icon

Z dcéry sa stal náboženský fanatik

alergologia
2. júl 2016

Pred rokom moja dospelá dcéra začala chodiť do AC. Stal sa z nej iný človek, náboženský fanatik. Vymývanie mozgov a ešte si za to pekne zaplatiť, vysoko amorálne. To nemá nič spoločné s náboženstvom. Keby Pán Boh existoval, musel by sa hanbiť za svoje dielo, že takýto vraj ľudia su tu medzi nami, ktorí psychicky ničia a zneužívajú veriacich ľudí. Počas komunizmu boli zakázaní, ako sekta. Prečo asi ?
Vystríham všetkých ešte duševne zdravých ľudí, vyhnite sa tomuto spoločenstvu. Vďaka dcére, máme celá rodina peklo zo života, hotové nešťastie. Bola som v tomto spoločenstve párkrát, pripadala som si ako v psychiatrickej liečebni. Choré prostredie s chorými ľuďmi.

Strana
z6
mrkvicka060
12. júl 2016

@sardinka335 no a teraz keby si si este raz precitala moje prispevky a skusila sa poopravit v tom tvojom. Ludia co nevedia poriadne citat by asi nemali reagovat vo fore. Bez urazky, ale teraz reagujes odveci...

mrkvicka060
12. júl 2016

@sardinka335 a este jedno. Ty mi chces povedat, ze clovek moze byt akokolvek dobry, pomahat inym, robit dobre skutky, ale ked nechodi do kostola a nie je veriaci tak ma u Boha smolu?? Presne tieto dristy mam na mysli..

0silvia0
12. júl 2016

Mňa zasa udivuje táto viera, ktorú neviem ako nazvať, že verím, ALE:
- nepotrebujem chodiť do kostola
- nemienim sa nikomu spovedať
- nebaví ma počúvať drísty farárov
- a hentí čo sa hrajú na veriacich fúj nech sa pozrú na seba čo sú to za ľudia
- veď som nikomu nič zlé neurobila, som dobrá, čo odo mňa kto ešte chce?
Neviem čo je toto za viera, ale má evidentne široký zástup stúpencov 😅

sardinka335
12. júl 2016

@mrkvicka060 ano, človek moze robit akokolvek dobre skutky, pomahat a neviem čo....a aj tak ,,ma smolu,,. Pretoze spasenie NIE JE zo skutkov!!!
Efezanom : Veď ste spasení milosťou skrze vieru. A to nie je z vás, je to Boží dar. Nie zo skutkov, aby sa nikto nevystatoval.“
A to s kostolom nema nič spoločne. Ak tam niekto chodi len preto lebo musi aby sa Pán Boh nehneval a susedy videli ze má ,,čárečku,, ale je tam z donutenia a su to pre neho dristy, tak to tam podla mna chodi zbytočne.
Moja oblúbená kazatelka Joyce Meyer hovori, ze ak budem sediet cely tyzden v garaži tak sa zo mna nestane auto....to iste je aj s kostolom, ak budem nedelu čo nedelu hodinu sediet v kostole tak sa zo mna nestane veriaci.
Otazkou je skor - kto je pre mna osobne Boh? Len nejaky deduško na oblačiku, ktorý plní zelania? Alebo je to ,,parťak,, do kazdej situácie mojho zivota? zamerne nehovorim Otec lebo zial mnohý otcovia davaju katastrofalny priklad svojim detom a aj preto maju niektorý veriaci problém s pojmom Boh Otec.

mrkvicka060
12. júl 2016

@0silvia0 je to kazdeho OSOBNA vec. Viera nie je o tom ukazovat, ako verim. Viera je viera, tu ti nikto nevezme, ci chodis do kostola alebo nie. A mne je naozaj jedno, co si kto o mne mysli. Ci clovek veri v Boha, vyssiu moc, prirodu, vesmir, duchov... je to jeho viera, a ostatnych do toho nic

mrkvicka060
12. júl 2016

@sardinka335 mam pocit ze ty hadzes dve na tri a citas a pocujes len co chces 😀

sardinka335
12. júl 2016

@mrkvicka060 ja som ti odpovedala na otazku čo si sa pytala. 🙂 toť vsjo...ved ked si veriaca tak snad nemaš problém normalne diskutovat či?

mrkvicka060
12. júl 2016

@sardinka335 sme spaseni skrze vieru, nie skutky nas spasia... Nabuduce niekoho odkraglujem. Hlavne ze verim a pojdem do kostola.. vyspovedat sa a tak 😀

0silvia0
12. júl 2016

@mrkvicka060 samozrejme, je to osobná vec a každý máme túto osobnú vec v inom štádiu. Ale ak je už človek príslušníkom nejakej cirkvi, tak táto príslušnosť ho zaväzuje k istým veciam... Nemá význam sa hlásiť k nejakej cirkvi, k nejakému náboženstvu, keď nemienim z pravidiel nič dodržiavať...

mrkvicka060
12. júl 2016

@0silvia0 to nema vyznam, to mas pravdu.

zrka
12. júl 2016

@mrkvicka060 toto hovoria v kostole? chodila som, ale nikdy som také nepočula..

sardinka335
12. júl 2016

@mrkvicka060 tak to je tvoj nazor....ale, kto uprimne veri nema potrebu ,,kráglovať,, 😀 😀 pretoze tu vieru tie dobre skutky nasleduju...tolko teoria...iste by mi to mohlo ist ooovela lepšie... 😀 😀 😀

mijo53
12. júl 2016

@sardinka335 to nie iba v RKC, to len preto sa na ňu najviac nadáva, že u nás najviac RK, evanjelici majú konfirmáciu v 12- či 13 rokoch a myslíš, že sú iní. Mala som tu česť cez môjho vedúceho tiež nazrieť do tohto súdka, tvrdil, že je evanjelik ale kostoly naďaleko obchádza iná známa pokrstená grécko-katolička a v určitom veku začne chodiť do pravoslávneho chrámu, pýtam sa jej , že prečo, lebo má blízko - rozumej hneď vedľa domu a ku grécko-kat. asi 2km cez mesto, zrazu chodí ku grécko - kat. a to 10 km autom, to je podľa mňa kde vietor, tam plachta

mijo53
12. júl 2016

@mrkvicka060 vieru netreba ukazovať, vieru treba žiť so všetkým, čo k tomu patrí a ostatní si to všimnú, je to ťažké, ale mnohí to dokážu

mijo53
12. júl 2016

@mrkvicka060 nemá smolu u Boha, jedna rehoľná sestra to vysvetľovala, že robí to ako charitu a nie v mene Boha, v tom je ten rozdiel

laviki
12. júl 2016

Ahoj autorka, neviem si ani predstaviť situáciu v akej sa teraz nachádzaš. Tiež mám dve dcérky, ale ešte sú malé,... ako matka matke ti môžem poradiť: vydrž, buď stále pri nej a pripomínaj jej, že má svoju biologickú rodinu a čo všetko ste spolu zažili, ako vyrastala a čo ju v živote krásne čaká. Písala si, že športovala, tak spolu začne robiť nejaký šport, tiež si uviedla, že dcéra má priateľa nech s ním trávi viac času a cestuje a športuje. Ako píšeš AC jej v plnej miere zaberá všetok čas, a úplne ju zmenil. To mi v mnohom pripomína, keď som sa ja zaľúbila do bývalého priateľa, bol mojím všetkým, plne som mu dôverovala, venovala som mu všetok čas. A aj keď mi môj vnútorný hlas sem-tam vravel, že som nešťastná, a nie je mi s ním dobre, bola som stále pri ňom. A moja mama bola nešťastná a nebolo možné mi to vyhovoriť , každý v mojom okolí videl ako so mnou jedná a že ma zneužíva vo svoj prospech (aj finančný). Až som ja postupne musela na to prísť sama (cca 4 roky) a odišla som od neho. Viem, že to nie je to isté, ale ako som uviedla princípovo ide o to isté. Niečo ťa pohltí, až tak, že meníš svoje základné ľudské, citové a mnohokrát aj morálne zásady. No a v konečnom dôsledku sám človek je nešťastný a vtedy je nešťastná aj najbližšia rodina. Ak sa niekto pre niečo rozhodne malo by ho to pozitívne napĺňať a má sa v danej veci rozvíjať. Až tak, že by mal byť prospešný pre svoje okolie. Teda ak to tvoju dcéru napĺňa a je šťastná, tak je na každom z nás či chce byť a žiť ako veriaci človek, alebo či bude kuchárka alebo nukleárna fyzička. To si myslím a k tomu vediem svoje dcéry.

vejula
12. júl 2016

@mima4 😀 😀 😀 ako sa ty vieš zaobaliť do pozlátka, ved ano aj kresťan schybí, aj sa stane, že odsudzuje aj sa vyjadruje posmešne a nevhodne o druhých len preto že robí niečo čo on nevie pochopiť a
@dominikav123 má pravdu a nejdem tu kopirovaať čo všetko si popísala, kašlať na to. Ale aspon ako kresťan byy si mohla napísať, že ano vtedy som prestrelila, vyjadrovala som sa absolutne nerešpektujuco voči ludom len preto, lebo žiju inak ako ja a nie to zaobaliť do vety, ktorá nieje pravdou. Kresťan by sa predsa nemal báť priznať vlastné chyby.

dedikatessa
12. júl 2016

@alergologia chces byt slobodnym clovekom a ani netušíš ako velmi otročíš tomuto svetu.

adka2011
12. júl 2016

@alergologia Viem si predstavit, co prezivas. Vsetky intenzivne veriace prispievatelky, ktore sa tu ohanaju tym, ze dcera by mala byt rada, ze spoznala "pravu vieru", vobec nerozumeju tomu, co hovoris. Je ine, ked niekto zije (pre mna, priznavam) sialene intenzivnym duchovnym zivotom v zmysle, ze okrem dlhych hodin modlenia a v lepsom pripade nejakej tej praci nerobi nic ine dlhe roky, ako clovek, ktory zije pestrym zivotom s mnohymi zalubami zrazu uplne strati sam seba, to, co je pre neho typicke, a je z neho len "verklik" modlitieb a zavislak na opojnych pocitoch zo skupinoveho modlenia a pod.

Dufam, ze nikdy v zivote nebudem musiet nieco take riesit. Je to naozaj nieco podobne, ako ked sa stane clovek narkomanom. Uz to nie je on, je len prostriedkom nejakej cirkvi. V blizkom okoli mam pripad dievcata, spoluziacky zo skoly, kedysi strasne sikovneho a pekneho dievata. Po vyske dala dokopy s nejakym fetakom, sama sa dala na drogy a spadla na same dno, odkial, ako tvrdila, ju prebrala "viera". (Do tohto momentu krasna vec, a ked nic ine, tak vzdy lepsie takto ako sa prefetovat na druhy svet.) Lenze dievca len vymenilo drogu - spravala sa rovnako nepricetne, bezprizorne, nevypocitatelne a jej niekdajsi charakter a osobnost boli stale kdesi davno zabudnute. Potom jej samozrejme preplo aj z tohto a teraz sa tusim lieci niekde na psychiatrii.

Holym faktom vsak je, ze tvoja dcera je dospela a ak mozem odporucit nieco, tak ju len utvrdzuj v tom, ze ju stale lubis, si tu stale pre nu a nezakazovat jej priamo tam chodit a podobne. Mozno skor skus oslovit starych kamaratov, ci ju nechcu vytiahnut niekam za sportom medzi inych ludi, aby dostavala podnety aj z vonkajsieho sveta a tuzila sa rozvijat aj tam. Drzim palce.

chiara189
24. júl 2016

Vsetko je to o prachoch..a chapem ze sa zakladateka boji ze pride cas ked jej dcera odovzda aj posledny cent tym hyenam ktore si hovoria curkev a pride s holo ritou mamu prosit o pomoc ..nedavna skusenost- svokre volala jej sestra ci pre nu nezoberie pozicku 7000e..ked sa pytala naco ( jasne ze nezobrala) tak k to zahovorila a neskor sme sa dozvedeli ze ostali taky vymeteni z VIERY ze im darovali cely majetok....a potom ten tranz opadol

alergologia
autor
3. okt 2016

Je to čisté zúfalstvo, nikto mi nevie pomoct, vraj cirkev a pomoc bližnemu. Nič sa nekoná. Vymývanie mozgu, deštrukcia, bohaté príspevky. Čo je to za morálka? Pripomínam, že apoštolská cirkev je oficiálne schválená! Asi nemáme dosť psychicky narušených ľudí! Idete tam v dobrej voli, že vám pomožu, opak je pravdou. Budete mať štastie, keď sa z vas nestane náboženský fanatik a neskončite na psychiatrii. Ako človek a lekár som jednoznačne proti. Celý život pomáham ľuďom a moju dcéru zničí apoštolská cirkev. Je to neskutočné. Určite budem bojovať proti takémuto spoločenstvu. Prosím, napíšte mi , aké máte skusenosti s touto sektou? Bola som tam , vyzerá to ako v psychiatrickej liečebni.

dadushe
3. okt 2016

@alergologia Jsem věřící, nicméně apoštolská církev je pro mě osobně až moc velká "divočina", takže je mi jasné, žes musela být úplně v šoku. Ono letniční hnutí má svoje specifika, radím ti, aby sis o tom něco nastudovala. Její rozhodnutí nezměníš, ale můžeš jí například argumentovat, že i mezi křesťany se na určité praktiky při shromáždění kouká kritickým pohledem a doporučuje se opatrnost. Koukni třeba sem: http://www.apologet.cz/?q=content/category/11-t...

veronaaaaaaa
10. nov 2016

@alergologia
Ahoj ak by si mala zaujem ozvi sa mi prosim na moj email veronika.karaffova@gmail.com. Mam podobnu skusenost a myslim si ze by som Ti vedela pomoct. Ale nechcem to rozoberat verejne, tak ak budes chciet kludne sa mi ozvi na moj email.

maskatomaska
6. máj 2020

@alergologia presne s tebou súhlasím. Manžel začal chodiť do tejto sekty, úplne mu preplo, je z neho fanatik, rúca sa nám manželstvo. Potrebovala by som Tvoju pomoc...skúsenosti...prosím, ozvi sa mi.ĎAKUJEM

xckaret
6. máj 2020

V tom spolocenstve bola aj ta ucitelka Viola zo Sniny.....myslim.

maskatomaska
6. máj 2020

@xckaret no ktovie ci v tej vrazde nemali prsty títo sektisti!

Strana
z6