Zaplatila som účet. Čo si o tom myslíte?
ahojte, chcem sa s Vami podeliť o jednu situáciu, ktorá sa mi stala a hlavne vedieť Váš názor. Dlhšiu dobu ma volal von jeden muž..má 33 rokov..ja som to stále nejako odmietala, mala som ťažšie obdobie, potom som bola presťahovaná atď..No už som opäť v meste, kde býva aj on..a opäť mi napísal, že či nezájdeme ráno na raňajky do jedného podniku..tak som si povedala, že teda pôjdem. No keď prišlo k plateniu vytiahol peňaženku a on že ,, idem zaplatiť'' a ja nato, že ja to zaplatím..a on nato,, dobre ďakujem'':D a do sekundy schoval peňaženku, zavolal čašníčku nech nám donesie účet a ja som to zaplatila :D Som pracujúca žena, takže mi nerobí problém zaplatiť..ale keď som to povedala kamarátke, tá sa skoro pocikala od smiechu a že nech sním už nikde nejdem, že to o niečom svedčí..no pravdupovediac mi sním bolo celkom dobre, až som ľutovala, že som to dlhšie odkladala..čo si o tom myslíte Vy ? :D
@alexas56 tak sa s ním teda opäť stretni, ale vôbec nerieš platbu. Očakávaj automaticky, že to uhradí on. Ani sa s ním o tom nebav.
Mna napadlo, ci sa nejedna o cudzinca nahodou. Lebo v zahranici je normalne v niektorych krajinach, ze aj ked Ta pozve niekto, neznamena to, ze aj zaplati. Proste kazdy plati svoje aj napriek pozvaniu.
POviem ti tak, a je to biblicky princip, ktorym sa riadim - nech je vase ano - ano a vase nie nech je nie.
Ak raz nieco povies, stoj si za svojim a nebud pateticka, aby sa ta niekto prosim - a nechaaaaaaaaj... ja to zaplatim...
Takéto doprosovanie je detinské a smiesne pre dospelého človek
@muchotrafka298 On vedel co sa patri, ale ona chcela to zaplatit a on to respektoval. Bud som ticho, alebo si "neserem do huby" po nasom 😉 a potom ešte dávam chybu na tú druhú stranu
Pre mna je uplne smiesne na niečom trvať, pretoze to znamena, ze nerespektujem volu druheho cloveka. Su to dvaja dospelí, zarabajuci ludia a je smiesne, aby sa tam chlap doprosoval a prehovaral. Toto je fakt take patetické, dedinské ako ked niekto trepne pri darceku druhemu "toto si nemusela".
Bud chcem zaplatit ako zena a urobim to alebo som ticho.
@zmrzlinka2021 on mozno jej reakciu necakal, pretoze ako chlap si bol vedomy, ze mal platit ako prvy, tak ho zaskocilo, ze ona ako zena vytiahla penazenku a navrhla platenie. Mna by chlap napriklad potesil tym, ze by na zaplateni trval, dal by mi tym najavo, ze za svojim rozhodnutim platit stoji a ze za toho chlapa proste bude.
Plus to zaroven dava pekny priestor na dalsie pozvanie s tym, ze ved nabuduce mozes zaplatit ty.
@mandzula
Ja zas nemam rada akekolvek hry a manipulacie. Ak raz niečo povie druha strana, berem to uplne vazne, hlavne ak ide o dospeleho jedinca. Napr. ponuknem niekomu nejaky dobry zakusok - povie "nie,dakujem" - uz neponukam. Mozem dodat, ze ak dostane chut, nech da vediet, ale ziadne doprosovacky, prehovarania.
Ved sme dospeli jedinci - robme to, co chceme a nie spraviť ukon A a ešte frflat ze ma dotycny v tom ukone nezastavil.
Ale ja som silne racionalny typ cloveka, ak sa mi niečo nepaci, nevyhovuje, jasne poviem - ak som s niecim OK, spravim to. Proste treba mat zladeny čin s myslou, nie potom zdeptavat druhu stranu.
@zmrzlinka2021 s vynukovanim pohostenia sa neunuvam ani ja, pretoze to sama neznasam, no pri pozvani na rande to proste beriem inak - vzdy zaplatil chlap, hoci som parkrat platenie nevrhla aj ja - najma v pripadoch, ked som nechcela vyzerat ako zena, co si necha zaplatit a mohlo by to vyzerat, ze sa odo mna za to nieco ocakava. Je to fakt individualne, zavisle od konkretnej situacie, od pocitu z cloveka ci od toho, v akom tone cele rande prebehlo.
@zmrzlinka2021 jediny kto si nasral do huby je ten chlap.. x krat ju pozval a nakoniec si nechal zaplatit🤦♀️
Nikto nepovedal ze autorka sa chovala detinsky, prehovarala ho a mlaznala sa ze "nechaaaaaaj", neviem kde si to vycitala.
A tiez neviem kde je pisane ze sa tam hadali.. normalne vytiahla penazenku, mal ju zastavit a trvat na zaplateni
A nie hned svoju schovavat. 🙄 ja ako chlap by som sa prepadla od hanby keby som pozvala zenu von a ona zaplatila
@monikkatt Áno konečne jedna z mála ktorá to tu pochopila ako to bolo. Žiadne prehováranie ani konflikt tam nebol. Normálne som sa ponúkla, že to zaplatím, (proste to už je nejaká tá slušnosť..kabelku som mala položenú na stolíku.. a on na to hneď pristal, že dobre, nech zaplatím a svoju peňaženku schoval.. a zavolal čašníčku, nech mi donesie účet :D
@alexas56 nabudúce nechaj zaplatiť ty jeho ale je fajn či už vo vzťahu alebo len tak zaplatiť na striedačku myslím že ani muž nemá neobmedzene zdroje aj keď samozrejme lepšie zarobí 🙂
Nemal odvahu ti protirečiť 😂. Si zavelila, že zaplatíš, tak ťa nechal zaplatiť a ešte sa aj pekne poďakoval za pozvanie 🙂
autorka... nemyslím si, že je to slušnosť, ak muž opakovane pozýva, zaplatiť. Naopak mne to príde nevhodné. Áno, on mohol protestovať a trvať na úhrade, ale ja by som nikdy toto neurobila, však nech sa muž snaží, ty si už prejavila láskavosť, že si súhlasila a išla s ním. Nechajme mužov, nech sa ukážu ako gentlemani, nech sa trošku snažia, nebuďme také príliš iniciatívne.
@monikkatt to prehovaranie malo ist zo strany toho chlapu, aby sa doprosovola, ze to uhradi on
@mandzula Ale ja nechapem, navrhnes nieco, aby si nejako nevyzerala a aby on nemal pocit, ze nieco za to ma ocakavat ale REALNE to ma on platit a povazujes to za samozrejmost.
Naco taketo hratky?
Ja uplne chapem muzov, ze su neraz unaveni zo zien...
@zmrzlinka2021 lebo sa ludia radi hraju a skusaju? Zivot nie je jedna racionalna linka, nie?
@mandzula tak ja potom myslím inak... snazim sa byt v zivote maximalne uprimna a stat si za slovom
Sorry, ale pre mňa to divné je 🙄 keď ťa pozval, mal aj zaplatiť. Poprípade si pri vyťahovaní peňaženky mala rýchlo pri obsluhe povedať, že tak teda každý svoju polovicu 🤷🏽♀️😂 Prvýkrát máte rande (alebo čo to bolo) a chlap za seba nechá ženu zaplatiť 🙄 to kde sme? 😂
A ešte detail, on je tiež pracujúci?
@zmrzlinka2021 v tom pripade si mal za slovom stat ten chlap, nie? Ak uz raz povedal, ze zaplatit ide, mal zaplatit a nie okamzite schovat penazenku.
Ježiši veď ta zavolal .tak mal on platiť . Ja.nevoem prvé rande a tie ďalšie ešte nech platí len muž .bože veď to je normálna vec
Všade sa píše, že chlapi radi zaplatia,ale ocenia ak žena aspoň vytiahne peňaženku a ponúkne sa zaplatiť. Je to gesto... Ja by som sa tiež ponúkla zaplatiť, a tiež by ma zarazilo ak by to tak rýchlo prijal.... Ďalšie stretnutie by už neprebehlo. Mne sa na rande stalo, že si chlap zabudol peňaženku v aute, mal to kúsok k autu, ale však nechal sa ochotne pozvať, bez pripomienok a nejakého "nabudúce platím ja."😂 potom sa veľmi čudoval, že na ďalšie rande som už veľmi nechcela ísť...
Mne sa raz stalo, ze som sa na prvom rande ponukla zaplatit - chcela som odist, uz vtedy som vedela, ze dalsie rande nebude a nepriala som si, aby mal pocit, ze som mu nieco dlzna. 😅
@hugger Tiež sa mi to stalo 🙂. Vytiahol ma von kamarát, boli sme v parádnom hoteli, dali sme si takú skoru večeru, účet cez 30 €. Čašníčka prišla, keď on bol akurát na WC. Tak ja som to zatiahla. Keď prišiel z WC a povedala som, že ja som zaplatila, tak celý spokojný sa poďakoval 🙂.
Načo si sa, pre pána, ponúkala, že to zaplatíš?! Veď povedal, že ide zaplatiť on. Ty si na to povedala, že zaplatíš ty. Mal sa tam s tebou začať hádať? Ako keď sme sa ako puberťáci cez telefón doťahovali, že "ty zlož prvá", "nie, ty zlož", "ja nie, ty", "nieee, ty". On potom zložil a baba naštvaná. 🙃
No ja už by som sa s ním ním nestretla. Toto je trápne, mal zaplatiť on, aj keď si sa ponúkla.

Véd môžeš ísť s nim ešte raz a keď bez problémov zaplatí on, tak fajn.