icon

Záleží vám na známkach detí?

10. nov 2024

Ahojte, zalezi Vam ako rodicom na znamkach Vasich deti? Predurcuju znamky buducnost deti? Poznate uspesnych ludi, ktori sa neucili na jednotky, dvojky? Dakujem.

Strana
z3
senta_sofia
13. nov 2024

Nepodporovala by som, keby ma dieta zle znamky z lenivosti. Zaujima ma co dieta vie, co nevie a ci je to schopne sa naucit. Zla znamka nemusi byt len vizitkou ziaka, ale aj ucitela, ak neskusa objektivne. Pri kazdej znamke ma zaujima, co bolo predmetom skusania a co dieta vedelo, nevedelo. Pre mna ako rodica je to dolezita spatna vazba, ci bola priprava dosledna. Ani cerveny diplom nie je zarukou uspesnosti, ale nemam rada toto zovseobecnovanie, ze aj trojkar moze byt uspesny. Ale urcite nie je vsetko len o znamkach.

daren1
13. nov 2024

Dcéra mala cieľ gymko, vedela ze potrebuje dobre známky, tak makala. Vie ze nechce manuálne pracovať takže zasa maká aby sa dostala na výšku. Ak by bola šťastná ako predavačka kde jej stačí bez maturity v pohode nemám problém, ale ona sama vie ze toto nechce tak musí mať dobré známky aby sa dostala výšku na ktorú chce.

chillibubble
13. nov 2024

este mam len prvacku, ale dufam ze mi nebude zalezat na znamkach v zmysle ze ucila sa, ale nejde jej ten predmet, tak dostal horsiu znamku. nechcem aby sa ucila len preto, aby dostala dobru znamku a nasledne zabudla na ucivo. toto som robievala ja a tie jednotky mi v zivote k nicomu nepomohli. a bohuzial mi bolo opakovane "uc sa, aby si sa v zivote mala dobre"... a ja som tomu uverila a tak som sa ucila hlavne pre znamky samotne. nemam sa ze zle, ale ocakavania som mala uplne ine.
ale chcela by som aby sa dcera vzdy aspon co najviac snazila. citala som raz taky clanok, ze teoreticky "kazdy" by mohol byt Messi, keby dostatocne vela trenuje. Proste ked clovek nieco robi dlho a trenuje, nauci sa to. A toto hovorim aj dcere. Ked nieco bude chciet a bude pre to robit vseto, tak to raz dokaze.
Ale nechem urcite aby bola "lajdacka", lebo podla mna ten mozog potom "zakrpatie". a to iste dieta keby sa mu aj tazsie nieco uci, ale snazi sa, by dosiahlo lepsie vysledky ako ked sa nesnazi a neuci. a na tom naucenom sa potom da dalej stavat(da sa spravit aj kurz, naucit sa nieco sam z kniziek, z internetu). ale ked mozog nema na com stavat a hlavne nie je nauceny sa ucit, tak to do tej hlavy uz duplom "nelezie".

dadushka007
13. nov 2024

Bohužiaľ, musí mi záležať. V Bratislave majú problém sa dostať na gymnazium aj jednotkari. Pri prijimackach sa zohľadňujú aj známky zo ZS. Je smutné, že veľa šikovných deti sa nedostane na gymnazium, pretože je malo miest. Sú vysoké školy na ktoré nie je šanca sa dostať, ak nemáte gymnazium. Tak ak niekto chce ísť na medicínu, musí mať gympel...

janickacrazy
13. nov 2024

@dadushka007 môjho syna spolužiak išiel na medicínu z elektrotechnickej priemyslovky a zobrali ho, ale samozrejme mal doučovanie

tiezjedna
13. nov 2024

boha jeho, to je zase otázka...............🙄

angel993
13. nov 2024

Môj manžel je učiteľ. Minule sme boli na nákup a zastavil sa pri nás mladý muž, pozdravil a prehodil pár viet s manželom. Úspešný podnikateľ, nemá ešte ani 30 rokov. A manžel mi povedal: " Verila by si tomu, že keď som ho učil, tak na písomkach odovzdával väčšinou prázdny papier? A ledva prechádzal z ročníka do ročníka?" Dnes rozpráva 2 cudzími jazykmi.
Čiže nie, známky neurčujú budúcnosť. Nikto sa nikdy na známky nebude pýtať, každý sa bude pýtať na to čo daný človek vie.

euka210
13. nov 2024

Ano, lebo viem, ze na tie 1-2 maju. Ale ked dostanu vynimocne 3,4,5, tak z toho nic nerobim. Jasne, ze je plno uspesnych ludi s 3...na to je aj vyskum, ze najuspesnejsi v zivote su prave 3-kari.
Hlavne, aby z nasich deti vyrastli dobri ludia, vedeli co chcu v zivote, boli spokojni...vobec nemusia zarabat velke peniaze ci byt neviem aky uspesni v ociach inych...o to v zivote nejde...ale kazdy si vybera co chce...

cookie29
14. nov 2024

uprimne, ako celozivotna jednotkarka s cervenym diplomom s VS Ti poviem, ze mi na nich urcite zalezat nebude. Ano znamky su bohuzial dolezite, aby si sa dostal na spravnu strednu skolu atd... takze sumafuk to bohuzial v takto nastavenom systeme nejde, ale kludne Ti poviem, ze som vzdy zavidela spoluziakom, ktori vynikali v niektorych veciach a v inych boli problemovi. Pretoze vedeli co ich bavi, co chcu atd. Ja som bola dobra vo vsetkom, ale zaroven nevyhranena... a na SS som sla na gympel a na VS mi takisto bolo viac menej jedno, vedela som ze mozem vystudovat pomaly vsetko... az na par veci, ktore ma vyslovene otravovali. A toto mojim detom urcite nezelam.

autor
14. nov 2024
autor
14. nov 2024

@tiezjedna nikto Ti nekaze reagovat

autor
14. nov 2024

@euka210 asi ano🥰

autor
14. nov 2024

@cookie29 hmmm.
Nieco na tom je🤔

maciatkolulu
14. nov 2024

Ja rozumiem,čo sa chce týmto povedať. Ale úprimne si to povedzme,ktorý rodič,nech e pre dieťa(ktoré na to má) výbornú školu,má dve možnosti,buď platenú súkromnú,ideál v zahraničí,ale vynikajúcu na sk,všade potrebuje dobré známky. V Rakúsku to je už na začiatku 4rocnika. So zlým vysvedčením,rozumej viac ako dve dvojky sa môže rozlúčiť s gymnáziom. A z mittel na gymnázium je prechod veľmi ťažký. A z mittel k maturite a nedajbože na vysoku je cesta veľmi,ale veľmi tŕnistá. To znamená,že šikovné dieťa,musí nosiť dobré známky. Na druhej strane,vysoká škola samozrejme neznamená úspešného človeka. Ja ale pisem o inej úrovni škôl,žiaľ tie vysoké na sk sa nedajú už celkom rátať,ako vysoké. Na nej sa dostane každý. V zahraničí to tak nefunguje. Vysoká je vysoká. Ale zase inštalatér,stolár,proste remeselníci atď,nie sú podceňovani a sú hold dobre platení. Takže sa to neberie ako hanba. Nie každý má rozum na matiku atd. Takže záleží naozaj na rodičoch. Len tvrdiť,že známky nie sú dôležité nie je celkom ok.

jaond19
14. nov 2024

Ano zalezí mi na dobrych znamkach nakolko su vstupom do skol o ktore budeme mat zaujem. A tie zas mozu urcit (no nezarucujú) dalsi uspech... Poznam takych co sa zle ucili, resp. flákali, lebo si to mohli pri lepsej situacii rodicov dovolit, takze im netrebalo jednotky na to, aby pokracovali v tatkovej firme a podobne....

dory11
15. nov 2024

@maciatkolulu no tak som si to nevšimla áno má tam byť mäkké i

lacibo
17. nov 2024

@tamky123 to je dost smutne, ze za vysledok ucenia povazujete znamky..tie same o sebe nic neznamenaju..vysledok ucenia je to, ze sa nieco nauci a bude sa lepsie orientovat v zivote a lahsie studovat odbor, co ho bude bavit..znamky su ked tak iba prostriedok aby sa dostal bez problemov na dobru skolu a na taku aku bude chciet

tamky123
17. nov 2024

@lacibo nepochopili sme sa, známky sú pre učiteľku aj pre mňa znak, že pochopil učivo, doma sa učil, urobil si úlohy a podobne. Preto su pre mna dôležité…

stormie
17. nov 2024

Nezalezi mi na znamkach ale vedomostiach, ale nas system je zalozeny opacne - uz na 8 rocne gymnazia a potom na strednu skolu sa beru do uvahy znamky z vysvedceni a strhavaju sa body na prijimackach. S dcerou sa rozpravam o tom uplne otovrene, normalne som jej povedala ze niektore veci co sa ucia v praktickom zivote viac nepouzije (mozno niekde na vedomostnom kvize) a aj ine veci co ju ani nezaujimaju nech berie iba ako “povinnu jazdu”. Nie je to neico nenaucitelne ale moze je to zmenit priemer atd … ak by som videla ze napriek snahe jej nieco nejde tak by som to tolerovala, lenivost a nechut netolerujem

Strana
z3