Zákerní príbuzní
Som dosť znechutená. V rodine je niekoľko ľudí, ktorí sa mi pred všetkými vtierajú, vyzdvihujú ma ako úžasnú matku, že sme zlatí, rozkošní, ako nás milujú. No za mojim chrbtom ma ohovárajú. Dozvedela som sa o sebe, že sa nedokážem postarať o deti. Aby som to upresnila- problém nastal, keď som rodine oznámila, že čakám druhé bábätko- tak mi všetci gratulovali.
Potom mi za rohom, keď som ostala na chvíľu sama, jedna osoba chrstla do tváre, že sa nedokážem postarať ani o to jedno a že je pri mne chúďa. Nerozumiem takejto reakcii. Dieťa je vraj nevyvinuté, zaostalé, hlúpe a neschopné, podľa všetkého zle vidí a vyzerá ako postihnuté, a ja som už dávno mala vyhľadať psychológa. Toto mi povedala osoba, ktorá deti nikdy nemala a s mojim sa vidí max. raz za 3-4 mesiace. Syn je drobný (obaja rodičia sme veľmi nízki) a snažím sa ho stravovať čo najlepšie (napríklad sa mi otvára nožík, ak prídeme práve k tejto osobe na návštevu a strkajú mu do rúk údenú grilovanú klobásu a samé sladkosti). Syn je bystrý, vníma všetko okolo, má výborný zrak a sluch, je občas tvrdohlavý (je v období vzdoru), no poslúcha a je aj milý a prejavuje empatiu. Oblečenie samozrejme musím nakupovať pred každou sezónou, takže nejaký "spomalený rast" je blbosť. Povedala som, že moja mama robí s chorými deťmi už 10 rokov a dokonca sama správne naviedla mnohých rodičov, že majú podobnú pomoc vyhľadať- takže ona prvá by mi povedala, že niečo nie je v poriadku. Som názoru, že každé dieťa sa vyvíja inak, nebudem teraz tlačiť 2-ročné dieťa, aby sa učilo angličtinu a počítať, keď ho to nebaví a nejaví záujem, a naopak sa chce hrať, behať a pod.
@141993 ak mám byť úprimná, dosť som mala problém so sebou... takže v tej chvíli som bola rada, že som to ustála a dokázala jej vôbec odpovedať- a asi to ani nečakala. Muž sa s ňou pohádal, dosť škaredo, odišli sme. Horšie bolo, čo nasledovalo- pár známych sa priznalo, že sa s ňou tiež pohádali, pretože mňa a moje dieťa nejakým spôsobom urážala.
@miluna777 možno je to tak. No ja tiež sa dívam často na iné deti s troškou závisti- čo už dokáže, aké je pokojné, aké je krásne... no potom sa pozriem na svoje a je mi jedno, aké sú iné deti, keď moje je pre mňa najkrajšie a je tiež dosť šikovné (občas prešibané). Nejaké komplexy tu však byť musia, pretože dosť často hovorila, že ona "nie je tak blbá, aby mala deti".
@onryou na základe toho, ako si uviedla, že dotyčná nemá deti, tak ma napadlo ako prvé: závidí a to hrozne moc.
pri takejto jej reakcii by som asi bez rozmyslu ako prvé povedala: závidíš? fakt nie je moja chyba, že nemáš deti, choď si komplexy kompenzovať inde.
samozrejme - treba fakt zvážiť, či dotyčná nemá aspoň trošicku pravdu, táto reakcia by bola len v prípade, že viem, že moje dieťa je úúúúplne normálne, zdravé, veselé, spokojné.
samozrejme- po tom by ma to asi aj trošku mrzelo......ale mne ako matke fakt nebude bezdôvodne nikto takto ani slovne ubližovať mojim deťom. ( zas raz za predpokladu, že sú úúúplne zdravé, nezaostalé......ak sú trošku zaostalé a viem o tom, reakcia by bola úplne iná )
Bezdetna osoba komentovala tvoje dieťa?
Aj keby malo 2 hlavy, howienko ju do toho.
Nevyžiadane rady, nálepkovanie, diagnózy....
Rodina🙆♀️

@onryou ja sa riadim heslom, ze len nazor ludi, ktorych si vazim a maju moju uctu zavazi.... ostatni mozu hovorit co chcu, komu chcu, kedy chcu.... zasmejem sa a zaprajem im pekny den. To ich najviac nastve, ked vidia, ze ich jedovate poznamky mam na haku.... nevsimaj, neries, nestoji to za to.