Zamilovala som sa do muža, ale jeho otec a moja mama sú rodina
Je taka situacia že som sa zamilovala do jedneho muža. Stretávame sa 3 mesiace. Ale moja mama a jeho otec sú sesternica a bratranec. Myslite že by bolo riskantne mat deti?
pretoze sa nepoznate. a na prvom, stvrtom, aj siestom rande ti povie, co chces pocut. na 24 rokov by som cakala viac rozhladenosti. ci si myslis, ze ak ti teraz povedal, ze deti chce do roka, o rok sa nemoze nic zmenit? ach, zasmejme sa. ste si prakticky cudzi, po 3 mes.ak spolu nezijete, ste sa nemali kedy spoznat. odporucam ti precitat si tu zopar diskusii na temu dieta, kde sa dozvies, ze nie jeden chlap deti na zaciatku vztahu chcel a po rokoch to oddialuje, lebo sa na ne "este neciti".
@matkahelka to sa samozrejme môže stat ale sú ľudia ktorí majú od zaciatku jasno že nechcú deti. A v takých prípadoch to treba povedat čo najskor podľa mna
Inak nas 9r syn nedavno riesil bratrancov z 2.kolena 😁...nasi maju 3 bratrancov veku rovnakych s ktorymi sa vedia zabavit...a tak hladal dalej v rodine, ci tam nie su nejaki podobni chlapci, ku ktorym by sa mohol ist hrat 🤣🤣🤣
Nie. Ja by som to brala ako incest, byť s bratrancom z 2. kolena
Počkaj, okrem toho, že uvažuješ nad vážnym vzťahom s bratrancom z druhého kolena, tak ešte aj tvoja vlastná mama je sesternica s mamou tvojho otca? To kde žijete, v nejakej uzavretej komunite, kde nemáte prístup k ľuďom, čo by neboli vaši príbuzní? Za mňa toto nie! Príliš blízka rodina. Veď máte spoločných prastarých rodičov!
ano bolo,tenro sobas ani neodsuhlasia - 3pokolenia,ste blizky pribuzni
Ja napr svojich bratrancov z druheho kolena ani nepoznam, viem, ze existuju, pamstam si z detstva ich rodicov, ale keby ide oproti mne na ulici netusim kto to je, mam tak 3 bratrancov a videla som ich asi ako 10 rocna, z maminej strany mam 3 sesternice a tiez neviem ako vyzeraju, proste sa nenavstecujeme, byvaju od nas daleko, stat sa teda kludne moze ze sa taky par vyskitne a da sa dokopy, myslim ze detom nic nebude a ak to myslite vazne treba zajst na genetiku
@bielavila presne aj my sme to tak mali. V zivote sme sa nevideli. Jeho ocina si pamatam keď som bola mala bol u nás mozno 3x a poznam ho z videnia. Ale s nim som sa predtým ako vravím vobec nepoznala, dokonca keď som prisla do našej dediny po dlhom case (lebo predtým som žila v zahranici) a videl ma tak sa pýtal kamarata že kto som, že som nová tvar a nepozná ma :D pretože sme z malej dediny
Ako sa to povie sesternica a bratranec z druhého kolená. To je podľa môjho laického úsudku po genetickej stránke dosť blízka rodina no, ale možno je to ok. Len čo na to vaši rodičia?
Tak napr.katolicka cirkev neumožňuje vstup do manželstva medzi príbuznými do 4línie.
@terezka1947 a to mas odkial? sme katolici konkretne rimo a moja sestra so svagrom mali svadbu v kostole a knaz o tom vedel, a sam povedal ze pokial sa nejedna o priameho bratranca tak sa to ako rodina neberie.... myslim ze vystudovany farar vie viac ako ty
@terezka1947 ano ale tam su inak posudzovane priame linie ... aj to pisalo 4-ta priama linia je do 4. stupňa, kam spadá bratranec so sesternicou či teta so synovcom.
oni uz su ovela dalej ....4-ta linia je presne bratranec a sesternica v prvej linii podla nas... u cirkvi je prva linia otec-dcera, matka-syn, druha surodenci, tretia ootec-vnucka a pod. takze stvrta je klasicky bratranec a sesternica....
@cickamon prepáč,beriem späť. Máš pravdu,už 4linia sú.
u nas bratranec a sesternica sa vzali a deti aj vukov maju vsetko zdravych.
@bielavila Vola sa When cousins marry https://www.netflix.com/sk/title/81466613
@bielavila Je to zaujimave, aj ked sa na to miestami tazko pozera. Je tam rodina, kde vsetky deti, tusim s vynimkou 1 maju specificku geneticku poruchu prave vdaka tym recesivnym genom rodicov. Prejavuje sa tak, ze aj ked sa dieta narodi uplne zdrave, priblizne okolo 6. roku zivota prestava produkovat akysi enzym a dieta postupne hluchne, slepne, neurologicky degeneruje, az kym z neho nezostane doslova zelenina. Ta matka tam ma 15 rocneho chlapca, ktory si este pamata ake je to vidiet, pocut a hrat sa s kamosmi a jeho najvacsi sen bolo spravit si vodicak. Kedze sa to uz nikdy nestane, lebo nevie ani len koordinovane prejst po chodniku, vacsinu dna lezi na dvore a od nervov kope do vsetkeho a kazdeho, kto ide okolo. Nema velke sance dozit sa dospelosti. Ale matka neveri, ze to je kvoli tomu, ze su s muzom bratranci... Stale toci dookola, ze je to za nieco bozi trest.
Briti su z nich uz zufali. Vieme, aky polo-funkcny zdravotny system maju a do toho toto. Lekar tam rozpraval, ze vacsinou taketo dietatka nepreziju, ale ak ano, stoja system take miliony libier, ze to pomaly nemaju z coho tahat. Zakazat im tieto manzelstva nemozu, lebo parcialne by to bolo diskriminacne a plosne blbost - v dostatocne sirokej populacii asi nehrozia take katastroficke cisla ako tu. Nepovedali to tam nahlas, ale dalo sa domysliet, ze aj tieto problemy zrejme prispeli k Brexitu. Ludia sa zrejme domnievali, ze zastavia zvacsovanie tejto komunity.
Áno presne to aj mňa napadlo že prababka a pradedko sú spolocni. Hm dosť blízka rodina

@matkahelka myslim že otazka deti je dolezita, kludne aj na prvom rande. Samozrejme nevravim, že tie deti ideme mat hneď to nie, ale je dôležité to riesit. Načo zahadzovať cas ak sa v tom vaše názory rozchádzajú? Radšej hneď vedieť na com som a hladat dalej ak tak… a mam 24 on ma 28