icon

Z Nemecka na Slovensko s testom

philis10
8. jún 2020

Ahojte.

Prosim vas, ak na niekto trvaly pobyt v Nemecku a cestuje na Slovensko na jeden den, potrebuje mat potvrdenie o teste na koronavirus, alebo ho pustia aj bez toho ?

Dakujem.

Strana
z2
sovica
8. jún 2020

Kočky tvrdia, že na AT-SK hraniciach už nie sú žiadne kontroly, takže teoreticky na ten jeden deň sa podľa mňa dá ísť z DE aj bez testu. Kto a kde Vás bude kontrolovať? Ale istá som si nie. My sme tiež v DE, ale chystáme sa až začiatkom augusta.
Skúste pozrieť ešte túto diskusiu:
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/cestovanie-z-rakuska-na-slovensko-2/#post-82964686

sabiii
8. jún 2020

Uplne bez problemov prejdete. Kamarati isli v piatok z Nemecka a v nedelu naspat a nikde neboli ziadne kontroly.

evittam
8. jún 2020

@sabiii No a v utorok rano ako u debilov všetky potvrdenia a nota....inak by ich vrátili. "Bananistan".
A sme v karantene.

heidy222
8. jún 2020

Hranice s cz a at su bez kontrol ale Ani same ministerstvo nevie ci a ako z Nemecka do karanteny

philis10
autor
8. jún 2020

Viem ze z CZ aj AT v pohode ale neviem ako je to z Nemecka do Ceska alebo rakuska

kiki68
8. jún 2020

Bez testu, nakolko Sk/at hranica je bez testu, tiez at/de hranice su volne a bez testu.

brna1989
8. jún 2020

Do povinnej štátnej sa teda nejde z Nemecka , ak prichádzate na SK a ani negat. test na Covid mať nemusíš.moja otázka?má byť clovek v domácej karanténe?ako myslím voči susedom a podobne,má ten človek sedieť doma a nevychadzat?ak áno, tak akú dobu..

kiki68
8. jún 2020

@brna1989 ja v tom nevidim vyznam, nepoznam nikoho v Rakusku a Nemecku, co by sa za posledne tyzdne nakazil. Tie cisla idu velmi dole, inak by neotvarali hranice.

yanni
8. jún 2020

Takze baby, poviem vam takto, na Slovensku nevie prava ruka co robi lava a opacne. My sa tiez chystame v auguste z DE na SK a dufame, ze uz nic nebude, ani testy ani karanténa. Ak bude, tak nikam nepojdeme. Inak cerstva infoška z prvej ruky....mojej...ako to chodzi inde a SK by sa uz mohlo spamätat. Ja s 2 malými dětmi som cerstvy "prišelec" (navrat) zo Saudskej Arabii do DE. DE nema karantenu pre prichodiacich z EU krajin. Pre ostatnych 14 dnova karantena. Treba sa po prichode hned přihlásit. Takže, my sme prileteli v piatok a hned som posielala mail. Dnes mi vola hygiena a ze dobra správa, do karantény nemusíme. Tu sa posudzuje kazdy clovek osobitne a kazda krajina osobitne. Co sa tyka prechodu z DE cez AT na SK, prejst prejdes bez testu (isiel mi brat tak), na SK je este karantena domaca cez appku ak sa zdrzis dlhsie. Ma ale nahlaseny pobyt aj na SK aj v DE.
@philis10 mas pobyt len v DE?

yanni
8. jún 2020

@brna1989 vyznam v tom nevidim ale tak na SK je stale ekarantena: Takze ci chces alebo nie, ides do karanteny. Zial.

brna1989
9. jún 2020

@kiki68 pýtam sa preto, lebo sú tie pokuty v neviem akej výške, že ťa napr . bonzne sused alebo podobné.preto nechceme nič podceniť , bude mať urobený test.ale ak je to prikázané, tak to budeme akceptovať.len som sa to nikde nedocitala.

yanni
9. jún 2020

@brna1989 Na prechod krajinou test nepotrebujes. Na SK sa prechodom cez hranice musis prihlasit do appky a po ca. 3 noch ta apple vyzve ist na test. Dopredu zadní test robit nemusíš.

yanni
9. jún 2020

@brna1989 vysku pokuty na SK si mozes najst na webke "smartkarantena" alebo tan nejak. Pogugli. Mislim ze je to minimalne 1000 e a max. 1600????? (neciem presne)

maciatkolulu
9. jún 2020

@yanni nerozumiem, ako môžu dat niekoho do karantény, keď nie sú na hraniciach absolútne žiadne kontroly, na hraniciach at, sk

evittam
9. jún 2020

@maciatkolulu Mas sa dobrovoľne prihlásit.

maciatkolulu
9. jún 2020

@evittam prečo by som to robila? Ja chodím bez problémov do ba, nič sa nedeje.

evittam
9. jún 2020

@maciatkolulu Odkial?

evittam
9. jún 2020

@maciatkolulu No ved tvoja vec. Ked ta niekto uda tak si zaplatis pokutu ty nie ja. Ale dúfam ze uz to konečne zrusia.

maciatkolulu
9. jún 2020

@evittam z rakúska a nemá ma kto a prečo udať.

evittam
9. jún 2020

@maciatkolulu Ved ale ja nepisem o Rakusku. Co vôbec riešis?! Z AT si mozes od stredy polnoci chodit ako len chces.
Skus čítať najskôr nadpis a na co sa autorka pyta.

maciatkolulu
9. jún 2020

@evittam de a at ma otvorené hranice už dlhšie. Neriešim nič, reagujem, že z at sa dá dostať úplne ôk, bez karanteny.

maciatkolulu
9. jún 2020

@evittam tak ono z toho nemecká sa musí nejako človek dostať na sk....

evittam
9. jún 2020

@maciatkolulu Z DE na SVK este nie je uvolnene ako pises. Ano hranice prejdes. Ale mas sa dobrovoľne hlásiť. Ano nemusíš ale ak "dobry" sused nahlási mas pokutu.

maciatkolulu
9. jún 2020

@evittam píšem z de do at

evittam
9. jún 2020

@maciatkolulu Ale autorka sa nepyta ci prejdes v pohode hranice. To vieme ze ano.😀😉

maciatkolulu
9. jún 2020

@evittam autorka sa pýta
Viem ze z CZ aj AT v pohode ale neviem ako je to z Nemecka do Ceska alebo rakuska

maciatkolulu
9. jún 2020

@evittam no a z nemecká do at je to bez kontrol už dlhšie, skôr bolo otvorené ako Rakúsko Slovensko, na to reagujem

sunshine85
9. jún 2020

uz netreba nic z Nemecka, ani karantenu, ani aplikaciu, od zajtra.
https://www.ta3.com/clanok/1185192/dalsie-velke...

sovica
9. jún 2020

@maciatkolulu Nie, otázka znela "Z Nemecka na Slovensko...", Rakúsko tam vôbec nebolo spomenuté. V každom prípade, od 10.6. sú hranice voľné aj s Nemeckom - žiaden test, žiadna karanténa. Hurá!!!

brna1989
9. jún 2020

@sunshine85 supeeer, keby bola karanténa ešte stále, aj keď na dobrovoľnej báze, že sa máš prihlásiť cez appku.manzel by radšej ostal v Nemecku.tak môže prísť.tesim sa a ďakujem za info 👍

Strana
z2