icon

Zamrzel nás prístup svokry

Včera o 11:10

Ahojte, dufam ze to nevyznie blbo, a nezvozite ma za to ze s manzelom chceme zhrabnut majetky, ale potrebujem sa vyrozpravat. Po svadbe sme si kupili starsi byt a prerobili ho. Svokra nam tvrdila, ze ma pozemky v oblasti kde je rozsirena vystavba a trochu sme s tym pocitali. V skratke, teraz zaciname rozmyslat o dome, nie sme vyslovene zamerani na tie slubene pozemky, pozerame aj starsie domy, aj pozemky v okoli. Ked sme sa opytali svokry co teda planuje robit s tym, tak sa zacala smiat ze ona nam to teraz nebude davat ze naco by nam uz len bol dom, lebo ona sa k onu “dostala” (zdedila po smrti jej svokry) az tesne pred 50tkou, ze proste naco nam je dom tak “skoro”…. Neviem aky postoj zachovat. Jasne, je to jej, nechce dat, tak nemusi, chapem. Ale mrzi nas to.

Strana
z7
anonym_a0b86e
•
Včera o 11:12

Aký postoj? Žiadny. Sú to jej pozemky, môže si s nimi robiť čo chce.

autor
•
Včera o 11:13
@anonym_a0b86e

@anonym_a0b86e ten, ze naco nam je dom teraz, ked ona ho mala az ked mala 50y ze ked cakala ona, mame cakat aj my. Ked nam to nechcela davat, naco to tvrdila…

autor
•
Včera o 11:15
@anonym_a0b86e

@anonym_a0b86e respektive, ona stale tvrdi ze to da svojim synom. Ale nie teraz. Lebo proste ona cakala, mame cakat aj my 😅

anonym_a0b86e
•
Včera o 11:17
@anonym_autor

@anonym_a0b86e ten, ze naco nam je dom teraz, ked ona ho mala az ked mala 50y ze ked cakala ona, mame cakat aj my. Ked nam to nechcela davat, naco to tvrdila…

@anonym_autor si môžte kúpiť dom sami. Nechápem to spoliehanie sa na cudzí majetok.

anonym_e451fe
•
Včera o 11:18

Postoj žiaden, môže vás to jedine tak mrzieť. Je to hlúpa /zlá žena, od ktorej viete, že nemôžte veľa čakať.

autor
•
Včera o 11:19
@anonym_e451fe

Postoj žiaden, môže vás to jedine tak mrzieť. Je to hlúpa /zlá žena, od ktorej viete, že nemôžte veľa čakať.

@anonym_e451fe tak. Mrzi nas to.

anonym_c67908
•
Včera o 11:20
@anonym_autor

@anonym_a0b86e respektive, ona stale tvrdi ze to da svojim synom. Ale nie teraz. Lebo proste ona cakala, mame cakat aj my 😅

@anonym_autor zoberte hypotéku postavte svoje. Až to raz bude vaše predáte a vyplatíte hypotéku pripadne dáte rovno vášmu dieťaťu 😉

autor
•
Včera o 11:21
@anonym_c67908

@anonym_autor zoberte hypotéku postavte svoje. Až to raz bude vaše predáte a vyplatíte hypotéku pripadne dáte rovno vášmu dieťaťu 😉

@anonym_c67908 no taky aj mame plan.

anonym_0f21d9
•
Včera o 11:22

Nechajte si ich, do hrobu si tie pozemky ajtak nezoberiete.

sissy27
•
Včera o 11:23
@anonym_autor

@anonym_autor trošku chápem, že ťa to mrzí, ale na druhej strane - spravte si po svojom a za svoje a nikto vám nebude môcť nič vyčítať a kibicovať do toho čo a ako máte postaviť, spraviť, nedajbože si nárokovať na neobmedzené návštevy.
Ja mám z jej reakcie taký dojem, že to chce nechať synáčikom a neželá si, aby si tam nevesty rozťahovali.
Ja by som jej na to povedala, že v 50+ kašlem na nejaký pozemok a starý dom, že to už chcem mať svätý pokoj, venovať sa vnúčatám a koníčkom a nie sa zodrať pri prerábke. Ale tak toto by jej mal povedať syn, nie ty.

autor
•
Včera o 11:25
@sissy27

@anonym_autor trošku chápem, že ťa to mrzí, ale na druhej strane - spravte si po svojom a za svoje a nikto vám nebude môcť nič vyčítať a kibicovať do toho čo a ako máte postaviť, spraviť, nedajbože si nárokovať na neobmedzené návštevy.
Ja mám z jej reakcie taký dojem, že to chce nechať synáčikom a neželá si, aby si tam nevesty rozťahovali.
Ja by som jej na to povedala, že v 50+ kašlem na nejaký pozemok a starý dom, že to už chcem mať svätý pokoj, venovať sa vnúčatám a koníčkom a nie sa zodrať pri prerábke. Ale tak toto by jej mal povedať syn, nie ty.

@sissy27 ano, to mas pravdu, asi by sa potom citili ze “maju co do toho povedat”

anonym_efccd6
•
Včera o 11:29
@anonym_autor

@sissy27 ano, to mas pravdu, asi by sa potom citili ze “maju co do toho povedat”

@anonym_autor tetka je na koni teraz, lebo od nej akože niečo možno očakávate. Nech si pozemky nechá, budete mať pokoj od nej, ešte by ste museli 10x ďakovať za ten vzácny dar.

anonym_3df3cf
•
Včera o 11:33

Kúpte si vlastne, nebudeš musieť počúvať svokru zw vám niečo dala

a0
•
Včera o 11:33

Zamrzí ale postarajte sa o seba radšej bez jej pomoci, cítiť z toho, čo si napísala, že svokra je skôr z tých menej prajných ľudí, takže radšej všetko zo svojho.

anonym_236d52
•
Včera o 11:40
@anonym_autor

@anonym_autor reci sa hovoria, chlieb sa je. Podla toho sa zariadte. Ak dom tak cim dalej od svokry. Kupila by som pozemok aspon 300km daleko a nech je zle dopravne spojenie.

anonym_317ae9
•
Včera o 11:44

Ak by Vam to chcela dat, tak Vam ten pozemok da uz teraz a bez blbych reci.
Aky zaujat postoj?
Podakujte sa sami sebe, ze ste na to prisli uz teraz a necakali do 50tky, ked Vam to aj tak neda. Spolahnut sa len sami na seba a necakat od inych nic.
Maximalne sa ti moze stat, ze vo svojej 50tke budes pozitivne prekvapena a poucit sa a nerobit svojim potomkom takeho caviky. Je to zbytocne sproste od nej, ale zas dobre na poucenie sa.

doriiis
•
Včera o 11:44

Proste vám to stará nechce dať. Nič viac, nič menej. Povedz jej, nech moc neotala, lebo to zdedite aj tak. 😀
Btw. Koľko máte rokov?

autor
•
Včera o 11:45
@doriiis

Proste vám to stará nechce dať. Nič viac, nič menej. Povedz jej, nech moc neotala, lebo to zdedite aj tak. 😀
Btw. Koľko máte rokov?

anonym_a0b86e
•
Včera o 11:46
@anonym_autor

@anonym_autor a čo vám dali alebo chcú dať tvoji rodičia?

autor
•
Včera o 11:47
@anonym_a0b86e

@anonym_autor a čo vám dali alebo chcú dať tvoji rodičia?

@anonym_a0b86e po svadbe nam dali hotovost. Co to s tym ma?

anonym_d157ba
•
Včera o 11:47

@anonym_autor tak vaša chyba, že ste s tym počítali, ale ak o ne máte zaujem, neočakávajte, že to dostanete zadarmo predsa

Su to pozemky svokry, od rodičov budeš očakávať postavenie domu ?

Snivat je pekné, pokým ťa to nezožerie

autor
•
Včera o 11:49
@anonym_d157ba

@anonym_autor tak vaša chyba, že ste s tym počítali, ale ak o ne máte zaujem, neočakávajte, že to dostanete zadarmo predsa

Su to pozemky svokry, od rodičov budeš očakávať postavenie domu ?

Snivat je pekné, pokým ťa to nezožerie

@anonym_d157ba preco by som mala snivat o postaveni domu? Na dom planujeme brat tak ci tak hypoteku. Nasi na to nemaju, a nemaju ani ziadne taketo pozemky…

anonym_a0b86e
•
Včera o 11:50
@anonym_autor

@anonym_a0b86e po svadbe nam dali hotovost. Co to s tym ma?

@anonym_autor nič s tým nemá. Evidentne sa neviete finančne spoliehať sami na seba. My sme si všetko nadobúdali sami, nečakali sme nikdy nič od nikoho. Preto ma prekvapujú tie reakcie, tvoje aj komentare. Dospelým deťom rodičia nie sú povinní nič dávať. Keby to tak bolo, tak najvyšší čas, aby si začala šetriť niečo pre tvoje deti.
Okrem toho aký problém predať byt a kúpiť dom?

anonym_058cb3
•
Včera o 11:50

tak dala vam najavo, ze nic nedostanete, bez majetkov nas zije vela a tu sme, jedine sa s tym zmierit

anonym_19b9f4
•
Včera o 11:52
@anonym_autor

@anonym_autor Ale ona vam len povedala, ze tie pozemky ma. A nie, ze vam ich da. Co je na tom nepochopitelne?

doriiis
•
Včera o 11:52
@anonym_autor

@anonym_autor
Aha. Takže stará iba hľadá výhovorku. No nič, nech si nechá alebo hoci aj vieš čo

anonym_e8e602
•
Včera o 11:53

Nám moja mama núkala pozemok, ale na vzdialenejšej dedine. Nie, ďakujem stavame na svojom. Tiež neviem, čo od nej v buducnosti očakávať (je svojská) tak nech máme pokoj.

anonym_32c8d5
•
Včera o 11:54

To su taki zli ludia. Ja s nemala, ani ty nebudes mat. Namiesto, aby za zivota dala a pomohla svojim detom, ked moze a nesedela zbytocne na majetku, z ktoreho aj tak nic nema. Na nu by som sa veru po tomto v nicom nespoliehala.

autor
•
Včera o 11:56
@anonym_a0b86e

@anonym_autor nič s tým nemá. Evidentne sa neviete finančne spoliehať sami na seba. My sme si všetko nadobúdali sami, nečakali sme nikdy nič od nikoho. Preto ma prekvapujú tie reakcie, tvoje aj komentare. Dospelým deťom rodičia nie sú povinní nič dávať. Keby to tak bolo, tak najvyšší čas, aby si začala šetriť niečo pre tvoje deti.
Okrem toho aký problém predať byt a kúpiť dom?

@anonym_a0b86e preco by sme sa nevedeli financne spoliehat sami na seba? Na to si prisla odkial? A ano, setrim aj detom. Ak by som nadobudla pozemky dedenim tak ako moja svokra, nedala na to ani cent, mal kde byvat, jasne ze by som pomohla detom ked viem ze hladaju ine byvanie

anonym_a0b86e
•
Včera o 11:58
@anonym_autor

@anonym_a0b86e preco by sme sa nevedeli financne spoliehat sami na seba? Na to si prisla odkial? A ano, setrim aj detom. Ak by som nadobudla pozemky dedenim tak ako moja svokra, nedala na to ani cent, mal kde byvat, jasne ze by som pomohla detom ked viem ze hladaju ine byvanie

@anonym_autor podľa tvojich komentárov. Keby ste sa spoliehali len na seba, tak neriešiš.

Strana
z7