Zahrabala som sa?
Ahojte, nie je rozumné písať sem do fóra, lebo mi určite niekto zdvihne tlak, ale kôli tým ostatným príspevkom to spravím. Jednoducho, mám doma takého istého blbečka, ako kopa ostatných žien.
Nechcem, nech sa to tu zvrhne do diskusie o svadbe, áno, nie som vydatá, aktuálne som šťastne nevydatá (o papierovačky menej v budúcnosti, dokonca som v stave, kedy nehrozí ani tá plánovaná v priebehu dvoch rokov...) a svadbu zo skúseností z okolia nepovažujem za prostriedok, ktorým sa dá zabrániť môjmu problému.
Mám doma skvelého partnera. Viete, v takom tom porovnávacom ponímaní je skvelý. Vždy som si vravela, že som našla presne to, čo som hladala. Povahovo. Prístupom k vzťahu a k rodine. (haha, teraz mi to je smiešne) Názormi. Riešením problémov... Počas nášho štvorročného vzťahu a 3.5 ročného spolužitia sme riešili jeden "veľký" problém. Teraz vidím, že som to mala považovať za veľký problém, nie "veľký", ale keby sa človek rozchádza pre každú volovinu, tak to nikam nedotiahne.
Kolegyňa. Začalo to asi rok dozadu, ani to nejdem dopodrobna písať, lebo mi je zle - nadviazal blízke vzťahy s kolegyňou, ráno vstával a písal jej dobré ránko, večer zaspával s tým, že jej posielal pesničky na dobrú noc, proste úplna sračka, je mi z toho nanič. Uzavreli sme to po prekonaní krízy tým, že okey, nemal s ňou nič fyzické. Teraz nastáva tá časť, kedy si vravím, že som mala zmiznúť, ale opäť, zas to nebolo nič radikálne - Ešte dvakrát v priebehu cca troch mesiacov sme riešili problém kolegyňa, pretože som zistila, že s ňou komunikuje potajomky. Dohodli sme sa, že to ustojíme, ale mladá slečna je tabu, nechcem o nej nikdy viac počuť a ani ju riešiť, lebo to neprežijem, tak nech sa uvedomí.
Kolegyňa dala za chvilku vypoveď... Uvedomil sa a ja som na to veľmi rýchlo zabudla. Na to, ako nechcem skončiť a že som ho mala ešte preklepnúť. V marci sme začali pracovať na bábätku, hneď som otehotnela, teraz som v 6.mesiaci. Šli sme na festival, na ktorý chodíme každoročne. Keďže som tehotná, zdržovala som sa mimo davy, pod kludnejšími pódiami atď atď, proste chlapec mal volnosť, že za tie prachy nech si to užije.
Zaprisahala som sa, že kým ho nemôžem poslať kade lahšie, nebudem vyhladávať problémy - t.j. pri podozrení kukať do mobilu a podobné bežné veci, ktorými si ženy znepríjemňujú život. Vrátia som sa do ubytovne asi o 3.30 ráno, on asi o 5.30. Vstala som asi o siedmej. Počujem, že mojej láske milovanej pípol mobil, že sa vybíja. Za dve hodiny som chcela odchádzať domov, tak som mu šla dať mobil na nabíjačku. A tam, smska od kolegyne (vedela som, že je na festivale, nenapadlo ma to riešiť vopred) v znení "Skoro." prijatá o 6.00 ... Nič predtým, nič potom. Budím chlapa, že čo to má znamenať. Klasický scenár "Čo? Čo by som urobil? Nič som neurobil? Nevieš, o čo ide, tak nebuď hysterická." (Nebola som hysterická, vobec.) Nič konkrétne, vzdala som to v sekunde, keď ma zaklamal, že jej napísal, či ide na nejaký koncert (ten bol o 2.00) a ona mu napísala "neskoro". Pretože smska bola "skoro", nie neskoro... No a teraz nastalo peklo.
Neverím mu ani nos medzi očami, ani spätne nič, nemám si ako overiť, čo robil, čo nerobil, povedala som mu, nech teda povie slečne, nech mu odfotí konverzáciu, keď to bola len jedna smska, nech to odôvodní tak, že bol opitý a nepamätá si. Samozrejme, že to neurobil. Hajzlík. Vie, prečo. Vraj nič nespravil, bla bla bla. Vravím mu, že či vedel, že sme sa dohodli, že kolegyňa je uplne tabu, či jej vyhladávanie považuje za "nič". Či môžem aj ja vyhladávať ľudí, ktorí nejako ohrozujú náš vzťah... Atď atď... Klasika, neriešitelná situácia, chlap zatĺka, ja pupek zarovno nosom, v slepej uličke...
Fakt som sa na toto pripravovala. Že sa môže stať, že partnerovi raz švihne a ja nechcem byť na ňom závislá a byť s ním pre peniaze... Ja som pripravená žiť sama, ak to bude potrebné. Ale na to musím chodiť do práce. Mala som v pláne dokončiť si štátnice a obhajobu bakalárky počas RD. A že pôjdem učiť. Proste plány na blízku dobu, nech po tom, ako malá pôjde do škôlky nemusím riešiť prácu s pracovnou dobou vhodnou pre matky za 350 eur... Ale čo teraz? Ja som sa proste zahrabala. Nemôžem nič, zrovna teraz to sama neutiahnem, škola nedokončená, bábo sa narodí v decembri, ja som od 01. PN... Závislá na tom klamárovi. Ako toto prežiť? Neni nič horšie, ako byť ekonomicky závislá na niekom, rátala som s tým, že táto situácia v mojom živote nastane. Na chvílu. Na pár rokov, kým vyrastie bábo na škôlkara... A zrovna teraz ja získam totálne neistú domácnosť, partnera, ktorému neverím ani nos medzi očami, pred ktorým sa snažím byť racionálna a dohodnúť sa, akoby ide o nejakú úradnú vec, nech neskončím kdesi u mamy a malého súrodenca v malom byte natlačená... Snažím sa zmieriť s tým, že buď to teraz potiahneme len nejako oficálne a ja sa potom osamostatním, alebo sa to utrasie a budem žiť s nejakým démonom v sebe, že každú chvílu sa zas objaví nejaká zrada od partnera... Fakt neviem, ako potlačiť to zúfalstvo a smútok z toho, že zas riešim vec, ktorá bola uzavretá. Že to celé bolí. A tiež neviem, čo ďalej, iba viem, že to bude na prd. Sakra. Už si môžem aj odpovedať, že áno, zahrabala som sa....
@maciatkolulu Ale ešte raz - čo s tým má tá dotyčná?! Keby to nebola ona, tak je tu druhá,tretia,štvrtá.....Tu je problém aj v chlapovi - ak to on chce tak ich môže byť xy. Akože si myslíš, že ak by si "vystrašila" jednu aj s tým pupkom, tak si nenájde inú? Ach jaj ženy spamätajte sa a pošlite takýchto veľmi rýchlo kade ľahšie a nie si s nimi ešte aj deti robiť a čakať, že to ich zmení a zastaví v ich životnom štýle..... 😉
@catherinah No presne, pekne si to zhrnula a ešte ak je aj vydatá tak je nakoniec strašne šťastná a je to super lebo aj má papier - a ak jej v jednej diskusii napíšeš, že ty papier nepotrebuješ už dlhé roky tak si za chuderu ( pri najlepšom) ale za pár týždňov založí diskusiu v štýle o akom píšeš - nemá peniaze lebo má len RP, manžel jej nedá, vôbec sa nestará a podobne - no ale veď je vydatá a taká šťastná, či? 😝
@evittam len manzelstvo nie je o papieri, aspon ja ho tak nevnimam... Papier je nieco co vztah neudrzi, ale pokial do manzelstva idu dvaja zreli ludia a dobrovolne si slubia vernost a lasku na cely zivot, tak manzelstvo ma upne ine grady... ale podobne ako dieta, ta su zeny, ktore ocakavaju, ze chlapa prevychovaju a potom su sklamane.
@mima4 No veď v poriadku - ja sa o tomto nehádam a ani nechcem hádať-každý sa zariadi ako chce. Ja som len chcela poukázať na to, že pre niektoré je manželstvo záruka všetkého a ak napíšeš, že si šťastná, spokojná a máš všetko čo potrebuješ v partnerskom vzťahu aj bez "papiera" -máš lásku aj vernosť už dlhé roky a na celý život, tak si za chuderu a o pár týždňov sa dozvieš vlastne kto tá chudera naozaj je - ale to je každého osobná vec a ako si zariadi tak má. 😉
@mima4 No veď áno - veľa je takých. Ja nezatracujem manželstvo, len som tým chcela napísať, že pre niektoré ženy aj mužov je manželstvo zárukou šťastného partnerského a rodinného života až do smrti a ak napíšeš, že si s niekým už roky aj bez neho tak si za menejcennú, chuderu a neviem čo ešte - nejak ma to netrápi-ja sa na tom dobre bavím a hlavne v takýchto prípadoch keď potom tá istá napíše ako nemá s prepáčením čo do huby lebo jej skvelý manžel sa nestará a je mu jedno či vyžije alebo nie z 200Eur. 😉 A to naozaj nikomu neprajem nič zlé a každému prajem skvelý a šťastný život s človekom, ktorého miluje a váži si ho.
Ja viem napisat aj pohlad z tej druhej strany. Bola som vo vztahu, kde zrazu prisiel niekto do cesty mne a ja som sa do neho buchla. Trvalo to 2 roky a pocas tej doby sme si tiez stale pisali, tajne samozrejme, stretavali sa, chodili do kina, mali sex...atd. Moj partner si nic nevsimol, asi preto ze bol prilis zahladeny do seba a mne sa velmi nevenoval. 100x som chcela ukoncit ten druhy vztah, ale neslo mi to, obaja sme boli buchnuti az po usi a ked som dottcneho aj poslala kade lahsie, on sa stale snazil o mna a vzdy sme vhupli do toho znova. Bola som prilis slaba na to ukoncit to, bola som sprosta a zjavne nevyzreta. Moj oficialny partner vedel ze ten druhy existuje, ale stacilo mu vysvetlenie ze je to len kamarat a mne sa vzdy bravurne pdarilo obhajit kde som bola a co som robila.
Co tym chcem ale povedat. Samozrejme nemusi mat kazdy vztah rovnaky scenar ako ten moj, ale podla toho co pises, myslim si ze tvoj partner je do dotycnej tiez buchnuty, mozno spolu nic nemali fyzicke, mozno mali a mozno este budu mat (otazka casu). Keby ste mali za sebou 20rocny vztah a zamiluje sa do inej....poviem hm stava sa a prekonajte to. Ale zrejme ste este mladi a mate kratky vztah a preto si myslim ze to nieje ok.
Je mi jasne ze ho nenechas, ved nemas ani ziadny dokaz a koli pisaniu si s inou sa predsa nerozchadza. Kazdopadne ti nezavidim, pretoze viem presne ako sa citis (zazila som to aj z tvojej strany) a poradila by som ti aby si sa sustredila hlavne na dieta, aby sa narodilo zdrave, to je najdolezitejsie. Je mi jasne ze je tazke nemysliet na to.
@mima4 Také manželstvá tiež často dopadnú zle. Poznám veľa takých prípadov. Lebo to nebolo manželstvo založené na slobodnom rozhodnutí, ale vniklo pod tlakom okolností. Najmä ak sa brať nechceli a bábo prišlo neplánovane.
Ja som mala na mysli manželstvo, ktoré vznikne medzi dvomi zrelými zodpovednými ľuďmi, ktorí vedia čo chcú a majú aspoň základné materiálne a finančne zabezpečenie pre budúcu rodinu.
@joannita Prepáč ale nedá mi - a ty máš koľko rokov, že si bola "buchnutá"? A teda to nakoniec ako skončilo - si sa "odbuchla" a zase "zabuchla" do pôvodného partnera a obhájila si si neveru a všetko je ok alebo si stále s tým, s ktorým si sa "zabuchla"? 😀 😀 😀 Dávno som sa tak dobre nezabavila. Ďakujem.
@evittam som rada ze si sa pobavila. Mne zial do smiechu vtedy nebolo,.ale o tom je vlastne cely MK, ze v jednom komente ti dokaze niekto zhodnotit cely tvoj pribeh/zivot a pobavit sa na nom. Ale odpoviem na otazky, teraz mam 37 a som stastne vydata za niekoho uplne ineho. Ten moj vtipny pribeh sa odohral este davno, ako som pisala, bola som vtedy sprosta a nevyzreta a dostatocne som sa z toho poucila. Uz len preto ze najskor som zistila ze aj moj oficialny partner ma tiez podvadza a nasledne sme to skoncili aj s druhym dotycnym. Co som do toho dala, to som aj dostala. (Aj ked doteraz nevie ze som ho podvadzala)
@mysga napadlo mi pár vecí keď som si čítala diskusiu.
Žena sa ľahšie vyrovná so sexuálnou neverou bez blízkosti ako keď muž má blízku kamarátku, s ktorou si rozumie.
U mužov je to naopak. Muž sa ľahšie prenesie cez to, ak žena má kamaráta blízkeho ako keď ho sexuálne podvedie.
Ženy vnímajú blízkosť viac ako sexualitu a muži naopak.
Mne tam vyskakuje aby si verila svojim pocitom, že to čo cítiš a čo vnímaš, že je správne. Iné ženy to môžu mať inak, ale ver tomu čo cítiš a vnímaš Ty.
Muži často vôbec nezvládajú ženské emócie, preto my ženy sa snažíme byť diplomatky a všetko im vysvetľujeme, čo nikam nevedie. Treba vypustiť emócie, aj to prehnať - vtedy žena zbadá, s kým má do činenia. Väčšinou so slabochom, ktorý ich nedokáže uniesť. Buď odmietne komunikovať a uzatvorí sa, zľahčuje to, alebo ju označí za hysterku a ešte to obráti proti nej.
Na mužov platia činy a nie reči.
Neviem či je múdre kontaktovať tú babu, tým nič nedosiahneš z môjho pohľadu aj keď človek v návale zlosti je schopný čokoľvek.
Dôveruj svojim pocitom a svojmu vnútru. Neoplatí sa prekúsať čo mi vadí len preto, že ostatní to vnímajú akože čo to riešiš za blbosti 😉
@evittam tak ja som si ista, ze kebyze zasiahnem, tak by odpalila a ja som si uvedomila, kde a ako som ja robila chyby, takze nemas celkom pravdu, teraz je moj ex verny svojej, sice sa zeru, ale to uz nie je moja vec, ale kebyze mam moznost, tak to urcite urobim a mimochodom, ked sa objavi v mojom dosahu, co sa nestalo este, co je dost zaujimave 😉 lebo je to uz dobrych par rokov, tak je jej jednu pridr... s mojim ex to uz mam za sebou,ten uz dostal co mu patrilo a vsetci su si vedomi, ze to spravim 😀preto sa asi vyhyba, a to len za moje deti, uz nie za mna, ale za deti, za tie preplakane Vianoce atd.... opakujem moj ex uz za to dostal a dcery ho dost pravidelne tyraju 😉 Takze za mna, nie ist prifajcit, ale ist sa slusne pobavit, ze ako si to predstavuje ona, nic viac, tyka sa to totiz vsetkych troch, to nie je len o dvoch...
Ahoj, je fajn, ze sa snazis byt racionalna. Ja som zazila nieco podobne ako ty a napokon sa moj chlap ukazal ako charakter. Tiez im do firmy prisla nova kolegyna, strasne sa mu pacila, on sa mi s tym aj priznal, ze maju strasne fesi kolegynu a keby nebol so mnou vo vztahu, tak to u nej skusi. Ona pritom mala dlhodoby vztah a mm tiez. Ja som to neriesila, az kym som tiez nezistila, ze si pisu sms a na chate. Vtedy som mm povedala, ze mi to vadi a on slubil, ze to prestane. Chvilu na to kolegyna otehotnela, tak som to prestala riesit - aj keby sa mojmu zapalovali lytka, ona bola v pevnom vztahu 🙂 baba slana matersku a neskor v praci skoncila. Myslela som si, ze to tym skoncilo, az raz cca o 2 roky pipla muzovi sms a ja som na displeji videla odosielatela (necitala som ju) a az ma zamrazilo :( to som sa uz nastvala a bola som za stihacku a kukla som mu historiu na chate. Zistila som, ze si pisali k narodeninam blahozelanie a ovcas si dali vediet ako sa maju deti (jej aj nase). No a zaver - ona ho volala na kavu a moj chlap odmietol - ze by to nerobilo dobrotu, ze obaja maju svoj zivot... Odvtedy si nenapisali a ja som rada, ze som to zbytocne nevyhrotila 🙂 takze aj takato moze byt u teba situacia 🙂
@catherinah no ja uz som co sa tyka deti za vodou...a byt verny cely zivot jednemu partnerovi/partnerke je schopnych velmi malo ludi - muzov i zien...nehovorim, ze je to dobre, hovorim, ze taka je realita...a reci typu "mne sa to nikdy nestane" 😄
@sandri Tvoj chlap sa zachoval správne.
Priznal sa hned na začiatku a nakoniec aj odmietol. Tak by to malo byť. Nehovorím, že sa nestane a nikto sa už nikdy nezaľúbi, ale vypisovačky, stretnutia a klamanie partnerky je už za hranicou.
90% chlapov toto robi len xy% je zenami odhalene// a xy% zien toto robi mozno menej % ...take su fakty! co s tym??? neviem no predpokladam ze kazda zena ktora by zasla na muzov mobil ci socialnu siet by len kukala ze coooo??? za predpokladu ze historiu nezmazu. ludske vztahy uz nemaju hodnotu ako kedysi ludia sa menia v zombikov bez citov a moze za to tento trend vymyvania mozgov zo vsetkych stran ludia na to vsak tvrdo doplatia..vsetci
@marina1111 fuuuha, a co ti chlapi, ktori na socialnych sietach vobec nie su a mobil maju be problemov pristupny manzelke non stop? Lebo su aj taki.
@maciatkolulu nech sa paci to vsak neznamena ze nema mobil iny o ktorom nevies a ci je na soc sieti pri tolkej anonymite nez mena bez foto tiez nezistis..ale ok su aj taky... z tych 10% zvysnych
no padla mi sánka 🙂 píšeš pomerne inteligentne, tak netuším prečo si sa dala takto oklamať, naozaj si verila, že to skončilo a že je to uzavreté? verím, že si k tomu mala určite nejaké dôvody. a on? to čo je za hovädo, ktoré si dá rande na festivale pred očami tehotnej priateľky, nečudujem sa ti, že mu už neveríš a si v nezávidenia hodnej situácii, ale buďme realisti, všetko sa dá vyriešiť, no budeš musieť zatnúť zuby a chvíľku vydržať, nie je to nič úžasné, ale aspoň kým si dokončíš školu a potom to je už na tebe, len si prosím ťa znovu neklam, že sa to utrasie, to určite nie, on je ....... a iný už nebude 😠
@joannita žiadna druhá strana neexistuje, buď si férový človek so svedomím alebo nie, 2 roky ťahať priateľa za nos a tváriť sa že nič, prepáč, ale to bolo od teba neskutočne hnusné
@andrea1010 neviem co myslis ty pod pojmom druha strana, ale ja som tak len pomenovala realne druhu stranu, t.z. toho co podvadza 🙂 A nemusis sa ospravedlnovat, ja viem ze to bolo domna neskutocne hnusne, aj to tam niekde spominam 🙂 a spominam tam aj to ze moj priatel ma podvadzal toez, takze sme si neboli nic dlzni. A taktiez tam spominam, ze som sa z toho poucila a bla bla bla....treba este raz precitat. A btw predtym nez som zacala podvadzat, mala som na neveru presne rovnaky nazor ako ty 🙂
Nikdy nehovor nikdy!
@maciatkolulu Tvoj názor ti neberiem. A ja nikde nepíšem, že to nie je aj o nej, ale ak by jedna "odpálila" tak sa zase nájde ďalšia aj tá možno "odpáli" a atď. a o takého chlapa by som ja záujem nemala už pri tej prvej. 😉
@marina1111 Ty si musela v živote stretnúť veľa takých chlapov, o ktorých píšeš a museli ťa všetci poriadne naštvať. Lebo z tvojich komentárov to tak vyplýva. Smutné. Držím prsty aby si raz stretla takého ako si predstavuješ a "tvoju druhú polovicu". 😉
Ja som nikdy nekontrolovala svojmu chlapovi mobil a ani PC a ani on mne. Ako som už písala ak niekomu neverím-nemôžem ho milovať-jednoduché.

Som rad, ze nemam doma takuto premudrelu hysterku 😀