Zahrabala som sa?
Ahojte, nie je rozumné písať sem do fóra, lebo mi určite niekto zdvihne tlak, ale kôli tým ostatným príspevkom to spravím. Jednoducho, mám doma takého istého blbečka, ako kopa ostatných žien.
Nechcem, nech sa to tu zvrhne do diskusie o svadbe, áno, nie som vydatá, aktuálne som šťastne nevydatá (o papierovačky menej v budúcnosti, dokonca som v stave, kedy nehrozí ani tá plánovaná v priebehu dvoch rokov...) a svadbu zo skúseností z okolia nepovažujem za prostriedok, ktorým sa dá zabrániť môjmu problému.
Mám doma skvelého partnera. Viete, v takom tom porovnávacom ponímaní je skvelý. Vždy som si vravela, že som našla presne to, čo som hladala. Povahovo. Prístupom k vzťahu a k rodine. (haha, teraz mi to je smiešne) Názormi. Riešením problémov... Počas nášho štvorročného vzťahu a 3.5 ročného spolužitia sme riešili jeden "veľký" problém. Teraz vidím, že som to mala považovať za veľký problém, nie "veľký", ale keby sa človek rozchádza pre každú volovinu, tak to nikam nedotiahne.
Kolegyňa. Začalo to asi rok dozadu, ani to nejdem dopodrobna písať, lebo mi je zle - nadviazal blízke vzťahy s kolegyňou, ráno vstával a písal jej dobré ránko, večer zaspával s tým, že jej posielal pesničky na dobrú noc, proste úplna sračka, je mi z toho nanič. Uzavreli sme to po prekonaní krízy tým, že okey, nemal s ňou nič fyzické. Teraz nastáva tá časť, kedy si vravím, že som mala zmiznúť, ale opäť, zas to nebolo nič radikálne - Ešte dvakrát v priebehu cca troch mesiacov sme riešili problém kolegyňa, pretože som zistila, že s ňou komunikuje potajomky. Dohodli sme sa, že to ustojíme, ale mladá slečna je tabu, nechcem o nej nikdy viac počuť a ani ju riešiť, lebo to neprežijem, tak nech sa uvedomí.
Kolegyňa dala za chvilku vypoveď... Uvedomil sa a ja som na to veľmi rýchlo zabudla. Na to, ako nechcem skončiť a že som ho mala ešte preklepnúť. V marci sme začali pracovať na bábätku, hneď som otehotnela, teraz som v 6.mesiaci. Šli sme na festival, na ktorý chodíme každoročne. Keďže som tehotná, zdržovala som sa mimo davy, pod kludnejšími pódiami atď atď, proste chlapec mal volnosť, že za tie prachy nech si to užije.
Zaprisahala som sa, že kým ho nemôžem poslať kade lahšie, nebudem vyhladávať problémy - t.j. pri podozrení kukať do mobilu a podobné bežné veci, ktorými si ženy znepríjemňujú život. Vrátia som sa do ubytovne asi o 3.30 ráno, on asi o 5.30. Vstala som asi o siedmej. Počujem, že mojej láske milovanej pípol mobil, že sa vybíja. Za dve hodiny som chcela odchádzať domov, tak som mu šla dať mobil na nabíjačku. A tam, smska od kolegyne (vedela som, že je na festivale, nenapadlo ma to riešiť vopred) v znení "Skoro." prijatá o 6.00 ... Nič predtým, nič potom. Budím chlapa, že čo to má znamenať. Klasický scenár "Čo? Čo by som urobil? Nič som neurobil? Nevieš, o čo ide, tak nebuď hysterická." (Nebola som hysterická, vobec.) Nič konkrétne, vzdala som to v sekunde, keď ma zaklamal, že jej napísal, či ide na nejaký koncert (ten bol o 2.00) a ona mu napísala "neskoro". Pretože smska bola "skoro", nie neskoro... No a teraz nastalo peklo.
Neverím mu ani nos medzi očami, ani spätne nič, nemám si ako overiť, čo robil, čo nerobil, povedala som mu, nech teda povie slečne, nech mu odfotí konverzáciu, keď to bola len jedna smska, nech to odôvodní tak, že bol opitý a nepamätá si. Samozrejme, že to neurobil. Hajzlík. Vie, prečo. Vraj nič nespravil, bla bla bla. Vravím mu, že či vedel, že sme sa dohodli, že kolegyňa je uplne tabu, či jej vyhladávanie považuje za "nič". Či môžem aj ja vyhladávať ľudí, ktorí nejako ohrozujú náš vzťah... Atď atď... Klasika, neriešitelná situácia, chlap zatĺka, ja pupek zarovno nosom, v slepej uličke...
Fakt som sa na toto pripravovala. Že sa môže stať, že partnerovi raz švihne a ja nechcem byť na ňom závislá a byť s ním pre peniaze... Ja som pripravená žiť sama, ak to bude potrebné. Ale na to musím chodiť do práce. Mala som v pláne dokončiť si štátnice a obhajobu bakalárky počas RD. A že pôjdem učiť. Proste plány na blízku dobu, nech po tom, ako malá pôjde do škôlky nemusím riešiť prácu s pracovnou dobou vhodnou pre matky za 350 eur... Ale čo teraz? Ja som sa proste zahrabala. Nemôžem nič, zrovna teraz to sama neutiahnem, škola nedokončená, bábo sa narodí v decembri, ja som od 01. PN... Závislá na tom klamárovi. Ako toto prežiť? Neni nič horšie, ako byť ekonomicky závislá na niekom, rátala som s tým, že táto situácia v mojom živote nastane. Na chvílu. Na pár rokov, kým vyrastie bábo na škôlkara... A zrovna teraz ja získam totálne neistú domácnosť, partnera, ktorému neverím ani nos medzi očami, pred ktorým sa snažím byť racionálna a dohodnúť sa, akoby ide o nejakú úradnú vec, nech neskončím kdesi u mamy a malého súrodenca v malom byte natlačená... Snažím sa zmieriť s tým, že buď to teraz potiahneme len nejako oficálne a ja sa potom osamostatním, alebo sa to utrasie a budem žiť s nejakým démonom v sebe, že každú chvílu sa zas objaví nejaká zrada od partnera... Fakt neviem, ako potlačiť to zúfalstvo a smútok z toho, že zas riešim vec, ktorá bola uzavretá. Že to celé bolí. A tiež neviem, čo ďalej, iba viem, že to bude na prd. Sakra. Už si môžem aj odpovedať, že áno, zahrabala som sa....
@mysga podla mna sa chces spravat len velmi rozumne, ale v tomto pripade? mna osobne by to urazalo a ponizovalo. Naco jej vypisuje??Kolko existuje chlapov, kamaratov ktorych moze mat a on vypisuje(ona jemu?) zene.Jedina zena ktorej by mal vypisovat si ty alebo matka, dcera.To nieje ziadne privlastnovanie to je ucta jeden k druhemu.Moj chlap keby vypisoval nejakej tak spravim taky skandal ze by mu zle prislo. 😀 Ja aj mojho necham dychat chod sa zabavit, chod s kamosmi na pivo, Ale zene pisat? Kontaktovat ju? Vyhladavat?Ale tak urob ako myslis, nas nemusis presviedcat ze je to ok, presvedc seba 🙂
@mysga nechaj to vyhnit... cas ukaze ktorou cestou sa vyberies.. Viem, ze to nieje pre teba lahke a ani nedozrelo v tebe presvedcenie a pocit, ze ho chces opustit.. Opustis ho, ked budes na to pripravena.. mentalne, psichycky aj fyzicky.. Darmo Ti 10 ludi napise opusti ho, ked sa na to necitis... Pride den, ked budes vediet co mas urobit..
Ja ani nečakam, že tu prideme k nejakemu hodnotnemu prelomovemu zaveru. Jasné, že je to o mne a tak ďalej. Ale aspon to debatovanie a vedomie, že viete, ako sa cítim je príjemné. 🙂 Človek sa vyzúri, vykecá. Kukne sa na rôzne pohlady z rôznych strán. 🙂
A Ďakujem všetkým za názory, už sa mi aspon nechce revať. :D 🙂
Ako uz niekto hore pisal..nechodis ty s mojim byvalym?🙂co je dost smutne,ze tolko zien ma v zivote rovnaku skusenost..to je proste diagnoza..chlapi su aki su,ani zeny nie su svate,to je ale o inom..nebudem tu rozoberat cely svoj pribeh,i ked je trocha z inej strany,ale redsa odobny..ja som to mala o to jednoduchsie,ze sme proste spolu len chodili,zili..ziadne dieta,zavazky,nic..dali sme sa spolu dohromady,ked sme mali obaja ako tak fungujuce vztahy..potom spatne som si hovorila,ze dobre mi tak,ze cely ten vztah uz svojim vznikom nebol ok..islo ale o to,ze on tiez stale sa nedokazal od nej odputat..len on vie,ci s nou byval poza moj chrbat alebo ne,ja som to neskumala..tiez to boli stale sms,telefonaty..argumemtoval,ze boli spolu dlho,ze proste obcas od neho nieco potrebuje,v ramci jeho profesie a bla,bla,bla..tiez to bolo kazdu chvilu,riesila som to,potom som na chvilu aj prestala,uz ma to nebavilo..stale to istr dookola..inak bol skvely,milovala som ho..dodnes ho asi svojim sposobom milujem(dufam,ze chapes co chcem povedat)..no ale pointa..tiez tvrdilstale,ze nic,len pisanie a stare kontakty..az raz rano o 5.telefonat..on pod parou,nevedelsa dostat do panelaku(zvoncek n akod) a volal mi aky je kod..a v tom som v pozadi pocula NU..tak som sa ho narovinu sputala co je snou..a polozila som telefon..asi dve hodky na to som isla k nemu,zazvonila som(napriek tomu,ze som mala kluce)..otvorila mi ona..spratala som si svoje veci,povedala mu,ze je ubohy kkt..a sal s kludom anglicana prec..myslela som,ze je konec..este asi dva tyzdne dobiedzal,omluval sa..aj som sa s nim stretla,ze teda mozno by som to vedela prekusnut,ved som bo milovala..aj sme to teda dali znova dohromady..ale stale som na to myslela..az som sa proste zobrala a isla na par dni prec..a vtedy,ked som si myslela ako milujem toho dilina,ze on je ten pravy,ze neopustim ho..a podobne kraviny..som stretla svojho manzela🙂blesk z jasneho neba a behom dvoch dni som vedela,ze toto je to,co som hladala..ze tam ten pan nestal a nestoji uz ani za jednu slzu,ze jednoducho je koniec..aj som mu to oznamila nebral to dobre,ale bolo mi to jedno..to najlepsie v zivote ma streo vtedy,ked som to najmenej hladala a cakala🙂nemam pre teba uni radu..len vies,ze v tom niesi sama🙂I ked ty si tehotna,uz je to nieco ine..ale vravim ti,bude ta to pozierat cely vas spolocny zivot..mozno ne dennodenne,ale vzdy ked nastane nejake tazsie obdobie(co po narodeni babatka bude casto)..a neviem si predstavit zdielat vsetko to,co ta caka s clovekom,ktoremu nedoverujem..viem,ze to nie je jednoduche pre teba..ale musis si sama zodpovedat to,ci dokazes zit s niekym komu neveris..je otec tvojho dietata,nikdy sa ho nezbavis..a zasa vztahy rodicov len koli dietatu su podla mna blbost..deti su velmi vnimave..vravim,neporadim..len ti prajem aby si sa rozhodla co najlepsie pre teba a prr svoje dieta,uz nie si sama..a nikdy nebudes..preto musis byt v max pohode aby si rovnako super prostredie vedela vytvorit pre svoje dieta..drz sa
@mysga ahoj. V prvom rade ma to mrzí. Moj muz ked sme spolu začali chodit tak mu občas bývala písala (chodili spolu 8 rokov, nechal ju a o mesiac sme spolu chodili) aj sa občas stalo ze mi to nepovedal ale to preto lebo zabudol. A viac menej mu jej bolo ľúto. Teraz ma ona vzťah a vraj je tehotná, my mame babo a sme manželia takze sa max občas opýtam ci napísala a viac ju neriešim. Mozno to nie je až take hrozne ako to teraz pre teba vyzera.
Strašne si protirečíš, tak zvláštne si to napísala....
Ale k veci:
Nechápem, prečo ste sa rozhodli pre dieťa, keď nemáš dokončenú školu, nie ste manželia, žiadna istota, chlap opakovane vyhľadáva tú istú osobu......celé zle.
Teraz sa asi ozaj budeš musieť tlačiť s mamou v tom byte, lebo žiť s hentakým klamárom, ja by som vracala....
@mamulka211 určite by som ju nekontaktovala. Iba sa tým ponížiš nič nevyriešiš, bude ju to ešte viac baviť.
@mysga aj ked s nou nemal nič fyzické (čo si myslím, že mal), tak ho to neospravedlnuje.
Toto by Ti robil stále.
Poznám takých a NIKDY neprestanú. Možno na chvíľku, kým sa všetko utíši a začne znova. Potrebujú to jak kyslík.
@mysga keď nevieš, čo robiť, nerob nič.
Môže byť, že máš doma mladého nevybúreného muža, ktorému len robí dobre záujem inej ženy a nedochádza mu, že aj keď mu to síce lichotí, (a nič s ňou nemá), tebe to ubližuje.
Neriešila by som ho (ak to zvládneš), nechala by som ho, ako sa bude správať, podľa toho by som uvidela, čo ďalej.
aj ja by som tej stetke zavolala, nech sa uvedomi, mozno ani nevie ze si tehotna. Ale nekric na nu a nebud sprosta. Pekne slusne, nepriatelov si treba drzat pri sebe. Dobre si premysli co a ako jej povies, vzbud u nej empatiu, nech si len predstavuje ze je na tvojom mieste, nech sa tvoj partner stane pre nu v hlave tabu.
Ak by som nemala k muzovi doveru,neplanovala by som s nim rodinu (ci uz s oapierom al nie), keby aj odides neznamena ze dieta nemoze mat otca rovnako ako to ze ze pokial aj zije otec pid jednou strechou neznamena ze bude hned aj ukazkivym otcom....viac ako pisanie s kokegynou by mi vadilo klamanie.. Ako a ci budete pokracivat vo vztahu je len na tebe...ciba ako sa dokazes vysporiadat so svojou situaciou....pretoze nie raz zeny v mojom okoli po rozvode/rozchode vyjadrili ze radsej sama ako nestastna v partnerstve
@gita17 je zbytočné hovoriť o dievčati, že je štetka, možno je to úplne normálne dievča. A nech je to ktokoľvek, nie je v tomto zmysle podstatná. To ON vie, že má vzťah s partnerkou, ktorá je tehotná, ON si má uvedomiť, čo robí. Riešiť treba jeho a nie dievča, ktoré nie je dôležité, pretože s veľkou pravdepodobnosťou nie je prvé ani posledné. Takže volať jej je po prvé zbytočné a po druhé ponižujúce.
Presla som podobným....po takmer 3rocnom vztahu prebrate zo vsetkycj stran sme sa dohodli na dietati...ja som uz mala dceru...a preto som dost riesila ci ano...a moze si clovek mysliet ze toho druheho pozna
Iste tu budu pripomienky ako ma clovek clovek mat istotu ale su podla mna pripady...ked prosto tej druhej strane preskoci alebo co....
mame spolu dceru po 3 mesiacoch som prisla na to ze si hlada niekoho mozno aj našiel tak daleko som to vtedy neusledovala ...bola som utahana ubolena takze par tyzdnov pockat a trenovat ruky bol strasny problem...cirkus ako Hungaria ale kedze som bola na neho odkazana...z mojho prijmu som tak tak utiahla neodkladne...zili sme este spolu cca 1.5 roka ako spolubyvajuci a kedze uz sa mu nezdalo platit aj za dceru a za vlastný servis.....
Praskli mi nervy pobalila som vsetky saky paky a poslala som ho kade lahsie...radsej sama ako takto..prva reakcia znizenie vyzivneho😂.nakoniec to zvladam sama baby su uz velke....slecna sa s tatom stretava to som nikdy neblokovala ale uvidime on ma novy vztah a ide puberta....skolu som si robila externe ked mensia isla doskolky....ked mas okolo seba dobrych ludi vsetko zvladnes
@catherinah ..... Načo jej toto píšeš ???? .... nekomentuj jej minulé kroky, rozumne jej poraď tie budúce ....
@mysga cele je to zle...ludia su dnes vychovani tak, ze monogamia a rodina je jedine to spravne, vsetko ostatne zle a nepripustne...dnes, ked viac ako polovica manzelstiev sa rozvadza a o vztahoch "na divoko" ani nehovoriac...takze je absurdne hovorit o monogamii ako o norme...vzdy to tak bolo, aj bude, len sa o tom tolko nehovorilo...a klasicka rodina je vymysel stary len par stoviek rokov, ale ludstvo je tu neporovnatelne dlhsie...takze tych nevernych je ovela viac ako vernych...takze zalezi na kazdom ako sa s tym vysporiada, co dokaze odpustit, s akym partnerom dokaze zit, alebo naopak ci on sam dokaze byt verny...a ci nie je rovnako podle byt s niekym, lebo je to prave pohodlne a neuzivim sa inak, potom ked bude lepsie odidem?...svet nie je ciernobiely
@malabiba a co je zle na tom ked niekto este uznava este tie stare klasicke hodnoty??
Ci potom nech sa daju do trojky a vytvaraju velku happy family? Novy model fungujucej rodiny, lebo vsak svet je farebny 😀 😀
To teraz bez urazky...fakt..
No moja, mas pravdu, doma mas debilka a zahrabala si sa. je cas sa odhrabat. KOpnut ho do prdele a zit si svoj zivot. Sice budes samazivitelka, ale vela inych zien to zvladlo, zvladnes to aj ty. A mozno casom ked ta prejde aj zlost na chlapov, tak pride niekto, kto si ta bude vazit
@lubkavargova1 zle je to, ze ludia klamu sami sebe...nic viac som tym nemyslela
@ciernypes ona podla mna o tom vobec nevie. Hentakí chlapi dokážu krásne klamať.
@gita17 ...a ostatné....čo má s tým spoločné tá "štetka"? Ak by tu nebola ona, tak si nájde inú.....Áno jej je to úplne jedno - pokiaľ je nezadaná a možno aj vtedy ak je. Proste chyba nie je v tom, že mu nejaká vypisuje a neviem čo ale tá jediná a podstatná vec je to, že on to dovolí a chce- čiže to môže byť ďalších xy "štetiek" keď práve táto nebude. Ach jáááááj..... 😉
@dominikav123 Podľa Tvojho opisu to bolo v Tvojom prípade niečo celkom iné ako to, čo robí tento jej chlap. Viem si úplne predstaviť ako ho to baví s tou druhou si "na tajnáša" dopisovať, stretávať...Úplne sa m to hnusí.
@enat Rozumne poradiť? No nech sa vys...ie na blbca, začne plánovať vlastný život a časom určite nájde človeka, ktorého si bude môcť vážiť, veriť mu a milovať ho a taktiež ten človek bude cítiť to isté k nej. To je rada do budúcna a nie riešiť na MK či to je alebo nie je kretén, keď je zjavné, že je a ešte si s ním aj dieťa spraviť.....
@mysga
@malabiba fúha, tak s takýmto názorom veľa šťastia.
To by Ti bolo úplne jedno, že otec Tvojho dieťaťa veselo kláti nejakú inú súčasne s Tebou?
@mysga tak u mna bola obdobna situacia, az na to, ze som mala vacsie deti, tiez kolegyna.... Ale teda tazko radit, situacia na rit, ja uz by som po vlastnych skusenostiach zasla osobne aj s pupkom za dotycnou a spytala sa ako si to predstavuje, uplne slusne a kludne, ci si je vobec vedoma, co robi, lutujem, ze som to neurobila, ale teda v nasom pripade som jej mala rovno rozdr...papulu, bolo by mi rozhodne lepsie, ale v nasom pripade, som v podstate ja vitaz, pretoze som znovu vydata a mam novu rodinu, ono ti co prehravaju su VZDY deti a to ti naozaj stoji zato, ze za nou zajdes, nech si mysli kto chce, co chce.
@enat je to tu jak cez kopirák - baba si nájde nejakého chlapa, o ktorom vie, že to nie je celkom v poriadku, ale zatvára pred tým oči, lebo šak on sa určite zmení.
(Alebo v lepšom prípade sa poznajú dva týždne, čiže ani nestihne zistiť, čo je zač).
Samozrejme OTEHOTNIE - samozrejme svadba je zdrap papiera (ešte to tak, aby chlap prevzal nejakú zodpovednosť).
Následne príde vytriezvenie a písanie na MK, lebo.....nemáme kde bývať, a svokra je potvora, nemám dokončenú školu, nemám peniaze, má radšej svoje deti, pýta od nej peniaze z materskej na svoje hobby, je na deti sama, psychicky ju týra/manipuluje, kontroluje.....je tu toho milión.
Nuž, kto chce kam.......
Ja nikomu zle neprajem, ale všetci narobia deti do absolútne nepriaznivých podmienok a potom plačú. Tak čo jej mám poradiť?

@mysga nebudem komentovať Váš vzťah. Ale ... kvôli bábatku by som urobila to, aby toho blbca nepoznalo. Pri narodení otcovstva nech pekne potvrdí otcovstvo. Aj to bude pre Teba príjem. Ak by si bola vydatá, tak to by Ti platil aj alimenty na manželku. Takže aj na toto je dobrý ten "papier". Takže, budeš dostávať aspoň na dieťa od neho. A pre dieťa je lepšie otca nepoznať ako sa trápiť, že mamka zrazu keď dieťa má 4 roky pôjde od ocka preč. A hlavne, ber si z toho ponaučenie do budúcna 😅