Z Nemecka na Slovensko s testom
Ahojte.
Prosim vas, ak na niekto trvaly pobyt v Nemecku a cestuje na Slovensko na jeden den, potrebuje mat potvrdenie o teste na koronavirus, alebo ho pustia aj bez toho ?
Dakujem.
Uplne bez problemov prejdete. Kamarati isli v piatok z Nemecka a v nedelu naspat a nikde neboli ziadne kontroly.
Hranice s cz a at su bez kontrol ale Ani same ministerstvo nevie ci a ako z Nemecka do karanteny
Viem ze z CZ aj AT v pohode ale neviem ako je to z Nemecka do Ceska alebo rakuska
Bez testu, nakolko Sk/at hranica je bez testu, tiez at/de hranice su volne a bez testu.
Do povinnej štátnej sa teda nejde z Nemecka , ak prichádzate na SK a ani negat. test na Covid mať nemusíš.moja otázka?má byť clovek v domácej karanténe?ako myslím voči susedom a podobne,má ten človek sedieť doma a nevychadzat?ak áno, tak akú dobu..
Takze baby, poviem vam takto, na Slovensku nevie prava ruka co robi lava a opacne. My sa tiez chystame v auguste z DE na SK a dufame, ze uz nic nebude, ani testy ani karanténa. Ak bude, tak nikam nepojdeme. Inak cerstva infoška z prvej ruky....mojej...ako to chodzi inde a SK by sa uz mohlo spamätat. Ja s 2 malými dětmi som cerstvy "prišelec" (navrat) zo Saudskej Arabii do DE. DE nema karantenu pre prichodiacich z EU krajin. Pre ostatnych 14 dnova karantena. Treba sa po prichode hned přihlásit. Takže, my sme prileteli v piatok a hned som posielala mail. Dnes mi vola hygiena a ze dobra správa, do karantény nemusíme. Tu sa posudzuje kazdy clovek osobitne a kazda krajina osobitne. Co sa tyka prechodu z DE cez AT na SK, prejst prejdes bez testu (isiel mi brat tak), na SK je este karantena domaca cez appku ak sa zdrzis dlhsie. Ma ale nahlaseny pobyt aj na SK aj v DE.
@philis10 mas pobyt len v DE?
@yanni nerozumiem, ako môžu dat niekoho do karantény, keď nie sú na hraniciach absolútne žiadne kontroly, na hraniciach at, sk
@maciatkolulu Mas sa dobrovoľne prihlásit.
@evittam prečo by som to robila? Ja chodím bez problémov do ba, nič sa nedeje.
@maciatkolulu Odkial?
@maciatkolulu No ved tvoja vec. Ked ta niekto uda tak si zaplatis pokutu ty nie ja. Ale dúfam ze uz to konečne zrusia.
@evittam z rakúska a nemá ma kto a prečo udať.
@maciatkolulu Ved ale ja nepisem o Rakusku. Co vôbec riešis?! Z AT si mozes od stredy polnoci chodit ako len chces.
Skus čítať najskôr nadpis a na co sa autorka pyta.
@evittam de a at ma otvorené hranice už dlhšie. Neriešim nič, reagujem, že z at sa dá dostať úplne ôk, bez karanteny.
@evittam tak ono z toho nemecká sa musí nejako človek dostať na sk....
@maciatkolulu Z DE na SVK este nie je uvolnene ako pises. Ano hranice prejdes. Ale mas sa dobrovoľne hlásiť. Ano nemusíš ale ak "dobry" sused nahlási mas pokutu.
@evittam píšem z de do at
@maciatkolulu Ale autorka sa nepyta ci prejdes v pohode hranice. To vieme ze ano.😀😉
@evittam autorka sa pýta
Viem ze z CZ aj AT v pohode ale neviem ako je to z Nemecka do Ceska alebo rakuska
@evittam no a z nemecká do at je to bez kontrol už dlhšie, skôr bolo otvorené ako Rakúsko Slovensko, na to reagujem
uz netreba nic z Nemecka, ani karantenu, ani aplikaciu, od zajtra.
https://www.ta3.com/clanok/1185192/dalsie-velke...
@maciatkolulu Nie, otázka znela "Z Nemecka na Slovensko...", Rakúsko tam vôbec nebolo spomenuté. V každom prípade, od 10.6. sú hranice voľné aj s Nemeckom - žiaden test, žiadna karanténa. Hurá!!!
@sunshine85 supeeer, keby bola karanténa ešte stále, aj keď na dobrovoľnej báze, že sa máš prihlásiť cez appku.manzel by radšej ostal v Nemecku.tak môže prísť.tesim sa a ďakujem za info 👍

Kočky tvrdia, že na AT-SK hraniciach už nie sú žiadne kontroly, takže teoreticky na ten jeden deň sa podľa mňa dá ísť z DE aj bez testu. Kto a kde Vás bude kontrolovať? Ale istá som si nie. My sme tiež v DE, ale chystáme sa až začiatkom augusta.
Skúste pozrieť ešte túto diskusiu:
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/cestovanie-z-rakuska-na-slovensko-2/#post-82964686