icon

Za 25 rokov som nezažila ozajstnú lásku. Asi neviem milovať

30. dec 2022

Ahojte, veľmi veľa som nad tým rozmýšľala, no konečne som to musela dostať zo seba von, síce neviem či si to vôbec niekto prečíta. Za mojich 25 rokov som nezažila čo je to ozajstná láska, stále som polovičku upodozrievala, vytvárala konflikty ktoré boli väčšinou podmienené mojimi myšlienkami, a tak sa každý môj vzťah rozpadol veľmi zle. Som extrémne žiarlivá, u rodičov som žiarlivosť nezažila aspoň si na to nespomínam, dlho som frajera nemala no veľa ma “naučila” kamarátka, ktorej vzťah som po tom mám pocit aplikovala aj do mojich, stretávali sme sa od detstva bola o 3 roky staršia no iný príklad “lásky” som nevidela. Neustále hádky, chlap pod papučou, žiadne iné ženy,kamarátky,sociálne siete atd… Ja asi neviem milovať, neviem či sa to vôbec dá naučiť, mám asi v hlave niečo seknuté čo ma ničí. Mám strach verejne vystupovať ak som mala niekedy niečo povedať pred partiou, hoci aj rodinou hanbila som sa a tak som ostala sama,ukončila sa väčšina kamaratstiev pretože som pred nimi nedokázala byt sama sebou. Mám pocit že má každý vníma tak ako sa vnímam ja, preto sa k väčšine ľuďom nesprávam najlepšie nie som zhovorčivá a nepoviem to čo si myslím,poviem to čo si myslím že chcú počuť. Hanbim sa jest v reštaurácii, desí má ísť niekde do divadla,kina... Jediné “bezpečne miesto” som našla v aute, v izbe sú to miesta kde dokážem byt sama. Chcela som zažiť take to randenie vždy som po tom túžila no potom som nad tým začala premýšľať a povedala si že to nie je nič pre mna, ved sa strápnim na každom kroku.No neviem si dat rady s tými myšlienkami, stále rozmýšľam nad hlúposťami neviem zastaviť ten prúd. Ja neviem kto som, neviem ktorá je moja obľúbená farba, neviem ktoré je moje obľúbené jedlo,nemám záľuby, neviem čo by som v živote chcela zažiť,vidieť. Nenavidim sa za to. Nikdy v živote som si ani s*x neužila, stále som mala v hlave hlúposti rozmýšľala som úplne nad niečim iným,vždy som sa cítila po tom zle, a to mohli ex robiť čokoľvek.Neviem ani čo sa mi páči, kupujem si veci len pre to že vyzerajú dobre na niekom inom, nemám vlastný vkus, alebo aby som sa páčila druhým.Som strašne zbytočná. V živote som síce zažila veľmi veľa pekných chvíľ,spoznala zaujímavých ľudí no stále ma moje myslenie zhodili. Niekedy mám pocit akoby niekto iny žil môj život 25 rokov a teraz mi ho vrátil, no ja neviem ako ďalej.

caroline_
30. dec 2022

Ahoj,je super ze si sa takto zdoverila. Najprv som ti chcela napisat ci nemas uzkosti,socialnu fobiu,levo vela veci sedi aj na mna,no to s tym ze nepoznas svoju oblubenu farbu atd, to mi trochu pripomina aspergera,ja by som odporucila asi terapeuta,aj ja sa chystam.

miadi
30. dec 2022

Nevies milovat-Hlavne seba samu. Tvoje komplexy su viac v tvojej hlave ako chyby v realite. Ty mas pocit ze si trapna uz len tym ze dychas. Ale mas len 25r tiez som prvych 25r mojho zivota nezazila ozajstnu lasku. A teraz som stastne vydata uz takmer 10rokov .. urcite by si mala randit. Musis len popracovat na sebe ako sa vnimas. Maj sa rada. Vacsina ludi je ako ty! Vacsina nema svoj vkus a len sa inspiruje druhymi. Ved inak by Instagram krachol 😉moda kopiruje samu sebe opakuje sa.. malo co je naozaj originalne posledny prelomovy obraz bol pred xx rokmi cierny stvorec na bielom pozadi. Ty sa moc skumas mas samu seba pod mikroskopom. Musis sa naucit mat trochu nadhlad. Citis sa trapna? No a co ? Kazdy je obcas trapny a svet sa nezruti. Su ludia ktory si svojou trapnostpu vybudovali karieru v show biznise politike atd. Nauc sa prijat aka si a nesudit sa tak kruto. Ty si sama sebe obzalovana žalobca sudca aj kat. Nic Strasne si nespravila len nemas zdrave sebavedomie. Ale to si mozes vypestovat, zacni tym ze zo svojich “ nedostatkpu” urobis svoje prednosti. A ked si taka copycat Tak si najdi inu kamosku za vzor. Taku co zije v harmonickom vztahu aby si odkukala nieco uzitocne. Ak si myslis ze sama to nedokazes , tak vyhladaj odbornu pomoc. Najdes lasku len ju najprv Musis najst v sebe a pre seba!

janetinka27
30. dec 2022

myslim, ze si introvert. nie si jedina. myslim, ze sa chces velmi prispisobit tomuto svetu a zabudas byt sama sebou. prijmi sa taka aka si. oblubena farba a jedlo? to predsa nie je nic dolezite. niektori ludia maju na vsetko nazor a vsetko maju zaskatulkovane a presne vyhranene, ty nemusis. je velmi vela ludi ako ty, len o nich nevies, lebo su nenapadni. zrejme len potrebujes najst spriaznenu dusu. nesnaz sa pacit ludom a nehovor zbytocne to, co nepovazujes za pravdive. radsej nepovedz nic.

madeline1
30. dec 2022

tak asi smer psycholog

diewcatqoo
30. dec 2022

Ak nedokazes milovat sama seba, nebudes moct milovat ani nikoho ineho. Ak nevies sama rozkazat svojej hlave, aby taketo myslienky potlacila, skus vyhladat odbornika, aby ti pomohol.
Vies si predstavit takto fungovat dalsich 25 rokov? Toto nie je zivot, ale prezivanie. Zivot moze byt krasny a je na nas, aky si ho urobime.

marianarem
30. dec 2022

Chod na terapiu, ja za tym vidim, ze nieco uplne dobre nefungovalo v tvojej rodine. Zda sa, ze mas velmi nizke sebavedomie a z toho prameni napr. aj potreba chlapa kontrolovat a ziarlenie. Da sa to upravit, len treba zacat.

slovakboy
30. dec 2022

Mala si cely čas takýto náhľad na svoju situáciu alebo ti to docvaklo len posledných pár týždňov maximálne mesiacov? Pretože to môže byť aj obyčajná depresia. Ona dokáže zmeniť pohľad na svoju minulosť. To čo sa ti pred tým zdalo v pohode zrazu vnímaš ako niečo smutné. Rovnako aj tie obľúbené veci. Depresia je porucha vnímania reality. Vnímaš ju nepatrične smutno. Pretože mat nepodarené vzťahy a byt introvert ešte nemusí byt nič hrozné a niekto iný by si povedal - a do frasa no nevyšlo ideme ďalej. Skús najprv popracovať na kontrole myšlienok. Na čo myslíš? Aké sú tie myšlienky? A aké boli v minulosti? Ten sex tam môže hrať tiež nejakú rolu. Nepocitujes vzrušenie pri myslienkach na sex? Alebo pri erotických filmoch romantických filmoch? Knihách? Fantázia ti pracuje a vieš z nej vyťažiť? Alebo lepšie povedané vedela si to urobiť v minulosti?

mirco50
Odpoveď bola odstránená