Zahrabala som sa?
Ahojte, nie je rozumné písať sem do fóra, lebo mi určite niekto zdvihne tlak, ale kôli tým ostatným príspevkom to spravím. Jednoducho, mám doma takého istého blbečka, ako kopa ostatných žien.
Nechcem, nech sa to tu zvrhne do diskusie o svadbe, áno, nie som vydatá, aktuálne som šťastne nevydatá (o papierovačky menej v budúcnosti, dokonca som v stave, kedy nehrozí ani tá plánovaná v priebehu dvoch rokov...) a svadbu zo skúseností z okolia nepovažujem za prostriedok, ktorým sa dá zabrániť môjmu problému.
Mám doma skvelého partnera. Viete, v takom tom porovnávacom ponímaní je skvelý. Vždy som si vravela, že som našla presne to, čo som hladala. Povahovo. Prístupom k vzťahu a k rodine. (haha, teraz mi to je smiešne) Názormi. Riešením problémov... Počas nášho štvorročného vzťahu a 3.5 ročného spolužitia sme riešili jeden "veľký" problém. Teraz vidím, že som to mala považovať za veľký problém, nie "veľký", ale keby sa človek rozchádza pre každú volovinu, tak to nikam nedotiahne.
Kolegyňa. Začalo to asi rok dozadu, ani to nejdem dopodrobna písať, lebo mi je zle - nadviazal blízke vzťahy s kolegyňou, ráno vstával a písal jej dobré ránko, večer zaspával s tým, že jej posielal pesničky na dobrú noc, proste úplna sračka, je mi z toho nanič. Uzavreli sme to po prekonaní krízy tým, že okey, nemal s ňou nič fyzické. Teraz nastáva tá časť, kedy si vravím, že som mala zmiznúť, ale opäť, zas to nebolo nič radikálne - Ešte dvakrát v priebehu cca troch mesiacov sme riešili problém kolegyňa, pretože som zistila, že s ňou komunikuje potajomky. Dohodli sme sa, že to ustojíme, ale mladá slečna je tabu, nechcem o nej nikdy viac počuť a ani ju riešiť, lebo to neprežijem, tak nech sa uvedomí.
Kolegyňa dala za chvilku vypoveď... Uvedomil sa a ja som na to veľmi rýchlo zabudla. Na to, ako nechcem skončiť a že som ho mala ešte preklepnúť. V marci sme začali pracovať na bábätku, hneď som otehotnela, teraz som v 6.mesiaci. Šli sme na festival, na ktorý chodíme každoročne. Keďže som tehotná, zdržovala som sa mimo davy, pod kludnejšími pódiami atď atď, proste chlapec mal volnosť, že za tie prachy nech si to užije.
Zaprisahala som sa, že kým ho nemôžem poslať kade lahšie, nebudem vyhladávať problémy - t.j. pri podozrení kukať do mobilu a podobné bežné veci, ktorými si ženy znepríjemňujú život. Vrátia som sa do ubytovne asi o 3.30 ráno, on asi o 5.30. Vstala som asi o siedmej. Počujem, že mojej láske milovanej pípol mobil, že sa vybíja. Za dve hodiny som chcela odchádzať domov, tak som mu šla dať mobil na nabíjačku. A tam, smska od kolegyne (vedela som, že je na festivale, nenapadlo ma to riešiť vopred) v znení "Skoro." prijatá o 6.00 ... Nič predtým, nič potom. Budím chlapa, že čo to má znamenať. Klasický scenár "Čo? Čo by som urobil? Nič som neurobil? Nevieš, o čo ide, tak nebuď hysterická." (Nebola som hysterická, vobec.) Nič konkrétne, vzdala som to v sekunde, keď ma zaklamal, že jej napísal, či ide na nejaký koncert (ten bol o 2.00) a ona mu napísala "neskoro". Pretože smska bola "skoro", nie neskoro... No a teraz nastalo peklo.
Neverím mu ani nos medzi očami, ani spätne nič, nemám si ako overiť, čo robil, čo nerobil, povedala som mu, nech teda povie slečne, nech mu odfotí konverzáciu, keď to bola len jedna smska, nech to odôvodní tak, že bol opitý a nepamätá si. Samozrejme, že to neurobil. Hajzlík. Vie, prečo. Vraj nič nespravil, bla bla bla. Vravím mu, že či vedel, že sme sa dohodli, že kolegyňa je uplne tabu, či jej vyhladávanie považuje za "nič". Či môžem aj ja vyhladávať ľudí, ktorí nejako ohrozujú náš vzťah... Atď atď... Klasika, neriešitelná situácia, chlap zatĺka, ja pupek zarovno nosom, v slepej uličke...
Fakt som sa na toto pripravovala. Že sa môže stať, že partnerovi raz švihne a ja nechcem byť na ňom závislá a byť s ním pre peniaze... Ja som pripravená žiť sama, ak to bude potrebné. Ale na to musím chodiť do práce. Mala som v pláne dokončiť si štátnice a obhajobu bakalárky počas RD. A že pôjdem učiť. Proste plány na blízku dobu, nech po tom, ako malá pôjde do škôlky nemusím riešiť prácu s pracovnou dobou vhodnou pre matky za 350 eur... Ale čo teraz? Ja som sa proste zahrabala. Nemôžem nič, zrovna teraz to sama neutiahnem, škola nedokončená, bábo sa narodí v decembri, ja som od 01. PN... Závislá na tom klamárovi. Ako toto prežiť? Neni nič horšie, ako byť ekonomicky závislá na niekom, rátala som s tým, že táto situácia v mojom živote nastane. Na chvílu. Na pár rokov, kým vyrastie bábo na škôlkara... A zrovna teraz ja získam totálne neistú domácnosť, partnera, ktorému neverím ani nos medzi očami, pred ktorým sa snažím byť racionálna a dohodnúť sa, akoby ide o nejakú úradnú vec, nech neskončím kdesi u mamy a malého súrodenca v malom byte natlačená... Snažím sa zmieriť s tým, že buď to teraz potiahneme len nejako oficálne a ja sa potom osamostatním, alebo sa to utrasie a budem žiť s nejakým démonom v sebe, že každú chvílu sa zas objaví nejaká zrada od partnera... Fakt neviem, ako potlačiť to zúfalstvo a smútok z toho, že zas riešim vec, ktorá bola uzavretá. Že to celé bolí. A tiež neviem, čo ďalej, iba viem, že to bude na prd. Sakra. Už si môžem aj odpovedať, že áno, zahrabala som sa....
@marina1111
vsetko zavisi, v akej spolocnosti sa pohybujes, ake mas kamosky, kamosov, znamych... lebo:
- ano chlipnici ti vypisovali, ale normalni muzi nie, a mozno tych je podstatne viacej
- poznam vela skvelycch chlapov so spravnymi hodnotami, hovori sa im MUZI
- nestretla som sa s tym, ze by sa nejaka z mojich kamosiek takto spravala (az na jeden pripad)
Vys**la by som sa aj na takého idiota. Neverila by som mu ani nos medzi očami.
@marina1111 uplne s tebou suhlasim. A takychto tem - nevera FB, pokec atd tu bude cim dalej tym vic. Niekto povie ze nevera tu bola vzdy - to ano. Ale teraz je to podstatne jednoduchsie - podvadzat. Kedysi ked nejaky jano z horneho konca dzedziny chcel ist podvadzat- musel sadnut na bycikel ci konsky povoz a trepat sa niekam na druhy koniec onej dzedziny za nejakou ancou, a tam zistil ze vlastne ani nie je doma lebo je na roli tak tiez isiel radsej pozhanat nieco zajacom ci sviniam.... Teraz? Otvori mobil ci PC a jednu spravu posle 10-tym zenskym naraz .... Ved sa nejaka chyti.... Ono clovek nema tolko odvahy tvarou v tvar. Vzdy sa lahsie oblbuje formou pisania - je to podstatne jednoduchsie....
Tym samozrejme netvrdim ze zakladatelkyn partner jej bol fyxicky neverny...to vedia len oni dvaja....
Jaaa sa ti normalne cudujem....boli problemy s kolegynou aj tak si s nim planovala dieta....svadbu neriesite...aspon nie teraz.....ved je to len zdrap papiera.....ved ten ta ochvilu uplne odkopne a ty ostanes s deckom a holou ritou lebo svadba je len zdrap papiera....jaaaj ochvilu tu bude diskusia....som sama s deckom...co mam robit....
@nickyni ano tak to je a hraju neviniatka ze zeny by ruku do ohna davali za nich. no ok ..bolo by zaujimave zahrat si hru detektor lzi...jaaa osobne neveru neriesim viem ze sa to moze stat ale nevyhladavam dokazy...
@10mia11 vies, ale aj s tou svatbou to nie je take jednoduche.... V dnesnej dobe je asi vela aj o stasti alebo o nehode. Zoberu sa a za dva roky zacne chlastat alebo gamblovat alebo fetovat narobi dlhy ktore potom vdaka tomu " zdrapu papiera " bude musiet splacat aj ona.... Kedyso za komančov dostali manzelia manzelsku pozicku a bolo.... A teraz? hned zaklope exekutor na dvere....
Nahode som myslela nie nehode ;)
@mysga Nie, nehovor si, že si sa zahrabala. To, že budeš mamou, neznamená koniec všetkému, neznamená to, že si sa zahrabala na najbližšie 3 roky. Kým je ochotný sa o vás starať, premysli si, čo by si mohla popri materskej robiť. Dávať hodiny, vyrábať niečo, nejaký hand made, piecť, proste niečo, čo ti prinesie nejaké peniažky a pocit, že niečo robíš a niekam sa posúvaš. Vždy (úplne vždy!), je východisko, len musíš zahnať čierne predstavy, depky a výčitky sama voči sebe a uvidíš ho. Znieš ako rozumná žena, uvedomuješ si kde bola asi chyba a nie je potrebné sa tým ruinovať non stop, stačí chyby neopakovať. Toto je výzva, ako každá zložitá situácia v živote. Ver tomu a uvidíš to celé inak. Držím palce.
@marina1111 Pozri, beriem áno existujú taký muži. Ja ale našťastie viem akého mám doma a či už ty tomu uveríš alebo nie, tak nie nebola by som vôbec prekvapená a ani udivená. Vieš, existuje aj jedno pekné príslovie..."podľa seba, súdim teba".... 😉
@marina1111 ty máš ešte s čím všetkým problém? lebo už som na teba narazila v druhej téme a nenávistne píšeš na všetko naokolo
@mysga do tejto situácie si sa dostala sama, nechápem, načo dieťa, keď vzťah nie je ideálny, škola nedokončená, financie žiadne.
Aj môj si vypisoval s kolegyňou, ale vďaka tomu som si uvedomila, že máme problém vo vzťahu, to, čo nenašiel doma, našiel inde, nemala som čas počúvať ho, rozprávať sa s ním, venovala som sa dieťaťu, ustáli sme to, začali sme komunikovať, nám to úprimne pomohlo.
@marina1111 chlapi si dovolia vypisovať chlipnosti len takej žene, u ktorej vycítia nejakú možnosť, že to bude tolerovať, alebo že na to pozitívne zareaguje. Ako sa hovorí - rovný rovného si hľadá. Podľa kruhov, v ktorých sa ty pohybuješ, nemôžeš súdiť všetkých mužov. Nikto nie je svätý, sme len ľudia so svojimi slabosťami, ale nie sme všetci zvery, ktorými hýbu len pudy.
@alaguema ono sa to ale adi vsetko neda pausalizovat. Kazdy pripad je iny. Mne kamoska vravela ako ju jeden znamy vyvolsval na kavu - a ona ze co ti sibe? Ved mas zenu !!! a on ze ved nie je teraz doma... Alebo napriklad keby mna niekto balil - z ineho mesta a teda nemam moznost poznat ho - zapaci sa mi zacneme sa schadzat a nakoniec ked budem po usi zalubena zistim ze ved on ma zenu a deti.... Tym chcem povedat ze su take hovada, ktore aj na slusnu zenu skusaju kadeco.... A mam pocit ze ich akosi pribuda....
Viete, to neni tak, že nedokončená škola, zlý vzťah a dieťa. Neviem,ako to máte vy a či máte všetky dokonalé vzťahy. Verím tomu, že 3/4 vašich chlapov majú vlastnosti, ktoré by som ja nedokázala akceptovať. Školu som prerušila, lebo to nevydalo finančne v tej dobe. Robotu mám dobrú, len som chcela do budúcna niečo, čo má super pracovný čas a baví ma to. Tak si vravím, že dokončím to na materskej a požiadam ako "slobodná"aj o zníženie školného. Síce vychcanosť, ale nevadí. Tri a pol roka spolu žijeme, rok dozadu si pisal s kolegyňou (po 2,5 roku) a inak nemáme problémy. Naozaj, ruku na srdce, naozaj naozaj by ste svojho chlapa poslali do zadku, kôli tomuto? Ja som vtedy vravela, že škoda, že to nedotiahol ďalej, nech nemám potrebu mu dať šancu. A zas bolo x mesiacov všetko v poriadku, jednoducho som na to zabudla. Ak mam ist podla.vasho vzoru, tak musim chlapa poslat k vode pre všetko. Da si pivo vlcez tyzden? Bude alkoholik. Stavi si v lote? Bude gameblear. Pise si s kolegynou? Bude k*revnik. (Prve dve veci napr.ten moj nikdy nespravil :D) Viete, ono sa lahko vravi,ze som ho mala opustit. Ano,teraz to tak vyzera, ale naozaj mate vsetky vestecku gulu a len ja nie? Jednudocho musim zjest,co som si navarila. Sli sme v tej dobe dalej, riskla som to. Asi to bola chyba. A teraz sa s tym snazim zmierit. Chapete. Myslim si,ze by som bola nestastnejsia,keby mam kazdu chvilu ineho chlapa s ktorym sa nikam nedostanem,lebo ho poslem hned odo mna prec.
@moni244 Vidíš. Toto sme presne riešili pred rokom. Ja som sa po tomto incidente zaprisahala, že do telefónov už neleziem. Vtedy som si totiž prečítala kompletne celú konverzáciu so slečnou. Nebolo tam nič sexuálne. Bola to osobná komunikácia. Ako dvaja blízki ľudia. O všetkom. O každom prde. Práve toto mi tak ublížilo. Plakala som, že namiesto toho, aby sa zdôveroval mne, aby riešil každú prkotinu, čo sa mu stane a podobne so mnou, tak to rieši s niekym iným. Plakala som, lebo ja som mala na prvom mieste jeho, až potom kamarátov...
@nickyni písala som o realite, nie o virtuálnej realite a nejakom chlápkovi, ktorého nepoznáš. Nepíšem si s cudzími chlapmi, nechodím na pokec...Myslím, že tam už každý musí rátať s tým, že sa dobrovoľne vystavuje kontaktu s kadekým od úchylov, cez násilníkov až po asi aj sem tam normálnych ľudí. Pre mňa toto bola zábavka tak asi na pol roka, keď som mala niečo po 25-tke a bola som práve sama a už vtedy som pochopila, že je to len strata času. A známi mi návrhy nedávajú, napriek tomu, že som podľa neverbálnych reakcií stále ešte atraktívna žena. Ja si myslím, že je to práve o tom, ako žena reaguje na tie signály, že vzbudzuje záujem, že sa páči. Mne to lichotí a poviem úprimne - teší ma to, ale nedám to najavo, nereagujem na to. V mojom živote sú celkom iné priority, ľudia to vycítia. "Slušná žena", ktorá sa zapletie so ženáčom...nuž, možno bola slušná, možno je "obeť"....mne osobne je to jedno, nesúdim. Ale tá slušná žena ide s tým ženáčom do postele zas a znova a dobrovoľne...tak až takou obeťou asi nebude 😎
Tak ja som včera zažila ŠOK, moja známa a priateľka sa mi včera priznala že 6 rokov spáva ( po rozvode ) s manželom jej dobrej kamarátky, ktorú ja len poznám . Ani neviem čo na to povedať, čo čakala odo mňa ... bývajú v jednom paneláku a keď to praskne čo praskne , lebo manželka už začína tušiť konečne po 6 rokoch že nie je niečo v poriadku to bude ešte len mela ...deti sa poznajú, rodiny sa navštevujú , na výlety chodia spolu ..ako ľudom fakt už DRBE, HRABE nepochopím to a ani to nechcem chápať ..
@alaguema ja som len chcela napisat ze ludia fakt pomaly ale isto stracaju zabrany. Ja som zadana a napriek tomu som nikdy nepodviedla... Ked niekto chce byt neverny tak bude - je to len o jeho rozhodnuti.... Ak sa zena ocitne na strane milenky a tiez do toho sla s plnym vedomim ze muz je zadany - co uz - je to tiez jej rozhodnutie - potom sa vsak nie je comu cudovat ze sa zalubi a potom trapi a vecne caka kym sa rozvedie....
@nickyni bavili sme sa o tom, že vrana k vrane sadá. A tak to je. Čím som staršia, tým viac pravdy vidím v týchto jednoduchých ľudových porekadlách, ktoré nakoniec nevznikli ničím iným, než pozorovaním života 🙂 Ak niekto niekomu vypisuje chlipné správy, tak je to preto, že sú obaja nejakým spôsobom naladení na podobnej vlne. Inak by k tomu nedošlo, pretože by sa míňali. Volá sa to aj zákon rezonancie 😎 A že je naša spoločnosť dekadentná? Podľa všetkého áno. Ale aj to už tu bolo. Sú to prirodzené cykly. Každá kultúra dozrela na svoj vrchol a potom už len klesala dole a súčasťou toho poklesu bol aj nadbytok hmotných vymožeností a málo duchovných kvalít, pokles ľudský, morálny, strácali sa zábrany. Všetky veľké kultúry toto pred svojim zánikom zažili. Presne - nevedia, čo od dobroty. Majú všetko, čo potrebujú, majú svoj chlieb a svoje hry a na všetko ostatné sa akoby zabúda.
@maminuska čo si na to kamoške povedala, ak smiem vedieť? A dôvod prečo ti to ona povedala bol aký?
@alaguema čo som na to povedala , zhrozene som mlčala , bola som ako obarená . Popravde som nevedela ani poriadne reagovať, len som zamumlala niečo v zmysle že teda si si zavarila ...
Dôvod prečo mi to povedala..bo ten že boli spolu na bicykloch na tri dni a spali spolu v jednej izbe a mi vravela že sa to nepáčilo jeho žene, vravím jej ani mne by sa to teda nepáčilo, akosi sme odbočili a potom je vravím že chodím s mužom každý týždeň do sauny a vraj aj oni boli a som sa jej na rovinu opýtala a to ste boli nahí , že hej a sa jej pýtam ty s ním spíš ...a už to išlo . Teraz by som bola radšej to nevedieť, alebo keby mi povedala že NIE nespím , by som to uzavrela a viac to nerozoberala ale ona povedala ANO, už 6 rokov .. u mňa sa vtedy asi zastavil čas. Jaj pane bože , za čo mám toto vedieť ...

@evittam nie nestretla som ich takych vsetkych vo vztahu ku mne..ale viem kolko sto mi ich zenatych vypisovalo chliponosti a tiez som bola velku cast zivota viac v muzskej spolocnosti a veru vernost nekvitla...idem na ihrisko a baba riesila to iste facebook a nahodne uvidenu konverzaciu...moja najlepsia kamoska to isteee...je toho vela..ale samozrejme kazda co to cita si povie ze jej sa to netyka...ja len hovorim ak by sme mali pristup k historii nezmazanem vrla z nas by bola udivena a to aj taky co navonok struhaju neviniatka