icon

Zasnúbený družba

stella2x
5. feb 2017

Ahojte, mam taku kuriozitku a zaujimam sa o to, ci to tak vidim len ja, alebo by som si mala posunut hranice tolerantnosti. Kamarati nas zavolali na svadbu v juni a my tak isto ich v septembri. Nedavno z nich vyslo, ze prosia mojho snubenca aby robil zenichovy druzbu (nie hlavneho) lebo nevesta ma 4 druzicky, tak nech ma aj zenich 4 druzbov. Po tomto som sa uz na svadbu prestala tesit. Priatel sa ma pred nimi spytal, ci mi to bude vadit. Povedala som, ze mi to vadit nebude, ak to nebude vadit nemu. Dalej sa ale jeho uloha nerozoberala, len, ze sa budu so zenichom obliekat, fotit a pod. Ale cim viac nad tym rozmyslam tym menej sa mi to paci. Uz mame spolu dietatko. Cize sa vidim asi takto: priatel pojde na svadbu o par hodin iste skor (obliekat sa so zenichom) ja tam pridem sama s dcerkou...budem sa citit ok? Priatel sa bude fotit v skupinke druzbovia, druzicky, zenich, nevesta...ja budem stat oďbdalec a prizerat sa...priatel bude stat pri oltari s ostatnymi druzbami a ja s malou v skupine ostatnych hosti...priatel pojde v noci uniest nevestu (mozno) ja tam ostanem vladtne sama, dcerka uz...ustali by ste to?

Strana
z7
j.a.n.e.7
6. feb 2017

No čo k tomu povedať, každá tu má kus pravdy a priznám sa, že mne osobne by to vadilo a asi by som nesúhlasila, aby som bola na svadbe sama s dieťaťom. Na druhej strane, sú to vaši priatelia a práve toto je spôsob, ako im môžete vy pomôcť a urobiť ich deň výnimočným, že proste priateľ prijme úlohu družbu, lebo niekto to robiť musí. Mne robil starejšieho môj rovesník, lebo iného sme nemali a jeho manželka to v pohode prežila.... Takže ideálne by bolo, keby si na svadbu nemusela brať dieťa,zvlášť ak je ešte malé, prípadne len na chvíľu a večer ju dáš napr. svojej mame alebo svokre varovať a užijete si to tam len vy dvaja 🙂

sam2
6. feb 2017

@esther03 vies, ale su proste vynimocne situacie.... a cely vecer budu vlastne spolu az na cca 2 hodiny... a na svadbe sa to aj tak pomiesa, bude sa bavit kazdy s kazdym. Tu si k nej prisadne jedna kamaratka, ona odbehne za inou. Teda aspon na svadbach kde som ja bola sme nesedeli po vecery vedla seba ako mumie, kazdy pri svojom partnerovi

esther03
6. feb 2017

@sam2 ano, suhlasim ked nemas dieta so sebou odbiehas pokecat, ked mas dieta, odbiehas curat, tancovat s dietatom, davas na neho pozor, krmis a milion dalsich veci, pri malom dietati nemas cas kecat s kamoskami pri stole...Ale fakt to uz nechajme...

momoqui
6. feb 2017

@stella2x mala by si si posunut hranice tolerantnosti a neriesit somariny 🙂 nebudes tam sama ale s dcerkou a urcite niekoho z hosti budes poznat a ak nie tak sa zoznamis 🙂 alebo sa budes len prizerat ako si napisala. Priatel sa ta spytal ci to bude vadit a povedala si ze NIE tak preco to teraz riesis 🙄

ukulela
6. feb 2017

ty brdo, to sa tu uz 7 stran nad tym laboruje? tak si aj ja poviem svoje ...
ja neviem, ako to byva tradicne na SVK, ale v nasej rodine ked tak bolo hlavne prvy druzba/druzicka. ked uz ich je viac/5/10,pride mi to uz take americke - druzicky, rovnake saticky,.... pofotime. baby pisu, ze v takych pripadochto byvaju priatelia, najlepsi kamarati a casto aj zenati.
zakladatelka urobila chybu, mladi sa opytali, jeje chlap sa opytal jej a suhlasila - takze formalne je vsetko OK. skoda, ze jej vtedy nedoplo, ze sa ma opytat, co z toho vyplyva, resp. ze dufa, ze nebude musiet vykrucat celu svadbu druzicku a ona bude penit za stolom .... aj ked ja si myslim, ze v tomto pripade je to ozaj o nejakych fotkach mozno nejakom uvode a hotovo. snad by ju svadobcania pri stole neoddelili od svojho chlapa ....
takze tak - legitimna otazka/poziadavka: snad tam nebudem suchat nohami a budes sa nam venovat a nebudes skakat okolo druzicky. ale pokial je to len formalna funkcia kvoli foto, tak si vyraba zbytocny stres a vrasky ...

sam2
7. feb 2017

@esther03 este posledna (fakt posledna poznamka😂) nerobme z dietata okovu na nohe. Je to len dieta. Cize ano, aj s dietatom sa da rozpravat s ludmi (teda ja to tak bezne robim) aj s dietom sa da zabavit, s dietom nemusi sediet na stolicke. A ak ma pocit ze to nezvladne, stale je moznost nebrat dieta vobec a bude vybavene. Tak male dieta so svadby aj tak nic mat nebude a matka bude kludna a bude mat moznost sa zabavat bez obmedzenia 😉

enusamt
7. feb 2017

U nas to bude zas opacne 🙂 sice nebudem ako druzicka, kedze som vydata,ale pojdem kamaratke za svedkynu mesiac po porode... Tak to bude veelmi zaujimave... Ja, so svojimi "povinnostami" a muz sam s mesacnym drobcom 🙂 a pohoda... Ani jeden z nas sa nepozastavuje nad tym... Iba nad tym ci sa nam podari v najhorsom "ukocirovat" drobca 😀

esther03
7. feb 2017

@sam2 deti su rozne, s mojim prvym dietatom v uplnej pohode svadby, oslavy, navsetvy... cokolvek, s druhym ani omylom, takze nevieme ake je dieta a nevieme ci ho ma dat komu varovat (ja by som napriklad nemala) a ist na svadbu bez neho, takze naozaj uz nepolemizujme, prosim.

jahodka11
7. feb 2017

@stella2x ale jasne, ze to ustojis, ved to problem nie je....nevesta ma svoje družicky, kamarátky.....tak to tak vyslo...blbo,ale co narobis....urcite sa spolu dobre zabavíte!!!! On si splní svoje povinnosti a moze byt s tebou, neboj nic!

alaguema
7. feb 2017

@mimkus ja nerobím závery...ja si robím srandu z vyjadrenia: ale tancovať MUSÍ s tebou. Musí, hej? 😉 To mi príde ako ohromná zábava, ak niekto niečo musí a ak sú nadiktované presné inštrukcie ako veci majú a ako nesmú prebiehať.

Strana
z7