Za všetko viním seba
Ahojte .. ani neviem kde začať .. som slobodná mamička so sedemročným synom .. bývam u svojho otca nakolko byt v mojej situácii nehrozí. Teda celkovo v dnešnej situácii nehrozí s jedným platom. Myslím tým že hypotéka je nereálna. Ale toto nie je až tak podstatne. Mám priateľa o tri roky mladšieho. Nás vzťah začal veľmi náhodne a nepredvídateľne. Som typ ženy ktorý keď lubi tak lubi naozaj veľmi. Nie som žiadna ohava ani nič. Prvé problémy začali hneď v začiatkoch .. sex neklapal nakolko sa on nedokázal uvoľniť. Ak tomu rozmiete .. proste nedalo sa. Za druhé -mala som Instagram ktorý keď som videla že robí problém tak ho zrušila. Mám najlepšieho priateľa ktorý je teply .. aj on bol problém že komunikujem s ním atd. Žiarlivosť .. Pritom ho poznám cely život. I napriek mojej nevôli som kontakt obmedzila najviac ako sa dalo. Mám veľmi dobrého kamaráta ktorý má Fitko kde som chodila trikrát do týždňa ale zas bol problém. Tak som prestala cvicit. Urobila som všetko čo sa dalo len aby dobre bolo .. naposledy sme boli na výlete a zrazu začal byt zvláštny .. domahala som sa dôvodu a zrazu mi prišla odpoved že nevie strebat že nie som bez záväzkov. Teda že mám syna. Nejdem fnukat .. len sa pýtam. Naozaj som urobila pre vzťah malo ? Zrušila som sociálne siete, zrušila som ľudí na ktorých mi záleží, všetok voľný čas som venovala len na neho a syna a stále to nestačí. Naozaj je taký problém mat Normálny krásny vzťah keď už má žena dieťa ? Nechcem žiadne hádky ani nič prosím len už tomu nerozumiem ..
Sa cudujem,ze este s nim si…keby mi muz nevedel “vstrebat” dieta,uz by som s nim nebola ani minutu…dieta je prvorade
Ďalší exot...prosím ťa, prečítaj si všetky tieto komentáre čo tu máš a čítaj ich viackrát, aby ti došlo, že s týmto chlapom nemáš ostať..mne by stačila jedna vec: nechce žiť s tvojim dieťaťom-konecna, odchod...
Posli ho do riti, a seba a svojho syn- daj na prve miesto. Nevnucuj sa nikomu, mas predsa nejaku hrdost.
Chyba je v tebe v tom,že si mu všetko tolerovala a splnila. A on napokon vyštekne,že sa nevie zmieriť so závazkom. Keď začal s tebou tak už zrejme vedel do čoho ide. Tak mu daj pekne kopačky,lebo onedlho mu bude vadiť,že si žena a on by radšej chlapa. On si pre svoju nespojojnosť vždy niečo nájde. Nestrácaj čas s tým exotom,obnov svoj istagram a kontakty na priateľov. Naopak kontakty s ním zmraz.
Vyzera to byt nezrely clovek plny vnutornych neistot, treba ist prec od neho a vratit sa ku kamaratstvam, ktore si mala, pripadne si vybudovat novy okruh ludi.
A ešte i v posteli je nepoužiteľný. Nechápem vôbec,na čo ho máš. Je ti len príťažov. Čo on dal do vzťahu? Nechápem,ako ho možeš ešte ľúbiť. Otvor prosím očká a napíš si na papier všetky jeho dobré vlastnosti,čo más na ňom rada a čo všetko ti na ňom vadí,čoho všetkého si sa vzdala,o čo na ňom nemáš rada. Prepokladám,že tých pozitívnych vecí tam bude minimum. Daj mu kopačky,nech si svoje neistoty a pochybnosti lieči inde. Zabíjaš svoj čas,ktorý si mohla venovať niekomu inému,alebo sebe. Mrháš cytmi na chudáka,čo je nepoužiteľný a je len príťažou. Načo ho vlastne máš? Veď si dala všetko,obetovala si svoje priateľstvá a čo ti dal on? NIČ
nie je to nikoho chyba. Na zaciatku vztahu je to vsetko take zvlastne. Snazis sa najst kompromis, hladas sposoby ako si s partnerom vyhoviet a potom potrebujes cas a odstup aby si videla, ci to ide alebo nie. U teba to zjavne nejde. Stava sa. Spravila si dost, zjavne to nestaci. Odstrihni si chalana a je to. Najdes ineho.
Urob niečo pre to, aby si sa vinná necítila.
Aj keby ti ❤️ trhalo, pošli ho do dovi dopo dopi a vydrž, lebo toto nie je normálny zrelý a dobrý človek.
Si ako onuca, handra ktoru chlap manipuluje a ty si príliš naviazaná a miluješ príliš, teda skôr si nezdravo naviazana. Nerobí to dobrotu tebe ani tvojmu dieťaťu a na to mysli najviac.
Poviem ti moj zážitok - pár rokov po rozvode som sa dala dokopy so súčasným partnerom. Raz som umývala podlahu v kúpeľke, a spomenula som mu že zajtra prídem neskôr, ideme s babami na pivo. On začal trepať prečo načo, čo sa mám čo túlať a nebyť s ním. Tak som sa otočila a pýtam sa ho či chce tou handrou po papuli teraz alebo až keď doumyvam ?! Čo si to dovoľuje vyčítať , hundrat a manipulovať má kde a akým idem. Ak sa mu nepáči aj takato časť môjho slušneho zivota, môže sa vrátiť k mamičke alebo ťahať dopi. Ešte neskôr mal drobné poznámky, ale vrátila som mu to a veeeelmi tvrdo vysvetlila.
Už 17 rokov sa chápeme a vieme zhodnúť.
O tvojom gerojovi sa to povedať nedá.
To sa neda ani citat toto. Tak neviem, zrus syna, otca, potom si zrus nohu, ruku, hlavu.....a opytaj sa tu jak kača roku 2022, co si mas este zrusit. Vidim, ze si dost nemtava a ked nedokazes rozoznat, ze ta nezobral ani k nejakej svojej rodine, a nema sa k synovi, ze asi to nemas v hlave prilis ok. Ved je to tvoj zivot.
@brembo 🤣

Ty davas vsetko, on vlastne nic moc (podla toho, co pises).
Od dava poziadavky, ty ustupujes, plnis ich.
Ty by si rada od neho viac, ale akurat ta iba mrzi, ze on ti neda (nepredstavi ta trebars rodine).
A teraz vzniesol (aj ked nepriamo) z mojho pohladu ultimatnu poziadavku - vylucit z vasho vztahu tvojho syna.
Nehovoriac, ze od zaciatku s tymto muzom robis jednu vztahovu chybu za druhou ako by si ich odpisovala z velkej knihy Najvacsich vztahovych hluposti.
Ale teraz ti tak povediac “siahol” na dieta. A ty rozmyslas, ci to ma s nim zmysel?
Preco by este vobec malo mat?
Spocitaj si, co pises:
- vzdala si sa vela veci a priatelov kvoli nemu
- napriek tomu ziarli dalej a vzdy si najde cosi nove
- nestojis mu za to, aby ta predstavil rodine (najskor s tebou zatial nijak extra do zivota nepocita. A myslim, ze od zaciatku vedel, ze mu tvoje dieta prekaza a on sa ani omylom nebude viazat s takou zenou.)
- sex je o nicom (“nevie sa uvolnit” je casto len ina fraza pre nestoji mu, resp. hned mu uvadne, takze tipujem, ze to je ten vas problem)
Co vlastne na nom milujes? Vdacnost, ze sa o teba vobec zaujima? To, ze inak je aspon vzhladovo pekny/krasny/pritazlivy? To, ze na zaciatku to bolo krasne a veris, ze sa to obdobie este vrati?
Cisto za mna: moje deti su moj svaty gral (ale nevychovavam ich tak 🙂 ). Keby niekto vyjadril nepriamo, ze vlastne chce, aby bol nas vztah bez nich, tak by nastala najprv dlha ticha pauza, potom by prislo jedno: Aha.
A viac by sme sa nevideli. Vymazala by som ho zo zivota. Aj keby som to sklamanie urcite velmi oplakala (v zavislosti ako velmi by som ho mala rada).
Ale taka poziadavka znamena, ze on potom nemiluje mna. A nikdy by to nefungovalo. Nech by som urobila cokolvek. Chcel si ma len prisposobovat na obraz svoj, a tak sa zit neda.
Ano, deti raz vyletia z hniezda a budu zit svoj zivot. Budem teda asi casto sama. Takze treba mysliet aj na seba. To hej.
Lenze je otazka, ci ten ich odlet z hniezda bude nahor do oblakov, alebo strmym padom dole.
A to je uz zalozene na vychove, na prostredi, v akom vyrastali. Nakolko su spokojne, maju zdravu sebadoveru.
Takze volba partnera (ak uz by som raz ostala sama s nimi) by bola velmi dolezita.
Deti vychovane v prostredi, ked mojmu novemu partnerovi vadia (ale ja s nim ostanem, lebo vsak treba mysliet na to, ze raz deti odidu a co ja potom, opustena), maju skor tendenciu hladat podobne problemove vztahy. Hladat svoje potvrdenie u inych, uväzovať sa na nich v nadeji, ze im daju pocit hodnoty.
Alebo sa mozu stat ziarlivcami a aj nevedomymi manipulatormi, lebo mozu mat velky deficit pocitu, ze su prijimane a budu si to na partnerovi vynucovat, snazit sa ho kontrolovat, obmedzovat ho. Neznesu konkurenciu (v podstate sa mozu chovat ako tvoj partner).
Takze nakoniec je to strmy pad nadol a ich zle vztahy a dosledky z nich mi potom budu visiet na krku do staroby (a potencialne tie problemy odplasia este aj toho chlapa, kvoli ktoremu som deti vychovavala v takom vztahu. Zdupka do menej stresujucejsieho prestredia u inej novej zeny.).
Kdezto ak radsej pred nim uprednostnim deti (ved to nie je navzdy), tak ked sa zacnu osamostatnovat, mam kopec casu sa zacat realizovat a najskor este niekoho popritom spoznam.