icon

Pozvanie na svadbu bez partnera. Ísť či neísť?

oliv_martinka
Dnes o 06:02

Ahojte žienky. Riešim momentalne takú dilemu. Kamoška (veľmi dobrá ale z výšky, s jej rodinou sa nepoznám) sa bude vydávať a pozvala na svadbu len MŇA, bez mojho partnera (žijeme spolu, sme zasnúbení, pozná ho - nestretávajú sa dennodenne ale jednoducho poznajú sa). Povedala, že to je z kapacitných dovodov. Teraz sa jej uvoľnili miesta, no pozvanie vlastne stále nič. Vobec sa nezmenilo a stale platí len pre mňa. Neviem ako sa k tejto situácii postaviť, či ísť alebo neísť. Nechcem si pokaziť kamarátstvo, ale zároveň mi príde, že to je už iný vzťah (nie sme spolu 2 týždne a nikdy ho nevidela) a na takéto udalosti by sme mali byť pozývaní spoločne. Čo by ste urobili vy?

stellarstar
•
Dnes o 06:06

Nešla by som bez partnera

belllinka
•
Dnes o 06:09

Ved ti to vysvetlila, nechapem comu sa cudujes, svadba je draha zalezitost. Isla by som v pohode sama.

sissy27
•
Dnes o 06:10

@oliv_martinka isla by som bez partnera. Je to jej svadba a ma pravo si vybrat, koho pozve, ved je to JEJ DEN. Preco ma pozyvat niekoho, koho len zbezne pozna? Aby si ty bola spokojna? Nerozumiem, preco sa na svadby stale pozera tak, ze treba uspokojit cudzich ludi na ukor svojho pohodlia, rozpoctu a vsetkeho ostatneho. Na svadbe sa mas zabavat s kamoskou-nevestou, s frajerom sa mozes zabavit kedykolvek, nie? Ved nie ste zrasteni polovicou tela, normalne mozes ist bez neho. Alebo aj nemusis, myslim, ze kamosku to zas tak trapit nebude. Aspon sa vycistia vztahy.
A len tak mimochodom, tvoj frajer jej aspon poblahozela k narodeninam, meninam? Posle kvety? Alebo maju spolu nejaku interakciu pocas bezneho roka? Nie? Aha…

la_dolce_vita
•
Dnes o 06:26

Bola som pred rokom kamoske na svadbe sama, vacsina kamosiek boli bez partnera a uzili sme si to. Moj by sa len nudil. Ale ja nie som typ, ze bez muza ani krok, mam bezne vlastne aktivity, mne to ani neprislo divne.

anonym_0f27cc
•
Dnes o 06:31

Uplne normalne by som isla. Ved pri kamoskach a kolegyniach vobec nie je nezvyk, ze su pozvani ludia mimo partnerov a idu tam ako kamosi, co sa medzi sebou poznaju. Ja neviem, ale pre mna frajer nebol nalepka, ze sme bez seba nemohli nikam ist. Navyse dovodom rozumiem a normalne Ti ich povedala - netvari sa, ze proste Tvoj frajer nie je pozvany a ani bu ani mu. Za mna uplne koser pristupila k tomu. Keby to bola sestra, bolo by to blbe, ano, ale aj tak by som preto neodmietala svadbu. Ale je to len kamoska z vysky - tj predpokladam, ze nie nejaka prudko aktualna, s ktorou ste 3x do tyzdna na kave. Vobec by som nerobila z komara somara.

anonym_8651a0
•
Dnes o 06:31

@oliv_martinka za mňa žiaden problém. Môj brat sa ženil a bola sestra sama. A to mala frajera 8 rokov. Nikomu tam nechýbal.

anonym_908b46
•
Dnes o 07:02

@oliv_martinka na našu svadbu sme pozývali automaticky aj s partnermi aj keď sme ich v živote nevideli. Takisto aj ja keď som bola ako partnerka, tak som videla ženícha a nevestu prvý krát až na svadbe a to asi 3x.
Raz som šla dobrovolne na svadbu sama a som si povedala ze nikdy viac, lebo každý tam niekoho mal ....
V tvojom prípade by som šla iba ak by šla celá partia bez partnerov.

anonym_42c406
•
Dnes o 07:06

Zábavné, že autorka dala zmazať práve tu diskusiu, kde jej všetci naložili, že bez partnera nie je ochotná dat ani ranu

aurora33
•
Dnes o 07:13
@anonym_42c406

Zábavné, že autorka dala zmazať práve tu diskusiu, kde jej všetci naložili, že bez partnera nie je ochotná dat ani ranu

@anonym_42c406 ano? 😀

anonym_fbd1e0
•
Dnes o 07:15

Bud ides alebo nie.
Ja som bola uz aj bez manzela-pozvany sice bol ale casovo mu nevychadzalo.

289pony
•
Dnes o 07:16

podstatné je či tam iné majú sexuálnych partnerov a práve na tejto chce ušetriť. ono aj máloktorý muž sa hrnie na takéto oslavy.

huxy
•
Dnes o 07:19

Nie, nešla by som. A tak isto by ma nepotešilo, ak by partner takéto pozvanie prijal. Nechodíme všade spolu, priateľ chodí často sám či s kamarátmi na turistiku, bicykel. Ale svadba je spoločenská udalosť. Ak ste spolu dlhsie a je to vážne, nevidím dôvod ísť bez partnera. Akákoľvek výhovorka by u mňa neobstála.

martinka13
•
Dnes o 07:24

Úplne v pohode by som šla. Svadba je nákladná záležitosť. A keď partneri (ktorí nie sú kamaráti alebo príbuzní) navýšia počet pozvaných povedzme o 40%, tak to riadne cítiť na nákladoch. Chápem jej rozhodnutie.

michaela329
•
Dnes o 07:30

@oliv_martinka bežne sa kamaráti a kolegovia pozývajú bez partnera, neviem čo riešiš.

rachel36a
•
Dnes o 07:33

Išla by som úplne v pohode, a ani by mi nevadilo keby išiel muz na svadbu sam kamarátovi...dnešná svadba stoii ozaj nemalé peniaze, a nevidím dôvod ak by ma pozvala kamarátka neist

kristina2412
•
Dnes o 08:01

Záleží na tom , či by som tam poznala niekoho iného. Ak áno, tak by som išla. Ak by som nepoznala nikoho , tak určite nie, čím som staršia tým viac selektujem situácie, ktorých sa musím zúčastniť " zo slušnosti" a v svojej podstate sú mi nepríjemné.

esther100
•
Dnes o 08:04

Ja by som išla sama a s radosťou 🤣

anonym_232abc
•
Dnes o 08:17

Netreba všade trepať chlapa ako prívesok, ja by som sa lepšie zabavila bez s kamoškami

anonym_7fc5ed
•
Dnes o 08:27

@oliv_martinka isla by som len zablahozelat na obrat zo slusnosti na hostinu nie. Oddovodnila by som to tak, ze mam program so snubencom a nechcem aby bol ceky vecer sam.

anonym_a8542f
•
Dnes o 08:38

nie nešla. Na svadbu sa idem zabaviť - o jedlo nestojím, to mi je jedno čo ponúknu. Tancovať hádam nebudem s metlou, alebo dokonca čakať na nejakého starého uja ktorý sa obetuje.

anonym_8dc124
•
Dnes o 09:04

Nie ste rodina, isla by som kludne sama. Nevidim v tom nic zle.