icon

Dcéra si spravila tajný výlet do Košíc. Čo robiť?

jankajurisov
Dnes o 13:38

Ahojte baby. Ja uz neviem ako ist dalej, uz som zufala. Zacalo sa to tym ,ze si vymyslala ze jej chodia neskorsie spoje domov (MHD). Kedze je niesom technicky zdatna, nemohla som si to overit. Takto to bolo nejaky cas. No ale teraz, preco tu vlastne som. (Este aby som podotkla, den pred tym mi vymazala Edupage z mobilu.) Rano isla dcera do skoly - tak ako vzdy. Poobede sa vsak nevracala. Tak som jej volala kde je. Povedala mi ze je v meste a ze sa o chvilu pojdu ku kamaratke ucit . Povedala som si ze dobre aj ked mi to prislo divne. Spytala som sa jej ze kedy pride a na to to mi povedala ze vecerom. Povedala som si ze dobre, ale uz ked sa zacalo stmievat, som jej volala ze nech uz ide domov. Povedala mi ze dobre a hned ma vypla. Nerozumiem. Ked som jej opat volala ze kde je, povedala ze uz ide. Vravela mi ,ze jej ide vsak neskory spoj a ze bude doma v noci.tomuto som odmietala verit. Bola som zhrozena, zacala som na nu okamzite zjapat, ze nech ide domov a ze nech nerobi sprostosti. Povedala mi: boze mama ,nerob dramu. Povedala som jej ze este len zazije dramu, ak nebude do 5 minut doma. Povedala mi ze no nie nebudem a nasledne ma vypla.snazila som sa jej dovolat nasledujuce 2 hodiny. Zdvihla mi agresivne otazkou: Co chces?! Ja som ostala v nemom uzase. Ked som sa spamatala, opat som na nu zacala vrieskat ,ze ako sa to so mnou rozprava. Povedala mi ze nech niesom hystericka ze uz je vo vlaku naspat domov. Tu som sa zastavila a spytala: v akom vlaku? Nasledne sa mi k vsetkemu priznala. Ze vobec nebola v skole a ze isla s kamaratkou do Kosic za ich dalsou kamaratkou. Tu som ju od nervov vypla. Ked som to predychala, opat som jej volala.spytala som sa jej, kedy bude v blave. Odpovedala ze 23:45. Potlacila som potrebu zase na nu navrieskat a povedala som jej ze po nu pridem ale nech si ma nezela co tam s nou narobim pred vsetkymi. Ked sme prisli domov, instantne dostala trest. Ziadne chodenie po vonka ani telefon ani nic. Dalej si viete domysliet. Stala sa vam podobna situacia? Co mam robit, uz som na prasky.

Strana
z4
vikusjk
Dnes o 13:44

@jankajurisov akoze wow... nie, nestala sa mi podobna situacia a dufam, ze sa mi nikdy ani nestane. Asi by som ju roztrhla. Tiez mam 14 rocnu a myslim, ze by si to nikdy nedovolila. Rozpravate sa? Mate blizky vztah? Ved takto nemoze zacat s mamou komunikovat len tak z nicoho nic... Co je zac ta jej kamaratka, s ktorou bola? Nebola by som si ani ista, ze isli za dalsou kamaratkou a nie za chlapcom - ako je na tom s chalanmi, uz sa jej pacia, "riesi" chlapcov? Vies, ako matka dcery v takom citlivom veku by som chcela mat o tychto veciach vedomosti. Nastastie moja mi vsetko vesia na nos, kazdy den sa rozpravame a aj preto dufam (aj ked garanciu nema asi nikto nikdy) ze by si toto nikdy nedovolila 🙏

vikusjk
Dnes o 13:46

@jankajurisov a tiez nechapem trochu tie spoje. Kam chodi do skoly? Ma to nejako daleko? Ako je mozne, ze ako dospela zena a matka nevies, kedy ma tvoje dieta spoje domov? To sa mi ani verit nechce...

jankajurisov
autor
Dnes o 13:48
@vikusjk

@jankajurisov a tiez nechapem trochu tie spoje. Kam chodi do skoly? Ma to nejako daleko? Ako je mozne, ze ako dospela zena a matka nevies, kedy ma tvoje dieta spoje domov? To sa mi ani verit nechce...

@vikusjk Ja poznam spoje zo skoly domov ale nie ked ide vecer von. V tom som stratena a taktiez si to neviem sama pozriet.

aalt
Dnes o 13:49

@jankajurisov idem svojej dcere podakovat, ze ma iba bordel v izbe ...
Za mna asi len dohodnut sa na pravidlach, ale vzajomne. Ze sa dohodnete na jej vacsej volnosti, vymenou za to, ze chces vediet kde je, s kym a kedy pride. Ci to bude fungovat netusim ...
Dcery maju zdielanie polohy, takze vzdy vidim kde je. To mame vzajomne, takze aj ona vidi nas rodicov. V principe chodi (obcas) kam chce, len hlasi kde, s kym do kedy, ak meska musi hlasit. To je v principe vsetko. A ma si udrziavat poriadok v izbe, to jej velmi nejde.

anonym_dfd763
Dnes o 13:49

Moji 63 rocni rodicia si dokazu pozriet spoje v akomkolvek meste odkialkolvek. Nepis, ze ty to nedokazes, ked dokazes zalozit diskusiu na MK.

jankajurisov
autor
Dnes o 13:50
@aalt

@jankajurisov idem svojej dcere podakovat, ze ma iba bordel v izbe ...
Za mna asi len dohodnut sa na pravidlach, ale vzajomne. Ze sa dohodnete na jej vacsej volnosti, vymenou za to, ze chces vediet kde je, s kym a kedy pride. Ci to bude fungovat netusim ...
Dcery maju zdielanie polohy, takze vzdy vidim kde je. To mame vzajomne, takze aj ona vidi nas rodicov. V principe chodi (obcas) kam chce, len hlasi kde, s kym do kedy, ak meska musi hlasit. To je v principe vsetko. A ma si udrziavat poriadok v izbe, to jej velmi nejde.

@aalt zdielane polohy? To ako nastavim, ak mi vies poradit. Dakujem.

anonym_3b90e2
Dnes o 13:50

Menej ma šokovala 14 ročná, čo miesto školy ide na výlet ako dospelá žena, čo si nevie pozrieť, kedy ide autobus.

anonym_d42bd7
Dnes o 13:51
@jankajurisov

@vikusjk Ja poznam spoje zo skoly domov ale nie ked ide vecer von. V tom som stratena a taktiez si to neviem sama pozriet.

@jankajurisov pre toto ti tento post neverim. Co si sa zobudila terazpo 100 rokoch z kryo spanku alebo co? 🫣

anonym_501e78
Dnes o 13:51

Celý príspevok v kombinácii s novým profilom zaváňa vymyslenou témou… a ak nahodou, tak nech sa páči, imhd.sk a vieš si pozrieť spoje

anonym_880d57
Dnes o 13:52

Tak je najvyšší čas sa naučiť ako si zistíš spoje alebo choď osobne na dopravný podnik, povedz im, že si antitalent na takéto veci a popros ich, nech ti vytlačia na papier spoje. Ale vyhovárať sa, že neviem, ... koľko máš vlastne rokov? Moja 80 ročná mama si vie spoje na nete pozrieť.

lindous
Dnes o 13:58

Do Petržalky sa jej posunuli spoje? 😅 jasné

aalt
Dnes o 14:00
@jankajurisov

@jankajurisov to si musi nastavit ona, ty vies nastavit zdielanie svojej. Teda ak nema Family link, alebo nejaku podobnu aplikaciu na obmedzenie mobilu, co predpokladam, ze nema. A to zdielanie si vie aj vypnut. Proste vzajomna dovera.

ria_sprout
Dnes o 14:01
@vikusjk

@jankajurisov akoze wow... nie, nestala sa mi podobna situacia a dufam, ze sa mi nikdy ani nestane. Asi by som ju roztrhla. Tiez mam 14 rocnu a myslim, ze by si to nikdy nedovolila. Rozpravate sa? Mate blizky vztah? Ved takto nemoze zacat s mamou komunikovat len tak z nicoho nic... Co je zac ta jej kamaratka, s ktorou bola? Nebola by som si ani ista, ze isli za dalsou kamaratkou a nie za chlapcom - ako je na tom s chalanmi, uz sa jej pacia, "riesi" chlapcov? Vies, ako matka dcery v takom citlivom veku by som chcela mat o tychto veciach vedomosti. Nastastie moja mi vsetko vesia na nos, kazdy den sa rozpravame a aj preto dufam (aj ked garanciu nema asi nikto nikdy) ze by si toto nikdy nedovolila 🙏

@vikusjk dva krát som to čítala, ale kde spomenula že má 14rokov? Neviem to tam nájsť

anonym_501e78
Dnes o 14:03
@ria_sprout

@vikusjk dva krát som to čítala, ale kde spomenula že má 14rokov? Neviem to tam nájsť

@ria_sprout bolo to v pôvodnom názve príspevku

ria_sprout
Dnes o 14:05

Myslím, že teraz je na čase si k nej sadnúť a snažiť sa kľudne sa s ňou porozprávať tak, aby si uvedomila aké nebezpečné a nezodpovedné bolo jej rozhodnutie. Žiadne ziapanie, to nič nevyrieši - teraz musí pochopiť rizika čo sa všetko mohlo stať. A vklude by som si nedavala servítku pred ústa aby si vedela predstaviť čo všetko ju môže postretnúť ak si nedá pozor. A následne nastavila riadne pravidlá, aby vedela dôsledky ak ich nebude dodržovať.

Mám troch pubertakov a riadne vystrašenie vždy pomohlo. Stále si neuvedomujú že sa dejú aj zlé veci

ria_sprout
Dnes o 14:05
@anonym_501e78

@ria_sprout bolo to v pôvodnom názve príspevku

@anonym_501e78 aha dakujem

anonym_1f3d20
Dnes o 14:08
@jankajurisov

@ria_sprout ani ja nikde nevidim vek dcery.

@jankajurisov autorka uz si nainstalovala edupage do mobilu? Dcera si ako chce ospravedlnit vymeskany den v skole? Predpokladam, ze ma este povinnu skolsku dochadzku. Budes kryt jej zaskolactvo alebo bude mat neospravedlnene hodiny? Jej skutky maju svoje dosledky.

anonym_237fb7
Dnes o 14:11
@ria_sprout

@ria_sprout presne tak, autorka nepíše o veku dieťaťa. U mňa by takáto soplenda nepochodila. Raz dva by som jej povedala že už ideme na políciu. By sa posrala od strachu. len teraz ozaj nevieme koĺko má slečna rokov. 14? 16 ? Alebo ako to je ?

anonym_de5209
Dnes o 14:13
@anonym_237fb7

@ria_sprout presne tak, autorka nepíše o veku dieťaťa. U mňa by takáto soplenda nepochodila. Raz dva by som jej povedala že už ideme na políciu. By sa posrala od strachu. len teraz ozaj nevieme koĺko má slečna rokov. 14? 16 ? Alebo ako to je ?

@anonym_237fb7 14 má, 14.. este 100x to treba zopakovat 😀

vikusjk
@ria_sprout

@ria_sprout bol to pôvodný originál názov témy, že 14 ročná dcéra si spravila výlet, ale admin ho klasicky zmenil a túto informáciu vynechal

eleanor2510

Ak si jedna dospela svojpravna zena nevie pozriet spoje v mobile, tak radsej nemala mat deti. Prepac, neda mi to, ako chces zvladnut narocnejsie situacie, ked toto nezvladas? Odinstalovala ti edupage? Ako sa dostala do tvojho mobilu? Bud velmi výživne trepeš, alebo si fakt nesvojpravna.

patrike
Dnes o 14:14
@anonym_237fb7

@anonym_237fb7 Policiu do toho radsej netahaj, oni ju sice vo vlaku najdu, ale nahlasia ta na socialku a problem budes mat ty.

anonym_69e134
Dnes o 14:15

@jankajurisov Ja sa uprimne menej cudujem vyletu tvojej dcery nez tomu, ze taketo socky vobec maju deti. Podla toho co pises to vyzera, ze na budovanie vztahu s dcerou uz je neskoro. Aspon teda mozes zacat pracovat na ovladani svojich emocii. To sa ti ako dospelej zide. Masaker co si predviedla.

anonym_237fb7
Dnes o 14:16
@anonym_de5209

@anonym_237fb7 14 má, 14.. este 100x to treba zopakovat 😀

@anonym_de5209 autorka asi niekde spravila chybu vo výchove. aby 14 r. dieťa takto si robilo čo chcelo je troška moc.
Tajne sme aj my počas počas prázdnin chodili do okresného mesta - vek 10 - 12 r, ale to sme boli doma raz - dva. do mesta sme mali 10 km, kúpili zmrzlinu, povozili na výťahoch v niektorom paneláku a išli domov.

patrike
Dnes o 14:16

14 rocna ma vlak zadarmo ci nie ? Uz sa v tom stracam, stale nejake zmeny predpisov.
Co sa reakcie tyka, daj jej to vyzrat ako absenciu v skole, nepis jej ospravedlnenku. Osekaj jej vreckove na nulu, ak ma nejake nakupne potreby (hygiena, oblecenie), idete to kupit spolu.

sweet20
Dnes o 14:17

Nainstaluj si hladacie centrum od googlu. Tak ju budes vidiet. A k tomu, ze nevies si na nete pozriet spoje nekomentujem. Fakt to znie ako vymyslena tema. Otec je kde?

anonym_237fb7
Dnes o 14:17

Ocinko nech spraví poriadok.

anonym_fc2a91
Dnes o 14:18

tiez sme za mlada robili hluposti, mala som byt v skole, ale uz bol koniec roka a isli sme autobusom a potom stopom pozriet spoluiakov, ktorí boli v skole prirode, mama o tom dodnes nevie, mam 43 rokov

anonym_0a1dc0
Dnes o 14:20

Akože ti vymazala EduPage z tvojho mobilu? Nemáš ho zaheslovany? A prečo si vôbec dovolí chytiť tvoj mobil?

cacianka
Dnes o 14:24

Asi má veľa peňazí, keď si vybehne na výlet. Celý lístok do Košíc, nejaké jedlo. Ak by chcela zľavu na lístok alebo ten zadarmo, musí mať preukažku.
Tuším že máte viac problémov, ako výlet vlakom

Strana
z4