Zakázané návštevy
Zdravým vás, už som zúfalá zo situácie, ktorá pretrváva u nás v rodine. Mám syna ktorý má pol roka a zijeme v inom meste ako rodina môjho muža a tak isto aj moja rodina. Moji svokrovci žijú v dvojgeneracnom dome spolu so švagrinou a švagrom, ktorým sa nedarí mat už niekoľko rokov bábätko. Svokrovci celé roky basnili o vnucatach ale asi si predstavovali, že svagrovci, ktorí sú starší aj dlhšie zobratí budú prví ale bohužiaľ osud to zariadil tak, že sa im bohužiaľ už dlhu dobu nedarí a my sme mali malého tak povediac na prvý sup. Začalo to keď som bola tehotná miesto radosti ktorú sme od rodiny očakávali zostali veľmi skeptickí, keď sme ich chceli prísť navštíviť ako sme boli zvyknutý každý mesiac prísť na víkend začali zrazu nečakane návštev odvolávať čo nebolo u nich zvykom a všimli sme si, že vždy keď sme tam aj boli svagrovci tam neboli. Keď sa maly narodil tak to pokračovalo so slovami no viete no nehodí sa to moc, mladým by ten pohľad na šťastnú rodinku a bábätko nerobil dobre uvidíme sa inokedy alebo prídete keď tu mladi nebudú ... proste vždy sme mohli prísť len vtedy keď svagrovci neboli doma aby sa nemuseli pozerať na to že my mame dieťa a sme šťastní a im sa nedarí.... svokrovci chodiť ku nám nechceli, aj keď sú stále pomerne mladi ľudia že sak načo veď prídeme my pre nich zbytočne ďaleko pre nás s malým dieťaťom však nie... Raz to vyvrcholilo tak že sme boli na navsteve u nich a zjavil sa tam švagor a švagriná prišili skôr z dovolenky vtedy bolo na svokre vidieť ako sa roztriasla kvôli nečakanej situácii a doslova nás začala posielať prec či sa nejdeme s malým prejst a že by sme tam teraz nemali byt keď sa vrátili z dovolenky, že sú určite unavení z cesty a pod . Podotýkam svagrovci vtedy videli malého prvý krát a to mal 4 mesiace A aj to sa len pozreli a šli preč dovtedy nemali záujem teda respektíve mali výhovorku že majú iný program alebo nemôžu.. o nejakom darčeku preňho ani nehovorím .... odvtedy som sa zatla a povedala som a dosť a odmietla som tam chodiť aj s malým, že aj tak im očividne to dieťa za nič nestojí. Muža som posielala na návštevu predsa len sú to jeho rodičia ale ja a maly sme nemali dôvod ... odvtedy začala svokra chodiť po rodine a ohovárať má ako im zakazujem styk s vnucatom ako oni vnúča milujú a ja som rozbila rodinu lebo som si postavila hlavu a odmietam tam chodiť .. už aj manžel sa s ňou koli tomu pohádal a samozrejme aj to je moja chyba lebo som ho zmanipulovala proti ním... cela jeho časť rodiny sa na mna pozera ako na nejakú hyenu nikto nás už ani nebola na rodinne akcie oslavy grilovačky proste nič lebo svokra im netarala aká som tak ako im nedám vnúča a hra to všade na slzy ... som z toho veľmi smutná
To môžete aj opačne otočiť tiež ste mohli po rodine vyplakavat, že svokra Vás tam nechcela, lebo druhí nevedia prekusnut, že nemajú dieťa ľudia si myslia, že mať dieťa je nárok a musia ho mať všetci.Ved sa nemusia rozplývať a kupovať dary, ale normálna návšteva.Je to hrozne ako aj v tom veku robia rodičia rozdiely a krivdu v rodine a brat bratovi /sestre nedopraje.Vy vlastne nebudete existovať, dieťa tam nepôjde na prázdniny, na Vianoce sa budeš cítiť trápne, lebo dostane darček...lebo niekoho urazená ješitnosť to nevie zniesť.

A to tvoj muž nevie mame povedať, že odsuvali navstevy, lebo sa to nehodí a švagrovi utekali len, aby ste sa nestretli?vlastne kvôli ich ješitnosti ste prišli aj o svagrovcov aj o starých rodičov.
A ešte sa budú cítiť urazení a ohovárať.Tiez by som nechodila, kde viem, že nie sme vítaní.Muz nech tam ide o porozpráva s bratom rodičmi...
A tiež si myslím, že si tu už pisala😜