Zákaz chodenia do škôlky pre dieťa. Prečo?

argo24
22. máj 2014

Ahojte.
Moj muz ma nemanzelske dietatko, s jeho ex niesu dohodnuty a ani nic nieje dane sudom. Uz asi 3 roky. Na dcerku pravidelne prispieva, zaujima sa o nu,berava si ju, plati tolko a tak ako sa dohodli, zial nemaju ani dohodu, myslim potvrdenu na papiery, takze keby sa cokolvek vyvrbilo asi by to bol problem a tazko by sa to dokazovalo.
Ale to je mimo... Chcem sa len opytat ci ma nejaky zmysel alebo co za tym moze byt, ze jeho ex mu vyslovene povedala ze si nepraje aby po dcerku chodil do skolky, doslova mu zakazala a nemoze si po nu dokonca ani prist k nim domov, ale stretavaju sa uplne na vselijakych nezmyselnych miestach kde mu ju prelozi do auta.
Nejde nam to do hlavy ze preco? Moze za tym nieco byt?
Musim povedat ze moj muz je vzorovy otec, sama s nim mam stuplika a vidim to 🙂
Chodieval po nu do skolky jeden tyzden 2x do tyzdna a obtyzden 3x do tyzdna. A kazdy druhy vikend. Je nam to aj dost luto. Mame pekny vztah ☹
Takto s nou mohol byt castejsie a teraz mu ju dokonca ani poslednu dobu nechcela davat. Volal jej 100 krat, pisal jej, bol aj par krat u nich doma a ako keby sa zlahla zem. Potom sa nieco asi "stalo" a zacala mu dcerku opat davat ale len raz za dva tyzdne co je velmi malo. Aj to s pripomienkami ako ku nam nechce ist a ked ju manzel chce k telefonu aby sa jej opytal ze ako sa ma tak si vzdy nieco vymysli len aby sa nedalo. Popritom malicka ked vidi tatina tak za nim uteka, je s nim rada, velmi sa lubia. Nikdy by sme jej neurobili zle ani nic co by sa jej nepacilo. ☹
Moj muz jej nikdy neublizil, myslim teraz jeho expriatelke, nikdy ku nej nebol zly, vzdy jej milo odpisal a vzdy aj milo komunikoval, ona zacala posledne 3 mesiace po nom vrieskat, aj pred malou, nadavat mu,,,uplne bezdovodne, vela krat som bola svedkom. ak niekto hladate problem za tym ze sa s nou rozisiel a opustil rodinu tak hladate marne. Ona ho nechala pretoze jej zevraj nerozumie a neklape im to. Chapem, ved kazdemu sa to moze stat.
Snazil sa jej aj vysvetlit ze ublizuje hlavne ich dietatu ale nechcela to ani pocut.
Ale preco zacala byt takato? A preco nemoze vidiet dcerku a preco nemoze si ist po nu domov a ani do skolky?
Dakujem za kazdu radu.

jerryjanka
22. máj 2014

každá rada je tu drahá, ale tu ti nikto asi neporadí nič lepšie ako len sa obrátiť na súd bud nech určí ako sa budú stretávať napevno, alebo striedavú starostlivosť, alebo potom skusiť aj aby ju dali otcovi do starostlivosti. zrejme jej došlo o čo prišla, a vie že cesty späť už nie kedže on už má novú rodinu a chce sa mu pomstiť - bohužial zlým spôsobom - cez dieťa

esterba
22. máj 2014

Pripravuje sa na konanie o zverenie do jej starostlivosti a boji sa moznej striedavky. To bude potom na sude o tom, ze "o malu sa nestara", "prestal po nu chodit do skolky, ucitelky dosvedcia", "nema o nu zaujem, nechodi k nam, susedia dosvedcia", vyvolava konflikty, neda sa s nim slusne komunikovat, a pod.". Vsetky komunikaciu si nahravajte, odkladajte... Stale sa snazte o styk s malou, nepolavujte, a vsetko slusne. Ovladat sa, ovladat sa, ovladat sa.

heltacek
23. máj 2014

Asi tak, pripravuje sa na sud.... Ako napísala esterba, na súde povie, že sa prestal zaujímať... pokiaľ nie je určené inak, tak mu nikto nemôže nič zakázať... je to otec.... Treba chodiť na adresu a dožadovať sa stretnutia, treba zájsť do škôlky a porozprávať sa s učiteľkou (ako sa v škôlke správa apd).... jednoducho veeeľmi silno prejavovať záujem... Peniaze posielať len cez účet, ale poštu, odkladať si všetky môžné bloky z výletov apd, robiť veľa veľa spoločných fotiek a všade..... toto všetko bude na súde treba a je to asi to najdôležitejšie!!!!! VEĽKÝ POZOR, a určite treba ísť za právnikom, prípadne požiadať ako prvý o predbežné opatrenie styku apd......

moonlight1210
24. máj 2014

Dufam, ze peniaze ste jej posielali cez ucet s riadnym oznacenim na co su (vyzivne na dieta).
Ak nie, moue sa stat, ze v pripadnom sudnom konani mu sud da doplatit to vyzivne este raz, ak nemate dokazy o plateni a matka to poprie.
Do skolky nech chodi. Nech sa mama postavi na hlavu. V najhorsom sa dozvie ze ucitelky maju paier ze ju vyzdvihnut nesmie. Ale tam uz ona nebude moct argumentovat, ze sam od seba prestal.
K nim domov nech chodi. Nech trebars aj vzdy zavoni susedom a spyta sa kde su, ze ich hlada.
Ono to vyzera velmi blbo, ze pred nimi pusti poznamku: boli sme dohdonuti, nedviha mi telefon, neviem co sa stalo, je unnich vsetko v poriadku?
Ale nutne to bude.
Ak sa da ked dcerku ma, nech ju vezme von, nech ich spolu vidia. Nech vidia aky maju vztah. Susedia, znami, rodina, predavacky v obchode, to je jedno. (s dobrymi kontaktami sa daju ziskat posudky od detskych psychologov, ze dieta ma z otca stres atd. Niektore matky take svinstvo vedia urobit, aby exovi ukazali. Dieta na sud nepirvedu aby v priamom prenose sudcovi ukazalo ze otca miluje. Hovorit budu papiere.)
Nech zavola doktorke a spyta sa na jej zdravie.
Proste cokolvek. Aby ludia videli ze sa zaujima.
Je to take nadhananie si dokazov o zaujme, ale co sa da robit.

A mozno jej len prepolo lebo sa jej casom rozlezalo ze jej s tvojim muzom mohlo byt dobre, keby nevymyslala (ak niekoho mala a rozisla sa s nim a teraz je sama). Tak ziarli a robi prieky.

sarinka2012
24. máj 2014

Sice možno uplne od veci,ale neda mi to nepodotknuť - neznašam,nepochopim a vyslovene odsudzujem taketo matky,ak si vobec takyto titul zaslužia,je neuveritelne že u niekoho može zvitaziť obyčajna ješitnosť nad potrebami vlastneho dietata! nepišeš či ich ešte čaka nejake sudne jednanie,o vyživnom,starostlivosti a podobne,ale suhlasim s babami čo pišu že nesmie byť pasivny! to je najhorsie lebo hra do kariet akurat jeho ex priatelke ktora to kedykolvek moze pouziť a na druhu stranu ked sa mala opyta preco pre nu uz tatinko nechodi do školky tak co jej asi matka odpovie? pochybujem že preto lebo si to neželam..partner by mal zabojovať o dcerku,zavolať do školky aj pediatričke,pytat sa na nu,prejavit zaujem,viem znie to umelo,ale všetko su to v prijpade potreby dokazy a pokial sa to bude zhoršovat a dcerku bude výjdať menaj a menej tak sa treba obratit na socialku alebo pravnika a dat presne podmienky stretavania aj s vyzdvihovanim a odovzdavanim na papier.

25daniela
24. máj 2014

Jednoznacne zacat sa OKATO zaujimat, chodit do skolky, odkladat vsetko okolo vyzivneho, pytat malu, ako niekto pisal vyzsie aj po susedoch a po neakom case, par mesiacov, dat na sud koli dohode o stretavani sa a dohodu o vyzivnom, aby bolo na papieri...

danielahamar
24. máj 2014

osobne si myslím, že predbehnúť ju a podať na súd - čo sa týka stretávania sa a hneď navrhnúť aj výživné 😉 aby videli, že má on záujem

keram3053
27. máj 2014

Neverili by ste coho su niektore zeny schopne, len aby sa pomstili svojim byvalym. Nevadi im vlastne deti zatahovat do sporov a snazia sa zlikvidovat vztah otca s detmi....a to moze mat otec este lepsi vztah s dietatom ako matka. Nahovoria svojim detom ze otec mame ublizuje a neviem co este....nevahaju vlastne deti manipulovat a trapit ich vecami ktore su pre ne bolestive.
Alebo vyvolat fyzicku potycku a potom sa tvarit ze im bolo ublizene a ze su obetou a vacsinou im to okolie zozerie aj s navijakom.
To casto preto aby otec nemal sancu na sude....hoc deti by chceli byt radsej s nim a dokaze sa o ne lepsie postarat.
Vola sa tak casto po rovnopravnosti ale v tomto sa este stale hladi len na to kto deti porodil...
Takze mozno ide o pomstu, vadi jej ze je stastny s inou? A chce ho takto trapit lebo mozno sama je flustrovana ze nema normalneho muza, alebo ze o normalneho muza prisla a si to nevazila?
Alebo su za tym vyssie ciele ohladom sudneho konania...
Ja by som sa deti bez boja nikdy nevzdal, jedine ze by same nechceli byt so mnou.

ejmi25
27. máj 2014

Po dcéru len tak do škôlky si ju vyzdvihnúť bez matkinhoo vedomia nemôže ak súd zveril dieťa matke do osobnej starostlivosti

bejbinka
30. máj 2014

Velky pozor, tuto to zavana sudom! Osobne sa cudujem Tvojmu muzovi, ze to nechal len takto na lubovoli jeho ex. Bud nech manzel ako prvy poda ziadost o striedavku, ak teda mate nejake dokazy, ze sa o dcerku po cely cas zaujimal a prispieval na nu, hoci to nemali s ex pravne upravene...alebo ak tie dokazy zatial nemate, tak si ich pekne pomalicky ziskavat a zhromazdovat, aby bolo s cim argumentovat pri sudnom pojednavani...tak ako Ti radila esterba (a nielen ona) hned v prvom prispevku.