 2021

vidím že je to staršie téma ale asi stále pre mnohých aktuálna, moja mama uprednostňuje deti sestry a tým že už moje majú 10. a 12. tak si to uvedomujú že ten vzťah tam je iný. Pozorujem že mama ktorá pochádza z troch sestier(ona je najmladšia) bola stále mamou odstrkovaná aspoň podľa jej slov a svoju matku neznášala, nakoniec sa aj po jej smrti tak zachovala že ju dala len pochovať bez akéhokoľvek obradu, pre mňa necitlivé a to niesom ani kresťan ale nejako mi to prišlo neúctivé ved to predsa bola jej mama. Teraz sa mama veľmi upäla na staršiu sestru všetko rieši s ňou mám pocit že presne to čo bolo robené jej teraz robí ona nám asi to tak nevidí ale ja to cítim tak že v ničom niesme dosť dobrí ako sestrina rodina. Trápilo ma to viac ked boli deti menšie lebo som chcela mať babku z oboch strán teraz sa na to pozerám z iného uhla a som vďačná za svokru ktorá svoju lásku dáva všetkým vnúčatám rovnako, vie sa úprimne potešiť aj darčeku na narodeniny, čo moja matka nie. Sú vzťahy za ktoré sa oplatí bojovať a potom vzťahy ktorím aj ked sa nechá čas a nič sa nerobí nasilu a znova sa nejako utrasú už ostane tá trpká jazva.

Strana
z2