Zajtra má náš vnúčik oslavu a my nie sme pozvaní
Čo by ste urobili na mojom mieste?Zajtra má náš vnúčik oslavu,viem to z iného zdroja ale aj nevesta spomínala keď sme si spolu písali,že ide robiť tortu na sobotu.Len teda neviem si to vysvetliť akosi nás zabudli pozvať.Ísť či neísť?Oslava sa robí pre našu stranu,nevestina strana už bola,nepomestíme sa naraz tak sa to vždy takto rieši na 2x
Inokedy ako chodievate na oslavu? volajú vás, alebo vôbec. Podľa toho sa zariaď.
Inokedy ako chodievate na oslavu? volajú vás, alebo vôbec. Podľa toho sa zariaď.
@anonym_69a44f vždy nás nevesta volala kedy a na kolkú hodinu máme prísť,preto neviem čo teraz urobiť
@anonym_autor neviem ake mte vztahy ale ak dobre tak to niekedy moze bT aj tak ze proste vy ako stari rodicia ste isti ze pridete a teda ani och nenapadne vas pozyvat. Uz mate prenho darcek?? da sa to aj zahrat ze zavolas neveste co by maleho potesilo a. hned sa opytas kedy mozte prist zagratulovat.
Možno, keď spomínala tú tortu, že bude robiť. Tak to brala tak, že vám dala vedieť.
Neviem, my si v rodine nedávame nejak oficiálne pozvanie. Skôr sa len dohodneme, kto má kedy čas a kedy prídeme gratulovať.
A nerobia oslavu iba pre deti s kamarátmi? Ak ste nepozvany, tak treba zavolať a spýtať sa kedy môžete doniesť darčeky a zagratulovať normalka
Namiesto písania sem si mohla napísať synovi a bolo by všetko jasné.
Ja nepozývam nikdy nikoho, robím oslavu dcére, aj tortu upečiem, aj výzdobu urobím...a rodina o tom vie, vždy sa zastavia...netreba oficiálne pozvanie, lebo u mňa je vždy každy vítaný 🤷♀️
Nápiš jej niečo také že “a my kedy môžeme prísť gratulovať ?” A uvidis čo napíše
Normalne zavolaj synovi
tak potom zavolaj synovi .
Opytaj sa syna, mi tazko poradime, ked nevieme, ake mate vztahy atd
Zavolaj neveste alebo synovi.
Zavolala by som synovi alebo neveste, urcite by som sa nepozvala sama, ked vam o tom ani nepovedali.
@anonym_autor kto je inac teda "vasa strana", ked vy ako stari rodicia nie ste pozvani? Lebo tam uz mi vela ludi nevychadza (mozno nejaki surodenci manzela?. V kazdom pripade normalne zavolaj synovi (alebo neveste) a spytaj sa alebo posli whatsapp... nechapem tento styl komunikacie...
a prečo to riešiš až dnes? 😏 ale už ako písali baby - normálne im zavolaj. podľa mňa to že prídete berú ako hotovú vec…
Ja si tiež myslím ze to berú ako hotovú vec keď robia oslavu z vašej strany neviem síce koľko rokov je u vás nevesta ale u nás to tiež tak funguje ze automaticky ideme na oslavu ani sa nepýtam tak isto Vianoce veľká noc už vieme ze kedy prísť bez opýtania už s nami rataju
@anonym_autor U nás to je tak, že na oslavy sa nepozýva. My najbližší. Išli by sme tak či tak pogratulovať. Ale ozveme sa buď jedna, alebo druhá strana, že prídeme gratulovať vtedy a vtedy, alebo druhá strana si určí kedy sa stretneme viacerí. Hlavne pri väčších oslavách.
Komunikácia VŽDY - je kľúčová.
Myslím si,že je úplne normálne si zavolať a povedať, že prídete aj vy. Je ti to vnuk a keby bolo čo bolo ja deťom, vnúčatám aj rodičom s oboch strán zagratulovať pôjdem,lebo chcem 😊
U nás vždy keď sa dá oslávime v ten deň, alebo najbližšie a keď je veľká oslava oznámime skôr.
Tak ty musíš vedieť či vás pozývajú vždy oficiálne alebo je to vždy len také, že sa spomenie medzi rečou a viete, že treba prísť. Ja ľudí na oslavy pozývam oficiálne, že poviem vtedy a tam bude a majú prísť. Keď mal syn oslavu len pre kamosov, tiež sme sa o tom normálne bavili pred starými rodičmi, ale nevolali sme ich, proste pochopili, že nie sú pozvaní, oslava je pre iný okruh ľudí. Nevolali vás, ani by mi nenapadlo nikam chodiť. Môžete slor zavolat, že kedy máte prísť gratulovať k sviatku, ale isto by som nechodila na oslavu bez pozvania. To je riadne trápne, ja by som nepozvaných otočila medzi dvermi.
@anonym_autor A je úplne pochopiteľné, že aj dva krát sa musí..to aj i nás bývalo, že starkovci a my prvý a potom nasi súrodenci, krstný rodičia.
@anonym_autor Ale nechápem prečo to má riešiť celý koník keď je uo záležitosť dvoch minút, alebo jednej sms so synom či nevestou. Veľmi to prežívaš a KOMPLIKUJEŠ SI ŽIVOT!
@anonym_autor kto je inac teda "vasa strana", ked vy ako stari rodicia nie ste pozvani? Lebo tam uz mi vela ludi nevychadza (mozno nejaki surodenci manzela?. V kazdom pripade normalne zavolaj synovi (alebo neveste) a spytaj sa alebo posli whatsapp... nechapem tento styl komunikacie...
@anonym_60fc8d my starí rodičia a súrodenci synový s detmi
Veď zavolaj neveste, že chcete prísť zagratulovat zajtra vnucikovi či môžete prísť. Miesto toho čo sa tu sa pýtaš si už dávno mohla neveste zavolať. Veď uvidíš čo ti povie. Nepoznáme tvoju nevestu ,tvoju rodinu.
Skús sa najskôr opýtať syna alebo nevesty , a keď ti povedia že nie si pozvaná potom založ diskusiu , pokecáme , pomojkáme .. 😁
@anonym_autor Ešte stále si im nezavolala?
V prvom rade by ta mal volať syn a nie nevesta . Na ktorú už máš zrejme nervy že vás nevolala .
Urcite to neber ako hotovu vec, ze tam mas prist. A zavolaj synovi. Lebo mozu robit oslavu pre kamararov alebo pod. a zrazu sa tam vy objavite, to bude trapne.. takze najskor zavolaj synovi.
… tak možno majú oslavu so malého kamošmi. Prídu mamičky alebo oteckovia tých deti tam by si čo robila? … Kto vlastne z “vašej strany” vieš že ide? … a inak tieto oslavy. Predpokladám, že nejakému malému dieťaťu robiť oslavu z každej strany, lebo sa všetci “nepomestia” a takto to preháňať je šialené. Niekedy stačilo prísť a zagratulovať. K babke som ja prišla keď sim mala narodky. Dnes je to viac o balónoch, výzdobe a iných ako o oslávencovi.
@anonym_autor tak pokial to je takto, bolo by divne ak by vas ako starych rodicov nemienili pozvat. ak ste nemali ziadny konflikt, normalne zdvihni telefon a zavolaj synovi. lebo ak nie a budes nad tym len rozmyslat a nepojdete, tak aby sa situacia neotocila, ze nevesta bude potom hovorit, ze stari rodicia odignorovali vnukovu oslavu. zaklad vsetkeho je komunikacia. a ak by ti syn povedal, ze bohuzial vas nepozyva, tak to uz je o inom a mozes zacat riesit preco.
Ked mala dcera 1 rok, muz povedal svojmu otcovi kedy maju prist na oslavu. My s tortou nachystani, cakame a nic. Hovorim muzovi, nech im zavola. A vies co? Svokra bola na kupalisku a nic o pozvani na oslavu nevedela. Takze oslava bola bez svokrovcov. Aj takto moze zlyhat komunikacia. Mozno je to aj vas pripad.

Zavolaj synovi a normálne sa ho opýtaj
🙂😘