icon

Zamrzel nás prístup svokry

Včera o 11:10

Ahojte, dufam ze to nevyznie blbo, a nezvozite ma za to ze s manzelom chceme zhrabnut majetky, ale potrebujem sa vyrozpravat. Po svadbe sme si kupili starsi byt a prerobili ho. Svokra nam tvrdila, ze ma pozemky v oblasti kde je rozsirena vystavba a trochu sme s tym pocitali. V skratke, teraz zaciname rozmyslat o dome, nie sme vyslovene zamerani na tie slubene pozemky, pozerame aj starsie domy, aj pozemky v okoli. Ked sme sa opytali svokry co teda planuje robit s tym, tak sa zacala smiat ze ona nam to teraz nebude davat ze naco by nam uz len bol dom, lebo ona sa k onu “dostala” (zdedila po smrti jej svokry) az tesne pred 50tkou, ze proste naco nam je dom tak “skoro”…. Neviem aky postoj zachovat. Jasne, je to jej, nechce dat, tak nemusi, chapem. Ale mrzi nas to.

negymama
•
Včera o 11:59
@anonym_autor

@sissy27 ano, to mas pravdu, asi by sa potom citili ze “maju co do toho povedat”

@anonym_autor autorka, ziadne "zadarmo" veci nie su relne zadarmo - ak neratam slnecny svit, vzduch, lasku deti a podobne veci, ktore su nakoniec aj dolezitejsie.

za darovany pozemok by ste zaplatili.. mozno nakoniec aj vyssiu cenu, nez peniazmi. Ked ste si dokazali kupit a prerobit byt, ste schopni ludia a aj ten dom zvladnete.
I ked...na taku radu sa nepytas. Ale za mna , radsej byvat v meste, v byte, kde mas vsetko dostupne, pridu deti, bude treba dochadzat do skol a do prace. o dom a zahradu sa treba starat, viac ako si myslis, z domu je po rokoch zataz, teeneri utekaju do mesta otraveni dochadzanim. a pri vysokej hypo, clovek len maka a z domu je len luxusna noclaharen.
Ked uz, kupte si vacsi byt, alebo ak mate peniaze, nejaky maly pozemok v zahr. osade, ci na dedine, k tomu staci chatka ci maly vidiecky domcek - na nizky vek deti je to super, na prazdniny, na vikendy - mat bazen, opekacky atd. neskor sa da predat alebo posunut detom.

autor
•
Včera o 12:00
@anonym_19b9f4

@anonym_autor Ale ona vam len povedala, ze tie pozemky ma. A nie, ze vam ich da. Co je na tom nepochopitelne?

@anonym_19b9f4 ona aj teraz tvrdi ze nam da. Ale nie teraz. Lebo podla nej nam teraz netreba 😂

autor
•
Včera o 12:03
@negymama

@anonym_autor autorka, ziadne "zadarmo" veci nie su relne zadarmo - ak neratam slnecny svit, vzduch, lasku deti a podobne veci, ktore su nakoniec aj dolezitejsie.

za darovany pozemok by ste zaplatili.. mozno nakoniec aj vyssiu cenu, nez peniazmi. Ked ste si dokazali kupit a prerobit byt, ste schopni ludia a aj ten dom zvladnete.
I ked...na taku radu sa nepytas. Ale za mna , radsej byvat v meste, v byte, kde mas vsetko dostupne, pridu deti, bude treba dochadzat do skol a do prace. o dom a zahradu sa treba starat, viac ako si myslis, z domu je po rokoch zataz, teeneri utekaju do mesta otraveni dochadzanim. a pri vysokej hypo, clovek len maka a z domu je len luxusna noclaharen.
Ked uz, kupte si vacsi byt, alebo ak mate peniaze, nejaky maly pozemok v zahr. osade, ci na dedine, k tomu staci chatka ci maly vidiecky domcek - na nizky vek deti je to super, na prazdniny, na vikendy - mat bazen, opekacky atd. neskor sa da predat alebo posunut detom.

@negymama asi mas pravdu. Ono ten pozemok je v meste, cize ziadny zapadakov, ak by to bolo na predaj, alebo nieco v okoli, kupili by sme to

reni1512
•
Včera o 12:07

@anonym_autor kasli na to.. fakt.. potom by si cely zivot pocuvala, ze ty si ju obrala o majetok nie jej syn ale ty budes najhorsia... rieste si sami take veci a ak raz zdedi tvoj muz ten pozemok tak ok, ale po takej reakcii nie.. ak by chcela, sama by sa ponukla

anonym_19b9f4
•
Včera o 12:18

Myslim, ze to tu uplne zbytocne riesime. Pozemok vam neda. Finito. Ked sa nad tym budes rozculovat, nepomoze ti to. A btw, tebe by sa pacilo, keby ti deti kecali do tvojho majetku?

anonym_8ae29f
•
Včera o 12:19

Aka som rada, ze nam nikto nic nedal, ziadne pozemky a ziadne hotovosti po svadbe. Nemusela by som sa zaoberat takymito zalezitostami - cudzim majetkom - a byt kvoli tomu smutna, ze to len tak nedostanem... Proste som rada, ze sme poctivo (a sice nie lahko) nadobudli svoje s manzelom. A verim tomu, ze moje deti budu raz samostatne, schopne, dospele bytosti, ktore sa poctivou pracou vypracuju taktiez tak, aby mali k spokojnosti nadostac.

selest
•
Včera o 12:26

Ale preco ta to mrzi? Ona vam ich slubila ked ich zdedila? Su jej mozno si to este chce rozmysliet, mozno ich za par tokov preda a pojde na dovolenku alebo si zaplati starostlivist v domove alebo si kupi nieco pre seba. Stale su to jej peniaze nerozumiem preco to teba mrzi.

anonym_f21442
•
Včera o 12:30
@anonym_autor

@anonym_a0b86e respektive, ona stale tvrdi ze to da svojim synom. Ale nie teraz. Lebo proste ona cakala, mame cakat aj my 😅

@anonym_autor Tak sa podla toho zariadte a kupte si svoj. Je go jej majetok, ona urci, kedy vam ho da. Ked vam to neskor da, budete dalej riesit, co s tym.

janinah
•
Včera o 12:37

Je otazne,ci ten pozemok ozaj má,svokor k tomu nič nepovedal? Lebo jej dôvod nedať je smiešny,do hrobu si ho nevezme. Stale su ľudia,ktorí deťom dajú aj pozemok,aj dom postavia,lebo tak chcú a môžu. Ja si myslim,ze svokra nevlastní nič alebo je v tom nejaký háčik.

zuzana76
•
Včera o 12:41
@anonym_autor

@anonym_c67908 no taky aj mame plan.

@anonym_autor tak ona to ponukala asi az ked bude uplne stara, este si chce mozno uzit, mozno aj predat a peniaze nechat na starobu, pocitat ste s tym nemali, vacsina mladych nedostane ani pozemok a ani peniaze. Hypoteka a splacat, tiez som sa k domu dostala medzi 40-50

biba_18
•
Včera o 12:41

nech si to strčí niekam…

zuzana76
•
Včera o 12:42
@anonym_autor

@anonym_19b9f4 ona aj teraz tvrdi ze nam da. Ale nie teraz. Lebo podla nej nam teraz netreba 😂

@anonym_autor tak budes mat pre deti, zidu sa ti este peniaze, mozno deti buduchciet ist studovat do zahranicia, maj to ako zalohu, nie pre seba teraz akutne.

autor
•
Včera o 12:43
@janinah

Je otazne,ci ten pozemok ozaj má,svokor k tomu nič nepovedal? Lebo jej dôvod nedať je smiešny,do hrobu si ho nevezme. Stale su ľudia,ktorí deťom dajú aj pozemok,aj dom postavia,lebo tak chcú a môžu. Ja si myslim,ze svokra nevlastní nič alebo je v tom nejaký háčik.

@janinah ale ma. 80 arov dokonca 😂

zuzana76
•
Včera o 12:44

Svokra nemala nic vraviet a nic ponukat, naco deti napacmat a potom im nedat. Po jej smeti by ste dedili.

januska12323
•
Včera o 12:44

Vykašlite sa na to a zožente si vlastné.

cyberk
•
Včera o 12:45

tak to je dobra krava, skoda sa trapit kvoli nej, aspon vies, co je to za cloveka.

evkano1402
•
Včera o 12:49

Ja si myslim, ze neplanuje pozemok uzivat, alebo predavat, ona chce proste mladych drzat tym pozemkom za gule a cim dlhsie, tym lepsie.
Alebo neviem, aky ma vztah k svojim synom, mozno to chce len pre jedneho a nie je tvoj manzel. Neviem, toto mi z toho vyplyva.

anonym_cd732d
•
Včera o 12:50

Cakat nemusite. Zoberte si uver a postavte si dom tak ako my ostatni, ktori sa nespoliehali na akukolvek pomoc od rodicov ;)

katuskamala1
•
Včera o 12:51

Chapem ta.. aj to sklamanie je prirodzene. Ale pridam sa nazorom k vacsine. Tvoja svokra je ocividne taka ta "klasika", kebyze aj nakoniec da, vytkne vam to na 10000x a 1000000x budete pocuvat,ze ona vam pozemok dala a keby niet jej nemate a dookola. Kupte si za svoje, a ako vravia vyssie dievcata, ak raz teda pozemok posunie, bude to vasim detom a tak by som jej to i hovorila. Ze vy ak date,date vnucatam, my sa vystavime..

mala_arkana
•
Včera o 12:52

@anonym_autor Ak ste tie pozemky nemali na papieri, nemali ste s nimi ratat. Nemozete robit nic.

mala_arkana
•
Včera o 12:54
@anonym_8ae29f

Aka som rada, ze nam nikto nic nedal, ziadne pozemky a ziadne hotovosti po svadbe. Nemusela by som sa zaoberat takymito zalezitostami - cudzim majetkom - a byt kvoli tomu smutna, ze to len tak nedostanem... Proste som rada, ze sme poctivo (a sice nie lahko) nadobudli svoje s manzelom. A verim tomu, ze moje deti budu raz samostatne, schopne, dospele bytosti, ktore sa poctivou pracou vypracuju taktiez tak, aby mali k spokojnosti nadostac.

@anonym_8ae29f Toto nechapem, tuto kulturu spoliehania sa. Rodicia daju, svokrovci daju, babka da. Ja som v zivote nedostala od rodicov ani cent, a dedkovci mi zaplatili autoskolu aby som bola ferova, ale to je tak vsetko. Nikdy som na inych ludi nepozerala ako na bankomat. Toto, ze “svokra nam nedala, co mame robit” je strasne trapne.

zenazaba
•
Včera o 12:55

Moj nazor je ten, ze je trapne slintat za majetkom ineho cloveka, hoc rodiny. Zarob si, kup si.

autor
•
Včera o 12:56
@zenazaba

Moj nazor je ten, ze je trapne slintat za majetkom ineho cloveka, hoc rodiny. Zarob si, kup si.

@zenazaba ale ja neslintam. My by sme ho od nej aj kupili. Ale nie. Lebo ona nam ho da. Ale nie teraz. Lebo teraz nam dom netreba 😅

autor
•
Včera o 12:57
@mala_arkana

@anonym_8ae29f Toto nechapem, tuto kulturu spoliehania sa. Rodicia daju, svokrovci daju, babka da. Ja som v zivote nedostala od rodicov ani cent, a dedkovci mi zaplatili autoskolu aby som bola ferova, ale to je tak vsetko. Nikdy som na inych ludi nepozerala ako na bankomat. Toto, ze “svokra nam nedala, co mame robit” je strasne trapne.

@mala_arkana no vidis, ja som si zase autoskolu platila sama 🙂 ja sa na nic nespolieham. Od rodicov som dostala peniaze lebo chceli. Nemuseli. Pokryli vydavky so svadbou

anonym_a0b86e
•
Včera o 12:58
@anonym_autor

@zenazaba ale ja neslintam. My by sme ho od nej aj kupili. Ale nie. Lebo ona nam ho da. Ale nie teraz. Lebo teraz nam dom netreba 😅

@anonym_autor ty musíš byť fakt úžasná nevesta

anonym_a0b86e
•
Včera o 12:59
@anonym_autor

@mala_arkana no vidis, ja som si zase autoskolu platila sama 🙂 ja sa na nic nespolieham. Od rodicov som dostala peniaze lebo chceli. Nemuseli. Pokryli vydavky so svadbou

@anonym_autor a furt vám je málo. Najvyšší čas sa starať sami o seba s tým, čo si zarobíte

lippanek
•
Včera o 13:01

Aké moralistky sa tu objavili, stará niečo sľúbila, tak prirodzene s tým asi počítali, a takto sa nakoniec vyhovára. No srať na ňu, asi by som sa s ňou ani nestretávala. Čo tvoj manžel na to?

lippanek
•
Včera o 13:03
@anonym_a0b86e

@anonym_autor ty musíš byť fakt úžasná nevesta

@anonym_a0b86e Jasné, tunajšie užívateľky na základe pár príspevok okamžite vedia, kto aký je 😂 Psychoanalýza a rozbor osobnosti zdarma, načo študovať školu, keď MK je plné odborníčok 🙂

mala_arkana
•
Včera o 13:03
@anonym_autor

@anonym_autor Jasne, ale potom naco cela tato tema? Mate dost, kupili by ste aj tak, rodicia dali, tak potom kde je vlastne problem? Ci treba este aj pozemky ku vsetkemu?

A porovnavat naklady na autoskolu s nehnutelnostami je celkom odvaha, to teda fakt.

mala_arkana
•
Včera o 13:06
@lippanek

Aké moralistky sa tu objavili, stará niečo sľúbila, tak prirodzene s tým asi počítali, a takto sa nakoniec vyhovára. No srať na ňu, asi by som sa s ňou ani nestretávala. Čo tvoj manžel na to?

@lippanek Takze bud stara navali pozemky, alebo si s nou skoncila 🤣 neverim, ze toto je realny komentar.